Politici bekvechten over output Justitie Suriname

14

PARAMARIBO, 27 jan – Het is compleet stuk tussen minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie en zijn voorganger Siegfried Gilds. Na kritiek van Gilds op het “ongebreideld” functioneren van Santokhi, vindt deze de ander niet meer dan een “politieke mislukkeling.” Gilds is vooral de underdog als het op presteren aankomt.

De staat van dienst voorheen is wat betreft Justitie & Politie, niet te vergelijken met wat nu wordt neergezet. “Als anderen zeggen dat ze het allemaal al gepland hadden, waarom is het dan ook niet uitgevoerd. Alles wat je plant moet je ook uitvoeren. Maar we zullen ons niet laten afleiden door mensen die hun eigen falen afwentelen op anderen”, zegt Santokhi.

Het verschil zit vooral in het vele investeren in infrastructuur voor de politie. “Voor 2005 was de beleidsrealisatie tien procent en nu meer dan negentig procent”, aldus Santokhi. Eerder had hij het tijdperk voor hem aangeduid als rommel. Dat heeft kwaad bloed gezet bij Gilds: “Toen meneer Santokhi overnam was het politiekorps goed voorzien. De uitspraak dat hij slechts rommel heeft aangetroffen, begrijp ik niet.”

Vandaar dan ook de ongezouten kritiek. Volgens Gilds gedraagt Santokhi zich ook nog gevaarlijk onverantwoordelijk. De wijze waarop recente protestacties van ex-militairen in Nickerie zijn afgehandeld bijvoorbeeld. Santokhi zei kort daarna dat het anders zou zijn afgelopen als hijzelf ter plekke was geweest. Ongehoord en onverantwoordelijk, vindt Gilds, die moest aftreden wegens een witwasaffaire.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Meneer,Santhoki heeft groot gelijk,duidelijke taal, meneer Gilds moet nu wel even rusten, want hij maakt zich zelf belachelijk en zijn partij maakt hij helemaal kapot, het stelde al niets meer voor na de dood van dhr Derby, dus meneer Gilds als ik u was zou ik aftreden als voorzitter SPA, dan heeft SPA nog een heel kleine kans.

 2. De NPS blaast nu vanaf de hoogste toren het zint hen nooit als een zwarte zijn werk wil of moet doen.
  Zij denken maar aan een ding de NPS moet en zal andere zwarten vernietigen.
  Zie: Pengel, zie Gils, zie Amafo.
  Men heeft de bek vol rechtsstaat..democratie..of zelf de durf CHRISTEN….maar een ding willen zij niks telt…… vernietig de andere zwarten zie vandaag aan de dag Suriname… dan hoef jij de vraag niet te stellen waarom zwarten niks hebben….zit rustig en kijk en zie 65 jaar NPS……niks en nogmaals niks alleen gebrabbel van zwart(NPS)……zij geven anderen gewoon de kans jouw te laten vernietigen.

  PS.
  Zijn er ook geen wetten/regels meer in het land omtrent arbeidswet…zon en feestdagen arbeid.enz enz.

  Een behoorlijke varkensstreek om op Kerstdagen de bouw Dungru ozo’s gewoon door te laten gaan uit hebzucht…om de wereld te laten zien dat hij 90% van doelen kan halen.
  Om de nazaten van de NPS op te sluiten.

 3. meneer gils heeft het niet over het ongebruideld functioneren maar over de ongebreidelde taal die hij gebruikt dat is verdraaiing van zijn woorden. gils woorden wordt nu volgens mij hier verkeerd geintrepeteerd.

 4. Gild.s schaam je toch dat je nog iets durf te zeggen je kan niet in de buurt van Santhoki staan. Ga zo door Santhoki

 5. Het blijft lachen met deze komieken in Suriname, dit is de lamme leidt de blinde. Nu las ik dat Gilds heeft verklaard dat Vene de soepele behandeling van de chinezen had goedgekeurd, dus Vene is ook medeplichtig aan mensenhandel. Balesar is al in het gevang, nu ook Gilds en die laat zich niet zo makkelijk opsluiten, more to come.

  In ieder geval Tokkie en Gilds allebei crimineel dus mi ede.

 6. zo is het santokhi.
  de feiten speken voor zich , een andere idioot heeft de hele politie korps kapot geschoten die gaat alleen op pudium staan waar niemand hem kan tegen spreken.santokhi mijn zegen heb jij .

 7. Een ieder die een beetje bekend is met de overheid is er van op de hoogte dat het soms jaren duurt vanaf de start van de voorbereiding van een project tot de daadwerkelijke uitvoering en oplevering. In veel gevallen moet de persoon die de politieke verantwoordelijkheid had toekijken hoe zijn /haar opvolger met de eer strijkt. Misschien is dat een boodschap voor toekomstige beleidsmakers / politici om heel vroeg met de voorbereidingen te starten en niet op de verkiezingen te wachten, daar het niet zeker is als je wel terugkomt om een lintje door te knippen.

 8. gilds,

  Je hebt mensen die oprecht zijn en mensen die liegen en de boel belazeren en onder die categorie val jij smeerlap.

  Een teringzooitje heb je ervan gemaakt en naast Santhoki kan je niet staan wel naast mugabe en jugabe en brunswijk bijv..

 9. Gils moet zich schamen om zijn grote bek open te doen. Laat hij naar zich zelve kijken hij is niet eens in staat geweest om eerlijk te zijn tegen-over zijn goud-eerlijke eerste vrouw.Kijk wat hij met Muriel(nichtje van zijn eerste vrouw) heeft gedaan ondanks muriel, ging deze oude bok met, die ene Motjo koelie-meid.Hij,die oude snert had geen tijd voor ons land en Volk !!! Hij was zelf een crimineel hoe zou hij criminaliteit bestrijden? Gils rot op hoor. SPA moet jou nog een paar trappen verkopen.Dus houd je bek dicht.!!!!

 10. wat de minister santokhi gedaan heeft met zijn voorganger gilds is niet collegiaal.en mag ook niet goed gepraat worden.het mooie van de grap is dat de president venetiaan in alle talen zwijgt.

  natuurlijk heeft gilds gelijk om te reageren op de aantijgingen. als je je stem niet laat horen, stem je stilzwijgend toe.

 11. het sterf hier van die anitrie domrie, advocaat van de duivel.ik hoor jullie nooit klagen over taal gebruikt uit ocer .

 12. Heb je hem weer die DU, Bouterse will Drive you crazy.
  Dit artikel heeft niets met ocer te maken lulletjerozewater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.