KNVB zorgt voor licht in Surinaamse voetbaltunnel

11

PARAMARIBO, 16 jan – Het georganiseerd voetballen in de districten moet een ruk lichter worden met het laatste geschenk van de KNVB. De Surinaamse Voetbalbond, SVB, ziet het districtenvoetbal een stuk hogerop komen nu er kunstlicht komt in lokale stadions. De installaties zijn al aangekomen.

Het is nog een kwestie van aanbrengen. Dat is het werk van de technici die zijn meegekomen uit Nederland. Die gaan de komende weken aan de slag in maar liefst zes stadions. “Het komt goed uit voor met name de districten. Door het kunstlicht kan ook ’s avonds worden gespeeld en is er dus meer tijd beschikbaar”, zegt SVB-voorzitter Louis Giskus. Tot nog toe is het voetballen zolang er daglicht is. Vanwege het amateuristisch karakter, kan alleen in de weekends worden gespeeld.

Dat legt een extra grote tijddruk. Speeldagen lopen van ’s morgens door tot de avond. “Het is geen pretje om midden op een hete dag te spelen. Nu komt ook de avond erbij”, aldus Giskus. Verwacht wordt vooral dat de kwaliteit toeneemt. Eigenlijk moest al in 2008 zijn begonnen. “Maar de donoren waren wat huiverig.” Dat komt door toedoen van de sportbond in Coronie. Die sprong verkeerd om met het eigen vernieuwingsproject.

11 REACTIES

 1. Een doorgestoken kaart nu de sportpaspoorten zichtbaar worden? De KNVB zal ook de energierekeningen moeten betalen! Het gaat veelal om arme bonden, die zich nauwelijks kunnen bedruipen, laatstaan aanleunen tegen bijkomende energiekosten. Minbuza, laat u niet van de wijs brengen. Vertrouw de Grieken niet!


  Maak melding

 2. Weet je nog toen toen iemand voor de waterrekening klappen kreeg van Brunswijk.

  Nu is het de beurt aan iemand van het elektriciteitsbedrijf om straks klappen te krijgen van hem.

  En dan de rechters en advocaten die hem vrij zullen pleiten voor geld.

  Lang leve Suriname.


  Maak melding

 3. wat een negatieve reactie
  een gegeven paard moet je niet in de bek kijken ik ben de gevers wel dankbaar dit hadden wij surinamers moeten doen ipv ondaankbaar te reageren.


  Maak melding

 4. Willem en Paagal, ik moet bekennen dat ik jullie toch gelijk moet geven! Bedelen en toch afgeven op nederlanders! Ze mogen beginnen met sparen voor onderhoud en vervanging van de installatie!


  Maak melding

 5. Ik zou zeggen hartelijk bedankt voor deze mogelijkheden om verlichting op deze stadions te mogen hebben.Wat ik jammer vind dat men personeel van uit Nederland moet sturen om het werk uit te voeren,niet dat de Surinamers het niet kunnen,het zou veel te lang geduurd hebben voor dat ze ter geplaatse waren.Er zijn vele landen die graag een beetje willen bij dragen voor de ontwikkeling van Suriname.Je mag zeggen wat je wil van de Hollanders er bestaat een band tussen Suriname en Nederland.Suriname zou meer hulp van hun kunnen krijgen als men in Suriname een beetje smater waren dvs met goede ideee”n voor de dag komen.Er zijn Nederlandse bedrijven die gespecialiseerd zijn op tropisch landbouw die Sme zeer goed zouden helpen,maar het licht aan de Surinaamse regering,die gaat liever met de Chinezen in zee.


  Maak melding

 6. ik denk dat sommige uit jaloezie alle giften die aan suriname word gegeven afkeuren en het noemer bedelen geven. omdat toen de militairen aan macht waren niemand wat van suriname moest hebben. daar komt die rancune vandaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.