Bouterse wil vol Surinaams parlementariërschap

32

PARAMARIBO, 27 jan – Het lidmaatschap van het Surinaamse parlement moet volledig ervaren kunnen worden. Dit stelt NDP-leider Desi Bouterse. Voor halfslachtig werk is er geen ruimte. Het is alles of niets. Dat de coalitie er anders over denkt en hem weert uit bepaalde commissies, is onacceptabel en vooral ondemocratisch.

De parlementaire commissie voor Defensie bijvoorbeeld is hermetisch dicht. “Door eenvoudig in meerderheid tegen mijn toelating te stemmen. Dit komt nergens in de wereld voor”, zei Bouterse in het actualiteitenprogramma Waakhond. Het is de reden waarom hij ruim een jaar niet heeft deelgenomen aan vergaderingen van het parlement. Nu wordt gezinspeeld op beëindiging van zijn lidmaatschap.

Volgens de wet mag dat als een lid vijf maanden achtereen is weggebleven. “Niemand mag een ander verhinderen te zitten in welke commissie dan ook. Het gaat mij erom dat geen enkele parlementariër gehinderd mag worden te doen wat het volk hem heeft opgedragen”, aldus Bouterse. Het parlement boycotten, terwijl de rest van de NDP-fractie wel deelneemt, moet dan ook logisch heten.


32 REACTIES

 1. De NPS blaast nu vanaf de hoogste toren het zint hen nooit als een zwarte zijn werk wil of moet doen.
  Zij denken maar aan een ding de NPS moet en zal andere zwarten vernietigen.
  Zie: Pengel, zie Gils, zie Amafo.

  Men heeft de bek vol rechtsstaat..democratie..of zelf de durf CHRISTEN….maar een ding willen zij niks telt…… vernietig de andere zwarten zie vandaag aan de dag Suriname… dan hoef jij de vraag niet te stellen waarom zwarten niks hebben….zit rustig en kijk en zie 65 jaar NPS……niks en nogmaals niks alleen gebrabbel van zwart(NPS)……zij geven anderen gewoon de kans jouw te laten vernietigen.


  Maak melding

 2. Het parlement moet onmiddllijk ontbonden worden alle leden naar huis een zakelijk kabinet benoemen met onafhankelijke personen die de zaak voorberijdt tot de verkiezing.

  Is het meest voor de hand liggend.

  Met deze ellende lingen kun je niks bereiken..

  Dus mensen gezond verstand gebruiken.


  Maak melding

 3. Belachelijk dat iemand met een verleden als bouterse gewoon niet volledig geweerd word uit de politiek. Deze man is en blijft een moordenaar en die wil je toch niet als volksvertegenwoordiger hebben ??


  Maak melding

 4. SRanang mang, a burput opo now. a tiengie
  o kaa doro, dus ala soort koengkoeng smere
  blaka wang jampanesie,hundoestanie,chineese,
  ik kan nog meer noemen maar ja het help tog niet 2010 e kong, DES FOR PRESS

  wordt vervolg:


  Maak melding

 5. hahahahah.ik moet echt lachen om het woord ondemocratisch uit de smoel van een doorgedraide gek te horen. bouterse is dement aan het worden . het kan toch niet zo zijn dan iemand die een democratische regering met wapen heeft afgezet het surinaamse volk al zijn rechten heeft beroofd zitting wil hebben in meest belangrijke commisie in het land , weet je wat je kan bouterse die domme massa voor de gek houden in ocer en kwatta, bouterse zijn dagen zijn geteld.nu heeft deze duivel het ook over god jij ben verantwoordelijk voor jou daden draag zelf jou kruis tot jou laaste adem .geestelijk lijd deze beest dit is jou lijdensweg voel wat die mensen hebben gevoeld in fort zeelandia.


  Maak melding

 6. die parlements leden die anti bouterse zijn ,ze bakken er niks van en bouterse heeft van diens fouten geleerd een man met carisma en leiders cappaciteit,laat bouterse gewoon weer aan de macht komen,hij zal het op kunnenlossen de criminaliteit,dat mensen thuis beroofd worden en zo ,niemand doet er wat aan en die javaan die met dit idee kwam moet gewoon meer saoto gaan eten en niet zeiken,zeiken moet hij op de toilet doen,en kontlikken van holland,,


  Maak melding

 7. surinamers blijven teveel hangen in het verleden ,zo schiet het land ook weinig op,suriname heeft langs de meeste wegen niet eens een behoorlijke stoep waarop kinderen veilig naar school kunnen lopen,,en er worden casino s gebouwd,de een na de andere ,waarom heeft suriname geen ene PRETPARK OF EEN GROTE PUBLIEKE ZWEMBAD,die vieze powaka,ik ben er geweest smerig zooitje daar,denhaag agga jerry legendary


  Maak melding

 8. bouterse heeft gelijk ,maar er zijn altijd een paar viezerikken in de game…en die mensen praten over bouta .maar wat hebben hun gedaan voor het land ,wat!!!!!
  bouterse gaat het kunnen,en bouterse moet winnen,BOUTERSE MOET PRESIDENT VAN SU WORDEN ,NET ALS CHAVES,EN CASTRO ECHTE LIJDERS,NIET DIE KNEUSJE VENITIAANS,MOET HIJ SU DRAAIEN ,DIE MAN KAN BETER PRIESTER GAAN WORDEN


  Maak melding

 9. Bouterse verzwijgt de redenen waarom de parlementariers hem uit de commissies stemmen, verdachte van moord op democraten en veroordeeld voor drugshandel in Nederland. Als hij enig gevoel voor fatsoen had, had hij de eer aan zichzelf gehouden. Hij respecteert het parlement niet, anders had hij gedaan wat mogelijk was en dat was toch tenminste acte de presence geven als je betaalt wordt met belastinggeld. Hij heeft zi8jn vergoeding toch niet teruggegeven. Je kan niet je zakken vullen met salaris en niets uitspoken, ga dat maar eens uitleggen aan de hardwerkende arbeiders en landbouwers mijnheer de ‘revolutionair’? Bouterse wil niet begrijpen dat hij ons parlement een slechte naam geeft door ondanks zijn misdaden daarin te willen zitten. Hij heeft geen respect voor de democratische instituties, daarom verschijnt hij ook niet in d erechtszaal. Deze moordenaar van democraten roept nu om democratie?! Flikker toch op mijnheer de bedrieger.

  Ramon Abraham


  Maak melding

 10. Ja wel hoor overal in de werled komt dat voor. Overal worden mensen met vermeende of aantoonbare sympatie voor de dictatuur volkomen terect uit militaire en andere strategische commissies geweerd. Simpel omdat de kans op misruik te groot is. Om dezelfde reden mogen Min van Eco Zaken nooit een aandelen portefieulle onder eigen beheer houden, etc.

  Het enigste wat vreemd is aan de hele zaak is dat DDB uberhaubt in de DNA zit. Zijn soort hoort daar gewoon niet thuis.


  Maak melding

 11. hey pinto wie is nou dom ?? .
  hey na mi wie is nou dom??
  jullie baasje wil meedoen met die zogenaamde poppenkast.bouterse is geestlijk een wrak niemand in de ndp heeft de moet om tegen hun voorzitter te zeggen dat hij zich aan de wet moet houden.kijk hoe hij bosje tot vijfde voorzitter heeft benoemd van de ndp de D VAN DEMOCRATIE bouterse zijn democratie is een andere dan de echte democratie die van hem heeft dictatoriale trekkingen . mijn wil is wet zo denk deze gestoorde klootzak bouterse die coke heeft zijn hersen beschadigd.


  Maak melding

 12. Ja voor jullie tata mangs is het slappelul..
  Kom eens naar suriname en probeer dat in bouta`s gezicht te zeggen..

  Wat heb jij gedaan? Je bent gevlucht uit je eigen land.. Wat lul jij?


  Maak melding

 13. Dat deze man de woorden “logisch” en “ondemocratisch” in de mond durft nemen is al wat de joden noemen een “gotspe”. Als je werkelijk zo’n grote jongen bent, DDB, laat dan ook je postzegel een keer zíén in de DNA. Voor de rest heb je niets te vertellen. Inderdaad, Acteur, een poppenkast met nog slechte spelers ook.


  Maak melding

 14. 90% van de parlementariërs is ook (hoofd)ambtenaar op een of andere ministerie. Zij helpen mede het beleid bepalen en uitvoeren. Bovendien hebben zij de mogelijkheid om dat zelfde beleid in het parlement te torpederen. Het gevolg is dat de bewindsman veelal geen ruimte heeft om deze baas/ondergeschikte indien nodig te corrigeren.
  Onderwijzer/schoolhoofd en parlementslid tegelijk is een veel voorkomend verschijnsel.


  Maak melding

 15. @ pinto je spring van hak naar de tak. leg eens uit waarom bouterse niet geweerd mag worden uit deze commmisie, en vertel mijn vanaf waneer het volk kiest in welke commisie een parlementslid zitting mag nemen. ik ben benieuwd naar de het antwoord van de aanhang .


  Maak melding

 16. @meneer ramon abraham,
  Ik geloof dat u niet eens weet wat er eigenlijk speelt want er is in verschillende
  berichten aangegeven dat de vergoedingen aan Bouterse direct door hem werden teruggestort.U vindt dat Bouterse het parlement een slechte naam geeft door ondanks zijn misdaden daarin te willen zitten.U vergeet evenwel dat het SURINAAMSEVOLK heeft gekozen om daar te zitten en hun belangen te behartigen en daarvoor wordt geboycot door de coalitie!!!!!!! Hoe zit het trouwens met Brunswijk????Is ook hij niet omhelst door venetiaan en binnengehaald in het parlement?????Consequent blijven ramon abraham!!!!!!


  Maak melding

 17. Het is een ware soapserie in Suriname. Bouterse is er zelf ook debet aan. Dat hij nu slachtoffer van is geworden, zou je kunnen zeggen: “It’s all in the game”.
  Echter moet men in Suriname niet vergeten dat men daarbuiten met argus ogen naar hun omkijkt. Als men als volwaardige natie gerespecteerd wil worden moeten zij zich houden aan de wet.


  Maak melding

 18. jerry legendary

  Het is inderdaad goed dat je Bouterse ziet als een echte lijder met nadruk op “lange ij”, Net zoals Castro en Che die absolute dictators waren en gelukkig tot het verleden behoren.
  Een leider is Bouterse in ieder geval nooit geweest. Een echte leider neemt verantwoordelijkheid voor zijn daden en verschuilt zich niet achter leugens.


  Maak melding

 19. Zielig met sommige figuren,SuriBakra,BlakaBakra ,hebben deze mensen geen respekt voor hun eigen IK?

  Iemand als Brunswijk mag alles wat God verboden heeft de Surinaamse regering likt de ene misdadiger zijn reet en de andere misdadiger wordt als gek behandeld.
  Zolang Brunswijk alle macht in handen heeft en Vene en Santokkie naar zijn pijpen laat dansen,blijf ik Bouterse steunen.

  Go For It Bouterse doe er alles aan als om mens behandld te worden,zolang die ongeletterde Brunswijk het daar voor het zeggen heeft.
  Zij die beweren dat Suriname een democratie heeft,dont know nothing about DEMOCRATIE.


  Maak melding

 20. Pinto volgens mij ben je nooit naar school geweest want je weet blijkbaar totaalniet wat een onderwijzer of schoolhoofd doet. In elk geval is hij niet instaat om in die functie het beleid van een minister te torpederen. 😆

  @Irsi.
  Stort hij de vergoedingen ook terug? En het volk heeft hem de ondracht gegeven hun te vertegenwoordigen en hun belangen te dienen in de DNA. Kortom hij heeft en taak en een veantwoordelijkheid naar het volk. En wat doet hij. Huilen als een klein kind. Geeft precies aan wat voor een zak het is. 😆


  Maak melding

 21. Geachte critici, velen van jullie die kletsen maar wat ! ik wil die genen adviseren om even in de geschiedenis te duiken en dan zul je zien, dan zul je zien het geen sommige van jullie zitten uit te kraaien, kant noch wal raakt ! De geschiedenis leert ons dat velen van hen die v.daag aan de bouterse als boeman afschilderen mede schuldig zijn aan het geen zich in het verleden, maar ook nogsteeds voltrekt ! Dankzij bepaalde politieke partijen die ook v.daag aan de dag nog steeds de dienst uitmaken in Suriname, is dit land jarenlang uitgebuit door Suralco, Billinton. Corruptie vierde toendertijd hoogtij, velen zijn niet alleen rijk geworden, maar hebben de 50plussers en 60plussers van nu, toendertijd systematisch dom gehouden en ook nog misbruik gemaakt van de etnische verschillen . Het had niet veel gescheeld of er waren in de jaren ’70 rassenrellen uitgebroken. Verder wil ik ook nog verwijzen naar het onstaan van staatsolie in de jaren ’80 en nu al uitgegroeid tot de trots van Suriname en dat hebben we te danken aan de boeman bouterse. Uiteraard heeft ie het niet zelf gedaan, maar heeft er wel voor gezorgd dat er wel iemand die daar capable genoeg voor was daar aan het roer heeft gestaan ongeacht de politieke kleur(VHP)van desbetreffende persoon. Palmolie Victoria en Pattamacca ook op het conto van bouterse en mijnheer brunswyuk die heeft alles kappot gemaakt met zijn zgn verzet strijd. Meer heb ik voorlopig niet te zeggen.


  Maak melding

 22. Ho ho Neus,
  Zo ga jij niet te keer tegen mij. Ik maak geen deel uit van jou kastenstelsel waar jij zwarte soortgenoten minderwaardig acht en dienovereenkomstig behandel. I’am so sorry to say F.ck you Neus! Het geouwehoer van jou hangt al een ieder de keel uit. Loop naar jou…………r!


  Maak melding

 23. leuk om te zien hoe sommige mensen op deze forum reageren waneer iemand de aanhang met woorden voor het blok zet.gaan ze schelden bedreigen en drogredenen naar voren brengen. zie reaktie van nummer 28 , kortzichtig ,dom, kleingeestig. wat ik opmerkelijk vind aan deze mensen, is dat niemand in hun ogen de waarheid spreekt alleen de man die met een serieuse blik op tv verteld dat mensen op de vlucht zijn doodgeschoten. wel luister no verklaar mijn maar gek want dit heb ik in mijn hele leven nog nooit meegemaakt , nederland liegt front liegt, spong liegt de hele rechtsgang in suriname liegt ,dokters van leeuwen liegt van mierlo, zelf een wet die nu word toegepast is ook niet goed.sterker nog ze vinden dat er niet goed word omgegaan met de democratie in suriname daar zak mijn broek echt vanaf.iemand die alle democratische rechten van ons land en volk heeft geschonden wie is nou gek hier??? zijn jullie nou gek of kunnen jullie niet helpen.


  Maak melding

 24. @Pinto
  Door de mand gevallen en nu voel je je op je teentjes getrapt. Voor jouw blijkbaar een goede reden op maar gelijk racistisch te reageren. Maar troost je het raakt mij totaal niet.

  Wel schaam ik mij er voor dat er nog steeds zo veel ongeschoolde racisten rondlopen. Je lijkt Wilders wel. Pas maar op dat je Irsi en Thea op het OCER niet tegen het lijf loopt. 😆


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.