vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse forens verliezer psychologische oorlog

Surinaamse forens verliezer psychologische oorlog

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jan – Tienduizenden passagiers dreigen het slachtoffer te worden van de psychologische oorlogvoering tussen de overheid en vervoersbond PLO. Anders dan de beide kemphanen, beschikt het lijdend voorwerp niet over de luxe van tijd en dwangmiddelen. De overmatige afhankelijkheid van particulier vervoer neutraliseert genadeloos het voordeel van goedkope brandstof.

De sterk gedaalde prijs van aardolie gaat vrijwel ongemerkt voorbij in het openbaar vervoer. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme wil al maanden een lager vervoerstarief. De PLO vindt een dubbeltje lager voldoende en heeft dat ook echt doorgevoerd. En dat terwijl alleen de ministerraad bevoegd is vervoerstarieven vast te stellen. Het ministerie komt niet verder dan wat grommen.

Minister Richel Apinsa wil minimaal een kwartje minder. Meer dan een tandeloos verlangen is het niet. Passagiers blijven niet meer over dan zuchten en het gelag betalen. Volgens de vervoerders moet niet alleen de benzine worden berekend. Smeermiddelen zijn duurder geworden en de lonen van chauffeurs opgeschroefd. Het is deze dienstengroep die moord en brand schreeuwt als het straks weer duurder wordt aan de pomp.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Allemaal zakkenvullers. Het vergunning is toch op naam van een persoon, welk personeel moet hij of zij nu betalen. Laat ze maar zelf gaan rijden of trek die k…..o vergunning in en geef het aan iemand die wel voor zich zelf wilt werken. Gaat het om een busbedrijf die een bepaald route aandoet in Su. Ik dacht het niet. Of heeft die mini sterretje daar een dell in.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES