maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMalaria in Suriname wordt door mens versterkt

Malaria in Suriname wordt door mens versterkt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – Malaria in Suriname vindt in de mens een krachtige bondgenoot. Volgens parlementariër Margaretha Malonti dreigt de bestrijding ondersneeuw te raken door toedoen van mensen zelf. In het binnenland ontstaan hele maanschappen door de goudwinning.

Het wilde her en daar graven en mijnen zorgt voor enorme kuilen. Eenmaal met water gevuld worden schitterende broedplaatsen voor de malariamug. De antimalaria campagne van de overheid verzandt. “Het wordt water naar zee dragen”, zegt Malonti. En te bedenken dat de campagne goede resultaten heeft opgeleverd de laatste jaren. Vooral het uitdelen van giftige klamboes is een succes.

Het heeft de muggenpopulatie danig beperkt. Door de wilde en illegale goudwinning gaat het weer de andere kant op. Volgens Malonti dreigen de gemeenschappen in het binnenland het kind van de rekening te worden. Het is dan ook hoog tijd dat de autoriteiten ingrijpen. De toestand met malaria is alleen maar nog een reden voor het ordenen van de goudwinning in het binnenland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Parlementairie”r Malonti dat zijn nu de gevolgen van de wilde goudwinning in Suriname,de mensen die de grote kuilen graven naar goud hebben geen interesse die dicht te gooien,het zijn zeker niet alleen de wilde goud dieven die dat doen, zeker ook de grote bedrijven.Suriname grenzen staan open voor mensen die uit het zuiden,het oosten en het westen komen,je kan zo het land in als de weg maar kent.De enige manier dit probleem van het spreiden van malaria aan te doen is fascinatie van de mensen die daar wonen.Verder betere controle over het geen dat daar gebeurd geen goud dieven in deze gebieden.


  Maak melding
 2. @vana
  Omdat dit over (de) malaria(muskiet) gaat!
  Juist goed dat de schrijver zich bij éém onderwerp houdt.

  Maar natuurlijk heb je gelijk als je stelt dat ook malaria een groot probleem is. Door gebrek aan daadkracht zitten we opgescheept met veel hosselaar die op verschillen manieren het leefmilieu vernietigen en meer schade dan voordeel opleveren.

  De oveheid moet echt iets gaan doen aan die vele hosselaars. Te beginnen met eerlijk onderkennen dat ze meer kapot maken dan ons lief is en dat er geruguleert moet wordne en heel hard ingegrepen moet worden. Ook moeten de bewoners in het binnenland meer bewust gemaakt worden van de vle gevaren. Zij zijn de oren en ogen van de overheid.


  Maak melding
 3. Muskietennet
  De beste oplossingen om malaria te bestrijden zijn vrij simpel en hoeven volgens Snow niet eens zo duur te zijn:
  “Een met insecticide behandeld muskietennet is het beste middel.

  Die zijn heel erg goedkoop en als ze die gratis uitdelen aan de arme bevolking en veel mensen gebruiken ze, kan dit het risico op malaria halveren en de sterfte onder jonge kinderen met 16 procent terugdringen.”

  Tot voor kort stuitte het gratis uitdelen van klamboes op verzet van donateurs, maar Snow ziet dat daar verandering in komt. Bovendien zijn er betere medicijnen tegen malaria op de markt, waardoor de tropische ziekte effectiever bestreden kan worden en de sterfte zal afnemen.

  “Ze zijn relatief goedkoop. Vergeleken met medicijnen voor longontsteking, hiv/aids en tubercolose.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES