donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBauxiet weegt voor Suriname even zwaar als goud

Bauxiet weegt voor Suriname even zwaar als goud

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname bekijkt toekomst mijnbouw integraal
PARAMARIBO, 21 okt – Suriname bekijkt de toekomst van de lokale mijnbouwindustrie grondig en van alle kanten. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, aan de vooravond van onderhandelingen over grootschalige goudwinning in het Nassaugebergte. Marktinzichten van multinationals zijn al lang niet meer richtinggevend.

Besluiten over het mijnen van met name bauxiet en goud worden dan ook niet overhaast genomen. Dat geldt zeker de aanstaande onderhandelingen met het Amerikaans-Zuid Afrikaanse New Mont. “Ik hoop dat we een overeenkomst kunnen sluiten”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Veel hangt af van de eigen conclusies nu door New Mont partner Alcoa een weelderig beeld is gepresenteerd.

Het eigen marktonderzoek is nog gaande. Onder meer wordt de mogelijkheid bekeken van deelname met een staatsbedrijf. Volgens de multinational kunnen honderden miljoenen dollars aan inkomsten worden verwacht uit goudwinning. Voor bauxiet is de belangstelling aanmerkelijk minder, vanwege de grillige markt. Rusland vindt dat voor Suriname ook bauxiet van strategisch belang is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. “Ik hoop dat we een overeenkomst kunnen sluiten”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Veel hangt af van de eigen conclusies nu door New Mont partner Alcoa een weelderig beeld is gepresenteerd.”

  Ik hoop dat Suriname het nu eens een keer ZELF doet!!!
  O, wacht eens effe; “we kunnen het niet”; denken we…
  En zo, wordt er doorborduurd op dezelfde koloniale minderwaardigheidspatroon patroon.
  En dat is, jezelf ONDERSCHATTEN als, “een bruine mens die niks kan.” (Als ben je goed geschoold!)


  Maak melding
 2. “Ik hoop dat we een overeenkomst kunnen sluiten”, zegt Rusland tegenover Dagblad Suriname. Veel hangt af van de eigen conclusies nu door New Mont partner Alcoa een weelderig beeld is gepresenteerd.”

  Ik hoop dat Suriname het nu eens een keer ZELF doet!!!
  O, wacht eens effe; “we kunnen het niet”; denken we…
  En zo, wordt er doorborduurd op dezelfde koloniale minderwaardigheidspatroon patroon.
  En dat is, jezelf ONDERSCHATTEN als, “een bruine mens die niks kan.” (Al ben je goed geschoold!)


  Maak melding
 3. geef me 10.000 surinamers die 10.000 euro elk willen investeren en met deze 100 miljoen euro stuur ik alcoa, billition en newmont voor eeuwig terug naar hun homeland

  surinaamse rijkdommen voor surinamers


  Maak melding
 4. Ze willen bij India het onderste uit de kan halen, maar kunnen of durven in EIGEN LAND, niet eens het bovenste uit de kan halen voor Suriname, maar geven het gratis weg aan de witte machtige man, die alles al heeft!

  En maar klagen dat rijke Suri-Neds ‘niets voor Suriname doen’ alsof zij ervoor gezwoegd hebben, en ‘recht’ op hebben…

  Trouwens, India laat niet met zich sollen, ze hebben pas een satelliet naar de maan gestuurd!

  @h, goed plan!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Die blanke voodoo werkt alles wat men zegd klink als muziek in de oren.

  Maar wanneer het op zwart en wit komt staan kunnen ze niet eens die kleine letters lezen die kleine voodoo van die blanke waar wij altijd eraan verliezen want wij hebben dat niet gelezen tijdens een tekenen van de overeenkomst. waarom kunnen wij niet een slimme persoon daar hebben of iemand huren om het beste uit te halen op ons voordeel.

  maar ja time will tell


  Maak melding
 6. Rusland heeft zijn eigen onderhandelingen opgegeven nadat besprekingen met een bauxietmij.(naam ben ik ff kwijt) was vastgelopen. Moedermij. in Engeland gaf geen toestemming om over de agendapnt van sr. te praten. natuurlijk doen ze dat niet want dan kunnen ze minderen plunderen in sur. en wat doet rusje dan hiermee? Hij is gewoon gaan rusten.
  Rusje je was goed begonnen, maar heb te vroeg en ook nogeens de verkeerde conclusies getrokken. Je hebt niet goed genoeg gestreden voor het surinaamse belang. Ik hoop dat met al het goud in sr deze zaken anders worden aangepakt. opzouten met Rosebel en Iamgold. Nu komt een derde speler bij. man kijk wat jarap gedaan heeft met de aardolie. als het aan de sr regering lag hadden ze dat ook laten wegdragen. als we met aardolie een 100% sr mij. kunnen opzetten kan het met de goudwinning ook en zeker ook met bauxiet waar er inmiddels genoeg surinaamse krachten in de top van de bauxiet bedrijven zitten.
  Greggie doe je best en sr. wordt nog een rijk land. Kijk maar naar Dubai. straatarm waren ze. als ze ook al hun olie hadden laten wegdragen waren ze nog steeds dom en arm gebleven. Huur desnoods een buitenlandse onafhankelijke instelling in om al die foute en ouderwetse contracten van jullie door te lichten. A money aw lolo.


  Maak melding
 7. “Huur desnoods een buitenlandse ‘onafhankelijke’ instelling in om al die foute en ouderwetse contracten van jullie door te lichten.”

  Zo is dat.
  Maar ik vrees dat dit ook teveel werk is. Dus wat rest? Incapabele mensen moet nu plaats maken voor mensen met lef, zoals Wouter Bos. Die, heeft Nederland van de ondergang gered.
  Maar ja, Suri-bestuurders lijken zich diep te schamen om voor de belangen van eigen volk op te komen. Ze komen liever voor de belangen van andere volkeren die al SCHATRIJK zijn! Z
  Zelfs GOD, vind dat het nu wel genoeg geweest is met die super rijke kapitalisten in de wereld.
  Zet de juiste mensen op de juiste plaats en dit gedoe zal ophouden. Wie een land niet kan dienen moet gewoon plaats maken voor een ander die het wel wil en KAN.
  Minder praten en meer doen!!!


  Maak melding
 8. Richt staatsbedrijf ‘SuriGoud’ liever eergisteren op dan vandaag…

  Over geheel Zuid-Amerika is een revolutie gaande waar overheden meer of geheel staatsinvloed willen in ’s lands grondstoffen…

  Suriname moet deelnemen in de eventuele Goudwinning in het Nassau-gebergte middels een staatsbedrijf, dit is een must!!!


  Maak melding
 9. Wie houdt Rusland weer voor de gek?
  Alcoa?Met die zelfde Alcoa kon hij geen overeenkomst bereiken over Bauxiet.
  Staatsbedrijf?Hij heeft pas nog een aluminium staatsbedrijf opgericht.Uiteindelijk besloot BHP ook niet meer mee te doen, waarde staatsbedrijf 0,0.
  Dus nu nog een staatsbedrijf op papier oprichten, die geen enkele waarde verder heeft.

  Rusland is niet in staat deze deals rond te krijgen.
  Zijn laatste fiasco blijkt nu PetroCaribe die nu ook volgens Rusland niet door gaat.
  Rusland no sabi san ai taki.
  Straks wanneer hij deze goud deal niet rond krijgt, ga je horen dat hij een pluimpje verdient, terwijl hij weer niks bereikt heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES