zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameDubbele nationaliteit goed voor Surinaams voetbal

Dubbele nationaliteit goed voor Surinaams voetbal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 apr – Het idee van het verlenen van de Surinaamse nationaliteit aan Nederlandse voetballers van Surinaamse komaf, moet nader worden bekeken. Dit zegt voorzitter Michael van Praag van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, KNVB. Als er ook maar een kans bestaat het Surinaamse voetbal op te trekken, mag die niet genegeerd worden.

Dat was dan ook de rode draad tijdens Van Praag’s bezoek aan Suriname. Behalve over concrete projecten, is ook de zaak van de zogenaamde dubbele nationaliteit bekeken. “Ik ben voorstander, omdat in Nederland goede spelers van Surinaamse komaf rondlopen, die misschien Oranje niet halen, maar wel een toegevoegde waarde kunnen zijn voor Suriname”, zegt Van Praag tegenover de Ware Tijd.

Die toegevoegde waarde is als het ware uit te rekenen. “Nederland heeft ruim zestien miljoen inwoners, dus de kans op het vinden van talenten is daar groter. Ik hoop dat de Surinaamse regering er positief naar kijkt”, aldus Van Praag. Behalve nieuwe wetgeving, moet ook de reactie van andere buitenlanders van Surinaamse komaf overwogen worden. En van Surinamers zelf.

opening
Fernandes Express
BODO Party

22 REACTIES
 1. Dan kunnen de overige ex koloniën in zuid en midden Amerika ook hetzelfde doen.

  Dat ding is of_of

  Hoe graag ik dit ook zou willen,maar gaat niet op.


  Maak melding
 2. Nederland heeft al ca. dan een miljoen mensen met een dubbele nationaliteit. Bijna alle buitenlanders plus autochtonen behalve de Surinamers.

  Het probleem ligt in Suriname die dit niet toestaat. Bang dat Surineds teveel macht zouden krijgen. Denk ook aan stemrecht, grondrecht etc.etc.


  Maak melding
 3. Ik ben als nederlandse geboren en ik kreeg op 25 november een ander nationaliteit zonder dat iemand mij gevraagd had als ik een ander nationaliteit wilde ,Aron heeft voor mij bepaald en dat vindt ik helemaal niet leuk ik zou graag mijn nederlandse nationaliteit willen hoor of beter nog een dubbele als het kan


  Maak melding
 4. Kraag is een grapjas…Alle Suri’s dubbel gewoon dubbel….gewoon als marokkaan i’ja.

  Dit is gewoon een vieze Katibo streek: wie niet voetbalt die niet.

  Verdeel en heers….kijk ik weet niet maar die domoren die achter deze grap willen lopen…mensen ga echt de door God gegeven bovenkamer gebruiken.


  Maak melding
 5. Geen enkele bountie hoef hier geweldig te kome doen
  Da gaat onze jonges dalek op de bank moete zitte
  Een keer niet kome traine dan op de bank en een bountie gaat spele
  Nee wij wille die plaats selefs houwe
  Niemand gaat kome bemoeie
  Bouta for president
  NDP FOREVER


  Maak melding
 6. Venetiaan doet niet aan sport en heeft geen interesse voor geen enkele sportactiviteit dus wat verwacht je van zo iemand.Heeft alleen aandacht voor zijn politieketegenstanders!!!!!Bosje zou het anders aanpakken!!!


  Maak melding
 7. Hallo allen,
  Nog voordat die trage slapers daar in, wel de hitte van 30+ graden celsius, surimaribo wakker worden is het alweer te laat.
  maar ja ik ben positief, liever laat dan nooit.
  Want vlgs mij is men hier al lang genoeg mee bezig om nog steeds geen resultaat of richting of plan te zien. Zie ik het alleen of wij allemaal?
  Time for a change ook in suri,
  wake up friends!!!!


  Maak melding
 8. Alleen voetballers…wat een brutaliteit wat een durf.

  Zeg die man laat hij Sinterklaas liedjes gaan spelen op zijn keyboard.

  A nom be moei…taigi ing….vrijpostig die vent.


  Maak melding
 9. Hallo daar i.p.v. ons te concentreren op dubbele nationaliteit voor voetballers, kunnen we ons beter richten op dubbele nationaliteit voor burgers in het algemeen. Het zou met name de politieke ambities voor sommigen kunnen ondersteunen. Ik denk dat het belangrijk is voor het land en terecht is als oud kolonie, Marokkanen en Turken hebben ook dubbele nationaliteit.


  Maak melding
 10. discussie is zinloos, DOEN!!!

  nmr 2, de zogenoemde ex-kolonien doen het allang vb Jamaica, Trinidad & Tobago, Nederlandse Antillen, wake up!?!


  Maak melding
 11. dubbele nationaliteit????
  hoe zit met stemrecht ??
  geld het alleen voor voetbalers ??
  wat mag niet en wat mag je wel met jou dubbele nationaliteit er zitten heel veel haken en ogen aan zo een beslissing.
  voor wie gaat het gelden, voor alle surinamer wat zijn jou rechten en plichten laten wij al deze vragen en meer eerst beantwoorden.


  Maak melding
 12. Hondertal goede voetballers zijn in het verleden in Nederland beland.

  Men heeft ze niet eens zien staan..lopen mogen wij ook direct vergeten.

  Dan hoe dan met dubbel(natio) dan gaat het beter ROT OP MAN.

  Altijd proberen sluw te zijn jawel bij domoren.(NPS)


  Maak melding
 13. Ik vind als men dubbele nationaliteit zal invoeren dan moet het voor een ieder zijn.De Surinaamse regering is altijd bang geweest voor het invoeren van dubbele nationaliteit op grond van politische gronden.Surinamers in Nederland wonenden zouden eventueel ook de kans krijgen bij een verkiezing in Suriname deel te nemen,dat waarschijnlijk een andere politische kaart zou opleveren. De Surinaamse regering verdient er aan geen dubbele nationaliteit in te voeren, door visa`s aan vragen.


  Maak melding
 14. Goed idee (maar niet doordacht), indien hierdoor ook het niveau van de in Suriname woonachtige voetballers naar een hoger niveau getild zou kunnen worden en de Surinaamse voetbalbond er financieel wijzer van wordt, zodat de faciliteiten in Suriname verbeterd kunnen worden. Met andere woorden de Surnaamse samenleving moet profiteren van de spin-off effecten. Het moet niet een soort extra snabbel worden voor Nederlandse voetballers van Surinaamse komaf. Echter, het komt mij zo voor dat een dergelijke regeling wellicht een verboden discriminatie zou kunnen opleveren wegens strijd met internationale verdragen. Ik ben Nederlander van Surinaamse komaf en wil ook een dubbele nationaliteit, maar ik kan niet voetballen. Het enkel goed kunnen voetballen kan geen rechtvaardiging voor een ongelijke behandeling met zich meebrengen. Ik heb talenten die voetballers niet beschikken, zou ik op grond daarvan voor een dubbele nationaliteit moeten opteren?


  Maak melding
 15. @brantimaka dat gebeurt al kijk maar naar trinidad tabago daar spelen ook spelers met dubbel passpoort b.v. spelers uit engeland ik vind dat een goede zaak!

  @NDP for ever: bang voor positieve verandering?laat D.D.B maar president worden….het wordt een afgang zijn we er ook meteen vanaf

  @DU we zijn het altijd met elkaar eens! Maar kijk het is positief als de voetballers een dubbele nationaliteit krijgen positief voor Su toch? dan moet je soms even over dingen heen kijken als het niet helemaal eerlijk lijkt ook hier in Holland is het voor topsporters vanuit het buitenland mogelijk om versneld nederlander te worden om zo dan voor holland uit te komen iik ben voor een dubbel paspoort voor ned – suri’s voetballers als dat positief uitpakt voor Su stel je voor Su iedere 4 jaar naar het wk echt te gek! ok Du laat me weten wat je er van vindt groet bakaramang


  Maak melding
 16. Wat zijn jullie suri’s toch dom.
  Daarom blijf het land zoals het is.
  Altijd zo negatief tegen over ons.
  Maar die bakra’s laten jullie toe.
  Alleen met jullie eigen kondré man doen jullie zo.
  Denk daar maar eens over na.
  Wat zou het mooi zijn als Suriname mee kan doen met de WK.
  Aboykonie


  Maak melding
 17. Voor diegenen die het niet begrepen hebben het volgende:De heer van Praag heeft gesproken als besturrslid van de K.N.V.B.,niet als Politicus,maar een dubbele nationaliteit gezien de historische band met Nederland is niet meer dan gerechtvaardigd.Ik wijs er wel op dat het de Surinaamse regering is die het tegenhoudt.


  Maak melding
 18. @ nr17 Beste Mr Mo-Ajok U weet ook dat het in diversen landen in de wereld zo is dat als iemand iets speciaals kan toevoegen aan iets door een bepaalde expertiece dat het dan voorkomt dat deze dan een voorkeurs behandeling krijgt voor of een werkvergunning of zoals in dit geval een paspoort al dan een 2e c.q dubbele. Het is ook zo dat je inl anden zoals b.v. Canada en Australie geen werkvergunning krijgt tenzij een van een toegevoegde waarde kan zijn,in mijn ogen is dat het geval met deze surinaams – nederlandse voetballers zij kunnen inderdaad het surinaamse voetbal hogerop brengen bij deelname aan een WK krijgt de Voetbalbond een geldpremie die zij na afrekening met de spelers voor het restbedrag kunnen inversteren in het suri voetbal voorts zal hetzo zijn dat de ontwikkeling van jonge voetballers in dop kan worden uitgebreid, misschien is nu even zo dat het elftal voornamelijk zal bestaan uit voetballers vanuit holland maar dat zal bij goede begeleiding niet lang hoeven te duren want als de hollandse suri’s goed kunnen leren voetballen waarom zullen de suri’s daar het dan niet snel kunnen leren nogmaals begeleiding is belangerijk alles heeft zijn tijd nodig maar als je er niet aanbegint komt het nooit.
  Dus ja het zal soms lijken op ongelijke behandeling lijken maar uiteindelijk zal het tengoede komen voor het surinaamse voetbal, echt waar. En wat betreft Uw specialiteiten… probeer het dan gewoon ook om op die gronden een dubbele nationaliteit te krijgen ik denk maar zo als het speciaal genoeg is moet het lukken.

  Ok Mr ik ben benieud wat U hiervan vindt ik wacht met belangstelling Uw reactie af,
  Met vriendelijke groet Bakaramang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES