Pater Toon: Bouterse moet uit Surinaams parlement

67

PARAMARIBO, 26 sep – Ex-legerleider Desi Bouterse zou afstand moeten doen van al zijn maatschappelijke functies. Dit stelt rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst. Zowel het lidmaatschap van het parlement als het voorzitterschap van de NDP zouden opgegeven moeten worden. Uit principe.

Bouterse heeft immers beloofd meer onthullingen te doen over minister Santokhi. Maar dat zou hij ook op zichzelf moeten projecteren. Dan zou bijvoorbeeld meer bekend kunnen worden over de moordpartij in het Marrondorp Moiwana in 1986. Gezien Bouterse’s rol toen als bevelhebber “lijkt het mij moreel onhoudbaar dat hij nog langer de publieke functies verricht, die hij thans vervult”, stelt Terdorsthorst.

Dat Bouterse een prominente rol heeft vervuld bij de legeracties in Moiwana, heeft hijzelf bekend. Terdorsthorst wijst op een verklaring die achteraf is uitgegeven, “waarbij hij (Bouterse, red.) het volgende bevestigde: dat de operatie in Moiwana een militaire handeling was, waar hij zelf opdracht toe had gegeven.” Nu het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten een onderzoek eist, moeten daar dus consequenties aan verbonden worden.


67 REACTIES

 1. Toon, Somo, Brunswijk en Gilds ook, maar ze gaan nergens.
  O ja, die zijn jou vriendjes he Toon.
  Toon heeft echt het karakter van priester die in de tijd van Columbus meereisde om de indianen te bekeren of uit te moorden. Zijn vriendjes mogen alles en zijn vijand bespreekt hij de hele dag.Ga die bijbel eens goed lezen.


  Maak melding

 2. Pater-Toon

  Na het lezen van Uw artikel kan ik niets anders zeggen dan dat U voor de volle honderd procent gelijk heeft.Echter het woord principe komt niet in het woordenboek van de heer Bouterse en de vooraanstaande/prominente NDP-ers.
  Laten we maar hopen dat de kiezers van suriname zo verstandig zijn om niet te stemmen op NDP met zo’n leider,of anders krijden wij,als hij aan de macht is,gegarandeerd te maken met nog veel meer slachtingen onder de bevolking.
  Immers wat anders verwacht men van een Junk.


  Maak melding

 3. Pater Toon in Suriname kennen wij nog steeds de scheiding van kerk en staat, dus no bemoei.

  Maar goed er moet dus een onderzoek komen naar moiwana, vind ik best, maar allereerst moet er een onderzoek komen naar de oorzaak van moiwana, die hele vuile oorlog moeten we onderzoeken, wie waren de instigators, welk rol heeft Somo, Brunsie en nederland gespeeld. Frappant dat Bouta z’n functie moet opgeven en je rept met geen woord over Somo en brunsie, moeten die ook hun functie opgeven? hahahahaha het blijft lachen met die verschillende maten waarmee jullie meten.


  Maak melding

 4. Laat pater oprotten en zijn eigen bijbel lezen…dan komt hij meer rotzooi tegen…… laat die vent op’hoepelen.

  Moiwana….. heeft hij Baas daar gezien.

  Pater bemoei je met je kerk want daar lopen genoeg pedofielen en nog meer smerigheden uit het verleden.

  Schaamteloze vent deze PATER.

  PROBEERT HIJ DE KERK WEER IN TE ZETTEN ALS IN HET VERLEDEN.

  MAAR UNU (whie)E TAN PINA.


  Maak melding

 5. pater Toon moet met de kerk bemoeien. Veder had ik een vermoeden dat de kerk-leiders spionen waren. Ze moeten god boodschap uitvoeren,en niet met de politiek bemoeien er is al een staatshoofd.


  Maak melding

 6. voor de mensen die het hier over beschaafde land hebben en over het recht wat voor woorden hoorde ik nog meer, moreel vrijheid van meningsuiting al deze woorden zijn hier gebruikt door de aanhang na mi, en moenne, jenny simons al deze mensen hebben geen principe ze zijn allemaal verdoofd door domheid , let maar op mijn woorden ze gaan allemaal het zelfde reageren of deze pater is een spion of een blanke die niets mag zeggen.


  Maak melding

 7. Ai sranang mangs pater wil ook een sigaartje roken, en wijn drinken, die witte man moet zich schamen laat hij aan slavennij denken wat zijn voor ouders hebben gedaan,,,
  word vervolg:///?????????


  Maak melding

 8. Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst is een judas een hypocriet. ‘

  Pater Toon’waarom had jij geen passend antwoord voor premier Jan peter Balkenende om zijn excuses aan te bieden namens de Nederlandse staat aan de Surinaamse natie, voor al de moorden en het leed dat de Nederlandse staat heeft begaan tegen de Surinamers in de Nederlandse slavernij tijdperk cq de koloniale periode in Suriname.

  Pater Toon, waar was je morele toon/reactie passend antwoord tegen het apartheidsregiem dat de blanken/witten/westerlingen/hollandse boeren hebben gevoerd in zuid Afrika. Pater Toon,de toon van judas past beter bij jou. Toon/JUDAS waar was je toen de zuid Afrikaanse school ongewapende kinderen door de blanke/hollandse boeren cq de blanke politie/blanke militairen werden neer gemaaid, vermoord, dood geschoten op klaarlichte dag(zie documentaire waargebeurd film sarafina.

  Toon/JUDAS heb jij ooit gepleit voor berechting van jou wrede blanke moordadige broeders in zuid Afrika o.a.massa moordenaar Pieter Bota, De Clerc etc.

  Toon/JUDAS hoe zit het met jou baas, kinder & vrouwen massa moordenaar George Bush, ga je ook pleiten voor berechting door het internationaal hof.

  Toon/JUDAS/terrorist you want war you can ………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PATRIOT!


  Maak melding

 9. Beste mensen, en toen Gooding Moiwana wilde onderzoeken en daarbij Sweedo werd aangehouden en opgesloten op politiepost Uitvlugt,werd dezelfde Sweedo in opdracht van Bouterse opgehaald met miltair machtsvertoon(politiepost Uitvlugt werd omsingeld door gewapende militairen)en binnengehaald als een held op een vergadering in de Memre Bukukazerne;voorgezeten door Bouterse. En we weten allemaal wat er Inspecteur Gooding is gebeurd(doodgeschoten en zijn lijk werd enkele tientallen meters teruggevonden naast het toenmalige Kabinet van de Bevelhebber;huidige Assembleegebouw).En zo zijn er tal van voorbeelden van gebeurtenissen olv Desi Bouterse gebeurd. De periode vanaf 25 februari 1980 t/m de dag,dat Bouterse aftrad als bevelhebber van het NL is de zwartste bladzijde uit de nog jonge bestaansgeschiedenis van de Republiek Suriname.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 10. een advies aan Pater Toon:schoenmaker houd je bij je leest.Ook in zuid-Afrika tijdens de Apartheid werden de kannonen die afgevuurd werden op vrijheidheidstrijders van hety ANC eerst door een priester gezegend. Dus Paterje paterje ….tjoebkare..


  Maak melding

 11. Toon/JUDAS je bent aan het radicaliseren, je bent een anarchist.

  He Toon/JUDAS je moet een toontje lager zingen,hoe zit het met wat jou kerk ons surinamers heeft voorgehouden/wijsgemaakt?

  Over vergeving,

  wil je de wereld of een ander veranderen,

  begin dan bij je zelf,

  berouw komt na de zonde, heb jou vijanden lief,

  vergeef onze schuld zoals wij anderen hun schuld vergeven,

  je vijanden zijn je vrienden,

  vergevingsgezindheid,

  kijk eerst naar de eifeltoren in je oog voor dat je de splinter in een ander zijn oog ziet

  vergeef ons,onze schuld zoals wij anderen hun schuld vergeven.

  Pater toon heb je van verzoening, vergeving gehoord. komt het voor in jou vocabulaire
  waar liefde,verzoening,verzoenen,vergeving heerst is er geen ruimte/plaats voor rancune, extremisme,haat en radicalisering!

  God bless surinam!

  peace…..vrede….vrede…..vrede………!

  patriot!


  Maak melding

 12. De man die op morele gronden als allereerst zijn functie zou moeten neerleggen durft dit wel te eisen van andere en de benevelde sukkels om hem heen spreken hem gedwee na.

  Een goede zaak dat de pater zich in deze uit spreekt. En de argumenten die de NDP ook nu weer gebruikt in haar pogingen iemand de mond te snoeren zijn weer eens even hypocriet als altijd. 😉


  Maak melding

 13. Dat de beschaving aan sommigen op deze topic volkomen voorbij is gegaan, blijkt duidelijk. Ook ik ben voor scheiding van kerk en staat, maar politieke uitspraken van kerkelijke authoriteiten komen in veel landen voor. Ik schaar ze onder de noemer vrije meningsuiting. En om in dit verband zelfs het slavernijverleden erbij te halen pleit niet voor enige intelligente en morele beschaving. Of je het met de uitspraak eens bent of niet: gedraag je als mens, niet als een rioolrat.


  Maak melding

 14. geen wonder dat de kerken vandaag de dag leeg staan.In nederland heeft de burger al door dat ze jaren lang besodemieterd zijn door Pater Toon.Nu zijn de kerkgebouwen in de uitverkoop.Dus maar proberen in zuid-amerika een paar achterlijke te bekeren.zelf ben ik ook RK. maar kon toen niet zelf beslissen.Nu weet ik beter.De Rooms katholieken zijn een instrument van de onderdrukking in dienst van ………..vul maar zelf in.Dus Pater Toon ik denk dat na 2010 je weer kan verkassen naar het binnenland van Brazilie want ook de marrons hebben je door.


  Maak melding

 15. Toontje heeft tot taak om het Surinaamse volk verdeeld te houden opdat zij geen vuist kunnen maken tegen welke indringer dan ook. Op die manier zullen multinationals blijven floreren en de eigen mensen het onderspit delven.

  Pater Toon Tebloeddorstigehorst is van de CIA?


  Maak melding

 16. Snap het niet dat er nog zovele dombo’s rondlopen die niet kunnen inzien noch denken noch beredeneren dat het gedaan is met die moordenaar DDB en zijn achterban. Zijn laatste stuiptrekkingen getuigen van een labaria die de doodstrijd aangaat met zich zelf. Niets laat hij ongebruikt om te proberen de dans te ontspringen. Wetende dat mensen met het intellect van min nul komma nul (zoals Herrenberg) hem zogenaamd altijd steunen doch ook wetende dat deze hillenlikkers het voorzien hebben op zijn vele valuta’s en gestolen rijdommen.
  Als hij wordt veroordeeld tot Santo Boma dan dan zullen zij hopelijk hem blijven voorzien van zijn snuifmeel en sigaretten en zijn wisky.


  Maak melding

 17. Pater Toon vergeet te vermelden dat ook het Zeister Zendingsgenoodschap de binnenlandse oorlog heeft mee helpen financieren. Via Cayenne (Degrad des Cannes) werden containers met hulpgoederen en wapens via Frans grondgebied naar het Marowijne gebied (met medeweten en toestemming van de Franse en Nederlandse overheden)getransporteerd.
  Men wilde immers Bouterse weg hebben en heeft de kerk uit Zeist ook haar steentje bijgedragen.

  Als er een onderzoek volgt zijn er vele interessante en bizare verhalen te horen, bv hoe Somo en R….. bij een wapentransactie enorm zijn opgelicht (voor enkele honderdduizenden guldens) door een nep Nederlandse kolonel.

  Zeer interessant om te horen en soms enorm lachwekkend hoe amateuristisch men te werk ging.


  Maak melding

 18. Pater een advies:draagzorg dat jij, je kerk weer stampvol krijgt.
  Dan kan je genoeg geld van de armen ophalen.

  Geef ze geestelijke verzorging en maak de zakken leeg.

  Ze pinaren nu al genoeg omdat zij zich met een ding bezig gehouden hebben.
  Dat is bid maar werk voor weinig.

  Laat je hoofd leeg want dat is heilig.
  Leer niet denken vergeet de toekomst de Ark van Noach is onder weg.

  De Toon is nu gezet de rest volgt Pater.

  JIJ ZOEKT PROBLEEM…mi Karu mati taki.
  Denkt u dat de wereld in de jaren ’50 of ’60 of’70 leeft.

  Come up Pater Toon: gebruike u door GOD gegeven bovenkamer.(you di zuku fu draai sma idi) Is dat wat u voor God als werk moet doen.


  Maak melding

 19. Een leuk onderwerp moet ik zeggen maar kijk hoevelen van jullie nu reageren als het erop aankomt dat men men gelijk heeft omtrent Bouterse, overal ter wereld heeft de KERK ook inspraak op maatschappelijke isseus binnen een land alleen in Suriname mag dat niet behalve wanneer Bouterse met zijn komedie ten tonelen verschijnd waar praten we over ik hoop echt voor jullie dat die schrukken weer aan macht komen in 2010 en als het verkeerd gaat want dat zal zeker gebeuren, zou ik ook deze reacties van jullie willen lezen


  Maak melding

 20. Pater Toon is in de eerste plaats mens en een hele poos later, pater.
  Ieder mens heeft het recht een statement te maken. Dominee Martin Luther King had de beste statement aller tijden. “I have a dream!” Vandaag aan de dag maakt Obama misschien zijn dream waar. Het is hoe je het bekijkt.
  Pater Toon heeft zijn statement gemaakt en wordt van pro-DDB kanten zwaar bestookt met allerlei verwensingen die kant noch wal raken. Ook zijn er van die stumperds die de slavernij en koloniale tijd er bij halen of de politieke gang van zaken in NL.
  Toen Martin Luther King zijn statement voor het eerst uitsprak waren er ook veel rasistische Amerikanen die hem bespotten.
  Vandaag leven we in SME in een omgekeerde wereld waar deze uitspraak van Pater Toon ook racistisch getinte uitspraken losroept.
  Terwijl Pater Toon alleen maar oproept om de Surinaamse politiek te vrijwaren van alle criminelen, drugsbaronnen inclusief DDB en mafia praktijken.
  Wat mijn verbazing nog sterker maakt is dat ons land zo veel moraalridders kent die niet eens weten wat morele waarden en normen zijn.
  Het gaat hen zuiver om de politieke partij en hun leider. Hoe fout die ook is, ze zullen en moeten alles van hem goedpraten en verdedigen. Deze mensen moeten gezegend worden of ze moeten een “wassie” nemen om het gezond verstand terug te krijgen.

  Wat doet Pater Toon verkeerd? Niets!
  Wat doet Pater Toon goed? Niets!
  Wat is de achterliggende gedachte van Pater Toon? Verschoon de Surinaamse politiek van corruptie, criminaliteit, drugsbaronnen en moordenaars. Dat Pater Toon de namen van andere criminelen binnen onze politiek niet heeft genoemd was opzet. Dat heeft hij aan anderen overgelaten om te laten zien hoe ziek onze politiek eigenlijk is.
  Tot slot:
  U bent persoonlijk verantwoordelijk voor uw stemgedrag. Stemt u in 2010 ons land weer 50 (vijftig)economiejaren terug in de tijd, dan zullen uw kinderen en kleinkinderen u ter verantwoording roepen.
  Zegt u: “dat kan mij niets schelen”, dan geeft het aan hoe dom u stemt.

  Das


  Maak melding

 21. Ikke doe niet mee aan dez scheldpartijen..
  Over het onderwerp valt niet meer te praten.Hun aanhang is verantwoordelijk voor lidmaatschap in het parlement.

  Prrrrttt!


  Maak melding

 22. “Terwijl Pater Toon alleen maar oproept om de Surinaamse politiek te vrijwaren van alle criminelen, drugsbaronnen inclusief DDB en mafia praktijken.”

  Dit zijn jou woorden DAS en niet de woorden in het stukje van die TOON, daarin staat duidelijk

  “Ex-legerleider Desi Bouterse zou afstand moeten doen van al zijn maatschappelijke functies. ”

  “Gezien Bouterse’s rol toen als bevelhebber “lijkt het mij moreel onhoudbaar dat hij nog langer de publieke functies verricht, die hij thans vervult”, stelt Terdorsthorst. ”

  Probeer ons geen zand in de ogen te strooien het staat zwart op wit wat TOOn heeft gezegd, dus is het helemaal niet raar dat sommige mensen zo reageren, want van een pater zou je juist een gebalanceerde oordeel verwachten.

  Verder stel je dat die man eerst mens is dan een pater, ook weer zo’n afleiding, voor jou informatie die man is altijd Pater dat hij geen buitenaardse wezen is weten we ook wel, alleen reageerd ie als een. Je lijkt wel Sardjoe toen die zei dat tokkie niet altijd minister is.

  Sommige Surinamers laten zich altijd knollen voor citroenen verkopen. Think…..


  Maak melding

 23. Waarom heeft Toon het alleen over Bouterse en niet over Brunsje en Somo? Dat zijn toch ook partijvoorzitters? Waarom heeft hij het niet over moorden die gepleegd zijn door leden van het Jungle commando op politie agenten gestationeerd in Commewijne? Waarom heeft de pater het niet over roofmoorden, verkrachtingen van zowel vrouwen als mannen, die gepleegd zijn door leden van het Jungle commando? Waarom heeft hij het niet over de rol die gespeeld is door Somo tijdens deze vuile oorlog? Als jij mij vraag geeft deze pater een mooi voorbeeld van hoe er met 2 maten gemeten kan worden.
  Suri


  Maak melding

 24. Beste mensen, raar dat zoveel Bouta aanhangers de pater aan de hoogste boom willen ophangen. Maar wanneer die zg bischop van Bouterse, Steve Meye, de regeringsleiders uitscheldt en hun dingen verwenst(die de Bijbel verbiedt);waarom reageren jullie niet net zo??????? Answer please or be quit!!!
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 25. de meeste bewindslieden in sur. zijn oplichters, en crininelen, waarom geven ze bouterse alleen de schuld, over de dec. moorden, die er zijn gepleegd, in de jaren 8o.dhr. bouterse heeft misschien wel fouten begaan, maar hun zijn ook degene, die daarvoor aanleiding hebben gegeven. oke.dus ik vind, dat dat soort mensen, n toontje lager moeten gaan zingen, oke. we leven nu in het jaar 2008, en niet meer in de jaren, 80, oke doeii bokka


  Maak melding

 26. conclussie je kan de man uit de goot halen maar de goot kan je niet uit de man halen ze reageren allemaal het zelfde. dat de macht die bouterse tientallen jaren in suriname had nog een keer HAD NIET te VERGELIJKEN is met brunswijk en sommo begrijp me niet verkeerd ik zie ook deze mensen liever gaan dan komen maar de misdaden van bouterse overtref alles in onze republiek en dat willen of kunnen de aanhang niet begrijpen het gaat niet om de persoon maar wat hij met ons land heeft gedaan econimisch moreel, sociaal, ontwinkeling en niet te vergeten de oorlogsslachtoffers heb ik in mijn levens jaren nog nooit megemaakt in suriname oner geen enkele regering en niet te vergeten de moeders die hun kinderen zonen en mannen hebben verloren in zinloze oorlog om al deze reden en nog meer hoop ik dat god over suriname waakt dat deze man nooit maar dan ook nooit meer aan de macht komt in surinamen en dat hij zijn dagen mag slijten achter de tralies.MIJN MENING .


  Maak melding

 27. Toontje moet een toontje lager zingen.
  Toontje zit vol haat en wrok poti. Misschien moet Toontje op het bootje gezet worden.

  Ik zie een Surinaamse priester al tekeer gaan tegen Janmaat of Pim Fortuyn in hun tijd.


  Maak melding

 28. Na het zien van Met Vlag En Wimpel,op Nostalgie chanel,is het zonder meer waar dat,die Surinamers nog steeds onder het juk van de Nederlanders zijn ze koesteren nog steeds de verdeel en heerspolitiek van de bakra`s,daarom zal Suriname nooit en te nimmer op eigen benen kunnen staan,zie daar weer een bakra pater die zijn heersers mentaliteit laat gelden ,Du,Neus,Leuvie Namie en anderen koesteren die uitspraken van Toon,niet wetende dat de kerk,Toon,zich niet met politiek mag bezig houden,daar zit het hem in,ze zijn zo verweven met de bakra`s dat ze alles klakkeloos aan nemen,zo gauw een ander zijn mening uit ,in positieve zin, van hun tegenstanders zijn ze als de kippen bij die te veroordelen,was het niet zo dat de slaven ook geen eigen mening mochten hebben?
  Dus agressors,laat iedereen in zijn waarden,tja is waisting time want de bakra`s laten ook geen ander in hun waarden dan zich zelf.
  Ik krijg steeds meer respekt voor de hindustanen,zie Staatsolie,het is een hindustaan die dat op eigen kracht voor elkaar heeft gekregen,nadat hij als student in Nederland van de bakra`s te horen kreeg:Surinamers zeuren over onafhankelijkheid ze kunnen niets zelf alles moet van ons,Nederland ,komen,dhr.Paragh zei toen bijzichzelf wacht maar als ik afgestudeerd bent en terug gaat naar Suriname zal ik jullie een poepie laten ruiken,zowaar hij heeft het voor elkaar gekregen ,in 1982,dankzij de Revolutie,daar lees ik die azijnzeikerds Neus,Du,Leuvie met geen letter over reppen,tja die zien alleen de slechte kanten van een ander.


  Maak melding

 29. Beste mensen waar zoveel pro en cotra’s.
  Het toch allemaal waar over bouterse.
  En het toch waar dat hij veroordeeld is en nog veroordeeld moet worden.
  Dat hij van de daken schreeuwd over Santokhi,is kinderachtig en een afleidingsmanoeuvre van hem voor de komende zittingen over zijn wandaden.Wij moeten hem met zijn allen psychlogisch onder druk zetten om zijn gruweldaden van toen te bekennen en de rest volgt dan van zelf.
  dus mensen vallen jullie elkaar niet aan.
  Politiek is mooi maar het is en blijf een vuil spelletje.En nu wordt een vuil politiek spelletje bedreven

  tang boeng
  rammie


  Maak melding

 30. Beste Na Mi,

  Heerlijk is het om weerwoord te krijgen zonder scheldwoorden en verwensingen. Klasse!

  Uiteindelijk heeft u er helemaal niets aan wanneer ik u gelijk geef. Daar bent u ook niet op uit, toch? Ik hoop wel dat u behalve het stuk van de Pater, ook de vele postings op dit forum hebt gelezen. Om bij de tekst van de Pater te blijven is onomstotelijk bewezen dat u de woorden juist heeft gepositioneerd. Bij vele uitspraken is gebleken dat er tussen de woorden en regels
  andere zaken worden bedoeld, getuige de zin van Ds Martin Luther King “I have a dream!”
  En wat die woorden vandaag voor betekenis hebben hoef ik u niet uit te leggen, toch?

  Verder weet u ook dat niemand, nooit als iets geboren is. U bent mens of u bent dier.
  U wordt niet als politieagent, militair, politicus of journalist geboren en zeker niet als pater.
  Opvoeding, doorzettingsvermogen en de maatschappij bepalen wat u uiteindelijk wordt, maar u bent altijd eerst mens!

  Gelukkig ben ik politiek aan geen enkele partij verbonden. Gelukkig is in deze het juiste woord, want als ik zou moeten behoren tot een politieke groepering die allerlei soorten criminaliteit met hand en tand verdedigt, was ik van binnen een ongelukkig mens. Ongelukkig is danook het woord dat ik moet gebruiken voor de politiek in ons land.
  Want zolang er criminelen die -te veel zijn om allemaal op te noemen- in onze politiek
  door verstandige mensen zoals u verdedigt worden en op handen worden gedragen, zal ons land, inclusief haar mooie bevolking, nooit vooruitgang boeken.

  Pater Toon en Dominee King hebben een ding gemeen: “de mens is belangrijker dan een naam, functie, rang, stand, kleur of afkomst.
  Wij zijn allemaal gelijk en hebben allen dezelfde rechten, maar ook plichten.
  En als u schrijft dat ik wel op Sardjoe lijk, heeft u groot gelijk. We zijn beiden MENS!

  Tot slot Na Mi:
  Ik heb als Surinamer die knollen graag gekocht. Nu mag u die citroenen gaan kopen en wij weten dat ze van huis uit erg zuur zijn. Er steeds maar suiker bij blijven gooien is een oplossing, maar zeker geen verbetering.
  M.a.w.: als we onze politieke leiders op hun fouten blijven wijzen in plaats van hun fouten te verdedigen en te verheerlijken, wacht ons een betere toekomst.
  Laten we beiden hopen dat ons land dan de plaats op de politieke wereldkaart krijgt die het ook verdient.

  Das


  Maak melding

 31. als je de menig bent toegedaan dat toon ook anderen met een discutabel verleden in de assemblee ook had moeten aanhalen dan ben je een aanhanger van bouta, ik ken zo iets niet van moraal voor politieke tegenstanders als dat toch zo mag zijn dan zeg ik in zo een geval dat jullie hypocrieten zijn


  Maak melding

 32. Wij kennen de valse profeten waarvan we toen geleerd hadden dat ze de evangelie(van de heer) zouden verkondigen en die valse profeten zitten nergens anders dan in dat kamp van bouterse,waarvan je kunt zeggen dat hij bouterse de grootste is.PATER TOON u heeft helemaal gelijk.En dan nog zeuren over voorouders en slavernij en ga zo maar door.Wat een toestand…Wij mogen niet vragen om onderzoek en berechting van de mensen die vermmmmmmmoord zijn bijna 26 jr geleden.In jullie ndp optiek is het een oude zaak.Maar jullie vermoeien anderen steeds weer met je slavernij verhaal.Welnu zolang jullie vinden dat je over die 400 jr slavernij mag praten en wenen.Zo ook mogen wij praten en wenen over onze geliefden die wij wel hebben gekend.Bouta RMD NAmi ISrien cs kom ons vertellen wie wel de trekker heeft over gehaald,want dat horen wij graag.


  Maak melding

 33. De ndp en haar aanhang heeft reeds lang
  bewezen dat men slecht tegen DEMOCRATIE
  kan. Alles maar dan ook alles moet anders
  verteld worden.

  Hoeveel moorden heeft super Grover (baasje)
  WEL NIET OP ZIJN NAAM STAAN?!

  Weg met de moordenaar en weg met een partij
  die het zo goed met Suriname voor heeft,
  dat ze een moordenaar als leider wenst.

  Bloed, bloed en nog eens bloed.

  Kom op super Grover, vertel over al je
  bloedbaden die hebt aangericht.


  Maak melding

 34. Ik vind het vreemd dat de Bouterse aanhang zo vaak en zo veel mensen uitscheld…waarom toch? Bouterse zelf laat niet na iedereen een knauw te geven en iedereen persoonlijk aan te vallen, in de naam van democratie, En dus mag de pater die daar goed werk doet ook zijn mondje roeren. Persoonlijke aanvallen op individuen zijn slecht voor het debat…In Suriname hebben wij een handje van mensen persoonlijk aan te vallen en de essentie van het zaak over het hoofd te zien. Daarom hebben we vandaag mensen als Bouterse, Somo en Gilds als onze leiders, mensen die amateurs zijn in het politieke krachtenveld en alleen hun eigen belang en dat van familie voor ogen hebben. Voordat je Bouterse in bescherming neemt teri yu moni en kom dan weer praten….


  Maak melding

 35. Ik ken iemand die echt op een coup hoopt en daarom zijn er van die NDP figuren in Nederland gekomen.
  En denk niet dat het niet mogelijk is want politiek is vies, Nederland heeft zelf problemen genoeg en Amerika ook.
  Die Brazilianen zijn trouwens vrienden van Bouterse en hij stuurt ze, kijk naar al die militairen Suriname die een SILVA opleiding hebben gehad…. heeft ook een training daar gehad toen hij zogenaamd met het milieu in Suriname bezig was.
  Je ziet het aan die tatoe op hun borst, herkenningsteken, moordenaars zijn het en ze lachen zo in je gezicht,ondertussen.


  Maak melding

 36. Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst/judas, neem een voorbeeld van de heilige zwarte zuidafrikaanse geestelijke leider bisschop tutu.

  Bisschop tutu heeft niet gepleit voor haat, rancune oog om oog tand om tand
  tegen de wrede blanke onderdrukkers!

  Pater Toon/ JUDAS je bent een van de laatste der overblijvers van Nederlands-kolonialisme op Srinaamse bodem. En verlengarm van het neokolonialisme/spion!

  PaterToon/JUDAS Jesus de leider-verlosser van de mensheid is verraden en aan het kruis genageld.

  Waarom denk jij bevoegd te zijn tot het aanzetten van het kruisigen van
  Bouterse leider verlosser van het gros van het Surinaams volk/ellectoraat (mofina wan)

  Pater Toon/JUDAS,je bent een demagoog.
  Pater Toon/JUDAS,je bent een anarchist.

  Pater Toon hoe zit het met de boel praktijken van jonge-minderjarige onschuldige (kerkgangers-misdinaars-parochianen)zieltjes.

  Theologen wereldwijd i.h.b. in Suriname die zich vergrepen hebben aan kleine mindejarige jongetjes mogen hun straf niet ontlopen. Jij en je collega theologen
  moeten dus goed op je tellen passen. Dus Pater Toon, TOONTJE LAGER ZINGEN!

  Of lijd je aan paroxisme,zijn het symptonen van dementie of lijd je aan paranoide aanvallen?

  Of lijd je aan gewetens wroeging over het misbruik van RK theologen wereldwijd van minderjarige jongetjes & meisjes.

  Het lijkt me sterk dat de Surinaamse kinderen gespaard zijn gebleven van kindermisbruik van jou RK kerk. Het is wereld wijd een fenomeen, ik hoop van harte dat de Surinaamse onschuldige arme zieltjes/kinderen daadwerkelijk gespaard zijn gebleven van kindermisbruik door de Rk kerk.

  Of ben je bang (paranoia) dat Bouterse met zijn inlichtingen dienst (zowel formeel als informeel) ook een boekje over jou en je collega theologen hebben gehouden &
  zal openbaren (openbaring klink natuurlijk bekend in je theologische oren), openbaarmaken met (smerige)smeuiige details.

  EN by the way Pater Toon/ Judas jij bent een van de belangrijkste schuldigen geweest in het mooiwana tragedie (collaborate damage)

  Het oorlogs gebied mooiwanna werd door de verantwoordelijke militaire machthebbers tot rampgebied verklaard dat krioelde van terroristen/insurgent
  (jungle commando).

  De militaire commandanten (sommeerden)riepen de burgers/binnenland bewoners op het
  (oorlogsgebied)rampgebied mooiwanna te evacueren om dat er een militaire/defensie
  (offensief) operatie aanhangig was ter bestrijding van de (junglecommando) terroristen/ insurgent . Wie geen gehoor gaf aan het oproep/bevel tot evacuatie deed dat op eigen verantwoording.

  Pater toon/judas jij bent een van de belangrijke verantwoordelijken geweest die de burgers van mooiwanna hebben opgeroepen c.q. aangezet hebben tot burgelijke ongehoorzaamheid om te weigeren gevolg te geven aan de meervoudige oproepen van het militaire gezag tot evacuatie van het rampgebied mooiwanna (oorlogsgebied-mooiwanna)met alle traumatische gevolgen vandien.

  De binnenlandbewoners zijn opgeofferd, en als schild gebruikt in een smerige politiek spel c.q.in een smerige burgeroorlog tussen het regering nationaalleger versus jungle commando/terroristische organisatie/bankrovers/plunderaars/verkrachters annex
  losbandigheid en anarchie.

  De brave onschuldige onnozele naïeve burgers (trouwe volgelingen van de RK)
  die gevolg hebben gegeven aan dit misdadige oproep van burgelijke ongehoorzaamheid in een tot ramp verklaard gebied hebben het met hun leven moeten bekopen. PaterToon/Judas deze oproep van jou tot burgrlijke ongehoorzaamheid in een rampgebied is een misdaad tegen de mensheid!

  En druist tegen alle internationale Verdragen over de bescherming van burgers in oorlogstijd/oorlogsgebied normen en waarden c.q. humanitair oorlogsrecht wet en regels in.

  In 1977 werden na jaren onderhandelen twee protocollen, behorend bij de Verdragen van Genève, aangenomen:

  Het eerste protocol betreft internationale conflicten en bevat aanvullende regels over de manier van oorlog voeren en voor een betere bescherming van burgers. Zo moeten partijen bij een conflict altijd onderscheid maken tussen burgers en strijders. Als burgers worden opgeroepen door de militaire leiding regerende macht het oorlogsgebied (mooiwanna rampgebied/oorlogsgebied)dienen te evacueren mogen zij op geen elk opzicht gehinderd worden daar gevolg aan tegeven.

  Ps. Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst/Judas luister en huiver!

  Gij die kwaad en haat aanwakkert, wakkert het kwaad en haat bij anderen op!

  Dan moet jij Pater Toon/Judas Haat en kwaad met terugwerkende kracht verwachten!

  Pater Toon/Judas wanneer theologen prediken tot de misdinaartjes, parochiaantjes
  neem en eet dit is mijn lichaam ontvang de heer tot je, word er niet mee bedoelt je jonge heer! viezerik, smerig ventje, komt tijd komt raad

  Gods molen draait langzaam maar zeker! eens worden ook jullie RK theologen in Suriname ontmaskerd! we benne benieuwd wanneer de Surinaamse RK beerput open gaat!

  Time will tell!

  Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst/Judas tan rustig,
  hori rustig no paranoia, Gado de ing fesiman Desire Delano Bouterse!

  Rooms-katholiek priester Antoon ‘Pater Toon’ Terdorsthorst/judas, neem een voorbeeld van de heilige zwarte geestelijke Zuid Afrikaanse Bisschop Tutu.

  BisschopTtutu heeft niet gepleit voor haat, rancune oog om oog tand om tand
  tegen de wrede blanke onderdrukkers,in Zuid -Afrika na de afschaffing van het wrede onmenselijk apartheidsregiem.

  De heilige zwarte zuid Afrikaanse bisschop Tutu heeft na de afschaffing van het appartheidsregiem gepleit voor verzoening, vergeving, ruimte geschaapt voor berouw van de schuldigen/moordenaars van honderduizenden danwel miljoenen
  zwarte zuid Afrikaanse slachtoffers.

  De heilige zwarte zuidAfrikaanse bisschop Tutu heeft niet de weg gekozen van
  haat, rancune dat kan leiden tot mogelijke/potentiele anarchie!

  Patriot


  Maak melding

 37. Terwijl wij al decennia lang uit zijn op elkaars huiden/bloed, gaan de multinationals voor een habbekrats ervandoor met al onze hout, goud, bauxiet/aluminium, menselijke hulpbronnen enzovoort. Moeten wij als kat en hond blijven vechten in dit land?


  Maak melding

 38. Ten aanzien van het betoog van pater Toon wil ik opmerken dat een ieder die een strafblad heeft zonder aan ziens des persoon moet worden verboden een politieke op openbare functie te bekleden.

  Helaas is het zo dat een aantal Surinamers graag met het vingertje wijst naar het koloniale verleden van het land. Slavernij is een hoofdstuk in de wereldgeschiedenis waar velen mee geconfronteerd zijn geweest. Als er excuus moet worden aangeboden dan moet dit niet alleen van Nederland worden geëist, maar ook van de Fransen, Engelse, Spanjaarden en Portugezen die 95% van de slavenhandel voor hun rekening namen. Zo kunnen Nederlanders op hun beurt weer excuus vragen aan de Vikingen, Romeinen, Fransen, Engelse en Duitsers die Nederlanders uit de lage landen weghalen om te werken als slaaf of dwangarbeider. En als er dan toch excuus moet worden gemaakt dan is het belangrijk om te weten dat een groot deel van de plantage houders in Suriname geen Nederlanders waren maar Negers, die hun eigen mensen op de plantages als slaaf te werk stelden (ken je geschiedenis).

  Reken af met het verleden en zorg er voor dat Suriname een welvarend land wordt geregeerd door personen van onberispelijk gedrag, slechts dan zal Suriname als een gelijkwaardige partner op het wereld toneel worden beschouwd. Suriname beschikt over natuurlijke rijkdommen die er toe kunnen bijdragen dat het kan behoren tot een van de welvarendste naties op deze aardbol. Deze rijkdom moet vervolgens ten goede komen aan het volk en niet wat in de afgelopen 33 jaar is gebeurd aan een aantal personen of families.


  Maak melding

 39. Beste frank mccourt, laat mij maar een azijnzeikerd zijn; de waarheid over je lijder is altijd hard om aan te horen. De geschiedenis kan je niet verdraaien of naar je hand zetten.
  Dankzij de rechtstaat en vrije meningsuiting, kan je lijder al la dol zijn kritiek op een ieder spuien zonder dat hij opgepakt of doodgeschoten(zonder vorm van proces)wordt.Als je mijn bijdrages leest;dan zal je zien, dat ik niemand spaar;ongeacht wie ze zijn:het Surinaams volk is voor mij belangrijk.het is altijd de verliezende in dit soort broko bana politiek van zowel de coalitie als de oppositie.
  Dus hou eerst jezelf de spiegel voor, voordat je anderen veroordeelt!!!
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 40. Beste frank mccourt, laat mij maar een azijnzeikerd zijn; de waarheid over je lijder is altijd hard om aan te horen. De geschiedenis kan je niet verdraaien of naar je hand zetten.
  Dankzij de rechtstaat en vrije meningsuiting, kan je lijder al la dol zijn kritiek op een ieder spuien zonder dat hij opgepakt of doodgeschoten(zonder vorm van proces)wordt.Als je mijn bijdrages leest;dan zal je zien, dat ik niemand spaar;ongeacht wie ze zijn:het Surinaams volk is voor mij belangrijk.het is altijd de verliezende in dit soort broko bana politiek van zowel de coalitie als de oppositie.
  En wat zeg jij dan zelf over die bisschop van je lijder, Steve meye???? Mag hij wel met politiek bemoeien???? Answer please!!!
  Dus hou eerst jezelf de spiegel voor, voordat je anderen veroordeelt!!!
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 41. Ok DAS.

  Je stelt het volgende.

  “Verder weet u ook dat niemand, nooit als iets geboren is. U bent mens of u bent dier.
  U wordt niet als politieagent, militair, politicus of journalist geboren en zeker niet als pater.
  Opvoeding, doorzettingsvermogen en de maatschappij bepalen wat u uiteindelijk wordt, maar u bent altijd eerst mens!”

  In feite zeg je niets met bovenstaande in een discussie, iedereen weet dat je altijd eerst mens bent. het klinkt hetzelfde als wanneer je in een discussie zou beweren dat een voetbal rond is, wat moet men nou hiermee???

  Bij het beoordelen of veroordelen van een gedraging kan ‘het mens zijn’ geen rol spelen, waar het omgaat is de rol die iemand in de maatschappij vervuld, iemand die dus beweert dat de een ook mens is, is bezig anderen af te leiden, want daar gaat het niet om. Een politieagent, minister, president of pater, vervuld dus een heel andere rol dan een stratenmaker of marktverkoper in de maatschappij en dus ook anders beoordeeld worden in hun gedraging en de consequenties daaraan verbonden.

  Een pater die dus zo’n ongebalanceerde uitspraak doet waarbij de scheiding van Kerk en Staat duidelijk in de wet staat is dus totaal verkeerd bezig en moet ook alszodanig van repliek gediend worden, het wordt alleen maar erger als blijkt dat die zelfde Pater een buitenlander is, bij een verstandig persoon als ik zoals je zelf hebt vermeld gaan dus direct alarmbellen rinkelen. Wat is het doel van deze uitspraak, heeft deze buitenlander respect voor onze grondwet, is het niet overduidelijk een inmenging in onze binnenlandse politiek etc. etc.

  Wat mij meer verbaasd is dat er sommige Surinamers waaronder jij deze inmenging gaan toejuichen, zonder bij na te denken wat de gevolgen hiervan zijn. Je verward dus duidelijk het verdedigen van een persoon en het verdedigen van een grondrecht ongeacht de persoon, dat is het verschil tussen de meeste van jullie anti-Boutisten en mij. Jullie gaan zelf met de duivel aan tafel als Bouta maar gepakt kan worden de rest intereseert jullie niet ik daarentegen ben daar niet van gediend.

  “Wij zijn allemaal gelijk en hebben allen dezelfde rechten, maar ook plichten.”

  ook weer zo’n statement waar men niets aan heeft omdat de realiteit juist het tegenovergestelde laat zien nl. wij zijn allemaal NIET gelijk.

  Dat je de knollen graag koopt en inmiddels hebt gekocht is overduidelijk, ik koopt bewust die citroenen ondanks ze zuur zijn want dan weet ik tenminste dat ze mijn citroenen zijn, jij daarentegen zal straks achterkomen dat jou knollen ook citroenen zijn en dan mag je de ander de schuld geven dat ze je voor de gek hebben gehouden, want je wilde eigenlijk gewoon knollen, maar helaas het is te laat.


  Maak melding

 42. Oude toon heef geen kraaltjes meer en spiegels
  hup zet je meiter op sint
  wie heeft geloof nog in toont
  ik zou graag onder zijn rokje kijken als alles nog aan zit hij schijnt geen ballen te hebben kom op toon aub een toontje lager opblaaser


  Maak melding

 43. Ben geen katholiek,maar heb veel bewondering voor Pater Toon.Hij heeft ,tenminste left, zn mening over Bouta te spuien.Welk andere geestelijken? durven hun mening te uiten voor onrecht in de samenleving? De Mulla,s/Pandiets/dominees en anderen zijn doodsbenauwd voor de heer Bouterse en hunaanhang.Ze zingen uiteraard een”toontje lager”
  Karmodikromo….


  Maak melding

 44. Ten aanzien van het betoog van pater Toon wil ik opmerken dat een ieder die een strafblad heeft zonder aan ziens des persoon moet worden verboden een politieke op openbare functie te bekleden.

  Helaas is het zo dat een aantal Surinamers graag met het vingertje wijst naar het koloniale verleden van het land. Slavernij is een hoofdstuk in de wereldgeschiedenis waar velen mee geconfronteerd zijn geweest. Als er excuus moet worden aangeboden dan moet dit niet alleen van Nederland worden geëist, maar ook van de Fransen, Engelse, Spanjaarden en Portugezen die 95% van de slavenhandel voor hun rekening namen. Zo kunnen Nederlanders op hun beurt weer excuus vragen aan de Vikingen, Romeinen, Fransen, Engelse en Duitsers die Nederlanders uit de lage landen weghalen om te werken als slaaf of dwangarbeider. En als er dan toch excuus moet worden gemaakt dan is het belangrijk om te weten dat een groot deel van de plantage houders in Suriname geen Nederlanders waren maar Negers, die hun eigen mensen op de plantages als slaaf te werk stelden (ken je geschiedenis).

  Reken af met het verleden en zorg er voor dat Suriname een welvarend land wordt geregeerd door personen van onberispelijk gedrag, slechts dan zal Suriname als een gelijkwaardige partner op het wereld toneel worden beschouwd. Suriname beschikt over natuurlijke rijkdommen die er toe kunnen bijdragen dat het kan behoren tot een van de welvarendste naties op deze aardbol. Deze rijkdom moet vervolgens ten goede komen aan het volk en niet wat in de afgelopen 33 jaar is gebeurd aan een aantal personen of families.


  Maak melding

 45. Pater Toon heeft net zo inbreng als de gewone man.(criminelen bemoeien zich ook met
  politek?)
  Komt in alle democratieën voor waarom ook niet in Suriname?
  Bisschop Tutu van zuid afrika bemoeide zich ook met politiek met de apartheid, onderdrukking,misdrijven jegens het volk.

  Dat kerk en staat gescheiden moeten zijn vind ik een goede zaak, maar je hebt ook religieuze politieke partijen.

  Dat velen problemen hebben met het christelijke geloof waarom bekeren ze zich niet tot hun eigen geloof en waarom pronken ze met hollandse christelijke namen?


  Maak melding

 46. Voor de 10 000 ste keer leg ik het volgende uit.

  Je kunt ZD-AFRIKA niet vergelijken met SU,want in ZD AFRIKA heeft the ANC ook het e.e.a.(een en ander )gedaan.Ze hebben niet als makke lammetjes naar de blanken gekeken.Ze hadden ook hier en daar bommen gelegd en tot ontplofffffing gebrrrrracht.

  Maaaaaaar; en nu komt het de mensen die in SU zijn vermooooooord die hadden nieteens een lucifet stokje in hun hand.Die mensen waren ongewapend.

  De mensen die rancuneus zijn na ding sma die het niet konden hebben dat er niemand naar hun vergadering was geweest(Abo-Fort Bomika).De meeste mensen zijn naar de meeting van :jaaaaaa jawel DAAL geweest/Moederebond.Dus daarom oen/ding bing moes dede.

  Dit is de reden,waarom je de twee dingen niet kunt, moet en mag vergelijken.
  Het is echt niet het zelfde.

  We zullen ooit eens over verzoening praten,maar pas als er een onderzoek en berechting is geweest ,naar alle misstanden in Su.En om de woorden van RMD te gebruiken:het zal je kind maar wezen-die vermoord is/werd.


  Maak melding

 47. Leuvie,
  Heb jij enig idee wanneer wij zouden kunnen aanvangen met de daadwerkelijke ontwikkeling van dit land. Wij kunnen elkaar op deez aardkloot wel zoveel verwenzingen toedichten. De schuld van alles huist bij elk van ons. Niemand gaat daarbij vrij uit.

  Waarom niet voor hetzelfde geld een eenheid gesmeed om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden. Zo te zien is niemand van ons voornemens te vluchten, dus zullen wij het met elkaar moeten doen, tenzij sommigen zich de permanente primaathebbers van dit land achten.


  Maak melding

 48. Toon jij bent niks en ook niks anders dan een verlengstuk van KATIBO.
  Moet men via jouw in God geloven…sorry ik denk het niet.
  Kijk naar jouw verleden…lees je bijbel goed dan kom je achter heel veel.

  Ik heb een voorstel kom Marokkanen bekeren dan ben jij goed bezig….tjauw tjuaw joh keysi…..pai-pai.!!!!


  Maak melding

 49. @brada mccourt
  als eerst wil jou een ding duidelijk maken lees dat boek van eddy jharap dan zullen jullie voor eens en voor altijd stoppen met nonsens dat de revo een bijdrage aan staatsolie heeft geleverd of dank zij de revo, eddy is de grondlegger van staatsolie niemand meer of minder oke. maar ik vind jou voorbeeld mooi over die hidustaan die terug gaat om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zijn land ,die creool studeerd in nederland als sportleraar en sergeant en hij zag dat de militairen in nerderland een vakbond hebben en hij dacht dat wil ik ook in suriname en hij krijgt een land in handen en nu hebben jij en ik het nog steeds over de gevolgen van die revo en de man die jij zo hoog heb zitten als hij een ding heeft bewezen is het hoe je een land in tientallen jaren achteruit kan zetten vernietigen dan mag niemand het over hebben luister no kom met goede argumenten maar iedere keer de blanke de schuld van die mislukte revo te geven vind heel erg zwak van jou en de aanhang , ik heb jou vaker gevraag om mij de positieve dingens van bouterse en de revo te noemen maar jij zwijg daarom probeer ik het weer leg mij in jou bewoording uit wat heeft bouterse voor land en volk gedaan ????


  Maak melding

 50. @Patriot

  Beetje vreemd! Het verhaal van je is één grote aan éénrijging van leugens’. En met zo’n verhaal wil je een waarheidscommissie motiveren? Blijkbaar heb je een volkomen afwijkende conceptie van wat waarheid wel is. 😆

  Ook in meerder andere opzicht spoort je verhaal zo zeer dat het wel duidelijk is dat jij in het geheel niet spoort. 😆


  Maak melding

 51. Beste Paraman, als ik het wist;dan zou ik het zeggen.Only GOD knows!!! Kijk, het verleden verklaart het heden. (wijlen) Henck Arron had eens gezegd:laat wij niet kijken naar wat ons scheidt;maar wat ons bindt. Nou, hij heeft zelf zijn eigen woorden niet in daden ongezet.
  Ik denk dat er eerst een nationale verzoening moet komen;de zichzelf noemende leiders MOETEN bereid zijn om hun torenhoge ego aan een kant te zetten en elkaar de hand te reiken. Er moet ook een nationaal kabinet komen;gedragen door zowel de coalitie als de oppositie.Anders blijft Suriname doelloos in een cirkel ronddraaien.In deze situatie, waarbij de verschillende kampen lijnrecht tegenover elkaar staan en kwetsend naar het leven,levert nogmaals alleen maar verliezers op:het Surinaams volk.Dan pas kan er m.i. een begin worden gemaakt met de broodnodige ontwikkeling van Suriname. That’s my opinion,Paraman.
  Time will tell;wij benne en blijve benieuwd,kondremangs!!!


  Maak melding

 52. Du,je hebt vaker gevraagd de positieve dingens van de Revo te noemen,heb jij enig begrip van,begrijpend lezen?Heb ik vaker gedaan joh,ok nog 1x,:Nieuwweergevondenweg,Tourtonne4 enz.enz. werden de socialewoningbouw hervat,jawel die door de regring Aron was verloederd dankzij de Revo hebben velen een woning kunnen krijgen,door de Revo werd Staatsolie weer hervat 1980,dhr Jagrap kreeg alle medewerking van de Revo toen hij in 1982 begon bij Staatsolie in Saramacca,of waren volgens jouw die dat`s niet korrekt?Je leest wat je wilt lezen.
  De straten werden blinkend schoongeveegd door,mannen en vrouwen,als je toendetijd in Suriname was moet je dat weten,de oplichters die hun eigen volk smerigheden verkochten werden keihard aangepakt,de winkeliers die alles oppotten om de prijzen op te drijven werden met razzia`s gedwongen hun goederen af te staan die werden dan of verkocht of gratis weggeven aan de minderbedeelden,vraag maar aan iedere eerlijke Surinamer.
  Jij bent echt zo iemand die leeft met de gedachte dat er alleen maar slechte kanten aan een ander kleven en geen spatje goede kante\n.
  Jij bent degene die nooit antwoord geeft op de jouw gestelde vragen,als je maar kan fitten op de NDP zit het goed bij je.
  1 Advies laat je bovenkamer eens flink nakijken.
  Vraag je 1x af waarom het volk van Suriname heden ten dage massaal achter Bouta en zijn NDP staat,als hij zo slecht is geweest toen,hadden ze hem toch nu niet gekoesterd?Ik ge meer en meer geloven dat jij flink gepakt bent door de Revo,wegens wanpraktijken vandaar dat je Bouta en de NDP als monsters blijft zien,maar wacht maar af,2010 zal je met beide benen op de grond doen belanden,zal je meemaken dat het volk de NDP en Bouta als dé verlossers zien.
  Triest zal het voor je wezen,jouw soort belandt dan absoluut in een inrichting.


  Maak melding

 53. @ MCCourt
  ik ben blij dat jij heb gereageerd en de zogenaamde goede dingens van de revo hebt opgenoemd,luister ik heb overal navraag gedaan en op het internet gekeken nergens kom ik iets tegen dat de revo of dank zij de revo wij staatsolie hebben het enige wat kon vinden is dat de regering bosje jharap wou ontslaan en staatsolie zou verkopen om aan valuta te komen, dus dat is de eerste leugen eddy jharap is de grondlegger van staatsolie niemand anders ok,en over de mensen die straat schoonmaakte die waren in de tijd van bruma al kom mij niets vertellen over de revo en over de goederen waar jij het over hebt weet je waar ze belande bij die hoge militairen thuis , je kan mij alles vertellen wat jij wil de tijd van arron heb ik bewust meegemaakt ik heb suriname voor de revo verlaten en tijdens de revo ben met vakantie gegaan nou ik schaamde mij echt wat ik zag huizen en gebouwen die jaren geen lak hebben gehad verf bedoel ik gaten in de straten wissel koers die elke minuut veranderde suriname leek een spookstad en over de woningbouw waar jij het over heb nederland heeft bouterse de voordeel van de twijfel gegeven daarom kom hij doorgaan met de woningbouw en je weet ook waarom de geldkraan is stopgezet en wat de gevolgen daarvan zijn geweest het volk krepeerde maar meneer kocht wel voor miljoenen wapens in brazil, begrijp me niet verkeerd iedereen heel suriname was voor de coup omdat het zo ontschuldig leek maar toen de ware aard van de militairen naar voren kwam toen was het telaat en als jij en de aanhang niet uitkijken staat het zelfde te gebeuren. nergens in de wereld heeft een militair of een coup een land vooruit gebracht of ontwikkeld ga maar na maar jullie geloof in bouterse lijk me heilig en ik moet jou eerlijk bekennen ik kan het niet begrijpen een man die voor zoveel leed heeft gezorgd in suriname en nog steeds doet en als jij om de door jou opgenoemde goede dingens wat bouterse heeft gedaan hem dan als staatshoofd wil hebben is dat voor mijn onbegrijpelijk en nog sterker nog geen van jullie kunnen mij overtuigen om het met jullie eens te zijn want ik zie meer nadelen aan bouterse kleven dan voordelen voor land en volk . nu jij weer mccourt. tang boeng brada


  Maak melding

 54. Eerlijkheid duurt het langst,
  God molen draait langzaam maar zeker.
  Veel sterkte Pater Toon.
  Deze scheldpartijen moet je als een zegen van bloemen beschouwen.

  Het is een ramp voor suriname, dat zodra je iets eerlijk verkondigd je gelijk wordt weggezet in een verdomd hoekje.
  Surinamers weten niet meer wat eerlijkheid is.
  Het is gewoon een vloek die nu heerst.
  Ik weet dat het zal wegwaaien met alle rotte appels tegelijk.

  Donkere wolken hangen.
  Het net spreid zich steeds harder.

  Er komt een einde aan alles.

  Dat weten we zeker.

  Papo


  Maak melding

 55. Who’s the fuck is die pater?

  Waar bemoeit hij zich mee?? Als ie ergens mee wilt bemoeien dan laat ie geschiedenisles gaan preken in NL over wat die witte mannen in het verleden met Suriname hebben gedaan in de tijd van de slavernij en over hun zeerovers, maar op die boeven zijn ze trots en worden er in NL zelfs straten naar hun vernoemnd. Dan moet die maar vertellen of wat er in het verleden allemaal is gebeurd goed of slecht is want als die witte mannen op de biechtstoel moeten gaan zitten komen ze tijd tekort.

  Misschien wil deze man de weg vrij maken voor NL zodat ze kan profiteren van de natuurlijke rijkdommen die Suriname bezit want momenteel schijt NL door de euro.

  Laat deze pater de les voor gaan lezen in NL over wat goed en slecht is. Wat er daar openlijk gezegd wordt over allochtonen kan ook niet, laat deze pater dan gaan vertellen wie zn fucntie daar moet gaan neerleggen uit principe.

  Deze man heeft geen recht van spreken, hij moet allang blij zijn dan ie zich in ons mooi Suriname kan vertoeven na alles wat NL met Suriname heeft gedaan en nu misschien op een ” nette” manier wil doen. Laat deze pater gaan bidden dat het heel erg goed zal gaan met NL zodat ie op kan rotten en er niet meer witte mensen zich in Su gaan vestigen want dat was toch het land van de “apen” die mensen hadden toch een “WW” accent, het land waar de mensen lui van zijn, het land waarvan de eten stonk en ga zo maar door.

  Die man heeft het over mensen rechten, laat ie beginnen te kijken wat er op Schiphol gebeurd met de mensen uit Suriname. Laat die bidden dat daar een onderzoek naar komt door één over andere Hof die over die dingen gaan.

  Van mij mag die vanaf de kerktoren bungee-jumpen maar dan zonder touw!

  Bouterse for President.


  Maak melding

 56. @ brada mccourt
  als jij goede dingens straten schoonmaken bedoeld woningbouw en straten asfalteren en (staatsolie)en jij noem mij dom en gek . onze gulden is in waarde gedaald onze goudvoorraad was verdwenen de staatskast was helemaal leeg er werd geld gedrukt zonder enige dekking de gulden had weet ik veel hoeveel nullen een binnenlandse oorlog met alleen verliezers mensen rechten werden op grote schaal geschonden de economie lag op zijn achterste suriname stond bekend als narco staat en de zogenaamde leider is veroordeeld in nederland voor drugs smokel en als klap op de vuurpijl de december moorden en als jij mij een gek noem omdat ik een felle tegenstander van deze man ben en zal blijven om boven genoemde redenen vraag ik mij af hoe ik jou moet noemen iemand met het verstand van een garnaal mss. want iedere normaal denkende mens zal jou en de surinamers die nog voorstander van bouterse zijn voor gek verklaren,voor de rest laat ik alles aan de toekomst en het gezond verstand over als jij die beschikt ik heb mij twijfels.


  Maak melding

 57. Beste Na Mi,

  Als u deze discussie wil voeren om de discussie, dan is het 1-0 voor u.
  Maar er zijn meerdere zaken verbonden aan deze discussie en daar gaat het mij om. Het gaat mij in eerste instantie om de toekomst van mijn land. Het gaat in deze discussie om standpunten die openingen kunnen creeren. In deze disciscussie verkondigt iedereen zijn eigen standpunt die door een ander wel of niet gerespecteerd kan worden. Het is dus niet zo dat ik u en anderen mijn mening opdring of zoals u schrijft, zand in de ogen wil strooien. Met mijn standpunten biedt ik openingen in deze discussie waarvan u flink gebruik heeft gwemaakt. U heeft deze standpunten gebruikt om deze discussie om te zetten in een politiek voor en tegen spelletje. Daar pas ik voor! Omdat ik politiek aan geen enkele partij gebonden ben heb ik een open geest van denken. Ik verdedig geen enkele politieke partij en zelfs Bouterse beschuldig ik niet in mijn postings over dit onderwerp.
  U bent daarentegen met uw postings bezig een politieke leider in ons land te verdedigen en daar zit het verschil tussen ons denken.
  Wij zijn dus in denken en doen niet gelijk maar als u er nog niet aan toe bent om in te zien dat alle mensen gelijk zijn, dan verklaar ik u nu met uw eigen toestemming tot supermens.

  Tot slot: verdedig in een discussie uw eigen standpunten, dat is uw goed recht. Maar het is een andere zaak wanneer u mensen en/of politieke partijen gaat verdedigen.
  De vooruitgang van mijn land zal ik daarom in welke discussie ook verdedigen, zonder aan politiek te doen.

  DAS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.