dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP: Bouterse nog steeds lid Surinaams parlement

NDP: Bouterse nog steeds lid Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 apr – Desi Bouterse is nog steeds lid van het parlement. Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP. Dat Bouterse’s lidmaatschap formeel is beëindigd door parlementsvoorzitter Paul Somohardjo maakt weinig uit. Er komt geen vervanging.

De partij zal niet meewerken aan het installeren van een vervanger. Dit is ook al kenbaar gemaakt aan de verkiezingsautoriteiten. Die hadden eerder de formele opvolger, Ginmardo Kromosoeto, uitgenodigd. Maar er is nooit gereageerd. “Desi Bouterse is voor ons nog formeel parlementariër”, zegt Kromosoeto. Invulling van de opengevallen plek is dan ook niet verwachtbaar.

Het parlement blijft erbij dat Bouterse lid af is. Volgens Kromosoeto zullen ook de andere kandidaten weigeren Bouterse te vervangen. Het heeft er dus veel van dat het parlement met een lid minder zal draaien tot aan de verkiezingen toe. De NDP heeft een klacht ingediend bij de Inter Parlementaire Unie. Bouterse heeft ruim een jaar lang het parlement gemeden, ruim boven de absentielimiet.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

67 REACTIES
 1. Wie is de ezel: die stomme groep kiezers. De vernietigers. Maar zij willen steeds profiteren van alles wat er te pakken is. Tot ziens mijn Suriname,. Tot betere tijden.


  Maak melding
 2. M.a.w worden alle beslissingen die genomen worden door het parlement nietig verklaard???!!!!!Want het parlement moet volgens de Grondwet uit 51 leden bestaan en niet uit 50.Echt een poppekast!!!!!!Ik blijf het steeds zeggen: Men schept behagen in het voorschrijven van wetten,maar nog meer plezier geeft het hun,ze zelf te overtreden!!!


  Maak melding
 3. Als je er als figurant moet gaan zitten, bij vlagen een levensgrotebek van met name Roy Rogers trotseren en verder geen deel mag hebben in cruiciale commissies, dan ga je de achterban dan toch op andere wijze dienen?

  Wie het kruis heeft zegent zichzelf.

  Ik zou zeggen, “zegen zoveel mogelijk”. Aanstonds zult u niet meer in de gelegenheid zijn.

  Grontapu na asitere.

  When the wind blows you have to laydown for you gonna feel it.

  Jagger zei ooit eens, “als de wind woedt moet je gaan liggen tot dat het is uitgeraasd”.

  Die massa’s zijn er niet voor de kat z’n snor!

  DDB wordt in weerwil van alle GOH degelijk gedragen!


  Maak melding
 4. Eén meer of minder maakt toch niets uit. De hele NDP is een Mega wassen neus!Verzameling van moordenaars, drugsdealers,criminelen, corrupte figuren, leugenaars, etc. NOOIT MEER 1980!!!!!!!


  Maak melding
 5. Men(Somo)heeft deze man altijd in de weg gestaan om zijn functie als parlementslid uit te oefenen.

  Stilzwijgend heeft Somo meegewerkt met de regering/hoofdstembureau om het lid Bouterse mond dood te maken.En nu geroyeerd als lid van het parlement.

  Als de N.D.P vindt dat Bouterse nog steeds lid is van het parlement,laat deze zich dan aanmelden bij de eerst volgende assemblee vergadering,om te kijken hoe men in de assemblee en het hoofdstembureau gaat reageren.
  Confrontatie is op dit moment het beste redmiddel.

  Want volgens de grondwet mag het parlement uit 51 leden bestaan.


  Maak melding
 6. Het is gewoon dom en achterlijk van Front om op zo’n manier om te gaan met Recht en Wet…incl. Democratie(respectloos)
  Front heeft duidelijk laten zien dat de jaren ’80 (let op… Dictatuur).

  Gewoon te kunnen doen herhalen in een Democratie waar ook zogenaamd Recht en Wet heerst.

  Dom Front dom achterlijk en hebzuchtig.
  Dom: is deze provocatie een uitloking zodat anderen jaren ’80 even en gewoon weer moeten herhalen………DOMOREN IS FRONT TEVENS ACHTERLIJK EN GEK.

  FRONT IS DUIDELIJK BEZIG MET UITLOKKING.

  HET LAND OPBOUWEN DAAR DENKEN ZIJ NIET AAN MAAR ALS IDIOTEN ZICH DOOR ANDEREN TE LATEN OMKOPEN DAAR HEBBEN ZIJ ALLEEN MAAR LUST VAN.


  Maak melding
 7. Wat een idioten. Denken echt dat de wereld om hen draait.

  Ga toch eens het werk doen waar je voor betaald wordt ipv al die kleinzielige domme onzin.


  Maak melding
 8. 11-04-2009
  PARAMARIBO, 31 mrt – Het blijft onduidelijk of en wanneer Desi Bouterse vervangen zal worden in het parlement. Weliswaar beginnen formeel de wielen te draaien van het vervangingsproces. Maar Bouterse’s politieke partij zelf lijkt nog niet tot een definitief besluit te zijn gekomen.

  Wordt Bouterse vervangen of niet? Aan die vraag lijkt de Nationale Democratische Partij, NDP, nog niet toe

  PARAMARIBO, 11 apr – Desi Bouterse is nog steeds lid van het parlement. Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP. Dat Bouterse’s lidmaatschap formeel is beëindigd door parlementsvoorzitter Paul Somohardjo maakt weinig uit. Er komt geen vervanging.

  Voorzitter(opositie), Mega Combinatie een drastisch-politiek concept, ik zou het nog scherper/extremer willen stellen. Extreme handelingen/extremisme moet je met extreme maatregelen beantwoorden.

  De provo’s zijn trots op de opositie NDP om het ondemocratisch, onrechtmatige handelen door DNA voorzitter P. Somohardjo niet on beantwoord te laten.

  Vanwege parlementaire ondemocratisch, onrechtmatige handelen en het schenden/ overschrijden van het democratisch parlemantair recht van parlementariers c.q. het individu, door DNA voorzitter P. Somohardjo, zou de totale oppositie genoodzaakt moeten zijn in (solidariteits) ballingschap te treden.

  Primair uit respect voor de democratie, het parlementair stelsel, protocollen, statuten, het internationaal politiek recht, ethiek, normen & waarden. Als de parlementaire werkzaamheden van de oppositie door de coalitie in het parlement gedwarsboomd wordt, dan dient de oppositie als volksvertegenwoordiger de eer aan zich zelf te houden om de parlementaire werkzaamheden elders (sub. parlement) te verwezenlijken. Namelijk in het partijcentrum OCER.

  De totale oppositie van de NDP parlementariër zou solidariteit moetn tonen naar de voorzitter van het Mega Combinatie, volksparlementarier D.D.Bouterse. Er moet een statement gemaakt worden door uit protest massaal afwezig te blijven in het parlement.

  Na opheffen van het stakingsprotest moet de oppositie, demonstratief, massaal de presentielijst tekenen. En dit proces van stipheid-protest-actie van de oppositie wordt met protocolaire voorschriften van het parlement zeer strikt gevolgd en herhaald tot de parlementsverkiezingen van 2010 of tot het vroegtijdig vallen van de kabinet (demissionair). Zoals het ervoor staat zal de parlementsverkiezingen in 2010 door de Mega Combinatie met overgrote meerderheid gewonnen worden.

  De kostbaar vrijgekomen tijd van de (NDP) oppositie in ballingschap wordt goed benut door naast de parlementaire ‘werkzaamheden’ in het parlement ook veldwerk te verrichten, door direct in contact te treden met het Surinaams volk/electoraat. De oppositie, (volksvertegenwoordigers) komen bijeen in het partijcentrum OCER om spreekuur te houden voor en met de burgers. De oppositie kan vóór de verkiezingen in 2010 samen met het electoraat vooraf (veld)werk verrichten. De burgers kunnen zich massaal komen registreren ter bevordering van het inventariseren van de (sociale) noden.
  Sympathisanten, (burgers/ electoraat) leden en toekomstige leden van het NDP- MEGA Combinatie kunnen in goed vertrouwen hun verhaal kwijt, over maatschappelijke issues o.a. waar de schoen kneld in de maatschappij, onderbuik gevoelens en de noden die zij ondervinden in de samenleving.

  Zo kunnen de (NDP- parlementariërs) oppositie het (MEGA Combinatie) uit eerste hand de inventaris opmaken over wat zich zo afspeelt in de samenleving. In uitzonderlijke precaire situaties kan er gelijk actie ondernomen worden om de noden van het induvidu/volk-electoraat in de maatschappij te verlichten.
  Er wordt ook een team deskundigen, kapitaalkrachtigen samengesteld en operationele goeduitgetruste vakbekwame vrijwilligers om adequaat te kunnen handelen waar nodig.

  Er zou een beroep gedaan kunnen worden op kapitaal krachtige sympathisanten/ ondernemers, donateurs van het MEGA Combinatie om te doneren in een speciaal sociaal sociale noodfonds om de cruciale noden van het volk/ induvidu adequaat aan te pakken c.q. te verlichten alsmede om de sociale plannen van het Mega Combinatie te doen verwezenlijken.

  Het moet duidelijk zijn dat de Mega Combinatie parlementariers volksvertegenwoordigers zijn van het volk, in tegenstelling tot de grillen van de machtwellustige alleenheerser ongekroonde ‘keizer’ Somo, voorzitter van het Surinaams DNA. Als de alleen heerschappij van de NieuwFrontPlus-extra coalitie.

  Motto van de NDP-KTPI-BVD-PALU-Megab Combinatie is om de noden van land & volk te inventariseren, op de politieke agenda te zetten, om ze adequaat na de parlementiare verkiezingen van 2010 aan te pakken!

  Patriot!

  ps.

  De drastische extreme maatregelen van DNA voorzitter Somohardjo in het parlement m.b.t. (‘ex’) dna lid voorzitter D.D. Bouterse, mochten niet onbeantwoord blijven aan de zijde van de oppositie. Bij deze toppy!

  Voorzitter D.D.Bouterse u als militaire leider, als volksleider weet als geen ander wanneer het moment van defensief handelen is en het moment van offensief handelen.
  Het laatste woord is nog niet gesproken in deze.

  This is the moment;Ongekroonde ‘Keizer’ Somo, aftaaien, aftaaien!

  Laat de huidige front coalitie in deze in zijn eigen vet bakken!


  Maak melding
 9. deze figuur is 29 jaren een LAST voor suriname ik vraag mij af waneer een eind aan deze HEBI komt. mss moet het dan maar kwaadschik een kogel door zijn kop zijn van deze klootzak af, en de aanhang sturen we met de boot naar afrika bij mugabe .


  Maak melding
 10. @DU jij bent de grootste hebie last op deze forum wel laat mij dit aangeven
  deze boeven rovers graaiers frontleiders
  zullen nooit meer de kans krijgen om te stelen afrekening met het rode potlood 2010


  Maak melding
 11. Mowi,
  Jij mag stokken breken in alle gaten die jou kop rijk is but he’s and remain the man.

  Wil jij niet de daad bij het woord komen voegen?

  Deze onbeschofte oenen horen niet thuis op dit forum, tenzij het richting Smatori uitgaat.


  Maak melding
 12. Critcasters kunnen dan wel een grote trog opzetten, maar het is het Surinaamse- en geen Surinaams-Nederlandse elektoraat dat bepaalt.

  Geen van die grappenmakers hier zijn voornemens om hun bodeaux paspoort in te leveren om Bouta weg te stemmen.

  U heeft letterlijk niets in de Surinaamse melk te brokkelen. Alle gespierde taal ten spijt. Laat dat duidelijk zijn! Get back soon with your both feeth on the ground.

  Hier maken wij de dienst uit!


  Maak melding
 13. een last of HEBI ben jij waneer je jou niet wil neerleggen aan de wetten en regels die vastgelegd zijn in een land de democratische spelregels heet dat .een last ben je als je denk dat jij onder en boven wet ben. en DOM ben jij alls je het over internationale politiek, ethiek, normen en waarden hebt en je ben voorstander van een dictator moordenaar volksmisleider en drugs dealer. iemand de met behulp van het buitenland een democratis gekozen regering naar huis heeft geschoten met militaire middel, bouterse heeft geen respect voor de democratie dus lul niet dom.iemand die tegenstanders standrechterlijk laat executeren heeft geen normen en waarden, en over ethiek gesproken moet jij jou grote domme smoel dicht houden . iets blindelings aannemen is dom, voer een gezonde discussie kijk naar de voor en nadelen en naar de toekomst ik noem jou gedrag nummer 9 en van de aanhang dogmatisch en dom. mijn mening .


  Maak melding
 14. zie de reactie,s , walgelijk , dit is een van de rede dat ik niet meer wil reageren op deze site , maar dit moet ik kwijt , deze forum begint de kant op te gaan van mamjo, triest en nogmaals triest.

  zegt al genoeg van het nivo van sommige en dat de directie zulke reactie, plaats.


  Maak melding
 15. Mowi,

  Is het soort type van heel laag allooi die front rijk is, hun zatte kop gebruiken zit er niet, asiociaal gedrag vertonen daar zijn ze nou eenmaal goed in.

  Jij en die andere dorpsgek Du blijven jullie maar lekker zitten in die donkere haat spelonken en vreten jullie je hart maar op, vanaf 2010 gaan de Surinamers de ontwikkeling van het land eindelijk met vereende krachten ter hand nemen, jullie zullen als kiespijn gemist worden.

  Anyway wat nu Front, wat zegt de Surinaamse grondwet 50 of 51.


  Maak melding
 16. @nummer 22
  jou reaktie laat zien hoe dom en achterlijk jij ben. als jij iemand waavan zijn neef slachtoffer is geweest van het misdadig regime van bouterse zo behandeld dan rest er mij een ding om niet meer te reageren op mensen zoals jou die geen enkele menselijke gevoel in hun donder hebben dit noem ik mensonwaardig.


  Maak melding
 17. DU,
  Het heeft geen zin om met lieden als jou in persoon te delibereren over de Surinaamse zaak.

  Wat jij doet is, Surinamertje spelen, gebakken lucht/luchtkasteeltjes bouwen.

  Het dealen met een ordinaire balling is derhalve verloren tijd.

  Jij bent eertijds om wat voor redenen dan ook (economische??) weggevlucht, weggevlucht ja, hebt niet de Surinaamse nationaliteit en heb derhalve ook niets in de Surinaamse melk te brokkelen, ook al stuur je maandelijks een 40-voet container met afgedankte computers!

  Wat jij en trawanten doen is in Suriname de gemoederen flink op stangjagen en terzelfdertijd jou/jullie Hollandse verworven-/bedorvenheden stevig vasthouden.

  En daar zit het venijn of de lafheid in.

  Het is maar goed ook, vermits dit soort zwakkelingen hier doorgaans niet gedijen.

  Blijf maar stevig met je benen in het luchtledige fietsen.


  Maak melding
 18. Domme DU,waar praat jij over,in de 2e wereld-oorlog werden ook mensen standrechterlijk geexecuteerd,door de duitsers zowel door de Amerikanen,Engelsen en het kwakkelige Nederlandse leger,of vind je dat dat geoorloofd was?En recentelijk in Irak en Afganistan daar is het tot nu toe gaande,je maakt je steeds druk om die 15 die ook niets goeds met Suriname voor hadden.Weet jij hoeveel oorlogmisdadigers nog steeds rondlopen?Het meeste van Amerikaanse zijde?Ga hier tegen ageren en niet over iets wat 29 jaar geleden gebeurd is,de wereld maakt zich niet druk om wat er in Suriname toen gebeurde,want men weet dat het niet zo ergelijk was als wat er in de rest van de wereld toen en nu gebeurd.
  Het gros van het Surinaamse volk heeft Bouterse allang vergeven dus je lult maar een eind weg,bij jouw gaat het niet om die 15 maar om je verrotte spulletjes wat je aan de man probeerde te brengen in de revotijd.
  Ik kan niet wachten tot 2010 als het MegaBlok met vlag en wimpel de verkiezing wint,ik krijg nu al medelij met je ,want dan ga je echt door het dolle heen pats boem zo een inrichting in.


  Maak melding
 19. DU is een gefrustreerde balling met een Nederlandsepaspoort, die defacto niets in de Surinaamse melk te brokkelen heeft.

  Stemmingmakerij anders niet.


  Maak melding
 20. 12-04-2009

  Hééé, ie boi Iwantje béré furu Bravoe/Brave, na dat je een paar sarcastische/cynische opmerking tijdens de beëdigings plechtigheid van het lid D.D.Bouterse gemaakt te hebben, werd je op de passen gewezen door de daar aanwezige (Surinaamse sterke vrouwen) moesjes.

  Iwantje, hier een paar sarcastische/cynische alinea’s van jou.
  Desi Bouterse werd ± 10 jaar geleden beëdigd als lid van het Surinaamse parlement.
  Triomfantelijk riep een van die moesjes mij toe, aldus Brave: “Vanaf nu is het: geáchte lid Bouterse.
  Kort daarop werd ik verjaagd en opgejaagd door met paraplu’s bewapende oude dames, aldus Brave.

  Brave, door moesje(s) c.q. oude dames met paraplu belaagd, zo te benadrukken is dit pure sarcasme of minachting geweest?

  Hoe zit het nou met de alom bekende retoriek, dat de jeugd van Suriname massaal achter de (NDP) Combinatie en de voorzitter D.D.Bouterse staan alleen om dat ze de tachtiger jaren niet hebben mee gemaakt noch aan den lijve hebben onder vonden. Hoe zit het dan met belaagd door oude dames bewapend met paraplu’s. Da, hoe dan. Deze twee leeftijd- generatie verschillen staan haaks tegen over elkaar, ze hebben een ding gemeen;(NDP) Mega Combinatie moet een nog grotere overwinning behalen/ nog grotere politieke partij van het volk worden in 2010. Neks no fout.

  Patriot!

  ps. hé, iwantje bravoe, dus je wilt met je sarcasme over het DNA lid Bouterse zwetsen.

  Dus volgend jaar 2010 is het precies ± 10 jaar geleden dat marteleaar Desi Bouterse beëdigd werd als lid van het Surinaamse parlement. En in 2010 wordt Desi Bouterse ex martelaar c.q. overwinnaar.

  Een staatsgreep anno 2009 in republiek Suriname is passé!
  Suriname, het volk/ electoraat heeft geen staatsgreep nodig om het Front-Plus Coalitie te verslaan dan wel de politieke laan uit te sturen.

  But, citaten; Colin Powell: don’t push it don’t force it! If you break it you own it.A dream doesn’t become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work.

  Deze citaat van Colin Powell is especially voor de ongekroonde Keizer Somo!
  Avoid having your ego so close to your position that when your position falls, your ego goes with it.
  Don’t let your ego get too close to your position, so that if your position gets shot down, your ego doesn’t go with it.

  Don’t be afraid to challenge the pros, even in their own backyard.

  Don’t bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

  Experts often possess more data than judgment.

  Great leaders are almost always great simplifiers, who can cut through argument, debate and doubt, to offer a solution everybody can understand.

  I try to be the same person I was yesterday.

  Deze citaat van Colin Powell is especially voor de Surinaamse parlementariër-volksleider D,D.Bouterse
  It ain’t as bad as you think. It will look better in the morning.

  Leadership is solving problems. The day soldiers stop bringing you their problems is the day you have stopped leading them. They have either lost confidence that you can help or concluded you do not care. Either case is a failure of leadership.
  Colin Powell.


  Maak melding
 21. 12-04-2009

  Publicist Ludwich van Mulier,(voormalige liga van patriotten) vindt dat Bouterse zijn zetel in de Assemblee gewoon had moeten behouden. “Ik vind het een onjuiste beslissing”. Het parlement/ de Nieuw Front regering heeft te lang gewacht met de beslissing en heeft maandenlang de situatie gedoogd, aldus van Mulier.

  Ludwich van Mulier verwijt anderzijds Bouterse dat hij als gekozen volksvertegenwoordiger nooit in de Assemblee komt. De NDP-leider voert aan dat hij werd geweerd uit de commissies voor Defensie en Justitie en dat hij daarom ook niet naar de plenaire vergaderingen gaat. “Je wordt niet gekozen om in een commissie te gaan zitten, maar om het volk te vertegenwoordigen in het parlement”, aldus Mulier.

  Ik wil het nog scherper stellen, Bouterse als voorzitter van de grootste politiek partij is in de eerste plaats niet door de over grote meerderheid van het Surinaams volk/electoraat gekozen als volksvertegenwoordiger om in de oppositie banken plaats te nemen en op de koop toe voor spek en bonen. Dit is een grote belediging/ schending van het democratische stemrecht van het Surinaams electoraat.

  NDP voorzitter Bouterse is in de eerste instantie gekozen door het volk, de mandaat gekregen om plaats te nemen in het parlement als volksvertegenwoordiger in de coalitie banken, met de NDP als grootste politieke partij.

  Dus voorzitter Bouterse wordt gestraft (uit het parlement)geroyeerd om dat hij geweigerd heeft mee te werken aan het verkwanselen van (‘slands) belasting gelden van de burgers zonder hem in de gelegenheid te willen stellen tegen prestaties te verrichten in het parlement.
  Het DNA lid D.D. Bouterse werd tegen de schenen geschopt en uitgesloten (samenzwering)door de DNA voorzitter Somohardjo c.q. de overige voltallige coalitie genoten.
  Het parlement/de coalitie gaf hem onherroepelijk de gelegenheid om de presentielijst te tekenen, om voor spek en bonen de algemene bekende term (mi no wroko ma lanti pai)is in deze op zijn plaat ZEVEN-EVEN!
  Sjapo parlementariër Bouterse voor het niet willen ontvangen van gages door tegenwerking c.q. ondemocratische uitsluitings mechanismen ten gevolge van de coalitie voor de niet verrichte (arbeid)parlemantaire dienst verlening.
  Associale tegen werking/obstructie van de coalitie in het parlement tegen het lid Bouterse bij het willen uitvoeren, vertegenwoordigen van de wil van de overgrote meerderheid van het volk.

  Ik sta nog steeds versteld en ben verbijsterd, hoe het in Gods naam mogelijk is dat grootste politieke partij van het land NDP, niet aan het roer van de coalitie zit. Dit is je reinste politieke coup geweest van de front coalitie in de parlementaire democratie. En nu gaat de tweede fase en afronding in van de politieke coup c.q. democratische politieke parlementaire dwaling.

  Bouterse heeft als een echte leider zeer juist/kordaat gehandeld. Hij heeft als volks vertegenwoordiger het vertrouwen van het electoraat in hem niet (geschonden) verkwanselt voor een paar posetos.

  Patriot

  P.s.
  Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de onveilige werk sutiatie in het parlement. Macht wellustigen, die niet schoren om zinloos geweld ongestraft toe te passen bij mede collega parlemantariërs in het parlement. Absentie van het lid D.D.Bouterse door overmacht uit veiligheids overwegingen.


  Maak melding
 22. in 1980 zou men ook de corruptie aanpakken de zittende regering moest met geweld afgezet worden. we weten en kunnen zien wat er van suriname terecht is gekomen staatskast geplunderd economie kapot, geld waarde gedaald waardeloze geld bijgedrukt surinaamse volk onderdrukt en venederd tegenstanders op brute wijzen afgeslacht.uiteindelijk is suriname verkracht vernederd achtergelaten, een stelletje idioten hier willen mij doen geloven dat de man die verantwoordelijk voor al deze mistanden in het land dat hij suriname bovenop gaat helpen.laat jullie nakijken want je ben echt gestoord na mi en dom, het verleden van bouterse zal hem zijn hele levenlang achtervolgen nationaal en internationaal dat zijn echte feiten. vertel mij hoe de ndp suriname gaat ontwikkelen en waar ze dat geld vandaag gaan halen ???


  Maak melding
 23. Chauvinist,

  Goed verwoord ga zo door om de mensen de ogen te openen als ze dat tenminste willen aangezien massa media de baas is van hun hersens als wetende wezens.
  Gerechtigheid en loyaliteit gaat hand in hand daar waar het om belangen gaat en daarom is de toekomst van Suriname in de hand van het volk.
  Het volk zal beslissen en deze keer zal het niet mogelijk zijn om een stok te hanteren omdat de hand de stok niet meer kan vasthouden, de hond zal bijten.


  Maak melding
 24. Wie zegt dat het Surinaams volk Bouta vergeven heeft??
  Laat hij alleen boodschappen doen op de markt dan??
  Hij wordt omringd door 30 bodyguards.
  Bouta durft echt niet alleen op straat, want de kogel der gerechtigheid staat op zijn naam gegrifd!!


  Maak melding
 25. Wie zegt dat het Surinaams volk Bouta vergeven heeft????????

  Waarom loopt hij niet alleen op straat dang??

  Die man is omringd door 30 lijfwachten.

  Hij heeft ook een dubbelganger.

  EEee,..laat we elkaar niet voor de gek houden.


  Maak melding
 26. 12-04-2009
  Alleen heerser Keizer Somo

  Reageren op de politieke ondemocratische dictatoriale opmerking van parlementsvoorzitter Somohardjo, dat debatteren over D.D. Bouterse passé is in het parlement. En bovendien overbodig is omdat Bouterse geen parlementslid meer is maar een gewone burger als al die andere burgers in het land.

  Volgens mij slaat Somohardjo door zijn ondemocratische, dictatoriale houding compleet de plank mis.

  Het is een van de zoveelste taken van de volksvertegenwoordiging in het parlement om te debatteren c.q.vergaderen over zaken met betrekking tot het volk, items (individuele knel-punten) aangaande de samenleving.

  Dit verklaart onder wat voor soort vijandige sfeer en psychisch zware werkdruk de (oppositie)volksvertegenwoordigers hun werk in het parlement moeten doen c.q. de werkzaamheden van de oppositie die gedwarsboomd worden door de coalitie m.n. parlementsvoorzitter Somohardjo.

  Werken onder deze (druk)omstandigheden op de werkvloer kan leiden tot burnout. In dit geval is de werknemer niet verantwoordelijk voor zijn gedragingen door onverziene omstandigheden aangaande zijn arbeid, zijn gemoedstoestand op de werkplek in het parlement.

  Dan hebben wij het nog niet eens gehad over het zinloos geweld op de werkvloer in het parlement onder parlementariers met de parlementsvoorzitter Somohardjo in de hoofdrol.

  Er is zelfs uit de mond van de parlementsvoorzitter Somohardjo geuit dat na de schermutseling onder parlementariërs in het Surinaams parlement waar hij grote aandeel in had, hij het niet meer verstandig acht dat parlementariers gewapend, met vuurwapen op zak het parlements gebouw mogen betreden.

  Kortom, parlementsvoorzitter Somohardjo is voorstander dat de parlementariers hun wapens niet meer mee nemen in het parlement bij vergaderingen. Hoe kon/ kan het parlements lid Bouterse dan normaal functioneren onder deze extreme (vijandige-rancuneuze –gevaarlijke cowboy-sfeer) omstandigheden in het parlement.

  Het is een zeer verstandige dan wel moeilijke keuze geweest van het Lid, voorzitter D.D. Bouterse leider van de grootste oppositie c.q. grootste politieke partij van rep. Suriname om in dit extreme parlementaire-werk-situatie alsmede de bittere confrontatie met de Nieuw-Front-Plus-coalitie i.h.b. de parlements voorzitter Somohardjo niet aan te gaan omdat het niet in het landsbelang was, temeer de oppositie mond dood, genegeerd werd door de coalitie in het parlement.

  Het lid D.D. Bouterse heeft zich door overmacht genoodzaakt gevoeld zich op de achtergrond te houden om de democratische vrede te bewaken te bewaren, c.q. zinloze escalaties te voorkomen.

