maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameKous nog niet af voor Surinaamse ex-legerleider

Kous nog niet af voor Surinaamse ex-legerleider

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 sep – De kous is nog niet af in de kwestie Santokhi. Dit stelt ex-legerleider Desi Bouterse. De samenleving mag rekenen op nog meer onthullingen. Weliswaar zijn de beschuldigingen tegen de minister van Justitie & Politie niet hard gemaakt.

Dat wordt ook toegegeven in het door de rechter verplichte persbericht. De aantijgingen over onder andere relaties met drugshandelaren zijn “niet voldoende aannemelijk door mij gemaakt en berusten dus op niet op waarheid.” Het weerhoudt Bouterse er niet van nog meer van hetzelfde te beloven: “Ik voel me voorts als verantwoordelijke politicus verplicht de ware feiten over onderhavige kwestie te blijven onthullen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Daar gaan we dan weer eens!Gekijk wanneer Desi met iets komt reageren die coalitie grappenmakers en vele van hun achtervolgers (lees emotioneel stem vee)op een belachelijke wijze.Als de man beweert bewijzen te hebben mag hij dat doen.neen het is zijn plicht als assembleelid om dit te doen.I rest my case…


  Maak melding
 2. Bouterse kan zich gewoon op waterkant melden als forum lid.
  Je mag er alles zeggen. Je mag zelf een topic starten met een lasterlijke kop, zonder dat er wordt opgetreden, zoals:Bouterse schoot 15 ongewapende Surinamers dood in 1982.

  Dus op waterkant is hij op het goede adres.;)
  Wie weet kan hij die topic starter ook voor het gerechtdagen voor laster.


  Maak melding
 3. het verbaast me niet, dat bouta weet wat santokhi allemaal doet. een ding is wel waar, er zijn meerdere die het weten dat santokhi niet oke is.( echt waar mensen)
  maar ze zwijgen allemaal.dat word met de billen knijpen voor ze als bouta nog meer dingen gaat opnoemen.
  ik hoop ook dat bouta dat doet …
  word vervolgd

  wha


  Maak melding
 4. De rechter is waarschijnlijk een vriendinnetje van Shantoki. Ik was een voorstander van Shantoki, maar als hij een fout maakt dan moet hij het ook toegeven. Het is bullshit dat hij niet wist waar zijn vrouw mee bezig was. Dat weet iedereen. Bouterse moet naar de Internationale Gerechtshof stappen.

  Ik hoop dat de volgende regering een onderzoek gaat instellen tegen de huidige regering.


  Maak melding
 5. Nee Baas.B…mi e bigi gi Tjander…a.u.b. niet doen.!!!!!!!!!!!!

  Su. staat al behoorlijk in een slecht dag licht, nog meer onthullingen zal de wereld doen stuiteren…no du Baas…mi e biti….a man faja kaba….hij moet nu gewoon op zijn blaren gaan zitten meer niet….Hij is ook Surinamer….. al is hij een beetje gek…doe het niet a.u.b…. i sabi toch wij weten veels te veel over bepaaalde figuren maar het zijn Suri’s geef hem ook een kans.

  De bal ligt nu bij Opa R.R.Vniemand.
  De rest en Tjander moeten wij nu met rust laten.

  Vriendelijke GROET….Bigi wan.

  Bijvoorbaat hartelijke dank Baas.B.

  afzender….Perro v/d Speurhondenclub.


  Maak melding
 6. bouta heeft gelijk maar niemant luistert
  naa hem sandopie is zelf een groote boef
  en beweert dat bouta dat is ga maar zelf kijken in suriname wat voor huis in aan bouw is van sandopie op lelijdorp en weet julie hoe ver de zaken van sandopie zijn ik ben een surinamer ik zie en hoort iederdag


  Maak melding
 7. Deze jongen reageert als een autochtone vrouw die het niet kan verkroppen dat de rechter bij de scheiding co-ouderschap heeft beslisd waardoor er geen alimentatie hoeft te worden betaald en zijzelf zodoen een baan moet gaan zoeken. Deze vrouwen blijven maar doorgaan met zeiken, zuigen en tanteren.


  Maak melding
 8. Beste mensen, kijk naar hoe Bouterse is.Aan de ene kant toegeven ,dat zijn aantijgingen niet op waarheid berusten en aan de andere kant weer met zg sensationele onthullingen komen. Hij zal zijn nederlaag nooit toegeven. En dat noemt zich een bekeerde Christen. Een Godslasteraar is het!
  En zijn plicht als palementarier is om te verschijnen tijdens de vergaderingen in de DNA en daadwerkelijk te doen, waarvoor het Surinaams volk je daar geplaatst heeft: om hun belangen te behartigen. Maar die lafaard verschijnt niet en neemt toch die vette toelage iedere maand braaf in ontvangst. Dat maakt je net zo’n boef als Somo, Jong Tjien Fa en al die andere landsschurken:zowel van de coalitie als van de oppositie.
  Bouta, wees blij dat je niet uitgeleverd wordt aan Nederland om je 11 jaar(remember forumleden?)uit te zitten. Maar eerst boeten voor je rol bij de 8 Decembermoorden.You can run;but you can’t hide!!!!
  Time will tell; wij benne en blijve benieuwd,kondrmangs!

  Leuvie


  Maak melding
 9. ik voel me voorts als verantwoordelijke politicus verplicht, de ware feiten over orderhandhavige kwestie te blijven onthullen. ik val achterover als ik lees dat bouterse dit zeg en heel suriname zit te luisteren naar de grooste leugennaar die suriname kent het verbaas mij iedere dag weer of de mensen kennen de betekenis van de woorden die ze gebruiken niet ? bouterse is een politicus die nooit geen moer doet voor zijn salaris het probleem met deze man bouterse is dat hij maar een recht ken en dat is de recht van een uzi waarom ik dit zeg als hij zich geroepen voel om onderhavige kwestie te onthullen zijn goed recht en dat mag in een democratie maar de vraag is waarom hij iedereen die zijn kwestie willen onthullen hij ze moeilijk maakt of is bouterse de eenige persoon in suriname die de waarheid spreekt ik dacht het niet bouterse je valt door de mand jongen jou dagen zijn geteld alleen de domme surinamers in suriname en in het buiteland geloven nog in jou sprookje het is afgelopen mie boi de rechter heeft jou terug gefloten leg jou erbij neer laffe hond dat je ben dat geld ook voor jou aanhang.


  Maak melding
 10. Kenny je laat me lachen, sorry.

  Massa moordenaar, dictator en misdadiger tegen de mensheid, Bouterse, moet naar het Internationale Gerechtshof om Santhoki aan te klagen.


  Maak melding
 11. desi,desi JIJ wil mensen terecht wijzen en aan de schandpaal nagellen? ook al wist shantoki wel van wie die grond was wie ben jij om dit te melden? is jou verleden zuiver?
  dit is het verhaal van die pot die de ketel verwijd. je weet alles zo goed te vertellen word dan een keer president (wel democraties gekozen) of word minister dan kan je laten zien hoe het moet, maar ik wed dat je dat niet eens durft om echt op die stoel te gaan zitten je roddeld liever over andere met een glas wishky in je hand ook wint de ndp met 99% van de stemmen dan durf je het nog niet.
  je bent gewoon een babbelaar


  Maak melding
 12. DDB is een verwend kleinkind in zijn gedrag. Dezelfde dag dat hij de rectificatie plaatst neemt hij die terug. Het niveau van een klein kind dat zijn tong nachter je rug uitsteekt als je hem een standje geeft.

  Maar in het geval van DDB – Santo is dit gedrag niet alleen onbetamelijk maar rond uit onacceptabel en arrogant. Blijkbaar denkt hij nog steeds boven de wet en alle algemeen geaccepteerde normen verheven te zijn. De conclusie kan ook niet anders zijn dan dat DDB of zwaar psychotisch is en de rest van zijn leven in een dwangbuis van het LPI hoort te slijten of DDB is zich wel bewust van zijn handelen en vertoont minachting voor alles waar SME, de rechtstaat en de samenleving voor staat. In dat geval is Boma de enigste optie.

  En een ieder die zijn gedrag goed praat moet gewoon als mede schuldig gezien worden. Die man is echt vreselijk gestoord en gaat veel en veel te ver.


  Maak melding
 13. er valt mij een aantal dingens op bij de mensen die voor bouterse zijn ik zal proberen een aantal op te noemen , 8 december komt bouterse op de stvs en verteld de surinamers dat onze landgenoten op de vlucht zijn doodgeschoten wat nu blijkt dat het niet waar is spong liegt haakmat horp, de surinaamse rechtstaat, nederland liegt amerika liegt santokhi liegt iedereen liegt voor bouterse wat moet deze man nog doen met de surinamers voor hun ogen open gaan het is toch onvoorstelbaar dat mijn landgenoten het voor een landverader opnemen voor mij is dit niet te vatten echt niet ik zou graag een antwoord op deze vraag willen hebben onderbouwde antwoord een lul koek verhaal hoe kan het na zoveel vernedering aarmoede liegen en bedriegen dat mensen die zich surinamers noemen voor bouterse zijn een drugs dealer,


  Maak melding
 14. Bouta habi leti. Zo met papa Gils gebeure zo Saidenki ook. En met Somo ? Die komt nog , Gado no sribi. Als is de schurk ( leugen) nog zo ver, de waarheid achterhaalt hem wel.Suriname moet werken aan een wet, die parlementariers moeten kunnen vervolgen na hun ambt, bij corruptie.


  Maak melding
 15. Ik denk dat het kortgeding gewoon een deel van het politiek-toneel is , en het gewoon lekker doorgaat maar met de ‘Sherif” versie.

  Bouterse weet nu ook dat het publiek is gaan “smullen” van deze affaire(soap).

  Het zal pas ophouden als het front “concesies” doet ,… dat is politiek ..!! ,”wie wat krijgt wanneer en waarrom”!!

  Daarom, net als “Bibi” vaak zegt ,…”moeten wij niet als krabben met elkaar omgaan op deze “site”.


  Maak melding
 16. beste allemaal,

  als goeie vriend van desi delano bouterse. alias de moordenaar, wil ik jullie toch op een paar zaken wijzen.
  mijn beste vriend, desi delano bouterse, doet uitspraken tijdens een bermbijeenkomst.
  in die uitspraken beschukdigt hil zonder maar 1 bewijs te leveren, surinames minister van justitie, de heer santhoki.
  als goeie vriend wil ik mijn vriend desi delano bouterse er op wijzen dat je geen mensen kan beschuldigen zonder daarvoor een bewijs te leveren.
  let op!
  jij vriend desi delano bouterse heb dat ding in de berm ter sprake gebracht. minister santhoki kon zich niet anders verdedigen dan jou voor de rechter te slepen.
  beste vriend desi delano bouterse, als je de mening was toegedaan dat dit een politieke zaak is, dan had je niet als een wijf moeten staan schreeuwen in de berm
  als gekozen parlementariër, die notabene vrijwel nooit in het parlement verschijnt maar wel onze belastingcentjes incasseert, had je de macht en plicht om deze zaak in het parlement ter sprake te brengen.
  dan had jij daar in het parlement de hele zaak onderbouwd, met bewijzen gekomen en desnoods een motie van wantrouwen tegen minister santhoki ingediend.
  dan pas had ik je als vriend serieus genomen.
  maar door eerst in de berm te staan schreeuwen dat je bewijzen hebt en dan wanneer je voor de rechter moet verschijnen weer als een wijf schreeuwen dat deze zaak in het paremnet thuis hoort begin je ook mijn sympathie kwijt te raken beste vriend desi
  a no so mi bing leer joe mi booi.
  maar beste vriend desi delano bouterse, moordenaar of op zijn minst verdachte van de moorden van 7 op 8 december 1982 ik wil je aanraden om je verlies nu maar te aanvaarden en het rechterlijke vonnis nu wel uit te voeren.
  wees eens een heer en respecteer onze rechtstaat.
  joe sabi toch desi
  in jouw tijd was er geen rechtstaat
  wie niet aan jouw eisen voldeed stond de uzi te wachten.
  je weet toch nog wat je met ormskerk hebt gedaan of laten doen.
  wat je met fernandes hebt gedaan of laten doen
  wat je met keerveld hebt gedaan of laten doen
  en zo kan ik nog doorgaan beste moordenaar viend desi delano bouterse.

  een goede vriend van de moordenaar desi delano bouterse.


  Maak melding
 17. ik heb de reacties over de zaak santhoki gevolgd.
  snap echt niet hoe onze surinamers zooooooooooo dom zijn.
  eigenlijk weiger ik te geloven dat onze surinamers echt zooooooooooooo dom zijn.
  enkele simpele feiten
  toen er in de ware tijd enkele notarissen om commentaar werden gevraagd, werd er door die domme surinamers opgemerkt dat het niet anders kan omdat het allemaal “koelies” zijn
  dus zullen zij die “koelie” santhoki natuurlijk gelijk geven
  waarom de zaak weer in het etnische trekken begrijp ik niet
  maar ik wil wel met jullie meedenken.
  over “koelie” gesproken.

  herrinneren jullie je nog domme surinamers
  toen bij de afgelopen verkiezingen een kandidaat voor het presidentschap moest worden voorgedragen heeft bouterse niet die creoolse kandidaten die al op zijn lijst stonden, zoals bijvoorbeeld een mevrouw simons of noem maar op als presidentskandidaat voorgedragen.

  inderdaad ja
  hij heeft jullie allemaal zwarten daar in suriname beledigd door geen van jullie voor te dragen
  hij heeft een hindoestaan met nb een nederlandse paspoort uit nederland aangetrokken
  2e voorbeeld.
  er zijn zoveel briljante, zwarte of creoolse advocaten in suriname die pro bouterse zijn.
  kan zo een lijst van een 50tal zwarte pro bouterse advocaten noemen.
  maar nee
  jullie bouterse domme surinamers, beledigt de zwarten weer en inderdaad wederom krijgt een hindoestaan de kans om kapitalen van bouterse te verdienen.
  de naam van zijn advocaat is de “hindoestaan”
  kanhay.
  ik vraag mij af
  zijn jullie echt zoooooooooooo dom
  of hebben jullie poepe in jullie ogen

  oe oppo oe ai now

  wie houdt wie voor de gek
  dus please laat in jullie reacties een volgende keer het etnische element van na “koelie” er nu voor goed uit

  waarnemer


  Maak melding
 18. Is hij vergeten wat hij op 8-9 december heeft geflikt.
  Laat hem die waarheid ook onthullen.
  Dan praten we pas over een man die zaken kan onthullen.

  Begin bij je zelf.

  Gods molen draait langzaam maar zeker.
  Het gaat niet lang meer duren.

  Je wordt met gelijke munt betaald.

  Papo.


  Maak melding
 19. Aan enkele reactie’s is te zien dat Front aanhang duidelijk verder wil gaan met boeverij….liegen…bedriegen..manipuleren.

  Front is niks en ook niks anders dan een club kinderen….wie gaat volwassen mensen op roepen met tjop tjop kippen van buurman en een hoop rotzooi meer..is dat politiek op niveau anno 2008.

  Is het theater…DNA…grun djari…jullie zijn knetter gek….. ga met het volk het land opbouwen en tapu na bigi hezucht fu NPS/VHP/PL…. tupa na fufuru nanga hebzuchtigheid.


  Maak melding
 20. En zo hoort het Bouterse, deze drugsdealer en witwasser mag niet zo makkelijk de dans ontspringen, als gekozen parlementarier moet en mag je ze blijven ontmaskeren, het is je plicht als waarachtige Surinamer.

  Alleen gekken kunnen tegen zo een ontmaskering zijn en dan blijven beweren dat ze van Suriname houden, het moet niet gekker worden.


  Maak melding
 21. Paagal,

  Ik weet dat Bouterse geen lieverdje is, er loopt al een zaak tegen hem, maar dat neemt niet af dat hij niks meer over de regering maar zeggen. Bouterse verdient z’n straf wel. Iedereen richt zich op de zaak van Bouterse. Ondertussen roven ze Suriname leeg. Welke minister heeft een schone hand.

  Trouwens wat is Brunswijk???? Hij heeft onschuldige burgers, vrouwen en kinderen vermoord, verkracht. Bank beroofd.
  Mag hij dan wel in het parlement? Wat doet de huidige regering voor de volk.

  NDP is op dit moment de enig die alle geheimen van de regering onthullen. En er is niemand die naar hun luisteren.

  Shantoki is ook een moordenaar. Hij heeft ook onschuldige doodgeschoten en alles in de doofpot gestoken. De Surinaamse politie speelt voor God, ze denken dat ze boven de wet staan.


  Maak melding
 22. HAHAHA…
  Ik moest echt hartelijk lachen om de reactie van het Bouta-vriendje KENNY (reactie nr 6).
  Bouterse moet zich gaan beklagen bij het Internationaal Gerechtshof. Los van het DOMME dat hier vanuit straalt, omdat het Int.Ger.Hof totaal geen tijd heeft voor dit soort flut zaken en ook niet bevoegd is hierover te oordelen, zou Bouta de Haagse Politie en heel Nederland een groot plezier doen door Kenny’s advies op te volgen. 11 jaar gevangenisstraf wegens drugshandel staat hem namelijk in NL nog te wachten. Ik hoop dat zijn lijk die alsnog in Den Haag gaat uitliggen, want eerst moet hij nog levenslang in Suriname uitzitten voor zijn massamoorden in Fort Zeelandia en in Moi Wana.


  Maak melding
 23. Veel surinamers leven nog in veronderstelling dat wanneer Bouterse terug keert in het parlement/als president dat alles anders wordt.Ze geloven er in dat de heer Bouterse een soort macht bezit.Wetende dat de hr.Bouterse reeds jaren fysiek geisoleerd is kan hen niet schelen.


  Maak melding
 24. Deze story gaat nog lang doorgaan en er komt een crisis in Suriname, ik zie teveel van die spionnen van Bouterse in Nederland rondlopen.
  DU jij gaat echt erachter komen dat dit geen grap is en dat er slachtoffers gaan vallen en op een andere manier dan jij denkt.
  Trouwens DU, je hebt echt een obsessie, je lijkt Romeo.Hoost wel terwijl je vriend Somohardjo Bouterse zijn vriend is geworden.


  Maak melding
 25. Wel wel wel zou wijlen Johnny zeggen.

  Wat een afgang.Wat is die bouterse op zijn bek gegaan.Wat een zalig gevoel is dat.Hoe vaak moet de aanhang van Boterzacht(no tranga)nog worden uitgelegd fa en pe a fitie e fitie e fitie a fitie no e fitie na taPOE A BERM. dAT DING MOET IN HET PARLEMENT GEBUEREN.

  nO.17 DEZE LAFBEK ZAL NNNNOOOIT MIN/president WORDEN


  Maak melding
 26. Wel wel wel zou wijlen Johnny zeggen.

  Wat een afgang.Wat is die bouterse op zijn bek gegaan.Wat een zalig gevoel is dat/ditHoe vaak moet de aanhang van Boterzacht(no tranga)nog worden uitgelegd fa en pe a fitie e fitie a fitie no e fitie na taPOE A BERM. dAT DING MOET IN HET PARLEMENT GEBUEREN.mAAR a aanhang foe a mang disie na sardien in blik ding visie disie no abie kop/hersen ze snappen niets. No.17 deze lafbek zal noooit Min/PRESIDENT worden,omdat dat ding niet naar het buitenland zou kunnen(vanwege dat NEDERLANDS vonnis)dus zit hij met zichzelf in de knoop/ knel/knoei,vandaar dat hij zo in het rond trapt en bijt a didibrie broeja.

  Men vindt dat er een wet moet komen om politici ook na hun ambtstermijn te vervolgen voor corruptie welnu ik hoop dat er dan zo een wet komt,maar dan met t.w.k. jr 80.dan zullen we zien wie er nooooit meer uit de bak komt En wie uit al na er in te zijn geweest.

  De man die nu op de blaren moet zitten is niet MINISTER SANTHOKI,mmmmaaaaar desi bouta

  Dat jullie nog zoooooo een heilig geloof hebben in deze man zegt veel meer iets van jullie zelf dan van bouta .Als je goed naar de reacties kijkt/leest op dit forum dan bijna mie wan takie dat a no bouta takroe a takroe maar na ding aanhangers foe ing .

  Ik zou bij deze mevr.Mangal willen vragen niet te verslappen :maak soep met balletjes van deze duivel/lafbek en aanhang.

  Blijf ze wakker schudden
  Sranang sa winie foe ding didibrie disieen als de verkiezing daar is zullen de mensen bij draaien.

  WAnt met bouta/bosje kunnen we weer in de rij gaan staan voor olie en de rest

  Als de PRESIDENT zijn mond open doet gaan ze meteen op hun achter poten staan,maar als bouterse zijn schoenpunt in de mond van anderen gaat doen/zetten dan wordt er gretig gelachen.

  Er is niemand die dit stuk vlees(BOUTERSE) corrigeert.So go for it.De rest ziet wel hoe lang/ver nog

  ik


  Maak melding
 27. Mijn landgenoten,

  Bouta denkt aan niemand dan alleen aan zich zelf.
  Als hij zijn moeder moet opofferen doet hij dat, alleen om zich zelf te redden.
  Als je het hebt over lagie matie dan is hij het wel.
  Een ieder die in zijn weg staat moet of zal hij opruimen.
  Als ik Santokhi was zou ik maar oppassen, want alle vijanden van Bouta krijgen spontaan een hartstilstand.


  Maak melding
 28. Ontwikkeling in SME.
  De kogel en zelfmoord zijn ingeruild voor de zonnesteek en later is die weer ingeruild voor hartfalen.
  Echt iets om trots op te zijn 🙁


  Maak melding
 29. Is dit toeval tot in politiek Denhaag? Of heeft Bouterse toch nog een gevoelige snaar bij Justitie geraakt!

  Minister Hirsch Ballin (Justitie) komt binnenkort met een wetsvoorstel om het toezicht op rechtspersonen, zoals nv’s en bv’s, flink aan te scherpen. Na volgend jaar wordt elke wijziging in het Handelsregister door justitie tegen het licht gehouden. Zodra daarbij verdachte personen in beeld komen, wordt er meteen aan de bel getrokken bij politie, Belastingdienst, Autoriteit Financiële Markten (AFM) en FIOD.

  De maatregel moet een einde maken aan het gemak waarmee criminelen via bv’s en andere rechtspersonen crimineel of zwart geld wegsluizen. De maatregel gaat 1 januari 2010 in.

  De oprichter van een stichting of bv hoeft nu nog maar één keer een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij justitie. Daarna kan de constructie eenvoudig op naam van een ander worden gezet.

  Uit onderzoek van het ministerie van Justitie bleek eerder al dat deze controle onvoldoende was. Niet alleen schiet het toezicht op criminele activiteiten zoals fraude en witwassen tekort, ook het opsporen van geldstromen naar terreurorganisaties is lastig.

  In het nieuwe toezichtsysteem wordt elke verandering in het Handelsregister, zoals bestuurswisselingen of de overdracht van aandelen, automatisch gecontroleerd. Als een naam opduikt in registers van bijvoorbeeld de politie of de Belastingdienst, begint justitie een onderzoek.

  Fraude met bv’s aangepakt
  Door JOB VAN DE SANDE

  Fraude en witwaspraktijken via malafide bv’s en stichtingen wordt harder aangepakt. Justitie zal alle bedrijven en organisaties permanent doorlichten om misbruik door criminelen te voorkomen.

  Volgens minister Hirsch Ballin leidt het nieuwe toezicht niet tot extra rompslomp voor ondernemers of bedrijven.

  Omdat bv’s en stichtingen straks permanent worden gecontroleerd, hoeven mensen niet meer vooraf een verklaring van geen bezwaar aan te vragen.

  Patriot!


  Maak melding
 30. @G2
  HET zal mijn een worst wezen wie bouterse zijn vrienden zijn als sommo zijn vriend is zeg dat meer over sommo dan over mij, mijn vriend zou het nooit worden , maar ik heb een vraag voor jou jij zeg dat ik een opsessie heb en hoost ook en velen die tegenstanders zijn van een brutale dictator moordenaar en mensen rechten schender ik zie mijn zelf als een felle tegenstander van een leugenaar en iemand die mijn land en volk heeft bedrogen, de vraag is hoe noem jij jou zelf en de aanhang van bouterse en de mensen die het voor hem opnemen want in mijn optiek is er maar een kwalificatie en dat is dat jullie een stelletje geestelijke zieken bij elkaar zijn. want iemand die het voor man opneemd die alles in jou land heeft vernield. en als hij niet met jou eens was stuurde hij een panster wagen om jou hele studio in puin te schieten. G2 GA LEKKER SLAPEN .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES