dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrijspraak en 18 jaar in zaak 'metselmoorden'

Vrijspraak en 18 jaar in zaak ‘metselmoorden’

-

Does Travel - naar Suriname

Het gerechtshof in Den Haag heeft woensdag in de zogenoemde metselmoordenzaak een celstraf van achttien jaar opgelegd aan Soenil D. De 40-jarige Soenil is daarmee verlost van de levenslange gevangenisstraf die de rechtbank in Den Haag hem eerder oplegde.

Zijn broer Aniel en hun 62-jarige vader werden vrijgesproken. De zaak draait om de moord in 2004 op twee mannen uit de Zaanstreek, van wie de lichamen werden ingemetseld in een muur van een Haagse woning.

Soenil bekende dat hij Rob Mahabier (25) en Jeroen Dekkers (24) in augustus 2004 had neergestoken. Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde echter dat de drie mannen het duo samen hadden vermoord.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. jo idioot, wat bedoel je onderbouw jou reaktie en niet dom lullen als altijd .als er één land in de wereld waar recht word gesproken dan is dat nederland wel. het lijk me verstandiger om jou te verdiepen hoe het rechtssysteem werkt in nederland, niemand word zonder uitspraak van een rechter hier terdood veroordeeld of zomaar jaren in de cel gesmeten, iedereen in dit land is ondergeschikt aan de wetten het wetboek van strafrecht van dit land.het lijkt beter en verstandiger om jou smoel dicht te houden als er over het recht word gesproken pinto.jij adoreed de moordenaar van jou landgenoten die zonder proces zijn afgeslacht.


  Maak melding
 2. Beste DU,

  Inderdaad het is zo dat niemand in Nederland ,zonder uitspraak van een rechter, veroordeeld of zomaar jaren in de cel gesmeten wordt. Alleen jammer dat soms burgers ten onrechte jaren in de nor moeten doorbregen omdat justitie heeft gefaald.
  Waar er gewerkt wordt, worden er fouten gemaakt. Om geen fouten te maken moet men niet werken maar dat is niet de oplossing.

  Ik heb gesproken!


  Maak melding
 3. In Nederland wordt het recht ook in het kromme getrokken.
  Een mooi voorbeeld is de Puttense moordzaak, waarbij 2 mannen onterecht jaren in de gevangenis hebben gezeten.


  Maak melding
 4. DU,
  Gaarne zou ik je van repliek willen dienen ware het dat ik jou banaba-Hollands niet kan volgen.

  Ik weiger om in te gaan op abrak@dabra van het protype van een blinde hater.

  Reactie #1 is een vaststelling slechts.


  Maak melding
 5. En vergeet die paskamermoord niet,die jongen heeft onterecht in de gevangenis gezeten,de echte moordenaar bleek reeds gestorven te zijn en die was vlak onder de neus van de speurders.

  DU, jij typt altijd in het luchtledige,jouw reaktie`s hebben nooit enige toegevoegde waarden,dus kop houden.


  Maak melding
 6. er zijn meer voorbeelden te noemen waar de rechters er naast zaten. maar men leert uit hun fouten om dat te verkomen, wat belangrijk is om ook te vermelden is om te kijken om hoeveel rechterlijke dwaling het gaat. ik hou van een discussie voer ik ook graag maar mensen die iemand adoreren die zich nooit heeft gehouden aan geen enkele vorm van recht in suriname die mensen moet de laatste zijn. mijn mening


  Maak melding
 7. Ach mang, 5 jaren zijn al voorbij dus blijven er 13 over en met een beetje goed gedrag gaan er daar ook weer een paar af dus voor dat je het weet loopt deze man weer vrij rond.


  Maak melding
 8. maar je lees ze wel.
  wat mijn steeds opvalt bij deze gasten is dat ze precies weten te vertellen waneer er rechterlijke dwaling hier plaats vinden en hoe slecht het hier gesteld is in hun ogen met de het rechtsgang in nederland .vergeet de moorden in fort zeelandia niet vergeet de afslachtingen in moi wana niet en vergeet niet dat die zelfde man die jij hier met jou leven verdedig verantwoordelijk is voor de meest gruweldaden in suriname.die balk in jou ogen zie jij niet maar die splinter in andere hun ogen wel.de moordenaar van onze landgenoten loopt al 29 jaren vrij rond in suriname en hij doet mee aan de verkiezing van de hoogste baan in het land, daar hoor ik jou en pinto niets van zeggen het enige wat jullie goed in zijn is andere de schuld geven van die misdaden van jullie messia.iedereen moet naar jullie domme en achterlijke manier van denken de verantwoordelijkheid voor zijn misdaden en fouten dragen alleen bouterse niet.nummer 5 en 6 hadden de slachtoffers van 8dec een een rechtspraak als in nederland dan hadden zijn nog geleeft, waren ze maar voor een rechter geweest maar nee opperechter bouterse heeft ze de doodstraf gegeven en deze man is jullie voorbeeld. waneer gaat hij voor rechters in suriname verschijnen????….het recht zal altijd winnen van het onrecht.


  Maak melding
 9. Ja DU , we weten wat er hier gebeurt en reageren daarop,dit artikel vindt in Nederland plaatst,men reageert daarop,jij wederom niet ,je zeikt maar over de jaren 80,vandaar dat men je niet voor vol aanziet,je hele zielige leventje gaat en draait over de jaren 80.
  Reageer op DIT artikel anders zoals no6 aangeeft:kop houden.


  Maak melding
 10. Ook Sunil D. zit ten onrechte vast.Bovendien,als een teamleider zegt:
  Er zijn 2 mensen gedood,we hebben de mensen die het gedaan hebben,en wat daar voor is gebeurd intereseerd ons niet,dan kan je maar een ding denken.
  En dat is: de veroorzaakers van de metselmoorden lopen nog steeds vrij rond,en kunnen nog steeds hun praktijken uitvoeren.

  Roberto la Verita


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES