zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameKoenders: "Ik ben een grote fan van Suriname"

Koenders: “Ik ben een grote fan van Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG 15 sep – “Ik ben een grote fan van Suriname”, zegt de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders. Deze inslag gaat mee naar het aanstaande regulier beleidsoverleg met zijn Surinaamse collega Ricardo van Ravenswaay.

Tijdens het overleg in oktober moeten spijkers met koppen worden geslagen. Er is oor naar de klacht van Suriname dat de samenwerking te bureaucratisch verloopt. Er is teveel onnodig oponthoud. “Ik denk dat we samen proberen die ontwikkelingsrelatie op nieuwe leest te schoeien”, zegt Koenders tegenover de Ware Tijd. Het zal dus van beide kanten moeten komen.

In elk geval zal nagegaan worden waar de schoen wringt. Koenders is bereid te kijken of projecten vlotter kunnen worden uitgevoerd. Van Ravenswaay heeft tijdens het vorige overleg in Den Haag aangegeven dat veel meer uit de samenwerking gehaald kan worden als beide partijen zich erop toeleggen. Beide landen zijn het erover eens dat de ontwikkelingssamenwerking op een zakelijker leest geschoeid moet zijn.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Ja,zolang er een regering zit die ja knikt en alles weg geeft, dan zijn jullie fan en anders noemen jullie het een roversnest of narcostaat.
  Laat al die gepensioneerden die wegkwijnen in Nederland met hun pensioen terug naar hun land gaan om hun laatste jaren te slijten zinder ze te korten.
  Als laatste zou het goed zijn om geen geld te geven aan welke regering dan ook in Suriname maar 50.000 huizen bouwen de komende 5 a 10 jaar.
  Een allochtonen probleem minder voor jullie Verdonk en Wilders en geen misbruik door op kleikinderen te passen en de hele winter binnen zitten, wachtende op de volgende Kwakoe Toernooi die weer een fiasco wordt door belangen en tegenwerking van onze krabben zwarte poklitici die alleen in hun eigen kring blijven draaien, zolang ze maar scoren.
  Stop al die sbsidies van die radio programma makers die de Surinamers tegenelkaar ophitsen door een wij zij cultuur die ze hebben overgenomen.


  Maak melding
 2. “De klacht van Suriname dat de samenwerking te bureaucratisch verloopt

  Ha ha ha, look who’s talking!
  Suriname bedoelt te zeggen: “Nederland, geef ons het geld aub zsm zonder moeilijk te doen”


  Maak melding
 3. Tuurlijk is hij een grote fan van Suriname.
  Het land is rijk, en Ned kan daar goed van profiteren en andere rijke landen.”
  Vind het wel jammer voor de arme mensen in het land die niks zien van dat rijkdom.


  Maak melding
 4. Dat is mooi ! Een Nederlandse minister en ook fan van Suriname !
  Zeg, misschien zou hij antwoord kunnen geven op de volgende vraag. Suriname heeft geld nodig voor haar ontwikkeling maar wil dit niet gratis hebben. Zou deze koenders een lening van EUR 2 miljard kunnen regelen tegen een jaarlijkse rente van 2%, gerekend over het bedrag dat daadwerkelijk is uitbetaald als lening. Indien hij hiermee akkoord gaat is hij een echte Suriname fan, anders niet.


  Maak melding
 5. Laat al die gepensioneerden die wegkwijnen in Nederland met hun pensioen terug naar hun land gaan om hun laatste jaren te slijten zinder ze te korten.——————————————————— En oh ja Leider, daar zichzelf laten afslachten door de rovers uit de jungle???


  Maak melding
 6. Ik ben ook een grote fan van Suriname, ben zelfs bereid om gratis managementtrainingen te verzorgen aan finance managers van financiele instellingen, noem het maar ontwikkelingshulp van een SurNed. Alleen de moderator van deze krant begrijpt nog steeds niet dat mijn commentaar soms sarcastisch bedoeld is. Vandaar dat mijn commentaar steeds wordt gecensureerd door deze persoon.
  Hoezo vrijheid van meningsuiting in Suriname? Een wassen neus is het zeker wel.


  Maak melding
 7. ik ben ook fan van suriname maar niet die onderleiding van dictator bouterse het mooie van sommige mensen hier die stellen een vraag en geven zelf de antwoord zonder het door te hebben terecht dat ze suriname toen een roversnest en narcostaat noemden het toch over duidelijk dat het grote drugs probleem waar we nu mee te kampen hebben de oorzaak bij bouterse licht maar dat mag ik niet zeggen want dan word je voor dom of gek verklaart nummer 1 is van de zelfde hout gesneden als bouterse ze gebruiken de zelfde misleidende tactiek demagoog zijn jullie en dom laat bouterse en jules een deel van die miljoenen wat zij van de surinaamse bevolking hebben gestolen gebruiken om huizen te bouwen nederland in nooit goed in jullie ogen maar wel goed om suriname op te bouwen en huizen te bouwen dat moeten wij zelf doen en niet vernietigen zoals bouterse heeft gedaan en jules die mannen die jullie hier aanbidden . mijn mening


  Maak melding
 8. Komt Sinterklaas nu al naar Suriname? Maar 13% van al dat geld blijkt op de juiste plek te komen. Ik ken nog een schooltje in het binnenland waar ze niet eens water hebben. Koenders, ga dáár eens kijken en stel vervolgens kritische vragen! Dat deed Koningin Juliana ook. Maar die had tenminste lef.


  Maak melding
 9. Boer als de vos passie preekt let op uw kippen!!
  De West Indische Compagnie wordt weer nieuw leven ingeblazen voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen!!
  De piraten vlag wordt weer gehezen!!


  Maak melding
 10. G2
  weet je waaneer ik mensen laf vind als zij niet durven om de misdaden van bouterse te veroordelen maar wel met een grote smoel iemand die zijn vrouw een perceel bij een drugs crimineel heeft gekocht aan de hoogste boom willen hangen dan ben je in mij ogen laf of je ben tegen alles wat onrecht is of niet maar niet de eene voor klein vergrijp doodschieten en de andere voor misdaden tegen de mensheid verdedigen dat gaat niet in mijn ogen ik ga nog een stap verder iedereen die de misdaden van bouterse met allerlij leugenachtige redenen willen goed praten zijn in mijn ogen laffaards dan hou je niet van jou land neem dat van mij aan. a.u.b G2


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES