Uitvaartonderneming organiseert Hindoestaanse middag

7

Uitvaartonderneming CUVO organiseert op zondag 28 september een unieke Hindoestaanse middag in Uitvaartcentrum Ockenburgh te Den Haag. Geïnteresseerden kunnen tussen 16:00 en 19:00 uur kennismaken met de Hindoestaanse uitvaarttraditie.

Volgens directeur Ferry Geleijnse van CUVO wordt in de Nederlandse multiculturele samenleving heel verschillend over de dood gedacht. “Iedere cultuur heeft dan ook eigen gewoontes op uitvaartgebied. Bewassingen zijn bijvoorbeeld een integraal onderdeel van de Hindoestaanse traditie. Als moderne uitvaartorganisatie houden we nadrukkelijk rekening met die religieuze, culturele en persoonlijke voorkeuren”.

Wethouder Rabin Baldewsingh houdt die middag een korte toespraak. Pandit Attry Ramdhani, Pandit Bierdja en mevrouw Lalmahomed geven informatie. Afscheid nemen – en alles wat daarbij komt kijken – wordt dus vanuit verschillende invalshoeken belicht. Ook is er een optreden van de band LEXES en worden er Hindoestaanse specialiteiten geserveerd.


7 REACTIES

 1. ben zelf van hindoestaanse kom af. ik word gewoon gek van die overleidings berichten van die hindoestanen. volgens mijn houden die hindoestanen de hele dag bezig met overleidings berichten.. overal en alle hindoestaanse programma die ik kijk en luister is er overledings bericht. god, god, ik word gewoon gek van die hindoestaan.


  Maak melding

 2. Ja meneer Stanley,

  Je bent nu zodanig gek, dat je nu opgenomen moet worden in een gekkenhuis. Het is niet normaal dat je nog vrij rondloop, terwijl je helemaal gek ben geworden.
  Lat je verplicht behandelen, dan zul je zien dat alle berichten dood normaal zijn, na je dood. Ook als jij starks dood bent.

  Daan.


  Maak melding

 3. Ja meneer Stanley,

  Je bent nu zodanig gek, dat je nu opgenomen moet worden in een gekkenhuis. Het is niet normaal dat je nog vrij rondloop, terwijl je helemaal gek ben geworden.
  Laat je verplicht behandelen, dan zul je zien dat alle berichten dood normaal zijn, na je dood. Ook als jij straks dood bent.

  Daan.


  Maak melding

 4. @1,

  Word en blijf dan maar gek van die Hindostanen.
  Juist door overlijdensberichten via de verschillende Hindostaanse radiozenders om te laten roepen, heb ik kennis kunnen nemen van het overlijden van mensen, die ik persoonlijk heb gekend.
  Daardoor ben ik in staat geweest om afscheid te kunnen nemen van de overledenen.
  Anderen plaatsen overlijdensberichten in kranten, Hindostanen laten die omroepen.

  Wat een gezeur van jou.

  Het is een goed plan van CUFO die open dag te houden. Veel mensen kennen en weten nog steeds niet alles betreffende uitvaart binnen de eigen culturele beleving.
  Ook is men nog steeds niet goed op de hoogte over de mogelijkheden die er zijn, om de overledene volgens de eigen traditie te cremeren of te begraven.


  Maak melding

 5. overlijdens berichten op de radio zenders is een overblijfsels van het vroege radio bericht geving.. de oudere generatie heeft daar wel duidelijk de behoefte aan en zij hebben niets aan internet bericht geving en zijn liever gekluisterd naar hun goed radio media die op gepaste wijze wordt verzorgd; ik persoonlijk luister ook niet naar die radio zenders..en ik weet zeker dat er mensen zijn die ik ook gekend heb en inmiddels een rustig dood genieten…vredig gun hen……


  Maak melding

 6. Het organiseren van een dergelijke bijeenkomst op een plek waar je eigenlijk niets te zoeken hebt, behalve als je iemand echt moet cremeren/begraven. Het is moeilijk om dan er toch naar toe te gaan. Dit initiatief juich ik wel toe, maar kies gewoon een andere plek. Ik vind het onderwerp bijzonder om mij in te verdiepen, maar om principiele reden blijf ik weg. Het is wel normaal om iemands graf te bezoeken als een dierbaar persoon daar is begraven. Je gebruikt het ook niet als een soort sightseeing als ontspanning.
  En wat de radioberichten betreft,iedereen luistert ernaar en zo bereik je ook een ieder. Wij hindoestanen gebruiken geen rouwkaarten, het is teveel gedoe. Je hoort ernaar toe te gaan zodra je weet dat een bekende is overleden. Het is jammer dat de berichten soms te lang duren. De radiomakers moeten iets verzinnen om de berichten kort en bondig te presenteren. De radio blijft het belangrijkste medium om zoveel mogelijk mensen te bereiken.


  Maak melding

 7. Waar een mens al niet gek van kan worden.
  Er zit toch een knop op elke radio?!

  Voor overlijdensberichten kan men heel goed terecht op “de ware tijd online” (familieberichten).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.