Rem op resocialisatie in Surinaamse gevangenis

7

PARAMARIBO, 26 sep – Bewakers in de gevangenis te Duisburg hebben alle resocialisatieactiviteiten stopgezet. Het betreft een protestactie tegen de aanhouding van een collega. Die wordt beticht van mishandeling van een gedetineerde. De vakbond spreekt van kwade opzet.

De klacht van de gedetineerde was eerder onderzocht en er was geen aanleiding gevonden tot aanhouding. “Waarschijnlijk kon men zich niet verenigen met het resultaat. Vanwege invloeden van buiten – het kunnen ook politieke invloeden zijn of relatie – is het zover gekomen”, zegt vakbondsleider Max Breinburg. De beïnvloeding zou al direct na de opname van de gedetineerde merkbaar zijn geweest.

Onder meer is door zijn familie getracht voorzieningen geregeld te krijgen, die normaal niet zijn toegestaan. De gevangenenbewaarder wordt verdacht van mishandeling. Zijn collega’s eisen zijn vrijlating daar alleen maar hardhandig is opgetreden om verzet te breken. “Hij heeft conform de richtlijnen van de inrichting gewerkt”, aldus Breinburg.

7 REACTIES

 1. Wij moeten meer weten…maar een ding daar binnen hebben jullie een zweepploeg….jij krijgt dan slagen van 10 tot 12 man ..totdat je bezwijkt…unu sabi !…..RECHTSSTAAT noh !!!….jullie zijn even geweldadig als de doorsnee zware crimineel.(criminele bende daar allemaal incl.Minister)


  Maak melding

 2. Tuurlijk geen resocialisatie met zo’n minister en af-front regering, ze hebben hun zelfverdedingswet al doorgedrukt dus straks heb je helemaal geen gevangenen meer maar alleen lijkkisten die je moet begraven


  Maak melding

 3. Dit zijn de randverschijnselen van het zij, die op mij lijken beleid.

  Babein timmert crosfaja, niets aan de hand. Babein krijgt zelfs een eervolle vermelding op zijn conduitestaat.

  Timmert crosfaja een babein dan verdwijnt die crosfaja achter het ferrum ja.

  Hoelang denken wij dat deze poppenkast gaat duren?

  Ook deze kruik is niet lang leven beschoren!


  Maak melding

 4. Als je je gedraagd zoals het moet dan blijf je buiten dit alles.
  Als je werkt en doet niets en niemand kwaad dan geniet je lekker van de al dan niet wrede wereld.Want wie er ook regeert,wie er ook minister mag zijn je zal je aan de regels moeten houden ,anders ga je gewoon de gevangenis in.No mik no wang sma korie joe.Met dat geld van resocialisatie projecten kun je iets anders doen.


  Maak melding

 5. Men voelt alleen pijn wanneer ‘eigen mensen’
  pijn lijden.

  Wanneer de niet op hen ‘gelijkenden’ worden beroofd, verkracht, vermoord, dan kunnen deze mensen de pijn van die ander niet voelen.

  Dan blijft elk negatieve commentaar op de hun ‘gelijkenden’ achterwege.

  Bepaalde Surinamers vergeten hoe ten tijde van de overmacht van de Afro’s in alle geledingen van de maatschappij een ander bepaald deel van de Surinamers werd genegeerd, beschimpt, uitgescholden etc.

  Nu een Hindostaan minister is van J&P, is het juist dat bepaalde deel van de Surinaamse bevolking dat jammert en klaagt, dat ze het zo slecht hebben.
  De politie-site vertelt wel wie zich met name schuldig maken aan criminaliteit.

  Zolang men blijft wijzen met die beruchte vinger naar de ander, zonder eerst de schuld bij zichzelf te zoeken, zal er ook geen verandering komen in het etnisch denken onder de Surinamers.

  Waarom willen Afro’s het altijd voor het zeggen hebben?

  Zoals ik al eerder heb gezegd, de mens is en blijft een verfoeilijk individu.


  Maak melding

 6. Zijn er geen andere middelen om te protesteren? Ik zie het nut er niet van in om resocialisatieactiviteiten te stoppen.

  Het is belangrijk om gevangenen weer klaar te stomen voor de maatschappij.
  De kans is groot dat deze mensen zonder resocialisatie terug in de maatschappij, vervallen in hun oude gedrag, dus zich weer als criminelen gaan gedragen.

  Het is zowel voor de burgers als voor de ex-gediniteerden zelf van enorm belang dat deze mensen zich (weer) normaal gaan gedragen in de samenleving.

  Ik pleit ervoor dat de resocialisatieactiviteiten worden hervat, anders vrees ik met name voor de Surinamers van Aziatische afkomst, dat zij voortdurend slachtoffers zullen blijven.

  Het is geen gegooid geld mensen weer een kans te geven als volwaardige mensen aan de maatschappij deel te nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.