Middelgrootverdiener Suriname mag goedkoop bouwen

6

PARAMARIBO, 8 apr – Surinamers met middelgroot inkomen mogen ook goedkoop gaan bouwen. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, stelt een speciaal fonds beschikbaar. De groep die eerder tussen wal en schip dreigde te belanden, mag voor zes procent gaan lenen.

Het geld komt van het zogenaamd Lower Middle Income Shelter Program, LMISP. Dat moet een langdurige lacune goedmaken. “Voor de groep van de middeninkomens was er nog geen voorziening”, zegt programmamanager Michel Sjak Shie. Dus moest deze groep het voornamelijk hebben van de dure bankleningen. De lagere inkomens kunnen bouwleningen opnemen tegen vijf procent.

De hogere inkomens komen al enkele jaren in aanmerking voor leningen van zeven procent. Die kunnen bij de algemene banken worden aangegaan via een speciale regeling. Volgens minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking wordt nog maar een fractie van de behoefte gedekt. Met wat andere programma’s moet in het laatste jaar van de regering in zo’n twintig procent worden voorzien.


6 REACTIES

 1. Het belangrijk om te weten wie allemaal deel uitmaken van die categorie verdieners. Wij werkers staan haast met onz ruggen tegen de muur. Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

 2. Een lening verstrekken is ok. Alleen moet men dan ook een perceel hebben om op te bouwen. En dan begint die hoofdpijn alleen maar als ik eraan moet denken, dat deze doelgroep misschien ook 10 tot 15 jaar zal moeten wachten op een beschikking? Dan kunnen ze deze lening gerust vergeten.


  Maak melding

 3. Prachtig initiatief, maar zal weer aan een kleine geselekteerde groep gegeven zijn. de hoop op alla sma kan je vergeten, wedden dat het klein jakarta wordt?
  Ach, laat ook maar.


  Maak melding

 4. Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen v deze lening en wie zijn de commissieleden waar je eventueel formuliertjes kan afhalen. Wat zijn de procedures????


  Maak melding

 5. Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us
  so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this
  to my followers! Exceptional blog and excellent style and design.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.