woensdag, november 29, 2023
HomeOnderwerpenEconomieEPA ultieme uitdaging Surinaams bedrijfsleven

EPA ultieme uitdaging Surinaams bedrijfsleven

-

PARAMARIBO, 21 okt – De recent gesloten partnerschapsovereenkomst met de EU is de ultieme uitdaging aan het bedrijfsleven. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Meer dan ooit ligt de gelegenheid open de trekker te worden van de economie. Weliswaar valt nog veel te veranderen.

Onder meer de inslag van het klagen moet worden opgegeven. De EPA is een mooie gelegenheid voor een frisse start met tariefvrije importen. “Het zal me niet bevreemden as men zegt dat het niet voldoende was, maar we hebben zo een situatie in Suriname, waarbij het bedrijfsleven niet investeert in onderzoek”, zegt Marica. Juist activiteiten als onderzoek moeten het marktinzicht vergroten.

Kennis van de markt zal meer dan ooit nodig zijn. De overheid kan hooguit voor de inrichting zorgen. Dat is juist één van de uitkomsten geworden van de onderhandelingen over EPA. De export van onder meer bananen en rijst, Suriname’s belangrijkste exportproducten naar Europa, is veiliggesteld. “”Als we niet naar Europa zouden kunnen exporteren, zou ik niet weten waarheen we zouden moeten met onze producten”, aldus Marica.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES
 1. “Als we niet naar Europa zouden kunnen exporteren, zou ik niet weten waarheen we zouden moeten met onze producten”, aldus Marica.”

  Nou nou?
  Men kan nog altijd exporteren naar de kleine dorre eilanden in de regio waar alleen maar cactussen groeien!
  Dit soort manier van denken moet veranderd worden. Dus, vooraf al denken dat je niks kunt of kan in de regio, en alleen maar naar Europa kijken als de ‘enige oplossing.’

  Europa exporteert toch ook naar die kleine dorre eilandjes in de regio, waarom Suriname niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES