Surinam Airways komt ook met ander vliegtuig

14

PARAMARIBO, 19 mrt – DE SLM komt ook met een ander toestel op de Mid-Atlantische route. Volgens minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, wordt het een Airbus A340. het toestel moet zo gauw mogelijk beschikbaar zijn. De motieven zijn dezelfde als die bij concurrent KLM.

Met de aanschaf van de Airbus wordt ingespeeld op het toenemende passagiersaanbod. Bovendien is verdere inzet van de Boeing 747-300 niet langer verantwoord. Het brandstofverbruik is abnormaal hoog. Alleen valt het nog moeilijk het toestel van de hand te doen. Het lbijft niet beperkt tot de Mid-Atlantische route. “Ook op de regionale vluchten komen er aanpassingen”, zegt Apinsa.

Er zijn plannen voor aanschaf van twee Boeing 737 vliegtuigen. De bedoeling vooral de mogelijkheden op de regionale markt te benutten. Aruba, Curaçao, Venezuela en Miami, in de Verenigde Staten van Amerika, maken deel uit van het nieuwe netwerk. De KLM wil een kleiner, sneller toestel inzetten. Het aantal vluchten per week wordt opgetrokken van drie naar vijf.


14 REACTIES

 1. sur beleidsmaker moeten nu gaan inzien dat route midatlantis een opensky politiek voeren want op langere termijn gaat SLM het korste eind trekken van KLM-AIRFRANCE regionaal carbische gebied en amerika ligt kansen cvoor SLM .SWISS AIR en SABENA waren velen maal groter SLM toch moesten zij opgeven


  Maak melding

 2. dit betekent dat de vliegmaatschappijen goedkoper zullen gaan vliegen op de mid atlanische route.

  Minder brandstof verbruikt plus de kosten op brandstof is goedkoper geworden.en geen redenen meer om de prijzen hoog te houden.


  Maak melding

 3. Zolang het een veilige, goed onderhouden, toestel is dan lijkt me het een goed idee.

  Een A380 airbus zou op langere termijn ook een optie kunnen zijn, zodra hij zich heeft bewezen dat hij veilig genoeg is. Daar is het nog te vroeg voor.

  Kost wel een vermogen maar gezien de drukke midatlantische lijn zal het zijn geld op termijn wel terug verdienen, eventueel met andere zuid amerikaanse of caraibische passagiers erbij. Daar is hij wel groot genoeg voor evt. ook in combinatie met spanje, portugal of frankrijk.


  Maak melding

 4. Bovendien is verdere inzet van de Boeing 747-300 niet langer verantwoord.

  Hoezooooooo – waarom niet direct er mee stoppen ? moet er eerst een ongeluk gebeuren.

  Mag die kist wel vliegen op Nederland ?
  De SLM vliegt ook boven Paramaribo !!
  Svp geen Turkisch air toestanden boven Paramaribo .

  Stop met de 747


  Maak melding

 5. Hoe zit het met de vordering van die nieuwe aankomsthal?
  Zijn persoonlijke belangen de oorzaak van weinig vordering.Vroeger kon je boven op ’t terras de passagier’s toezwaaien en ’t vliegtuig zien landen en vertrekken.


  Maak melding

 6. MD-11 sneller dan de 747??
  Niet echt. Als ik me niet vergis heeft de B747 een kruissnelheid van 920km/u tegenover 880km/u van de MD-11. Verschil kan kleiner zijn maar sneller is ie niet.
  Wie zoiets zegt of plaatst moet dit soort feiten toch eerst uitzoeken maar aan de andere kant…lekker belangrijk


  Maak melding

 7. Tjoerie.

  Die airbus? Hadden ze beter die 777-200 kunnen aanschaffen. Die kon toch op schiphol door KLM worden onderhouden? Hoe gaan ze dat nu met die airbus doen?
  Surinam Airways moet stoppen met het denken op korte termijn.

  Een tripple 7 is een veel moderner vliegtuig.


  Maak melding

 8. Nederland ruikt lont en heeft nog voordat sr iets doet zijn beleid aangepast en gaat ook vaker vliegen van en en naar sur. en wie gaat er met de buit vandoor?
  KLM kan toch niet zomaar beslissen vaker naar sr te vliegen. hoe gaat slam dan al die vliegtuigen betalen. zo warrig allemaal. niet zo lang geleden waren er hier berichten dat slm geen winst maakt etc. nu gaan 2 meerdere vliegtuigen kopen en ook nog eens toestaan dat klm met de buit vandoor gaat.


  Maak melding

 9. Met het wanbeleid in Suriname snijden ze elke keer in hun eigen vinger. Elke maatregel dat Suriname neemt, gebeurd waneer ze dreigen te verzopen. Ze kunnen niet pro-actief reageren.


  Maak melding

 10. B777 moderner veel moderner dan de A340? Waar baseer je dit op? Beide zijn state of the art. B777 heeft trouwens nog een stuur, nergens meer voor nodig! 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.