dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechterlijke macht Suriname krijgt meer armslag

Rechterlijke macht Suriname krijgt meer armslag

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 29 nov – De rechterlijke macht krijgt steeds meer armslag. De aanwas van jonge leden bij het Hof van Justitie is aanzienlijk intensiever sinds de instelling van de raio-opleiding. Nu al is het aantal rechters verdubbeld.

Het Hof telt nu vijftien leden. Dit is op zich een verbetering van de situatie van pakweg drie jaar terug. Toen waren er nog maar zeven rechters, waaronder een aantal op vrij hoge leeftijd. De werkdruk heeft het prestatietempo van de rechterlijke macht behoorlijk onder druk gezet. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft de aanvulling tot een heilige missie gemaakt. Gestreefd wordt naar een bezetting van ongeveer veertig rechters.

Dat moet de verwerking van de stapels straf- en civiele dossiers versnellen. De klacht van vooral advocaten is dat nog te lang gewacht moet worden op behandeling en afronding van zaken. Om rechtsbediening en –handhaving te verbeteren wordt ook de wetgeving gemoderniseerd. Binnenkort start een nieuwe rechtersopleiding. Ruim vijftig kandidaten hebben zich aangemeld, wat ook de groeiende belangstelling aangeeft. Eerder waren zelfs ervaren juristen maar moeilijk warm te krijgen.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
5 REACTIES
  1. Van het laatste “De wetgeving wordt gemoderniseerd”merk ik helaas niet veel,v.w.onze wetgevende macht(parlement) die in coma ligt en kunstmatig in leven wordt gehouden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES