Regionale veiligheidsconferentie in Suriname

5

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname is gastheer van de conferentie over het Caribisch Veiligheidsinitiatief. Topfunctionarissen van de Verenigde Staten van Amerika en Caribische landen zullen een reeks problemen bespreken. Ook moet de basis gelegd worden voor nauwere samenwerking.

Het moet eindelijk komen tot een gemeenschappelijke aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit. Onder meer minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is een fervent pleitbezorger: “We komen er niet onderuit met anderen samen te werken.” Het besluit Suriname aan te wijzen als gastheer is dan ook niet willekeurig. De conferentie is een opstap naar de Dialoog over Samenwerking.

Die is later dit jaar in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Washington stopt ruim veertig miljoen dollar in het initiatief. De Amerikaanse delegatie naar de conferentie staat onder leiding van onderminister voor het westelijk halfrond David M. Robinson. Andere functionarissen komen van van Buitenlandse Zaken, Justitie, Defensie, Binnenlandse Veiligheid en het Agentschap voor Internationale Ontwikkeling.

5 REACTIES

 1. Met die simpele en in niet mindere mate gekwalificeerde overvallen van Kapildewsing en Chin-A-Foeng zullen die buitenlandse participanten wel doorhebben hoe veilig veilig wel is.

  A lot of words but nothing happens.


  Maak melding

 2. Is het niet handig dat minister Tokkie ook direct veteld met welke Trinidadiaanse en Gyanese drugskartels hij hokt. voor de veiligheid. Hij gaat toch praten over een veilig caraibischgebied.Handig dat hij alvast in zijn eigen tuintje wiedt. 100% cocaine controle moet zijn slogan zijn.


  Maak melding

 3. in sommige mensen hun ogen is nooit goed,ze hebben kritiek op alles en iedereen maar waneer andere kritiek leveren op de mensen die hun adoreren en verantwoordelijk zijn voor de meest misdadige beleid in suriname dan reageren deze hersenlozen als een stier die een rode lap zie emotioneel dom vind ik deze mensen.


  Maak melding

 4. Du jij pokai..wat heb je in te brengen.
  Loop niet als een hersenloze te klagen jij bent zelf veroorzaker van wat zij jouw nu aan doen.

  POKAI DU… you pupu you…of u poept u.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.