zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidFranse hulp zorgsector Suriname deels eigenbelang

Franse hulp zorgsector Suriname deels eigenbelang

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Frankrijk ontpopt zich als een constante ontwikkelingspartner in vooral de gezondheidszorg. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De financiering van projecten heeft een zekere vlucht genomen. Uiteraard snijdt het mes aan twee kanten.

Een groot deel van de miljoenenhulp gaat naar de grensstreek met Frans Guyana. In Albina komt een modern ziekenhuis te staan. “Het betekent ook een winsituatie voor de Fransen”, zegt Waterberg. Zoals de kaarten nu liggen trekt een groot deel van de Surinamers in Albina naar Frans Guyana als ze ziek zijn. De gezondheidsfaciliteiten zijn er stukken beter.

In de meeste gevallen wordt ook hulp geboden. Maar het kost de Fransen bakken vol met geld. “Als de faciliteiten hier beter worden, kunnen de mensen in Suriname geholpen worden. Ook Fransen kunnen dan hier terecht”, aldus Waterberg. Het ziekenhuis in Albina komt compleet met basisspecialiteiten, zoals chirurgie en kindergeneeskunde. Overigens helpen de Fransen ook faciliteiten opknappen in andere delen van het land.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Worong no e waka fu soso.

  Wat die Fransen ook doen, de zwangere marronvrouw in het Marowijne gebied, die in barensweeën verkeert zal altijd de oversteek naar St. Laurant wagen om een Frans staatsburger ter wereld te brengen. Die kinderbijslag mag er wel wezen instede van $RD8,00 in eigen land.


  Maak melding
 2. Maar dat is toch meer dan logisch….. of zitten de boy’s (front)weer op de Sint te wachten of willen zij het liefst smeergeld.

  Als jij echt ziek bent zie ik jouw niet van uit Albina vertrekken naar Pa’r’bo…in Par’bo buiten zij jouw dubbel en dwars uit.

  Vaak zeg ik jouw vrijwillige doodvonnis tekenen als jij durft naar Par’bo te vertrekken als zieke


  Maak melding
 3. Albina had eens een modern ziekenhuis.Maar hun eigen “mensen” waaronder ex-bankrover en drugsbaas Ronnie schoten dit ziekenhuis aan flarden. Moeten we medelijden met ze hebben??? Ik denk het niet!!!!!


  Maak melding
 4. brunwijk wordt dan specialist in het nieuwe ziekenhuis het oude heeft hij door een foutieven ingreep naar de malle afrikaanse moer geholpen deze super chirurg.


  Maak melding
 5. Die kinderbijslag mag er wel wezen instede van $RD8,00 in eigen land.

  Pinto

  ……Pinto jij maakt grap 3.SRD per kwartaal….maar hoe kom jij eraan…ze vergeten vaak het overtemaken…mi boi im luku bun.


  Maak melding
 6. Een ziekenhuis in Albina is idd een slecht idee, elk burger dat in Frans Guyana is geboren heeft recht op een frans uitkering in euro’s en nationaliteit, en ontvangt meer dan iemand die in Suriname werkt. Geef ze maar ongelijk.

  Die fransen zijn tenminste slimmer geweest dan die domme Surinamers die onafhankelijkheid hebben afgedwongen en nu met de gebakken peren zitten te bedelen.


  Maak melding
 7. Stom geklets!
  Iedereen zorgt voor zijn eigen belang. Ga maar na. Wat deze minister nu moet doen is ervoor zorg te dragen dat ook weer het Surinaamse belang wordt gediend. Zoek je eigen belang en pak je winst.


  Maak melding
 8. Wat de Fransen doen is een gericht beleid. Eenmalig een forse investering doen in de vorm van een ziekenhuis. Maar op lang termijn behalen ze winst. De bevallingen van de zwangere vrouwen kunnen nu gewoon in Albina plaatsvinden. Ze voorkomen dat deze van de Franse sociale mogelijkheden gebruikt kunnen maken.

  Ik heb gesproken!


  Maak melding
 9. Het is ook nooit goed wat er ook gebeurt!
  Een ziekenhuis in albina dat is toch heel goed ook al gaan alle zwangere vrouwen naar de overkant om een frans staatsburger te wereld te brengen en zo harde euro’s op te strijken daar heb ik geen probleem mee moeten die fransen maar beter opletten bij de grens ik geef die vrouwen geen ongelijk dan blijft er genoeg plek over in het ziekenhuis voor de echte zieken, dus kortom heelgoed plan dat ziekenhuis


  Maak melding
 10. kondremans, kondremans,
  Wat zijn we weer lekker negatief bezig.’t Is toch zo makkelijk om van hieruit je gal te spugen op je landgenoten. Dat bewijst alleen maar dat jullie ’t hier veel te goed en daardoor niets te doen hebben! Jullie beseffen alleen niet, dat je door al die negativiteit je eigen glazen stuk slaat ! En over een paar jaar, als jullie ’t hier echt niet meer zien zitten, ga je terug en neem je alles voor lief. Un no du law law!
  naandi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES