Partij Surinaamse ex-legerleider zegt “meneer”

35

PARAMARIBO, 3 feb – De parlementaire fractie van de NDP spreekt niet langer van parlementariër Desi Bouterse, maar van “meneer Bouterse.” De partij heeft graag dat parlementsvoorzitter Paul Somohardjo een vergadering uitschrijft over beëindiging van het lidmaatschap van meneer Bouterse. Het is een kennelijke berusting in het onvermijdelijke.

Bouterse is geen lid meer van het parlement, sinds Somohardjo hem schriftelijk de deur wees. Somohardjo wees een eerder verzoek van de hand, omdat Bouterse in de betreffende brief werd aangeduid als parlementariër. De kous was af, dus mocht de man niet zo worden aangeduid. Nu wordt in precies dezelfde bewoordingen verzocht om bespreking van meneer Bouterse.

Het heeft er niet veel van dat nu wel zal worden toegegeven. Somohardjo en de coalitie spreken van een afgesloten hoofdstuk. De procedure voor vervanging mag nu worden ingezet. Bouterse hielp eigenhandig zijn lidmaatschap om zeep. Hij heeft bewust het parlement een jaar lang niet bezocht. De absentielimiet is vijf maanden. De vraag is alleen waarom zo lang is gewacht met het formaliseren.


35 REACTIES

 1. Nu pas zijn de ogen van de leiders open. ik hoop dat ze open blijven. De heer Bouterse verdient gestraft te worden voor de daden die hij heeft verricht. Hij is een moordenaar. en het volk dat achter hem is, is bang voor hem. zij hebben nog angst in zich. maar zij begrijpen dat niet. Ik verzoek de almachtige om deze mensen te beschermen van kwaad.


  Maak melding

 2. meneer de duivel zou deze beest beter staan .waar zijn al die deskundigen van de ndp hebben zij dit niet zien aankomen. dit krijg je als je jou baasje niet mag tegen spreken ,de D van dictator.


  Maak melding

 3. Voor de mensen die het niet weten ook paul somohardjo , zalig djon kamperveen jozef zoon ,en nog vele andre hier in nederland zijn moordenaars . via franse kant werden brunswijk en zijn jungel comamdo betaald voor die vuile oorlog ook hebben deze mensen net als bouterse vele jonge surinamers om zeep geholpen . is er een mogelijkheid omdeze mensen aan te klagen ? ga proberen een brief te schrijven naar Om in suriname en kijken als het lukt.


  Maak melding

 4. ook paul somo heeft doden op zijn geweten samen met kamperveen nu wijlen jozefzoon woonachtig in ned hebben vanaf de franse kant wapens en geld geleverd aan brunswijk . ook hun hebben bloed aan hun handen waarom praat niemand hier over . ga een klacht deponeren bij het O.M van suriname wat betreft somo zijn aandeel in deze oorlog ga kijken wat men mij zal terug schrijven.


  Maak melding

 5. Shanti,

  Ik zie een verschil tussen de Bouterse die verdacht wordt van de 8 december moorden en de Bouterse die bij een democratische verkiezing verkozen is tot parlementslid.
  Ik snap ook wel dat dat diing van 8 december ooit opgelost moet worden, maar eerlijk, is eerlijk, wij moeten geen appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 6. Jij die shanti loopt te prediken. Opmerkelijk genoeg hebben tijdens die binnenlandse oorlog haast geen shanti’s het loodje gelegd. Breek mij de bek naait open!


  Maak melding

 7. deze regering is wel het ergste wat suriname als democratische rechtstaat overkomen is en de grootste rotzooi aan leiders die suriname ooit gehad heeft.het is een grote afvalhoop. bouterse laat komen wat wil,tijd en uur doen ook de donkerste dagen voorbij gaan. wat ze ook bekokstoven.


  Maak melding

 8. Alleen in en bakba-winkrie krijgt men deze onzin.
  U ziet DNA.. is toch een bacoven winkel wie dit niet kan inzien heeft een groot probleem.

  O’bamie….= SOMO….O’bara…= Sjantikiller….tokie.
  Opa Ruro…. = Jorka preker.

  Clubgebouw DNA ……zelf een sport vereniging heeft betere reglementen en betere statuten…Front maakt land en volk tot STRONT.
  FRONT GEEFT ONS SCHANDE EN BRENGEN ONS NAAR EEN PLEK WAAR MEN LAND EN VOLK LEEG KAN PLUNDEREN


  Maak melding

 9. Wil hij nu wel salaris verdienen.
  als iemand zegt dat hij nooit iets heeft gezien.
  dan is maar een opmerking daarover.
  Je kan ziende blind zijn of in het echt blind worden.
  gods molen draait langzaam maar zeker.

  donkere wolken hangen.
  het net spreid.

  Rambocus zei:

  quote: mij kan je bestrijden maar na mij zullen er nog duizenden rambocussen komen die je ook moet bestrijden.

  die tijd is er al.

  de geesten hangen nog steeds boven Suriname.

  de zonen willen rust..en dat kan alleen op een manier.
  de tijd zal leren.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  …………………………………….

  Papo.


  Maak melding

 10. Beste mensen,

  Ik kies in deze geen partij voor deze of gene, maar wil bij deze wel het volgende onder de aandacht brengen:

  Een achterban die staat (of blijft staan) achter een persoon die zich door hen laat verkiezen, en waarbij de persoon duidelijk blijk geeft dat hij de instantie (DNA)minacht, maar bovenal zijn achterban TE KIJK zet en helemaal niet SERIEUS neemt, terwijl hij maandelijsk ooknog SRD 7.000 blijft toucheren, geeft duidelijk weer dat men TOT EENS ZEER DOMME MASSA behoort.

  Ik vrees dat ikmoet concluderen dat een groot deel van de SME bevolking blijkt geeft te behoren tot een WEL ZEER DOMME MASSA.

  In SME schijnt men zelfs bewondering(adoratie) te hebben voor personen waarvan duidelijk is dat die (op en wijze die vraagtekens roept) zichzelf tot de zeer welgestelden hebben doen behoren.

  Blijf de domme massa dus brood en spelen geven, en je kunt je gang gaan. . blijft helaas nog gelden in SME.

  Hopelijk gaat dit mooie land geen “Land van eeuwige potentie”.

  God bless Suriname.


  Maak melding

 11. Deze slag moge dan wel zijn verloren, maar die oorlog staat nog recht over eind. Irdereen weet dat het slechts een kwestie is van tijd. Dit is verplicht aan al die verzwegen doden alsgevolg van die vieze/vuile hit en run binnenlandse oorlog. Ik heb er middenin gezeten, weet er alles van en voel het nog altijd aan den lijve! Ook zijn wij getuige van het ten grave dragen van negenenzeventig/79/LXXIX jonge Surinamers in de rechtmatige uitoefening van hun functie!


  Maak melding

 12. “Het heeft er niet veel van dat nu wel zal worden toegegeven.”

  Dit is typische de demo-cratie in Suribakba, dus volgens de regels MOET er een vergadering worden uitgeschreven als er meer dan zes assembleeleden schriftelijk erom vragen. De eerste vergadering kon niet worden uitgeschreven omdat de aanvragers het hadden over het LID Bouterse, nu zal waarschijnlijk niet toegegeven worden omdat het een gesloten hoodstuk is voor Front.

  Dat deze idioten binnen Front niet door hebben dat ze Suriname en de Surinamers belachelijk maken met dit soort standpunten zegt natuurlijk genoeg over de inborst van deze schaamteloze KUNU’s.

  Hoe zullen de verschillende ambassadeurs rapporteren naar hun thuisbases, hoe kan een land als Nederlannd het zooitje ongeregeld daar nog serieus nemen.


  Maak melding

 13. Ach Shanti is net zo hypocriet als die sardjoe die ook Shanti predikt. Misschien dat je ons kan vertellen wie de duivels binnen Front zal straffen voor hun daden tegen het complete Surinaamse volk. Een heel volk dom, achtergesteld, bewust arm houden en ontdoen van elke menswaardigheid zie ik nogsteeds als een veel ergere daad dan 15 burgers omleggen.

  Zo vind ik het best wel erg dat DU en Neus van elke menswaardigheid zijn ontdaan, jij niet dan?


  Maak melding

 14. Nou nou,de NPS top zei recentelijk in grun djarie dat die op teroristen-jacht (Bouterse) waren. Mek ding kong wie e waktie ding zeiden ze luidkeels. Ver hoeven ze niet te zoeken, onder hun gelederen zijn er een heleboel. Vraag het maar aan Brunswijk en Somo die weten er meer van.Wanneer wordt men in Suriname politiek volwassen?.


  Maak melding

 15. wat men is suriname moet doen is de krachten bundelen en een goede parlementaire democratie van suriname maken waar nooit meer plaats is voor revolutionare mislukkelingen.sommige mensen hier preken voor eigen parogie.


  Maak melding

 16. als somohardjo een verkrachter,brunswijk een moordenaar en veroordeeld wegens drugs waarom wordt er niks over gezegt of dat er iets gedaan wordt aan deze criminelen recht voor een recht voor allen.


  Maak melding

 17. Nr. 9 uit jou woorden maak ik uit dat achter je oren nu nog steeds nat is. Dat is de reden dat je allen maar onzin uit je nek lult. Ik zal voor alle duidelijheid aan je willen meegeven dat welk partij dan ook aan de macht is en de staatskas leeggeplundred is door de regeerders voorheen kunnen ze dan niet veel doen. Zet al deze partijen naast elkaar tussen 80 en nu. OORDEEL nu zelf wie de kas had gestabiliseerd en wie het daarna heeft leeggeroofd. Ik heb zelf geen voorkeur voor een van dezse partijen maar als je aan me zou durven vragen voor wie ik zou gaan is dat nu al voor jou duidelijk. Kan je het nog niet, niet begrijpen zou je voor je zelf de tijd moeten nemen om erover na te denken. Ik vraag nu deze aan jou hoe jij het zou doen.
  Voor jou een klein vb hoe zou je een auto willen gaan besturen die motorisch niet 100% is en nb met een lege tank. Ik hoop jou reactie nu te willen horen of wacht totdat achter je oren al droog is.

  TANG BOENG?????????????


  Maak melding

 18. @a pinas.
  Het artikel gaat over DDB. We kunnen er wel elke misdadiger bij halen maar dat is natuurlijk onzinnig. Of ben je soms van mening dat niemand iets over DDB mag zeggen zonder gelijk de lange lijst van andere veroordelde misdadiger van de laatste 30 jaar er bij te vermelden. Wat heeft dat voor zin? Of wil je soms je eigen naam graag in de krant? 😆


  Maak melding

 19. sommige mensen hier maken van eigen mening of reaktie een karikatuur.@ nummer 13 wat is het nut van die oorlog geweest kan jij me dat vertellen. weet jij dat je misbruikt ben om een drugs oorlog uit te vechten met brunswijk en nu hebben deze twee schoften hun schaapjes op het drogen. en jij zit hier onzin te verkondigen hoe goed bouterse is schaam je jongen bouterse maakt misbruikt van mensen die niet het vermogen hebben om zelf na te denken. en aan na mi wil ik dit kwijt jij gebruikt woorden waarvan jij de betekenis niet van weet ik heb advies voor jou zoek eerst wat betekent dan gebruiken. woorden als moraal, menswaardigheid, ethiek normen en waarden het recht om deze woorden uit de mond te horen van iemand die terrorist aanbid en een moordenaar drugsdealer geen vader figuur is .je zet jou zelf te kijk mi boi.


  Maak melding

 20. sranangman,
  ik weet niet of u de heer bouterse bedoeld, maar deze heeft persoonlijk bekend gemaakt dat hij de pretentie lijst niet heeft getekend en dus ook geen honoraria verwacht.

  dit is ook geen stijl om de achterban van deze man tot domme massa te betichten.juist zou men van deze man bouterse kunnen zeggen, dat hij een man is met een hoogwaardig principe.

  ik weet niet of u zich nog kan herinneren dat er velen zijn die wel de presentielijst tekent maar niet in vergaderzaal aanwezig zijn.dit is pas stelen van belastingsgeld van de zogenaamde domme massa.


  Maak melding

 21. Kunt u mij zeggen met wie en wei men moest onderhandelen om weer(zogenaamd) tot RECHTSSTAAT en DEMOCRATIE TE KOMEN.

  LATEN WIJ EERLIJK WEZEN….(blijven en zijn)LATEN WIJ GEEN MODDER IN DE BOVENKAMER STOPPEN.
  De MAN die een gevaar voor DEMOCRATIE wordt genoemd…. hij is juist de man die eraan meegewerkt heeft…waarom zou hij dan DEMOCRATIE TEVENS RECHTSSTAAT ANNO 2009 WEER WILLEN STELEN.

  KOM OP MENSEN LATEN WIJ EERLIJK ZIJN.

  PS.
  NOG ERGER GILS WAS HEADMAN ONDERHANDELAAR KIJK WAT HIJ NU KRIJGT en nog erbij OPA RURO VNIEMAND LOES’ing…..stank als bedank.

  TOEKOMST SU….TAN’GIE FU BUN NA KODJA.


  Maak melding

 22. somohardjo praat veel de pot verwijd de ketel een sonde blijft een sonde wat je ook heb uit gespookt ze zijn allemaal schuldig aan iets maar zien van boterse alleen kijk naar je zelf alvorens een ander te beordelen verkrachter en wat gebeurd met bruinswijk die heeft ook wat gedaan die ongeschoolde kracht


  Maak melding

 23. Ik lach me rot als men zeg dat bouterse geld kreeg van de dna hij gebruik geen gemeenschap geld hij zat daar voor zijn vaderland en volk wie dat ontkend de vekiezingen naderen dus ze denken hem te breken maar dat zal niet gebeuren en lukken
  gado de nanga wie


  Maak melding

 24. Wel eens van een omtrekkende beweging gehoord en het resultaat mogen ervaren, nee, stil blijven dan en afwachten.
  Wanneer er vrede is woedt de zwaarste oorlog, en is het leger groter zoals een leger vol leugenaars.
  Wacht af en zie daar de ontknoping waar niemand over had durven dromen, althans hoopten dat het niet zo zou uitkomen.
  Rechters die gaan en komen, zoals regeringen gaan en komen en veelal door leugens elkaars hand blijven vast houden.
  Helaas, zullen die zelfde rechters en rechtsgeleerden hun visum en ticket al klaar hebben om te vluchten.
  Want zie daar de etterbult knapt en spat op zijn uitknijpers zonder pleister en verband en bloeden dood.
  Kortom,hun oude dag als verraders in den vreemde slijten zoals enkelen die ik nietbij naam hoef te noemen.

  DEN SERI NA KONDRE INI 1975!!!


  Maak melding

 25. dictators komen en gaan .
  DEN VERNIETIG NA KONDRE BAKA 1980.
  kijk uit dat bouterse niet vlucht hij woond nu in het binnenland zogenaamd zijn hoofd koel houden.


  Maak melding

 26. mensen die zeggen dat bouterse onze god is moeten beter uit hun doppen kijken want een ieder heeft zijn eigen mening, dan moet je een ander niet gaan beordelen omdat je denkt dat jij een betere kijk hebt, een ieder maakt fouten de ene fout is niet erger dan de andere, ga jezelf eens afvragen wat waren die mensen die zijn omgekomen hun bijdrage in 1980 tijdens het militaire bewind wat hebben met onze suriname gedaan,nee bouterse alleen hij is de boosdoener hij krijgt alle schuld op hem die anderen zijn niet schuldig


  Maak melding

 27. mensen die denken dat ze god gaan bidden dat anderen gestraf moeten worden moeten een bijbel studie gaan volgen,de ene steelt de andere verkracht en moorden etc etc vraag jezelf af wat is erger?voor mij zijn ze allemaal hetzelfde wij als mensen kunnen niet bepalen wie gestraft moet worden laat dat aan de schepper over wie ben jij?als alle leiders de here zou gaan dienen dan zou deze wereld niet zo zijn dan zou er alleen vrede op aarde zijn maar wij als mensen maken het kapot een ieder denkt dat hij beter is dan een ander.


  Maak melding

 28. DRS wijdenbos geef college in oser
  je moet echt dom zijn om het niet te-begrijpen staats inrichting master
  dit was de eerste simester
  doem denkers worden jullie wakker slaap niet als vine kom mee denken en werk aan de opbouw van je land ps Du kom vine straks helpen tomaten plukken dan niets te doen bij die bakras


  Maak melding

 29. @Mentor jr
  Is bij dat eerste college ook ingegaan op de volgende vragen:

  Hoe kan iemand beweren uit vaderlandsliefde in de DNA zitting te nemen ( #26 ) en vervolgens nagenoeg een jaar afwezig te blijven? Lijkt mij toch vooral een geval van eigenliefde en luiheid.
  Hoe kan een partij die de belangen van haar kiezers moet vertegenwoordigen en het land bedebestuurd in een tijd waarin de wereld snel en ingrijpend veranderd dit doen door meerdere jaren lang geen enkele wezelijke bijdrage in de vorm van o.a wetsvoorstellen en ammandementen dit doen? Overigens die hebben wel allemaal braaf hun gelden incl vegoedingen en toelagen ontvangen en geaccepteerd. Lijkt mij dat wie geld krijgt hiermee een productieviteitsveplichting aanvaard?


  Maak melding

 30. Krepie: krijg het niet moeilijk dat ding is met wie en wie moest men onderhandelen.

  Zie jij niet in dat jouw verstand koloniaal gebleven is.(of blakaman in de maling nemen)

  Vaak reageer ik niet eens als er zulke domme gasten zijn…….IK WEET EEN DING DE WAARHEID IS VOOR IEDEREEN MOEILIJK.
  Daarom wordt men veels te vaak ondankbaar.

  Krepie…geef antwoord ..met wie en wie moest men onderhandelen.
  P.S.(militair gezag)
  Is het geen wie geef antwoord met wat moest men onderhandelen…ONDANKBAAR MENS.


  Maak melding

 31. @sr pinas
  al is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel, en het recht zegevierd altijd .mensen die opkijken tegen de moordenaar van jou eigen volk en hem aanbid daar mag ik mijn mening over geven. gelukkig maar zou ik zeggen. bouterse was toch bekeerd of was dat de zoveelste leugen .niet ik bepaald wie gestraf moet worden en ook niet de schepper dit alles staat in het wetboek van strafrecht zo gaat dat. in iedere beschaafde samenleving staat vast wat voor straf iemand krijgt die de wet overtreed. bij grove mensenrechten schending horen zware straffen. de staat is er om de sameleving te beschermen niet te moorden.ik heb vaker aangegeven dat jullie een zeer vreemde, zoniet een domme manier hebben van discussie voeren. alles wat het nu verkeerd gaat in suriname is het de schuld van vene .en al die ellende wat suriname heeft megemaakt vanaf 1980 daar mag bouterse niet verantwoordelijk voor worden houden ,of de schuld van geven .snappen jullie je zelf nog of niet meer ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.