  Alle (beladen) zaken aangaande de samenleving die de oppositie (c.q. de samenleving) belangrijk acht in nationaal-lands-belang en aankaart op de politieke agenda in het DNA, wordt in het parlement door de coalitie i.h.b. parlementsvoorzitter Somohardjo afgewimpeld/gedwarsboomd.

  Patriot!


  Maak melding
 27. Chauvinist,

  Ik verzoek je bij deze ook de mislukte aanslagen op,D.D.Bouterse te vermelden omdat de media dat niet doet.
  En waarom niet vraag ik mij vaak af, hij zal er zelf nooit over praten maar het is een feit.


  Maak melding
 28. De aanhang kan wel het hele forum vol klieren met lange stukken maar die dienen slechts om via allerlei sluiproutes de mensen naar valse conclussies te leiden.

  Zelfs Mullier komt er niet onderuit om gewoon simpel te melden dat DDB geen F.CK heeft gedaan terwijl hij daartoe wel verplicht was.

  Wie zijn werk niet doet moet gewoon plaats maken.


  Maak melding
 29. 12-04-2009

  Volgens de’ statuten, reglementen, protocollen’ van het Surinaams parlement.

  Een parlements lid is in strijd met de statuten, reglementen, protocollen of besluiten
  daaromtrent, als de parlementariër 5 maanden achtereenvolgens afwezig is in het parlement. Volgens de DNA voorzitter Paul Somohardjo zijn de parlementaire protocolaire normen van 5 maanden overschreden. De extreme sanctie die de DNA voorzitter toepaste was het lidmaatschap van parlementariër D.D. Bouterse te beëindigen.

  Maar de situatie die zich voordeed in het parlement is een hele andere situatie. Het DNA lid D.D. Bouterse was niet 5 maanden absent maar ± 12 maanden.

  Zoals het lid Bouterse 5 maanden in gebreke is geweest is viceversa het parlement m.n. de DNA voorzitter Paul Somohardjo ±12 maanden in gebreke geweest, uiteindelijk 7 maanden later dan de wettelijke 5 maanden overschrijding van absentie van het lid D.D. Bouterse.

  Er is dus een hele andere situatie vandien orde ontstaan. Het desbetreffende lid Bouterse & DNA voorzitter hebben beiden hun parlementaire verantwoordelijkheden niet in acht genomen.

  In deze verliest de verantwoordelijke (bewaker van de parlementaire-statuten c.q. protocollen)leider van het parlement DNA voorzitter Paul Somohardjo het gezag om een parlementair (disciplinaire-sancties) oordeel te vellen tegen het lid D.D. Bouterse.

  Alleen het hoogste gezag namelijk de president van de republiek Suriname Ronald Venetiaan heeft het laaste woord in deze, als bevoegd oppervader een zinnig dan wel disciplinair oordeel te vellen tegen beide parlementariërs.

  Het had de DNA voorzitter Paul Somohardjo van sociaal democratische bestuurlijke verantwoordelijkheid alsmede fatsoenlijkheid betaamd als hij het lid D.D.Bouterse ruim van te voren had gemeld wat de consequenties zouden zijn van het overschrijden van de 5 maanden onafgebroken afwezig zijn alvorens de omstreden extreme alom bekende genomen maatregel tegen het lid D.D.Bouterse.

  Een wereld voorbeeld;
  Nadat George Bush wereldkundig had aangekondigd mission completed dat de oorlog in Irak was gewonnen en voorbij was, maakte Kofi Anan wereldkundig bekend dat president George Bush de toen nog krijgsgevangene president Sadam Hoesein binnen een x aantal dagen vrij moest laten als er voor die x datum geen concrete aanklacht van enig strafbaar feit tegen Sadam Hoesein kon worden uitgevaardigd als mede het overdragen van president Sadam Hoesein aan de nieuwe irakeze overheid/machthebbers.

  Want alleen tijdens de oorlog kan Sadam krijgsgevangene zijn.
  Na beëindiging van de oorlog is hij een vrij man als hij van niets anders aangeklaagd wordt.

  Wat ik hier mee wil aangeven is dat Kofi Annan niet gewacht heeft op het verstrijken van de x datum om George Bush vervolgens te zeggen dat volgens de oorlogsverdragen van Genève Sadam na het afloop van de oorlog gelijk vrij gelaten moest worden.

  Integen stelling tot de Surinaamse DNA voorzitter Paul Somohardjo heeft hij willens en wetens of door onkunde verzuimd het DNA lid D.D. Bouterse ruimschoots te attenderen op de consequentie van het overschrijden van 5 maanden onafgebroken absentie.

  We leven in rep. Suriname niet in de middeleeuwen, we leven in een tijdperk van recht en regels, fatsoenlijk gedrag van leidinggevenden, ethiek, normen & waarden, in een sociale globle maatschappij/samenleving.

  Motto van Somo; Mi luru a man Bouta nanga a absenti tori mi go kisi ing no ka.
  Dit bacoven gedrag hoort niet in het Surinaams parlement thuis.

  Daarnaast moet duidelijk vast komen te staan wat de bevoegdheden van de voorzitter van het Surinaams parlement volgens de statuten en protocollen in een democratisch rechtstaat zijn.

  Patriot!


  Maak melding
 30. Mensen wat doen wij toch moeilijk hier.
  DDB ging zijn zaak toch aanvechten bij een of ander buitenlandse instantie?
  Laten we dat gewoon even afwachten en zien wat daar uitrolt.


  Maak melding
 31. @ Pinto je geeft af op anderen maar waar zit jij dan??? en wat doe jij dan ??? wat kan jij in de melk brokkelen?? het enige wat jij doet is in de schijt roeren en stank verspreiden Sukkel!!


  Maak melding
 32. Volk van Suriname, zo kan je zien dat bouterse geen democraat is, hij en zijn partij zijn gewoon uit op macht, om het land weer te vernietigen, Surinamers hebben echt geen hersenen om deze man met zijn partij ndp weer aan de macht te helpen, het komt dan echt NOOITMEER GOED met Suriname, als ze aan de macht komen, vergeten wij zo snel? volk van suriname LET OP UW ZAAK!


  Maak melding
 33. Geef FRONT Chinees geld dan is Baas B. zo weer in permanent in het parlement.

  SMEERMIDDEL JIJ WEET HOE DEZE MANNEN WERKEN.

  sabi din fromu fu FRONT sabi din. !!!


  Maak melding
 34. Het moet zijn het domme deel van de surinaamse gemeenschap heeft bouterse vergeven.
  suriname is een rechtstaat waar de rechter beslist of je wel of niet schuldig ben en niet de bevolking zo werkt het in een democratie en niet anders.met jou DELIBEREN vraag bouterse welke paspoort hij had toen hij terug keerde naar suriname? over verwovenheden gesproken wat was de aanleiding van de coup ja klopt een militaire vakbond naar nederlandse model. pinto jij ben dom en jaloers ik kies zelf waar ik wil wonen en welke paspoort ik wil ,als het jou uitkomt dan mogen die surinamers wel dubbel paspoort hebben om mee te doen aan de opbouw en alles wat jou volsmisleider heeft vernietig in suriname.ik zeg het nogmaals de aanhang van bouterse zijn ezels lees stuk voor stuk hun reaktie. de hele wereld heeft de tweede wereld oorlog verafshuwd er is een proces geweest het neurenberg proces nog steeds worden oorlog misdadigers opgespoord denk aan demjanjuk, het domme van jou daddie is dat jij alles probeerd om de misdaden van bouterse goed te praten, terwijl ik alle misdaden tegen de menselijkheid veroordeeld als 29 jaren geleden is gebeurd of 64 jaren geleden iedereen die zich schuldig maakt aan mensen rechten schending moet daarvoor gestraft worden probeer jij dat maar te doen en jou niet verschuilen achter leugens, bedrog en retoriek ik vind jullie landverraders als je weet dat iemand suriname op de rand van de afgrond heeft gebracht met zijn beleid suriname stond in de wereld bekend als narco staat de man die de leiding is suriname had is in het buitenland veroordeeld voor drugs als je zo iemand hier neer zet als messia nou dan zijn jullie allemaal van de pot getrokken en rijp voor de gekken huis.


  Maak melding
 35. Ach Neus

  Als je dit soort koeterwaals “Wie zijn werk niet doet moet gewoon plaats maken” mbt assemblee en front regering hier komt plaatsen, moet je behoorlijk de kluts zijn kwijtgeraat.

  Advies, STAY AWAY FROM DRUGS, ANY DRUGS.


  Maak melding
 36. Neus,
  Belangrijk is dat wij weten dat er ook op dit forum labaria’s voorkomen.

  Gelukkig heb ik altijd een vlijmscherpe hakmes, mijn jachtgeweer, halfgeladen met een 1-bug patroon er in, bij mij.

  Dus gaan jullie je gang!


  Maak melding
 37. RMD-leider,
  Die bewuste vergaderingen in dat bankgebouw in de Gravenstraat, thans de H.A.E. Aronstraat onder de latere slachtoffers gingen over het aannemen van resoluties, ten gunste van de meikever.

  Dat roti feest nabij Lelydorp in een moskee zal ook een lulverhaal zijn geweest.

  We weten wel beter.


  Maak melding
 38. Pinto,

  Jij hebt makkelijk praten,…
  Ik ben opgegroeid zonder een vader.Mijn vader werd ook slachtoffer tijdens de december moorden.Voor mij is mijn vader als een held gestorven en heeft hij zijn bloed aan Suriname gegeven……….

  99 dee naf joe, maar a wan dee naf a bigie man!!


  Maak melding
 39. Dammy ik kan jou angst begrijpen. De naam Damburg spreekt boekdelen met jou democratisch gezicht. Omdat er democratie heerst schijt de kleine man/vrouw een buffel om de maand/week rond te komen. Langleve deze democratie!


  Maak melding
 40. DU,wat je zegt ben je zelf DOM,DOMMER,HET DOMST.
  Tuurlijk weet ik over de 2e wereld oorlog,waar ik het over had,was Amerika dus het zg Bevrijdingsleger hebben ook mensen standrechterlijk geexecutuurd en niet 15 maar 1000en,en daar is nooit een proces van geweest,in Argentinie hebben de miltitairen ook duizendenden vermoord,denk aan de dwaze moeders.Heb jij ooit gehoord dat er militairen zijn berecht?Tot nu toe wordt er gestreden om dezen voor het gerecht te krijgen maar Amerika ligt dwars,want hun en de Europese landen behalve de Communistische,hebben deze moordenaars altijd gesteund.
  Ik heb het niet over de lagere miltairen die deden wat hen gevraagd werd,de hoge piefen blijven/bleven buiten schot.De Amerikanen doden nu in Irak en Afganistan mensen,meestal onschuldigen zonder proces alles gaat de doofpot in,dus waarom zou ik me druk gaan maken over die poppekast in Suriname?
  Ik kijk vooruit en blijf niet vastroesten in het verleden,als Bouterse de kans had gekregen was Suriname nu een bloeiend land,maar dat konden die boeven en as boeven niet hebben,Suriname mag nooit bloeiend worden volgens jou huidige boeventuig,denk maar na Bavi-Vene zit al 3 termijnen en nog pinaart het volk,zo begaan zijn ze met hun stemmers.
  Dus volgens jouw is het domme deel van het volk bouta gezind noh,joe eh miki sma lafoe,ik wist niet dat de studenten dom waren,maar ja look who`s talking,DU de ongeletterde,dus neem ik het maar aan dat je stinkend jaloers bent,dat er zoveel Bouta-aanhangers zijn,tel maar hier op het forum.
  Baja anti-Fronters,dalijk oen oh kies foe jereh dat nah oen miki DU-Boutasyndroom goh na Sabana.
  Door je uitzichtloze situatie,ga je over mensen als dom en ezels te kwalifiseren,you`ve no way out,je BOEVENTUIG gaat in 2010 naar de KLOTEEEEEEEEEE.


  Maak melding
 41. Grootste bullshit in meeste reacties.
  Is hij onmisbaar of zo.
  De wereld draait door.
  Zonder hem is Suriname beter af.

  Gij zult niet doden zou ik vandaag zeggen.
  Hoe en op welke manier zijn deze lui zo rijk geworden.
  Heeft men dat ooit achterhaald.
  Ik weet een ding.
  Ze hebben met gedukt geld hun eigen zakken gevuld.
  ze hebben met drugshandel een hele generatie surinaamse kinderen in de hel laten belanden.

  En praten over het opbouwen van Suriname.

  Hoe dan.

  De arme vaders en moeders die al hun pensieongeld zagen vervliegen.
  Heel hard hebben ze voor Suriname gewerkt om een mooi land van te maken.
  En deze zelfde vaders en moeders werden kapotgemaakt door een stelletje beulen.
  Een hoop van ze zijn overleden in armoede.

  Kijk maar wat die klootzak in Zimbabwe doet. alleen maar geld drukken en een inflatie van 1000.000%.

  Dat zelfde hebben deze lui ook gedaan.

  Als iemand een keer het hele parlement buiten stelt moet hij ook een keertje voelen hoe het is om zelf buiten werking te worden gesteld.
  Boontje komt om zijn loontje.

  stelletje kloothummels.

  alles wat jullie bestolen hebben van onze arme ouders zal een keertje betaald worden.

  God slaapt niet.

  God molen draait langzaam maar zeker.

  Donkere wolken hangen.
  Het net spreid.

  en hoogwater is op komst.
  wie leeft nou eewig.

  Papo


  Maak melding
 42. “zijn jullie allemaal van de pot getrokken en rijp voor de gekken huis.

  Du jou hadden ze in ieder geval nooit uit het gekkenhuis moeten ontslaan, je bent gewoon nog niet rijp voor de maatschappij, ergo je bent een gevaar voor je zelf, wat een mafkees zeg!!!!


  Maak melding
 43. @mars

  Je moet gewoon proberen ze te negeren. Er lopen nu eenmaal enorme idiote klootzakken rond in de wereld. Op het forum kent iedereen ze. Vaak met geweldige namen, maar altijd met geweldige onzin, leugens en kromme redeneringen.

  Pinto, Na Mi, chauvinist


  Maak melding
 44. Mars of Jupiter,
  Troost je met het navolgende: Stervelingen zoals wij zijn niet bij machte om levens te nemen of geven. Het is des Gods als wij nou komen of gaan. Net als mars zijn er ook een aantal kinderen aan de andere kant opgegroeid zonder vader. Zelf heb ik aan het graf gestaan van tientallen omgebrachte militairen. Ga je maar verdiepen in het ontstaan en verloop van die ka oorlog! Ik heb er geen andere woorden voor. Ik heb oog in oog gestaan met huurlingen. Wat wil jij bedoelen. Sorry, die emoties kwamen even naar boven. Forget it!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 45. DUivel,
  Dat jij je in de ballen van Bouterse hebt vastgebeten is zonne klaar.

  Houdt er wel rekening mee dat Holland wel raad weet met alle Surinamers, die het verdommen om in het Hollandse gareel te lopen.

  Vraag het maar aan Clarence-Seedorf, die eertijds diezelfde KNVB-voorzitter toentertijd Ajax-voorzitter, het nakijken gaf en Bouterse, die altijd heeft geweigerd om het land Suriname weer in te leveren bij de vroegere kolonisator.

  Na de door Valk ondersteunde coup had Den Haag natuurlijk gehoopt dat het wingewest Suriname weer binnen de boezen van het kininkrijk zou vallen.

  Jij weet ook niet veel over de Surinaamse geschiedenis!

  Do not jump to fast to conclussion.

  Know your history!!

  Trek dit allemaal eerst na voordat je weer komt janken.


  Maak melding
 46. Vergevensgezinde mensen geven het MEGABLOK opnieuw een eerlijke kans.Desire Bouterse blijft lid van het DNA.Toen 29 jaar geleden en 2 regeringsperioden Front loopt deze Bouterse Nu nog steeds moordend en dealend rond in Paramaribo, Dan verschuilt hij zich. Hoe is het dan gesteld met de orde en handhaving van het Front Nu. Pak hem dan op want de hele wereld staat toch achter die Front met luchtledige verhaaltjes.Du jij mag als baron huurmoordenaar fungeren met je gouden pistool en schieten dan.Waarom kunnen jullie die meneer bouterse niet oppakken ?,want jullie hebben het recht aan je zijde oftewel het recht ontvoerd of gegijzeld. Na 29 jaar en 2regeringsperioden venetiaan hebben wij meer dan ooit Institutionele discriminatie (alleen mensen die elkaar herkennen).Na 29 jaar en 2 regeringsperioden Front Meer dan ooit zoveel racisme en aanverwante intolerantie (ik ken alleen mijn eigen mensen).Neus op een ander forum heb ik het menselijke en een overeenkomst met jou ontdekt Je kunt bin laden niet zomaar schuldig verklaren je moet met goede bewijslast komen.Dus nu nog je hart iets opener stellen voorDe kwestie ’82 voor dialoog.We zijn het er overeens dat Bouterse ook recht heeft op rechtbescherming. Amerika zou trouwens niet laten lopen die bin laden eerst oppakken dan de zaak rustig uitpluizen.Jullie laten lopen vanwege jullie dubbelle agenda.Du je hebt monddiaree.Jou haat is onze brandstof. bezine kun je niet drinken, maar als je het tankt kan je mooi lang rijden . Dus ga jullie gang


  Maak melding
 47. Neus, DU en alle andere loosers.

  Weet dat Paraman=Pinto=Paraman!

  Ik zal mij pas onferust maken wanneer jullie in mijn straatje gaan praten.

  Mind you, “de oplossing is nabij”. Het wordt in ieder geval geen vonnis.

  Vraag het maar aan de oudste bewoners van dit land, die door de jaren heen op niet mis te verstane wijze worden miskent.

  Unu na kong un kong, ding ingi bing de dia kaba!


  Maak melding
 48. @arbeidsintensiever

  Ik wacht het 8 december proces rustig af en ga hier geen onzin zitten verkondigen.

  Maar het DNA lidmaatschap is een andere zaak. Een politicus stelt zich verkiesbaar en neemt daarmee de plicht op zich om de vergaderingen regelmatig en structureel te bezoeken. Aangezien dit niet gebeurt is is het lidmaatschap van DDB bij de DNA een leeg lidmaatschap en volgens de huisregels wordt die dan opgeheven.
  Overigens is Bosje toen hij destijds de regels ontwierp ( of beter liet ontwerpen) veel te coulant geweest. Elke DNA lid dat inlandig is en niet ziek hoort gewoon minstens 75% van de vergaderingen actief te volgen. Laten we wel zijn, hoe kun je regeren als je elke week dezelfde oude zaken uitmoet leggen aan DNA leden die ongestructureerd en ongemotiveerd langs komen?
  Voor organen als de DNA geldt gewoon heel simpel dat je gemotiveerd moet zijn om deel te nemen en anders gewoon de eer aan zelf moet houden. DDB had al lang geleden zelf zijn zetel moeten afstaan. Hij is nu slechts een handje geholpen omdat hij of te langzaam van begrip en/of niet over het juiste verantwoordelijkheids en eergevoel beschikt.


  Maak melding
 49. De werknemers toen werkzaam bij het verzekeringsmaatschappij Toen GRAVENSTRAAT kennen jullie allemaal die Toen kwamen vergaderen, toen al om Bouterse uit het DNA te verbannen. Eh Nu vergaderen jullie al 29 jaar en 2regeringsperioden Front. Wat is er met jullie Gravenstraters aan de hand.Vertel op Brandstof van de haat.


  Maak melding
 50. Opvolgers Bouterse weigeren in bloc
  de weigering van Ginmardo Kromosoeto om parlementariër Desi Bouterse
  in De Nationale Assemblee (DNA) op te volgen, hebben alle resterende
  kandidaten op de lijst te kennen gegeven de plek van Bouterse niet
  te willen innemen. Dit standpunt werd afgelopen woensdagavond
  genomen tijdens een besloten NDP-vergadering in Ocer. De volgende
  dag, donderdag, weigerde de voorzitter van het Hoofdstembureau, Rudi
  Strijk, om de brieven in ontvangst te nemen toen de leden middels
  een schrijven alvast wilden bedanken.

  Kromosoeto legt uit dat hij niet staande een dispuut kan bemoeien en
  bewilligen. Voor hem en de andere NDP-kandidaten is Bouterse ten
  onrechte ontslagen. Ten eerste mist DNA-voorzitter Paul Somohardjo
  de bevoegdheid om een dergelijke brief te schrijven. Als tweede
  argument is aangevoerd dat de leiding van de DNA nooit op brieven
  van de NDP-fractie, om te weten op welke gronden Bouterse is
  ontslagen, heeft gereageerd.

  Nu Kromosoeto niet bewilligt, moet volgens de kandidatenlijst van de
  NDP, Dennis Menso een bewilligingbrief ontvangen. Hij was niet
  bereikbaar voor commentaar. Joyce Blokland, nummer 9 op de lijst,
  zegt dat het besluit om niet te bewilligen van de kandidaten komt.
  Het is ze niet door de Paarse Partij opgedragen. Ze vindt het jammer
  dat Strijk de brieven niet in ontvangst wilde nemen. ‘Het is een
  nieuwe situatie voor hem. Als je kandidaat wordt, doe je het uit
  vrije wil en als je later niet wil, moet het ook kunnen’, zegt
  Blokland. Nu al wordt bekeken om de brieven middels een deurwaarder
  te overhandigen aan Strijk.

  De namen van NDP-kandidaten, zoals zij voorkomen
  op de verkiezingslijst van 2005. Zij hebben en bloc geweigerd de
  DNA-zetel van Bouterse in te vullen
  6. Ginmardo Kromosoeto (niet bewilligd)
  7. Dennis Menso
  8. Rupert Christopher (overleden)
  9. Joyce Blokland
  10. Jeff Cramer (niet-ingezetene)
  11. Rudy Balker
  12. Moesira Tarnadi
  13. Gauwswamie Ramjiawan
  14. Hariëtte Helstone
  15. Jerry Miranda
  16. Sharida Goedhart
  17. Sergio Akiemboto

  Bron:Dagblad Suriname


  Maak melding
 51. 14-04-2009

  Worong naga Labaria trong /Cobra/Aboma strukturu ini na sranan DNA

  A Sranan parlement é kwiki nanga dien biti/labaria (woron), naga premisi foe politiek-denhaag
  A ting té wan tra winti o wai ini a sranan parlement da din sma sa bin kwikki din woron (piere) o skreki té din woron/labaria kon trong Cobra nanga Aboma.
  Din srefi sma sang ontwerp/ontwikkel ding Labaria strukturu ini na sranan DNA no musu skreki te ding o dé ini a Aboma wurggreep sa ding sréfi criëërt .
  Dang blanda musu de a laatste sa musu bari mi gado Aboma o frikti unu!

  Patriot!


  Maak melding
 52. PAASBOODSCHAP NDP

  Het offer dat God zelf bepaalde dat heilig, rein en smetteloos moest zijn, heeft Hij tot zoenmiddel gemaakt om de gevallen mens terug te brengen tot God. Jezus Christus kwam om de zondige mens te redden van het eeuwige verderf. Mensen moeten weten dat ze niet meer onheilig, roekeloos, losbandig, onrein, kwaadaardig, moordlustig, geldgierig, etc. hoeven te leven. Jezus Christus heeft alles volbracht door Zijn lichaam te geven als losprijs om de mens gelukkig te maken.

  Er zijn vele problemen die ons land teisteren. Deze maken dat vele van onze landgenoten geen deel hebben aan waar geluk. Met Pasen mogen wij ons echter realiseren dat God Zijn eniggeboren Zoon gaf voor ons. In relatie met Jezus ontvangen wij kracht om de levensstormen het hoofd te bieden.

  God houdt van mensen, maar Hij verafschuwt de slechte daden van de mens. De Paasboodschap is daarom een boodschap van bekering. Het is een oproep om ons leven door de kracht en de genade van Jezus Christus te beteren. Moge het een ieder van ons gegeven zijn dat wij in de geest van Pasen ons zullen inzetten om in liefde en alle oprechtheid de naaste te dienen.
  Suriname, overwin het kwade door het goede!

  Gezegend Pasen.
  D.D. Bouterse
  Voorzitter
  Bron:NDP website

  Patriot


  Maak melding
 53. @Pinto ben je te laf om eens antwoorden op mijn vragen te geven?zie nr 20 of gewoon onbeschoft? ofword het dan te moeilijk voor als je tenminste eerlijk durft te antwoorden?!


  Maak melding
 54. Neus, betreft je beredenering op het bin laden forum, zijn wij het er overeens dat D.D.B ook recht heeft op juridische besherming, dus als je de naam bin laden veranderd in Bouterse ben je al een heel stuk opweg voor dialoog. Je hoeft niet onze Megablokvriend te worden maar wel meedoen aan en met veranderingen.Oke Neus. Du is verderaf van de realiteit vanwege monddiaree.


  Maak melding
 55. Wat gebeurd eigenlijk met die fronters hier, eerst die dorpsgek DU, dan die door drugs aan lager wal geraakte Neus, nu heb je een die de stomste vragen gaat zitten stellen en dan nog om antwoorden durven te vragen, dit is idioterie ten top.


  Maak melding
 56. 15-04-2009

  Het spreekt voor zich dat als D.D. Bouterse aan de leiband van Nederland was om de Nederlandse belangen te behartigen boven de Surinaamse belangen, dan was D.D.Bouterse nooit internationaal persona non grata door Nederland verklaard.

  D.D.Bouterse heeft samen met zijn (nationalistische) kameraden de weg gekozen om het Surinaams belang te behartigen. Vandaar dat D.D. Bouterse overhoop ligt met politiek Den Haag.

  Patriot!


  Maak melding
 57. hahahahaa ze geven altijd de drai eraan die hun goed uitkomt .wie is de bedenker van de coup vertel ons dat, en welke belangen van suriname heeft bouterse behartig .bouterse heeft zijn eigen belangen behartig sterker nog het beleid van bouterse heeft ervoor gezord dat bepaalde groepen binnen de surinaamse gemeenschap heel rijk zijn geworden en de arme bevolking die is met velen illussie armer achter gelaten .@ na mi hoe dom moet je zijn om met behulp van het buitenland een staatsgreep te plegen terwijl we aan de vooravond waren van een verkiezing en verder niets maar dan ook niets gerealiseerd te hebben alleen maar achtuitgang om vervolgens jou partij als democratische partij te noemen en nu aan de verkiezing mee te doen .alleen ezels snappen bouterse, mensen met een nuchtere kijk op de wereld niet.


  Maak melding
 58. @arbeidsintensiever

  Juist ik ben als ecchte democraat van mening dat we DDB moeten behandelen als iederander. Dwz.

  -1- Hij is geen DNA lid. Dat heeft hij zelf verziekt.
  -2- Hij is verdachte in het December proces.
  DDB is weliswaar een groter sukkel dan de meeste SME maar in tegenstelling tot een aantal op het forum ben ik van mening dat hij niet anders dan wie dan ook behandeld moet worden. Dat houd beslist OOK in de DDB in geen enkel opzicht een voorkeus behandeling kan of mag krijgen. En in dat laatste zit vermoedelijk een groot verschil tussen ons beide.

  Daarnaast is het mijn persoonlijk mening dat hij gezien zijn functie volledig verantwoordelijk is voor 8 decmeber en alleen opgrond daarvan al een straf al krijgen. Mocht aangetoond worden dat hij de dag in het fort aanwezig was dan is die aanwezigheid en zijn formele positie in de tijd voldoende reden voor een langdurige straf. Lijkt mij heel simpel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES