Problemen bij aanvragen inreisvisum voor Suriname

34

Een recent ingevoerd generaal pardon van de Surinaamse overheid zorgt er volgens Campus TV voor dat Nederlandse stagiaires en vrijwilligers massaal in de problemen komen, bij het aanvragen van een inreisvisum voor Suriname.

De nieuwe wetgeving, waarbij circa 17.000 illegalen een tweejarige verblijfsvergunning krijgen, vergt zoveel inzet van de Surinaamse autoriteiten dat zij geen tijd meer hebben de Nederlandse visumaanvragen in behandeling te nemen en terug te sturen naar het consulaat te Amsterdam.

Veel studenten zitten volgens Campus TV met hun handen in het haar, omdat zij door de bureaucratische vertraging slechts een toeristenvisum voor drie maanden kunnen krijgen, in plaats van een zogeheten Machtiging Kort Verblijf (MKV) voor langere tijd.

34 REACTIES

 1. In Nederland komen allochtone studenten niet makkelijk aan een stageplek.
  Er zijn mij gevallen bekend, waarbij allochtone studenten hun studie niet hebben kunnen afmaken, omdat ze geen stageplek konden vinden.

  Heb daarom geen medelijden met blanke Nederlandse studenten, die in problemen komen omdat zij door de bureaucratische vertraging slechts een toeristenvisum voor drie maanden kunnen krijgen, in plaats van een zogeheten Machtiging Kort Verblijf (MKV) voor langere tijd.

  Boontje komt om zijn loontje.


  Maak melding

 2. Heel goed. Kunnen de Nederlandse stagiaires eindelijk voelen wat de Surinamers meemaken als ze naar Nederland willen komen om stage te lopen. Verbannen al die nederlandse witte stagiaires uit SUriname. en gooi de markt open van stagiaires uit de Caricom.


  Maak melding

 3. Beste mensen,
  Ik begrijp jullie niet! Wie neemt de nederlandse stagiaires aan? Juist, de surinaamse organisaties. Waarom geven jullie de nederlanders de schuld van alles?? Natuurlijk kan je guyanezen en jaimacanen als stagiares aannemen, maar blijf niet op je luie reet zitten; ga naar ze toe en nodig ze uit. Als ze in in het ziekenhuis te werk worden gesteld moet je met hun communiceren en je door hun laten behandelen. Succes!


  Maak melding

 4. ik kan mijn niet indenken dat surinamers zo dom en korzichtig zijn deze stagiares doen heel veel nuttig werk en ze dragen moderne kennis over die jij anders voor zou moeten betalen en deze mensen doen het spontaan omdat wij de zelfde taal spreken en er is een band tussen suriname en nederland of willen jullie naar de tijd van bouterse toen julie werden opgehits tegen alles wat nederland was. daarom kom dit land niet vooruit maar we moeten niet naar deze domme surinamers kijken maar naar de vooruitgang van ons land zodat onze kinds kinderen in betere suriname kunnen leven .


  Maak melding

 5. Echt belachelijk hoe nederlandse stagiaires worden opgehemeld door sommige mensen. Ze doen geen reet in Suriname. Men durft ze amper aan te spreken als ze niet presteren en ze denken bijna allemaal lang leve de lol daar in bananenrepubliek Suriname. Meiden gaan er om een zwarte jongen te scoren en zo ook maar wat te vertellen te hebben.
  Miscchien zouden jullie eens de blogs moeten lezen van deze zogenaamde witte ‘kennisoverdragers’. Wat is de meerwaarde?? En dommies het zijn studenten dus laten we niet doen alsof ze alles al weten en alle wijsheid in pacht hebben.
  Echt te gek voor woorden dat eigen surinaamse studenten met voldoende capaciteiten aan de kant worden gezet voor een witje. Dus kis ding moi.
  Suri moeten ophouden om te denken dat we alleen van witjes wat kunnen denken. echt koloniaal denken. Onderdrukte geesten.


  Maak melding

 6. Volkomen met je eens DU.
  Erg dom en kortzichtig. ALa alle NEd . en Surineds zouden stoppen metvrijwillige hulp aan Sur. te bieden ,dan geloof ik dat het pas tot deze mensen zal doordringen hoe afhankelijk sur.is van hulp uit het zo gehaatte Ned.


  Maak melding

 7. @ nummer 9
  ik heb het gevoel dat jij vol zit met haat gevoelens ik lees jou reaktie maar ik kan jou nergens gelijk in geven. het verschil met de ned stagiares is mss dat de surinamers voor betaald willen worden en niet met aids kinderen of gehandicapten willen werken en dat de nederlanders geen onderscheid maken iedereen die hulp nodig heeft krijgt het dat leren ze in hun opleiding en over zwarte jongens gesproken het toch vrij om met wie jij wil om te gaan hier in nederland heb je onze zwarte jongen die met blanken meisjes omgaan wat is er daar mis mee, in mijn ogen niets , wat ik jammer vind van jou reaktie je komt niet met een voorbeeld sorry maar ik vind jou reaktie belachelijk. in andere landen zouden tevreden zijn maar in suriname niet. men zeg hoogmoet komt na de val, ik heb het gevoel dat jij ben blijven steken in het verleden , wat doe jij zelf voor suriname vraag ik mij af. als al deze mensen die klagen bezeffen niet hoe goed het werk van stagiagers zijn. tot dat zij zelf hulpbehoevend worden.kijk niet altijd zwart wit naar dingens kijk met een menselijke bril daar schiet je meer mee op dan iedere keer weer het zwart witten. deze meisjes en jongens hebben niets met het verleden temaken juist deze mensen moet je met open armen ontvangen en waneer ze terug gaan naar nederland dat zij goede reklame voor jou land maken zodat er meer toeristen richting suriname komen wat weer goed is voor jou economie .


  Maak melding

 8. Sommige Surineds willen de fouten van de autochtone Nederlanders niet inzien.

  Men moest eens weten hoe op scholen en op de werkvloer wordt gediscrimineerd als het over allochtonen gaat. Het is zo erg dat allochtone studenten harder hun best moeten doen om aan een stapgeplaats te komen.
  Het lukt vaker niet dan wel.

  En dan verschijnt dit bericht over de Nederlandse stagiares die moeite hebben met een verkrijgen van een MKV.
  Alleen maar gezeur.


  Maak melding

 9. Jammer dat er zo gereageerd wordt op Nederlandse stagiaires.
  Kortzichtig en dom.
  Geef zelf het goede voorbeeld i.p.v. alleen maar af te geven op die “witte mensen”
  Wie is hier nu rasistisch bezig.
  Wees blij dat er jonge enthousiast mensen zijn die hun bijdrage willen leveren aan Suriname.
  Vergeet niet dat er nog steeds heel veel geld vanuit Nederland naar Suriname getuurd wordt.
  Zowel door particuliere mensen als officiële organisaties.
  Ook heel veel projecten worden in Suriname opgestart om minderbedeelden te helpen.
  Degenen die zo afgeven op die witte Nederlanderes zouden hier toch even bij stil mogen staan.
  Als Suriname voldoende potentie zou hebben, zouden ze zelf die stageplaatsen op kunnen vullen.
  Ik dacht vroeger dat Surinamers een verdraagzaam volk was met respect voor de medemens ongeacht kleur of nationaliteit.
  Helaas zal ik mjn zienswijze moeten herzien.

  n


  Maak melding

 10. @Prema #13
  Omdat jij in NL moeite hebt of had met een stage plaats moeten we het die stagaires ook maar moeilijk maken?

  Wat een rancuneus, generaliserend en haatdragend excuus. Hiermee plaats je jezelf nog lager op de ladder dan de discrimenerende bakra’s.
  Een discriminierende rancuneuze allochtoon ben je en blijf je.


  Maak melding

 11. aan nr. 9

  Meiden gaan er om een zwarte jongen te scoren en zo ook maar wat te vertellen te hebben.

  En in Nederland willen zwarte jongens een blanke meid scoren.


  Maak melding

 12. Geachte heer Neus,

  Gelukkig ben ik geen heilige zoals jij jezelf voordoet.
  Gelukkig ben ik een mens die soms hard kan zijn.
  Maar discrimineren en racuneus zijn ben ik beslist niet.
  Sta erbij stil, dat wanneer jij met 1 vinger naar een ander wijst, er tegelijkertijd 3 naar jou wijzen.
  Meneer Neus treed maar eerst molariserend naar jezelf op, eer je dat bij een ander doet.


  Maak melding

 13. Jan,

  Het feit dat Nederland veel hulp in de vorm van kapitaal en goederen aan Suriname en aan andere landen geeft, wil niet zeggen dat de autochtone Nederlander de allochtoon in eigen land minderwaardig mag behandelen.

  Als ik jouw reactie zo lees, dan wil je dat er gebogen moet worden voor de blanke mens en er netjes dank je wel gezegd mag worden.

  Nederland geeft heel veel hulp aan o.a. Afrika. Telkens als ik dit via de media verneem, begin ik te walgen.

  Ik denk dan gelijk terug aan de Ghanese stagiare, die het simpelste kreeg te doen, terwijl de blanke staigiare opdrachten kreeg, waar hij veel van kon opsteken.

  Leotien van Moorsel heeft afgelopen weekend de aftrap gedaan voor een 48-urige fietstocht. De opbrengst is bestemd voor scholieren in Afrika met name voor de meisjes, terwijl in datzelfde Nederland allochtone stagiares worden gediscrimineerd.

  Of het verhaal van een allochtoon die in een winkel niet werd geholpen, terwijl de blanken die na haar kwamen wel werden geholpen. En dat in het zogenaamde tolerante Nederland.

  Zo zijn er tig verhalen over discrimatie van blank naar zwart en dat terwijl we in de 21 eeuw leven.

  Wat is hierop jouw antwoord?


  Maak melding

 14. Van sommige reacties op deze site ben ik erg geschrokken.

  Deze stagiaires die naar Suriname komen, kunnen er ook voor kiezen om in Nederland of op Curacao hun stage te volbrengen. Maar ze kiezen ervoor om naar suriname te gaan waar ze enkele maanden in de dienstverlenende sector te werken. Ze doen dit gratis en voor niets dus er is geen sprake van dat zij banen inpikken. Sterker nog, ze krijgen vanuit nederland geld mee voor nieuw materiaal voor scholen en ziekenhuizen.
  Wat kunnen deze jongens en meiden eraan doen, dat allochtone nederlanders moeilijk aan een stage komen?
  Zoals boven al vermeld staat; Suriname is toch het land van verdraagzaamheid en gastvrijheid? Sta dan ook open voor deze mensen.


  Maak melding

 15. @ ANNA
  ik ben met jou reaktie helemaal eens.
  en die prema die haald zaken erbij die helemaal niets mee temaken hebben prema je ben dom sorry jij vergelijk appels met peren zoals altijd wat heeft die stagiare ermee temaken of mijn buurman mij discrimineerd niets. aan bepaalde reaktie kan je het niveau zien van sommige mensen. ik kan tig verhalen hier vertellen waar zwarten blanken discrimenere in hun eigen land maar daar hebben deze dames en heren niets aan ze komen om te helpen gratis de gene die een grote smoel hebben wil ik vragen wat zij voor eigen land doen niets.


  Maak melding

 16. Ik word in afrika, nederland, indonesie, india en amerika gediscrimineerd.

  Waar is er geen discriminatie?

  In mijn eigen geboorteland word ik godeverdomme ook gediscrimineerd.

  En maar schelden op de blanken terwijl wij zwarten ook grote narcitsten zijn.
  Venetiaan is de grooste narcist van suriname.

  Oen opoh eye

  Opoh kondre no de moro.
  opoh kondre mang oen opoh mi egie sranang e yagie mieeeeeee.


  Maak melding

 17. DU,

  Ga het artikel dat je kunt vinden onder: links naar ander nieuws, dat over dit thema gaat, lezen.
  Zul je merken dat ik heus niet de enige bent die er zo over denkt.

  Het is juist goed dat wij onze meningen laten horen, misschien dat de autochtone Nederlanders wakker worden en gaan inzien dat er nogal wat schort aan hun benadering als het gaat om de allochtonen.

  Het gaat om stagiares van het IPABO.
  Weet je wat zo wrang is aan dit verhaal?
  Juist allochtone studenten van het IPABO hebben moeite om in Nederland aan
  stageplaatsen te komen.
  Men vindt ze niet goed genoeg. Terwijl stage lopen bedoeld is om je kennis te verbreden en ervaring te doen.

  En nu is er zoveel ophef omdat autochtone Nederlandse studenten moeilijk aan een MKV kunnen komen om stage te lopen in Suriname.

  Je verwijt mij dat ik zaken erbij haal, die niets met dit artikel te maken heeft. Ik word door jou zelfs voor dom uitgemaakt.

  Jij mag je in allerlei termen uitlaten over Bouterse en ik mag mijn mening niet geven over de autochtone Nederlandse stagiares.
  En soms ben je behoorlijk grof in die uitlatingen.

  Sluit jij je ogen maar over de wijze waarop allochtonen in Nederland worden behandeld door de autochtonen.

  Dat jij je schaart achter de autochtone Nederlanders, moet je zelf weten.
  Ik doe dat in elk geval niet.

  Wel DU je bent hier door meerderen voor dombo-DU uitgemaakt en vandaag sluit ik mij aan bij die anderen.

  Ik vind je niet dom als het gaat om de kennis die je hebt over de wereld of omdat je schriftelijk taalgebruik nogal wat te wensen overlaat, maar ik vind je dom omdat jij niet in staat bent te vergeven.

  Anna,

  En de andere kant van het verhaal dan?
  Surinamers hoeven niet altijd alles te pikken van Nederland.
  Niet in Suriname maar ook niet in Nederland.


  Maak melding

 18. Waar is die emmer? Ik moet kotsen van de meeste van deze reacties. De domheid ten top!! Surinamers denken altijd dat alles ze maar in de schoot wordt geworpen. Ze hebbben zogenaamd geen hulp nodig, maar als het even kan: handje ophouden. Kennis is even belangrijk, zo niet belangrijker, als het binnenhalen van geld. Kennis is macht, maar in Suriname is geld macht! Het feit dat Surinaamse stagiaires nauwelijks een kans krijgen in Nederland heeft alleen een financiële oorzaak. Het is door de ouders in Su niet te betalen. En ik verbaas me over de intolerante houding van sommigen over dit onderwerp. Maar ja, om kennis op te nemen moet je hersens hebben, nietwaar? Laat die witte stagiaires maar komen hoor! Je hoort de bedrijven en instanties waar zij werken nooit klagen! Gek he?


  Maak melding

 19. Blaka Bakra,

  Het gaat om de allochtonen die al jaren in Nederland wonen, Velen zijn zelfs in Nederland geboren. Horen deze allochtonen, die zelfs in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit, niet de dezelfde behandeling te krijgen als de autochtonen? Als allochtone stagebegeleidster heb ik met tegenwerking te maken gehad.
  Ik werd als een lastige tante ervaren, die opkwam voor de allochtone stagiares.

  Het lopen van stages kost stagiares geen geld. Sommige stagiares krijgen zelfs een kleine vergoeding, al was het alleen om vervoer te betalen.

  Het is dus niet waar dat Surinaamse studenten niet aan stageplaatsen kunnen komen, omdat daar een financiële reden achterzit.

  Nederland heeft de mond vol van als het gaat over tolerant zijn. De waarheid is anders.

  En wat de hulp betreft die Nederland aan Suriname geeft, het moet maar een keer afgelopen zijn.
  Zolang Surinamers en Suriname de aangeboden hulp blijven aanvaarden, zal Suriname nooit echt onafhankelijk te worden.

  Dat was en is de reden geweest waaarom ik nooit geld en pakketten heb gestuurd voor wie dan ook in Suriname.
  Niemand hoefde afhankelijk te worden van mij.

  Net zoals een kind wordt geleerd op eigen benen te gaan staan, zo hoort Suriname eindelijk te gaan leren zichzelf te ontplooien met eigen inzet en eigen finaciële middelen.

  Net zoals een kindIk zou mensen afhankelijk hebben gemaakt wordt geleerd op eigen benen te gaan staan, zo hoort Suriname eindelijk eens te gaan leren zichzelf te ontplooien met eigen inzet en financiële middelen.


  Maak melding

 20. Die KLOOTZAKKEN op het consulaat willen NIET werken!!!!!Ze denken dat ze in Nederland voor vakantie zijn!!! Waarom moet het zo land duren voor een visumaanvraag??? Vele landen hebben het visum juist afgeschaft om meer toeristen binnen te krijgen, dus meer inkomsten voor het land. Denk maar aan al die appartements verhuurders. Nu lopen ze hun inkomen mis.


  Maak melding

 21. Eens…jaren geleden heeft een zogenaamd gestudeerde brulaap genaamd Haakmat, die nu hoog en droog in Amsterdam woont, de visumplicht ingevoerd!!! Om Nederlanders te pesten!!! Maar nu zijn wij Surinamers die noodgedwongen door die moordenaars van 8 dec 1980, een andere nationaliteit moesten aannemen weer de dupe van deze stomme regels. WEG MET HET VISUM!!!!!


  Maak melding

 22. Aan Prema;

  Het lijkt mij een prima zaak dat jij je inzet voor de allochtone studenten die in Nederland te kampen hebben met discriminatie.
  Niemand zal dit afkeuren want je hebt gelijk; het is van de zotten dat allochtone stagiaires minder kansen hebben dan autochtone…

  Maar goed. Dat lijkt mij een onderwerp voor een ander forum.

  Jij streeft naar een soort van vergelding. Oog om oog, tand om tand. En is daar de wereld ooit beter van geworden??

  Je beseft schijnbaar niet dat het die ene werkgever – die liever een autochtone dan een allochtone stagiaire aannam – het echt geen ene moer kan schelen dat er een MKV-wet is ingevoerd. En dát was toch het onderwerp van dit forum?


  Maak melding

 23. Mensen mensen als de eisen voor een stageplek Ned – Sur v/v evenredig zijn is het ok anders niet. dan is het niet eerlijk en zal een verandering/aanpassing wel op zijn plaats zijn.is dit dan de oplossing?


  Maak melding

 24. DU, je neemt mij de woorden uit de mond, ik ben zelf Surinamer. Ik sta versteld van de domheid van sommige Surinamers, altijd weer dat minderwaardiheidscomplex, van sommige Suri’s.Hun reacties zijn altijd emotioneel, je bent hier in Nederland en je hebt een goed
  leven, waardeer dat ook.
  Al die stagiaires brengen wel gratis kennis over, kijk naar de voordelen ervan,is ook tgv
  de ontwikkeling van Suriname.
  Een Surinamer.


  Maak melding

 25. Du,

  Ik ben het helemaal met je eens hoor!
  Je hebt gelijk wat je schrijft, zo denk ik er ook over.Vreemd hoe de reacties van sommige Suri’s zo negatief zijn.
  Gelukkig zijn er nog mensen als jij en ik die nog verstandig kunnen denken.
  Een Surinamer


  Maak melding

 26. Beste lezers,

  Voor jullie een reactie plaatsen is het belangrijk te weten watvoor mogelijkheid het onderwijs in Nl biedt dat de studenten stage in het buitenland kunnen lopen, het is beter geregeld, dan het heel onderwijs in Surname.
  Nederlandse studenten lopen niet alleen stage in Suriname, zij verspreiden zch over de hele wereld, maar gezien er ook Surinamers in NL wonen en de taal geen bariere is, kiezen ze eerder voor Suriname dan voor een ander land.

  Suriname is nog steeds een ontwikkelingsland, wij zijn en willen afhankelijk blijven, dat het zogenaamde rancuneuze handeling zou zijn, vind ik maar pure onzin.

  Wij willen toerisme in het land opboesteren, waar zou je dan moeten beginnen, moeilijk maken voor toeristen.

  Hoop dat de vijandige gasten eens willen nagaan hoeveel corrupte chinezen hier zijn ,hoeveel illegale brazilianen het goud hier roven en beroven, hoeveel Guyanezen hier illegaal zitten en in de criminele circuit zit etc etc.
  Willen jullie nagaan hoeveel deze gasten Suriname oplevert.

  De stagiaire brengt het volgende voor de economie:
  1. betaalt voor visum
  2. betaalt ticket
  3. betaalt taxi
  4. huurt fiets
  5. huurt kamer/huis (inkomen eigenaren)
  6. maakt tripjes (inkomen voor de Toruoperaters)
  7. inkomen voor de horeca
  8. betalen begeleidingskosten aan bepaalde organisaties en ziekenhuizen
  9. doen het werk met liefde en willen meer doen dat zij aangeboden krijgen, zie instellingen als gehandicaptenzorg,kinderhuis
  10. verzamelen spullen voor instellingen
  11.laten vriend/vriendin/ouders/familie met vakantie overkomen.
  12. inkomen voor stagebureaus
  13. inkomen voor transportbedrijf
  14. inopen supermarkten.slagerijen etc

  Ik ben geen gatlikker maar een realist, wat is nou belangrijker voor het land inkomen of verlies.

  Denk dat jullie gewoon slecht geinformeerd zijn over bepaalde zaken en geen benul hebben van de economie.

  Nederland wacht niet op toerisme, het is lekker meegenomen, het land doet veel om niet afhankelijk te zijn van alleen toerisme.

  Ik ben een Surinaamse, en als jullie eerlijk zijn kunnen jullie zelf nagaan wat gemaakt heeft dat Nederland strakke maatregelen treft, omdat er vreselijk verpest wordt .

  Wat ik mischien mee kan geven is dat de surinamer de student niet als god moet aanzien, en als gatlikker/uitslover moet opstellen, zoals gratis vervoeren van hier naar daar,de portier van de auto openmaken (wat ze niet voor hu eigen vrouw doen)bezoek bij familie of thuis,uitsloven met koken etc etc, hiervan walg ik wel wanneer ik de Surinamers zo ziet uitsloven.

  De behandeling die je ze hier moet geven wanneer ze er eenmaal zijn, kan je ze dan wel met gelijke munten betalen en niet wanneer je ze weigert om naar Suriname te komen, dan heb je lekker het geld al verdient.

  Hopelijk dringt deze informatie door tot een ieder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.