dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSpeciale verblijfsregeling voor stagiairs in Suriname

Speciale verblijfsregeling voor stagiairs in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jan – Er wordt een speciale regeling ingevoerd voor Nederlanders die stage willen lopen in Suriname. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De regeling moet deze groep behoeden voor de rompslomp rond de invoering van nieuwe wetgeving. De stagiairs dreigen tussen wal en schip terecht te komen.

Een groep van ongeveer honderd Nederlandse stagiairs zal direct getroffen worden als er geen speciale maatregelen getroffen worden. “De stagiairs dienen een aparte behandeling te krijgen. Ze komen niet blijven in Suriname, wel blijven ze langer dan drie maanden”, zegt Santokhi. Volgens de nieuwe vreemdelingenwet moeten personen die langer dan drie maanden blijven, vergunning aanvragen.

Dat de stagiairs nu in de problemen dreigen te raken, komt bij de autoriteiten vrij verrassend aan. Sinds eind vorig jaar is informatie verspreid via de diplomatieke posten. “Wij dachten dat iedereen op de hoogte was. Nu dat niet het geval blijkt te zijn, komt er een overgangsregeling voor bepaalde doelgroepen”, aldus Santokhi. De Surinaamse consulaten krijgen speciale instructies.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Ik begin steeds minder vertrouwen te krijgen in het ministerie van Justitie en Politie. Iedere keer weer een nieuwe regeling. Sinds augustus van het VORIGE jaar wacht ik op een verblijfsvergunning voor mijn vrouw, en vandaag (21 januari) werd mij verstaan gegeven dat de papieren nog steeds in behandeling waren. ZES MAANDEN!!!! Ik denk dat Santokhi verstrikt begint te raken in zijn eigen onzinnige web. Voorkeursbehandeling voor Nederlandse stagiaires, voorkeursbehandeling voor 17.000 geregistreerde illegalen die twee jaar de tijd krijgen om hun papieren in orde te maken. Maar de individuele, legale aanvrager wordt zonder meer het bos in gestuurd. De sheriff is de weg volkomen kwijt, dank zij zijn onervaren, ondeskundige en vooral luie ambtenaren. De bezem erdoor Santokhi! En die website van je: een miskleun van de eerste orde. Er is sinds 1 december vorig jaar geen leter in veranderd. Schandelijke misleiding!!


  Maak melding
 2. Geachte redactie,

  Dat de buitenlandse stagiairs uit Nederland nu in de problemen dreigen te geraken, komt bij de autoriteiten in Suriname (lees: de Front regeerders) vrij verrassend aan, wordt gezegd.

  Maar wat moet er allemaal nog gebeuren, dat de bizarre levensomstandigheden van de Surinaamse gepensioneerden uit Nederland woonachtig in Suriname, ook bij deze autoriteiten vrij verrassen overkomt. Of is een ‘speciale regeling’ ook voor deze verstoten groep Surinaamse oudjes uit Nederland, woonachtig in Suriname, (nog) niet geschikt voor deze groep “vreemdelingen”. Komen vooral zij daar niet in aanmerking voor.

  Of moet de vraag gesteld worden wie er wel in aanmerking komen voor een “speciale regeling” in de Republiek Suriname en wie niet. En aan welke voorwaarden of ‘omstandigheden’ zou iemand moeten voldoen, om wel in aanmerking te kunnen komen voor een “speciaal behandeling” door deze regering. Wat zijn de regels, bestaat er in Suriname wel wetgeving op dit stuk. Kan iemand ons in godsnaam wat wijsmaken of doet de neokoloniale greep in de nek van deze regering haar dusdanige naar lucht happen, dat zij in feite nauwelijks keus heeft, dan slechts te doen wat haar buitenlandse meesters haar opdragen.

  Of is het omdat het vanaf hun bestaan toch al beslist was, gezien hun klassieke houding welke ons reeds jaren geleden erop gewezen had naar hun enige keuzen (attitude) van : buigen voor de meester of barsten. Wanneer zullen deze regeerders vrij zijn, kiezen om vrij te willen zijn of tenminste in naam van het Surinaams volk willen streven naar ‘waarachtige (politieke) vrijheid.

  Geen wonder, dat zij zo gekant waren jegens het feit dat Anthony Nesty de Republiek Suriname zou gaan vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Korea. Dat zij zo fel in verzet gingen jegens de bouw van de brug over de Suriname rivier, dat zelfs elke zwerver vandaag de term ‘prioriteit’ te pas en on te pas in de mond neemt. Zichzelf zo belachelijk maakten, toen het initiatief genomen werd om Staatsolie Suriname NV van de grond te krijgen. Om op hun beurt een goud akkoord te gaan teken met een multinational voor 5% bruto aandeel voor de staat Suriname, om vervolgens elke maand oms de beurt, een deel van de stad Paramaribo van elektriciteit te onthouden, omdat meneer de multinational een gebrek heeft aan energie om zijn goudwinnende onderneming 1×24 uur draaiende te houden.

  Geen wonder. Beslist niet wanneer je uiteindelijk merkt hoe deze regering Venetiaan/Adjodha het gedurfd heeft om het Standbeeld van voormalig Premier Henk Arron, de man die de Republiek Suriname naar Onafhankelijkheid leidde, ter herinnering in de koloniaal achtertuin van het voormalig koninghuis in Paramaribo te plaatsen, omdat “voor hem geen plaats was op zijn Onafhankelijkheidsplein, die was te vol”.

  En alsof dat niet voldoende was, een pietlullig monumentje in Paramaribo voor brada Henry de Ziel ‘Trefosa’, de Surinamer die het Surinaams Volkslied schreef, het ‘Opo Kondreman’ notabene.

  Geen wonder dat een grootdeel van het Surinaams kader in Nederland, welke nog steeds gelinieerd is aan deze oude politieke cultuur, zoals die van de NPS-Nederland als de VHP-Nederland, het illegaal naakt standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost, dood normaal en kunstzinnig vinden.

  Dit heel plaatje perfect passend in het kader van de verdorven brein van een mens ergens ver in een binnenland, die van mening is dat als hij een pasgeboren kindje zou verkrachten, hij van zijn ongeneselijke ziekte genezen zou worden. Want er zullen toch altijd enkelen zijn, die het (nog) niet zullen weten te begrijpen.

  Maar dan nog mag je nimmer besluiten, om het ‘bewustzijnsproces’ op haar beloop te laten.


  Maak melding
 3. De Surinaamse ambtenaren houden niet van werken. Waarom zoveel nieuwe regels maken als jullie ze zelf niet naleven??? Jullie werken de corruptie zelf in handen. SCHAF het visum gewoon af!!!!!!!! Stelletje flikkers…


  Maak melding
 4. Nederlanders, Chinezen, Illegalen (waaronder: Guyanesen, Haitianen, enz worden wel snel geholpen, maar een Surinamer vol potentie, ondernemerskracht en ideen moet jarenlang wachten voordat hij een paspoor/visum krijgt.


  Maak melding
 5. Speciale regeling voor stagiairs in suriname??? WEL voor geen enkele surinaamse student of surinaamse stagiair in Nederland wordt er aan een speciale regeling gedacht door de IND (Immigratie en Naturalisatiedienst).
  DUS meneer SANTHOKI…een regeling dient een regeling te zijn en te gelden voor een ieder.
  In Nederland is het wel zo, zodra je niet behoort tot de EU/EER groep gelden er strengere regels voor verblijf hier in NL en je mag er maar 10uur p/week werken met een werkvergunning. DUS………eerst je eigen mensen en dan de rest!!!


  Maak melding
 6. Ik vind het goed en die studenten kijken maar wat ze doen, omgekeerd maakt NL ook geen aparte uitzonderingen voor studenten uit SU juist hoorde ik een tijdje geleden op de radio dat Surinaamse studenten meer onkosten moe(s)ten maken dan andere studenten uit andere landen in NL.

  Die regel is goed want mensen komen hun ka maken in SU en vetrekken weer met een zak geld.

  Suriname moet ook eisen dat als iemand in Su wilt wonen hij of zij de Surinaamse nationaliteit moet aannemen en geen dubbele want dat mogen de Surinamers in NL ook niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES