dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBewijs zwendelzaak De Surinaamsche Bank zoek

Bewijs zwendelzaak De Surinaamsche Bank zoek

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 dec – Belangrijke documenten in de rechtszaak rond vermeende zwendel door De Surinaamsche Bank, blijken zoek. Precies de bankafschriften die de illegaliteit van de transacties moeten aangeven, zijn mysterieus verdwenen. Het Hof van Justitie heeft twee dagen respijt gegeven.

Het Openbaar Ministerie zal dan met het bewijsmateriaal op de proppen moeten komen. De afschriften betreffen de periode september 2002 en augustus 2003. Volgens het OM is de Deviezenwet overtreden, maar die is pas in 2005 ingegaan. Frappant is dat nog enkele weken terug de bankafschriften zijn bestudeerd tijdens op een zitting. Een onafhankelijke deskundige stelde toen illegaliteit vast.

De verdediging vindt het belangrijk dat de juiste periode wordt vastgesteld. Alleen dan kan blijken of ook werkelijk illegaal geld is overgemaakt namens het Amerikaanse gokbedrijf Dorsett Hotels & Resorts. Het OM eist een boete van honderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintigduizend euro) tegen de bank. Tegen bankdirecteur Sigmund Proeve wordt gevangenisstraf gevorderd.

Als de stukken onvindbaar blijken, is het waarschijnlijk dat De Surinaamsche Bank de zaak wint. De vroegere Surinaamse zakenpartner van Dorsett Hotels & Resorts, Parbhoe’s Group, had in eerste instantie de zaak gewonnen. Toen zijn zowel de bank als de directie veroordeeld. Parbhoe’s noemt het opmerkelijk dat het Hof ‘ineens’ zoveel haast maakt met de zaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Autoriteiten in Suriname weten hun voorbeeldfiguren uit het voormalig moederland wel heel goed na te doen.Was er ook niet een heleboel heisa in Nederland over ontbrekende stukken in diverse rechtszaken?die zijn ook met een sisser afgelopen en nu hoor je daar niets meer over.Wat ik hiermee wil zeggen dat de onafhankelijkheid van de rechtsstaat tot een bepaald punt of niveau wordt gehandhaaft,maar mochten er zwaarwichtige belangen of staatsbelangen in het geding komen dan gebeuren opeens de raarste dingen waarbij je bij jezelf denkt:Hmmmm!!!
    Zo ook in Suriname,heb ik het gevoel dat de DSB op één of ander manier wordt beschermd,dit om ons kleine bankwereldje niet in chaos te laten vervallen.Er spelen hier waarschijnlijk zeer zwaarwichtige belangen die een aardbeving of tsunami kunnen veroorzaken in Suriname’s financiële wereldje.Er zijn teveel tentakels die van deze bank naar de de meest onwaarschijnlijk mensen,organisaties en bedrijven lopen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES