vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister van Justitie “slachtoffer”

Surinaamse minister van Justitie “slachtoffer”

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 sep – Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie is eenvoudigweg het slachtoffer geworden van persoonlijke aanvallen vanuit Desi Bouterse’s NDP. Dit zegt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. De recente onthulling over de aankoop van een stuk grond, maakt deel uit van het scenario. Bouterse is bang.

Het strafproces rond de Decembermoorden is goed op gang en daar heeft Santokhi een behoorlijk aandeel in. Vandaar de onthulling. “Bouterse’s lafheid kent geen grenzen. Je niet durven verantwoorden voor allerhande misdrijven is laf, maar integere personen via hun privé leven willen schaden in hun integriteit en waardigheid, is laffer dan laf”, zegt Mangal-Mansaram tegenover Dagblad Suriname.

De aankoop van een stuk grond bij drugscrimineel August Adjoeba door Santokhi’s echtgenote, moet als privé aangelegenheid worden gezien. Dat vindt Santokhi zelf ook. Dat juist Bouterse met het verhaal voor de dag komt, heeft veel weg van een zet vanuit het milieu. Die zou er baat bij hebben de man ten val te brengen die de oorlog heeft verklaard aan drugshandel en witwasserij. “En dit crimineel milieu wil niet op zijn droge zitten en lijdelijk toezien hoe Santokhi de activiteiten en daarmee de geldstromen dwarsboomt”, aldus Mangal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. jaja zeiden jullie ook over Sigfried Gilds en maanden later werd hij aangeklaagd en voor het gerecht gebracht.hij zou ook het slachtoffer zijn van een persoonlijke aanval.Nu probeert Gilds met een technische fout in een proces verbaal te voorkomen dat hij de bak in gaat voor witwassen.Jullie doen houden je bezig met criminele activiteiten en als bouterse jullie activiteiten naar buiten brengt heet het een persoonlijke aanval.Als jullie daarna voor het gerecht staan, praten jullie er niet meer over en heet het… prive.


  Maak melding
 2. Die Bouterse moet een keer zijn mond dichthouden als het zo mocht zijn. Een drugscrimineel vindt ik trouwens vele malen beter dan een dictatoriale massamoordenaar.

  Zijn kinderen zouden ook afgemaakt moeten worden zodat hij kan voelen hoe het is om iemand kwijt te raken die je erg dierbaar is.


  Maak melding
 3. Ik vraag mij nog steeds af waarom de politie in de jaren 90 geen toestemming kreeg om bij combe’markt binnen te vallen na een tip van een grote partij dopa.


  Maak melding
 4. bouterse is ook een witwasser het hele zootje moet opstappen en de jeugd een kans geven ,en boos worden als jullie bananen republiek genoemd worden en het volk maar voor de gek houden


  Maak melding
 5. Ik kan niet begrijpen dat jij als echtgenoot niet weet dat je vrouw zulke grote aankopen, doet. Als dit het geval is dan zit het zeker niet goed in de relatie. Verder wil ik op wijzen dat het niet uitmaakt wie kwaad aanwijst. Als vip en ook nog minister moet je toch weten dat dit soort zaken je chantabel maken, oftewel je functioneren ondermijnen. Wie moeten wij nu vertrouwen. Alles wat Bouta zegt is uitgekomen. Denk maar aan de Ficuszaak en de zaak Gils


  Maak melding
 6. Alles wat uit de koker van deze SERPENT komt,moeten we naar de dotihiepie brengen.
  Hoe smaakt het nu SERPENT Mangall,jij bent steeds bezig leugens over de NDP rond te strooien,dat is jou werk,niet dat van de NDP,die hebben hier niets mee te maken,begin te vertellen waarom Sankokkie zich met drugscriminelen inlaat of wil je beweren met je leugengezicht dat het niet klopt?
  Hij heeft het toegegeven ,zg wist ie niet wie Adjoeba is of was,dus wat zeik je nu?Als het Bouterse betrof zou je hoog van de toren blazen dat ie schuldig is,nu daar het om je buitenman gaat is ie zg het slachtoffer??Of probeer je weer het volk op het verkeerde been te zetten,maar daar trappen ze sinds lang niet meer,het volk is wijzer geworden met alle geboefte die zich regering noemt,jouw broer heeft ook de Surinaamse ziekenfonds opgelicht,daar probeerde je ook de NDP de schuld te geven ,jij met je boeven familie en je GORE LIEGEBEEST buitenman.


  Maak melding
 7. Wiens brood men eet die taal men spreek
  Sjarmila steek nek uit voor haar scharel
  mangal manipuleert de boel maar vergeet dat ze door dit gedrag haar toekomst uitsluit
  door haar omgeving vrij te pleiten van hun afgang dat huis en perceel was een witwasstroming geloof me maar jammer voor ze
  onze ai opener baas B slaap niet alla vasie na iengie e potie ding schaakmat gehegehe a ingie e lafoe


  Maak melding
 8. no.2 krietjebie een vraag aan jou.heb je kinderen?
  wat ge zaait zult ge oogsten.
  een tip:dit soort uitspraken wenst je je ergste vyand niet tenzij je een slechte inborst heb wat ik nml.vermoedt.
  let op je woorden want de schepper slaapt niet.


  Maak melding
 9. Je koopt een broodje ba’tjau’wh, man weet niet.(je puff’t… was broodje.. jij weet)

  Jij houdt vriendje opna, man weet niet.(maar jij maakt duku….. and a tra pa e luku you bun.

  Jij koopt huis, man weet/wist niks, maarrrrrr….mi boi hij komt op bezoek (to do the do)..raar of niet.

  Vanwaar heeft mijnvrouw dan de centje’s vandaan gehaald.
  Wie neemt wie hier in de maling….de Ned’se pers is ook stil,waar is sponser Hirschbaly hij was toch ook in Su.

  !!!!!!!!!!!!! DOUBLE JOB !!!!!!!!.


  Maak melding
 10. ik vraag mij eigen af welke minister in suriname eerlijk is. zijn jullie vergeten dat de vrouw van santhoki aangehouden was met coke in haar auto kofferbak weten jullie dat nog?


  Maak melding
 11. Papagaai mangal je hebt weer peper gekregen he oppasen vogeltje straks zijn jouw veren (staart) aan de beurt denk aan je school tijd meisje breek me de bek niet open,anders ben ik genoodzaak je weer in je kooi te zetten. word vervolg………..RICO


  Maak melding
 12. De aankoop van een stuk grond bij drugscrimineel August Adjoeba door Santokhi’s echtgenote.Had nooit mogen gebeuren terwijl ze wisten dat het van een crimineel is.Santhoki had dit moeten weten dat het niet goed is en zijn vrouw ook.

  Als minister heb je je te houden aan de wet.En de vrouw ook van de minister.
  In suriname kan je gewoon alles flikken.Als je maar geld hebt.


  Maak melding
 13. Mevrouw Sharmila,
  U bent politicus dus zou u beter moeten weten dat als publieke figuur juist in je privéleven je voorzichtig moet manouevreren .U dient van onberispelijk gedrag te zijn ook in uw privé.Tja van Dhr.Bouterse weten we al dat die zich moet zien los te worstelen uit de handen der wet maar dat neemt niet weg dat die zaken mag openbaren en/of aankaarten over zijn tegenstanders,dat zijn de spelregels van het vieze politieke spelletje.
  Maar ja laten we onszelf geen illusies maken de surinaamse politiek is dusdanig vervuilt dat je jezelf afvraagt zijn er nog integere mensen die zich in het wespennest genaamd De Surinaamse Politiek willen begeven?


  Maak melding
 14. Ach, look who is talking. Waar is de echtgenote van Dr. Halfhuide? Wie heeft haar verhuisd en met welke middelen? Waar zyn Humphrey Keerveld, Henry Sajatsing, Panday, Gooding, Roy Horb, de Vries, en anderen? Wat is de doodsoorzaak van Mahawdewsing in Brazilie geweest? Is er een officiele verklaring voor deze doden? Wie waren lid van de Rekenkamer tydens de revolutie, en wie controleerde de revolutionairen? Mang, deng tori foeroe.


  Maak melding
 15. Surinamers wordt a.u.b.wakker dit is onderdegordel politiek dat door deze oppositie gevoerd wordt.het was eerst Somo nu is het doel Santhoki.Het gaat volgens alle internationale organisaties de goeie kant uit met ons land,dus deze mensen worden zenuwachtig .Ze mogen doen wat ze willen maar legaal aan de macht komen gebeurt nooit BOUTERSE MOET IN DE DNA KOMEN DEBATEREN NIET OP ZIJN BERM DAAR KOMT ER GEEN WEERWOORD.


  Maak melding
 16. Een stichting mag geen winst maken. De stichtingen in SU zijn bedoeld om de belasting te omzeilen. De notarissen raden dit aan bij hun criminele clienten. Stichting van Adjoeba? Een stichting kan nooit eigendomzijn van 1 persoon. Nogmaal de stg-en inSU worden misbruikt om winstbejag. Dit moet de min van just.weten. Vandaar dat hij zijn vrouw hiervoor heeft misbruikt. Sharmile heeft toch rechten gedaan? Als ze wil verdedigen, moet ze het inhoudelijk doen.


  Maak melding
 17. Scharrelmillah is wel heel bijzonder. Alleen zij is in deze een andere mening toegedaan.

  Hoewel de klokkenluider ook niet vrij uit gaat moet jij toch ook van onbesproken gedrag zijn om hem met goed fatsoen te kunnen “fighten”?


  Maak melding
 18. niet alleen een huis hebben ze gekocht bij boyke ook een auto merk TOYATA HILUX SURF blauwmetalic voor $10000 de waarde op dat moment was $27000.wie niets weet moet niets zeggen maar lezen,ik ben geen bouta fan maar die kom nog met meer bewijzen,die hij heeft gekregen van arbeiders van boyke ,tot vanavond in oceer life op sky


  Maak melding
 19. @Suramericano
  Je heb de klok horen luiden maar weet niet war de klepel hangt.
  Stichtingen zijn vooral gebruikt omdat de verkopende partij zijn geld in USD/EURO wil hebben en de betaling zonder stichting via de överheid” verloopt. Gevolg als een SURINED een huis kocht in SME moest hij het geld eerst overmaken in EURO naar de bank. Die wisselde het om en betaalde de verkoper dan in SRD of af het geld in SRD aan de koper.
  Als de koper het geld dan in EURO’s wilde moest weer moeilijk gedaan worden om het van SRD naar euro’s om te wisselen.

  In de tijd voor de SRD betekende dit dat een koper uit NL eerst zijn geld op de bank mest storten een tijd moest wachten voor hij zijn geld kon ophalen en vervolgens een pickup most huren om het geld weer om te wisselen en een telmachine om met de verkoper het geld te tellen.

  Kortom de omweg met de stichtingen en BV is gewoon uit een praktische noodzaak geboren en het gevolg van de enorme inflatie onder voorgaande regeringen.


  Maak melding
 20. Wat een drukte om niets.

  Santokhi’s vrouw heeft onroerend goed gekocht.
  Zij heeft het van de rechtmatige eigenaar August Adjoeba gekocht. De koop en levering hebben legaal plaatsgevonden bij een notaris. Mw. Santokhi heeft voor deze koop betaald met gelden die ze aan de belastingdienst kan verantwoorden. De heer August Adjoeba blijkt uit de media een veroordeelde drugscrimineel te zijn. De vraag is of mw, Santokhi ook een crimineel is geworden door het kopen van het onroerend goed van drugscrimineel Adjoeba.
  Maakt de handeling van de echtgenote, minister Santokhi tot een crimineel. Hebben de heer en mevrouw Santhoki de wet overtreden. Het antwoord is Neen. Mw. Santokhi mocht onroerend goed kopen van Adjoeba omdat zij kan verantwoorden dat al haar handelingen in deze legaal zijn.

  Is het verstandig wat mw. Santokhi heeft gedaan? Neen, het is niet verstandig omdat haar man, minister Santhoki bekend staat om zijn strijd tegen drugshandel en elke schijn dient te vermijden om in verband hiermee gebracht te worden.

  Zijn er problemen in de relatie tussen Santhoki en zijn vrouw? Heeft Santhoki’s vrouw hem een loer willen draaien?

  Om geloofwaardig te blijven moet Santhoki openheid van zaken geven en in woord en daad de criminaliteit blijven bestrijden

  jubilio A.


  Maak melding
 21. Je zal toch wel van goede huize moeten komen om de minister in deze zaak te verdedigen. Prima minister, bijna gescheiden, bijna ex- echtgenote doet verkeerde aankopen, wie weet opzettelijk in de val gelokt, waardoor bijna ex-echtgenoot ten val kan worden gebracht. Politieke vriendin neemt het voor hem op en het verhaal is compleet. Een mooie film. Een triller/drama zoals je ze alleen in Bollywood tegen komt. Maar dit is SME politiek. Politiek is smerig, maar in SME is ’t het smerigst.
  Waarom? Criminelen horen achter slot en gendel en niet in de Surinaamse politiek thuis. SME kent te veel criminelen en schurken in haar politieke bestel, hoe wil je dat de rest dan eerlijk blijft? “De pot verwijt de ketel dat íe zwart is”, is een hele oude Surinaamse zegswijze. Begin schoon schip te maken en haal alle boeven en criminelen uit de politiek, dan kunnen we verder discussieren.
  Deze prima minister is ongewild verzeild geraakt in een Bollywood drama. De kans dat hij hierdoor gezichtsverlies lijdt en aan integerheid moet inleveren is groot. Maar… de kans dat er grote drugscriminelen en boeven vrij uit gaan en ook nog in de gelegenheid zijn om de politieke koers in ons land te bepalen is nog groter, wanneer we als domme partijstemmers deze prima minister verjagen. Hij durft, is niet laf, houdt boeven aan en wil Suriname van alle drugscriminelen bevrijden. We laten ons weer kennen door hem klein te krijgen zodat we onze verboden praktijken kunnen voortzetten.
  Als deze minister door deze prive-zaak de politiek moet verlaten, moeten alle andere ministers hun biezen pakken. Dan beginnen we weer bij nul en zorgen we er voor dat alle toekomstige politici gescreend worden.
  Surinamers, weet wat je doet en geef criminaliteit niet de kans om je land te besturen of te bepalen wie jou regeert.
  Verdedig deze minister met alle middelen, ook al is de daad van zijn bijna ex-echtgenote niet goed te praten.

  Das


  Maak melding
 22. waarom wordt er niet onderzocht waar het geld van mevr santhoki vandaan komt. van welke rekening is het geld overgemaakt of gehaald. heel makkelijk te controleren.er moet veel meer bewijs zijn dat deze beesten alles van elkaar wisten.


  Maak melding
 23. Ik zie Santhokie niet als slachtoffer. Wat nu naar voren komt, is dat z,n tegenstanders hem zwaar onder vuur nemen om hem te beschadigen . Want als hij beschadigd is , zal hij wel opstappen ; en als hij opstapt loopt t december proces weer vertraging op om zo mogelijk afstel te krijgen.
  Wil de eerste mens die nog nooit een fout heeft gemaakt in z,n leven opstaan ? Die zou dan een nieuwe God zijn ,want alleen God is volmaakt en maakt geen fouten. Nu krijgt hij t ganse volk over zich heen , doordat een ieder meent z,n kont aan z,n jasje te moeten afvegen. Iedereen weet nu ineens wat er niet deugt aan hem en hoe t zou moeten gaan. Zolang hij maar opstapt . Z,n kop moet rollen er is geen boom hoog genoeg om hem op te hangen, ze willen z,n bloed zien. en kunnen drinken. t Lijkt alsof reacties zonder meer overgewauweld worden van elkaar , en iedereen weet wel “iets van horen zeggen”, zonder de moeite te nemen om common sense te gebruiken en na te denken. Ik ben geen aanhanger van welke politieke partij dan ook in Suriname, maar kijk naar de man/persoon z,n functioneren.Santhoki heeft veel meer bereikt dan menig minister in dit kabinet
  Komt erbij dat de man z,n vrouw geen geld uit de staatskas heeft gebruikt om de aankoop te financieren. Hij heeft geen voorkennis gehad van de aankoop, want denk even na , dan had hij wellicht z,n vrouw na t uitgezocht te hebben, kunnen vragen van de koop af te zien omdat hij erop aankeken zou worden. De notaris bij wie de koopakte is gepasseerd of gesloten , die had misschien een stokje voor kunnen steken door de vrouw erop te wijzen wat de consequenties konden zijn, gezien de positie van haar man, zonder de naam van de eigenaar toen,bekend te maken.Maar kennelijk voorzagen ze de problemen zoals nu, niet. Dit allemaal had gekund. t Is mijn idee mening hierover.
  t Zou goed zijn als er een onderzoek komt,waarbij er naar de feiten gekeken worden , feiten berusten op waarheid en een menig is geen feit, en als blijkt dat Santhoki zich niet gedragen heeft zoals van een minister verwacht mag worden , dan zal hij moeten opstappen. Tot dan , denk ik blijf gewoon aanzitten.
  Er zijn al vele reacties geschreven van even zoveel wannabe of psuedo juridisch onderlegde mensen, maar nogmaals meningen zijn geen feiten , en zolang er geen keiharde feiten zijn , beschouw ik dit als een hetze,stemmingmakerij omdat Santhoki stevig aan de weg timmert moest er iets opgevonden worden om hem bekeken te laten worden ,zodat hij zich koest moet houden.
  Guess what , if it doesn,t kill him , it makes him stronger. Ook deze storm in een glas water zal op een bepaald moment gaan liggen of overwaaien en gaan we over tot de orde van de dag , tot de volgende “sensationele”openbaring van deze of gene tegenstander


  Maak melding
 24. is en blijft on rotzooi in suriname.iedereen
  doet zijn ding snel rijk worden ten kosten van alles.in plaats ze samen werken het land op te bouwen houden ze zich met alle soorte duistere praktijken.


  Maak melding
 25. @Betsy,

  Ai je wil feiten zien, wat voor feiten wil je zien dan. Moet de vrouw van Santoki komen verklaren dat hij wel van de koop wist, ergo dat hij de koop geinitieerd heeft en zij alleen moest gaan tekenen bij de notaris!!!

  Dat hij blijft zitten, is een feit, maar dat komt alleen omdat ze in Suriname moreel corrupt zijn, deze mensen hebben geen eigenwaarde.

  Ik zie het al voor me Mevr. Hirsch Ballin koopt een huis van Holleeder en de minister zegt gewoon dat zijn prive zaken.

  Dit zegt dus een assembleelid “Het strafproces rond de Decembermoorden is goed op gang en daar heeft Santokhi een behoorlijk aandeel in.”

  En ik maar denken dat ze in Suriname een scheiding hadden van politiek en rechtsgang, of is dit gewoon een politiek proces.


  Maak melding
 26. hai mensen ,
  ik vind goed dat wij sme ons menningen laten horen.
  ik vind dat er nog lang geen rust in su terug keert
  de zaak bouterse moeten ze vergeten en verder gaan met de onwikkeling. want na bouterse vind ik dat ronny boy ook de bak in moet.hij heeft ook zoveel millitare vermoord of telt die niet omdat het gewoone burgers waren van de lage kasten.ik vind santokie een redelijk minister maar vind dat hij dit grondig moet aanpaken of vanaf komen en verder gaan voor een gezond surinaame.
  want zaak bouterse en rony is verleden ze vormen op dit moment geen bedreiging.doe wat aan wat suriname op dit moment teistert.tot nu toe zullen heel weining ministers zijn die geen misbruik maak van hun macht,dan heb ik over ministers vanaf de onafhankelijkheid van su


  Maak melding
 27. Mocht blijken dat Santokhi in deze zaak onschuldig is, dan blijft zijn naam beklad.
  Mocht blijken dat Santokhi van het begin af aan weet had van deze zaak, dan is zijn naam dubbel beklad.
  Hoe je het ook keert of draait, de (goede) naam van deze man is al besmet.

  Wedden dat de boze tongen nog harder zullen krullen.
  Zo is de mens nu eenmaal, want mocht blijken dat hij onschuldig is, dan zullen de meesten die hier flink over hem tekeer zijn gegaan, het verdommen hem excuses aan te bieden.


  Maak melding
 28. in plaats dat men de dingen gaat onderzoeken,zit men hier schuldigen te verdedigen.zo wordt mijn land nooit goed.de minister moet niet blijven doen als een onschuldige evangelist.


  Maak melding
 29. NEKS nada slachtoffer,, dan was er geen band materiaal tussen Ajoeba en Santokhie.
  Jullie gaan meer horen die rotzooi daar in de DNA en daarbuiten.
  No meri na ingi, mi bari unu keba, ma un no wan yere, na no yu sa firi.


  Maak melding
 30. “in plaats dat men de dingen gaat onderzoeken,zit men hier schuldigen te verdedigen.zo wordt mijn land nooit goed.de minister moet niet blijven doen als een onschuldige evangelist.

  alex ”

  En dat uit de hoek die alle wandaden van DDB goed praat. Als dat niet vreselijk krom en hypocriet is. 😆
  Waarschijnlijk is de schrijvers zelfs nog te dom om het in te zin. 😆


  Maak melding
 31. Een ding is beestachtig: Men (Front) zit te brullen rechtsstaat!!!rechtsstaat…dan lichten VHP’ers een zekere Khan op.

  Maar wie denk jij dat ervoor moet opdraaien…jawel Su.
  Met consequentie voor Khan dat hij door een rechtsstaat(?) uitgeleverd wordt.

  Allemaal werk van beesten…jullie moeten goed opletten daar Suri’s deze mannen(honden) vernietigen land en volk…daarom lopen zij te bedelen.(ook in het buitenland).

  De vraag is nu waarom Ned. Tjandrie’ka zoveel geld constant heeft gegeven, moest hij alles daar roood wit blauw maken…voor zijn(VHP) kleur en Ned. Oranje.

  En wat doet rode lip..NPS..slapen als honden.
  Gewoon een stel niksnutters bij mekaar A-Combi van kwaad tot erger gewoon een stel domkoppen.

  Schande.. schande….wat een leven voor de arme burger in Su.


  Maak melding
 32. Vrouw van Santokhi heeft een stuk grond gekocht van een onderwereldfiguur. Gezien de feiten is Bouterse geen haar beter. Hij handelt in drugs en mbv zijn doodseskader tientallen moorden gepleegd. Ik vraag me af in hoeverre de handelingen van Mevr. Santokhi aan haar man aangerekend moeten worden. Hun huwelijk is in de praktijk al enkele jaren geleden stuk gelopen. Alleen is het nog niet officieel. Een bekende zei laatst ‘ik zou haar niet als vriendin willen hebben – zij lijkt behoorlijk geflipt’. Dus dat de minister zijn vrouw opoffert – wat Bouta beweert – is niet correct. Dat de minister contacten zou hebben met de onderwereld – het klopt – maar dit heeft alles te maken met infiltratie om criminele netwerken bloot te leggen. Een speciale team doet dit met medeweten van de minister. Het drugsnetwerk van Bouta maakt moeilijke tijden door. Vooral de afzet in Europa stagneert …..


  Maak melding
 33. Tegen al diegenen die het opnemen voor Santokhi wil ik het volgende zeggen:

  Als jullie echtgenote/echtgenoot zo iets hadden geflikt dan waren julie namen opgenomen in de bestanden van zijn inlichtingendienst (JID).
  Jullie zouden zijn gelinkt aan de criminele organisatie van wijlen August, Adjoeba.

  Dus wanner door een buitenlandse organisatie informatie over jullie was opgevraagd, wat dachten jullie dat zij zouden schrijven?

  men zou schrijven dat jullie( echtgenoot en echtgenote) deel uitmaken van een drugcrimineel, die is geliquideerd in Amsterdam.

  Santokhi zou dan alles wat hij weet over de organisatie van Adjoeba ook doorgeven. Zo werkt het mijne mensen.

  Dus ik ben benieuwd als mevrouw Santokhi haar naam ook is opgetekd in de bestanden van de JID. Er zou moeten staan dat mevrouw Santokhi onroerend goed gekocht heeft van de in Amsterdam doodgeschoten drugcrimineel August, Adjoeba en dat zij mogelijk deel uitmaakt van de criminele organisatie waar August, Adjoeba leiding aangaf.

  Ik weet zeker dat dit niet is gebeurt.
  Santokhi en Mangal kunnen schrijven wat ze willen, maar Nederland, Frankrijk, en de USA moeten verbaasd hebben opgekeken toen dit nieuws naar buiten kwam. Hoe het ook zij Santokhi heeft mij vreselijk verrast met deze actie en zijn verklaring sloeg echt nergens op.

  Ik dacht in Santokhi een integere Surinamer te hebben gevonden die voor wat mij betreft de volgende President van de Republiek Suriname mocht worden.

  Dat uitgerekend Bouterse deze onthuling deed maakt helemaal niet uit toch?

  Bouterse moet berecht worden voor 08-12-2008, maar dat geeft Santokhi geen recht om zich te bezondigen aan alles dat verboden is.

  Minister E.Hirschballin was allang opgestapt als zijn echtgnote van W. Holleerder onroerend goed had gekocht. Dat is clean Goverment.

  Jammer, jammer jammer Minister Santokhi ik ben heel erg geschrokken van deze onthulling. U moet hier gevolgen aan verbinden.


  Maak melding
 34. @41,Waarom mag Bouterse dan wel een politieke partij in Suriname beginnen, terwijl hij in het buitenland is veroordeeld en hij ook nog verdacht wordt van de decembermoorden?

  Er zal eerst door een degelijk onderzoek bewezen moeten worden in hoeverre Santokhi bij deze zeer onfrisse zaak is betrokken.

  Totdat zijn onschuld is bewezen, vind ook ik dat Santokhi maar afstand moet nemen als minister van J&P.

  Maar gelijk met hem zullen ook nog andere politici zich moeten terugtrekken.
  Dat geldt zeker ook voor Bouterse.

  Bouterse mag pas dan weer politieke ambities tonen, als hij onschuldig wordt bevonden.

  Eigenlijk ben ik blij dat juist Bouterse deze informatie naar buiten heeft gebracht.
  Het heeft mij de ogen geopend dat Bouterse en zijn NDP niet te vertrouwen zijn.


  Maak melding
 35. Waarom KHAN is uitgeleverd???
  Ik zou zeggen gelukkig maar dat het khan is en niet jou Bouterse.Snap je nog wat voor verhaal je hier hebt gehouden.

  Wie en wat valt er nog te vernietigen?
  Het enige wat ik lastig vind is dat wij het binnenland b.v.zelf moeten opbouwen en de rest van het land.Hopelijk dat ook jij zostraks zal meedoen.

  Wij zijn blij met die rode lip.Hij heeft zichzelf niet gemaakt.Maar wij danken Bouta van je feedtelijk met ZIJN dikke buik.Hij lijkt op dat standbeeld van Pengel.Alla sma e druk powa Bouta e druk bere zou mijn nichtje zeggen.Wat een (geen) sexsymbool.

  Weet dat er altijd op die komedie van jullie gereageerd kan worden,maar dat men dat niet wildoen.FLAUWEKUL.

  Als je vindt dat je over een bepaalde torie moet/wilt hebben doe dat dan.En laat de rest a.u.b.de met rust/er buiten.


  Maak melding
 36. Men moet goed uitzoeken wie Segebai heeft afgemaakt.
  Wie heeft boter op zijn hoofd.
  Hoe komt dit zo goed uit dat de NDP met de dood van een Surinaamse jongen gaat spotten.
  Hoe is dit in godsnaam zo een passende scenario.

  Wie zit achter de moord.

  Wat is er toendertijd met Herman Gooding gebeurd.
  Als men toch over van alles op de hoogte is zou ik graag weerlegd zien, van wie Gooding toendertijd heeft afgemaakt en waarom..

  Papo.


  Maak melding
 37. We kunnen er een soap/serie van maken.
  waar gebeurd verhaal kan ook.Hoge kijkcijfers gegarandeerd!
  Voorwatbetreft die Segebai..tja..we leven in een rechtstaat toch?Hij kan duizend mensen vermoord hebben…maar eigen rechters spelen is ver gezocht


  Maak melding
 38. Mangal moet haar bek dichthouden. En degene die zegt dat je prive en zakelijk gescheiden moet houden van een politieke partij lid, dan ben je echt achterlijk.
  Hoe moet een corrupt persoon het bedrag anders uitgeven??? Niet zakelijk?
  Zelfs bij een besloten vennootschap kan een directeur vervolg worden bij corruptie/fraude.

  Shantoki heeft wel veel voor het volk gedaan.


  Maak melding
 39. Mw Mangal.Je neem het zo op voor santhoki.waarom?ben je bang dat hij je tori buiten gaat zetten of hebben jullie een verhouding?Hij heeeft zich schuldig gemaakt om een grond met huis erop te kopen van een crimineel.Een grond kopen jha.En zogenaamde niet weten dat je vrouw dat doet,wie houdt meneer santhoki voor de gek ?Die vrouw werk niet waar heeft zei dat geld vandaan gehaald?Kom met bewezen als je dat heb dan zal meneer bouta zijn mond dan gelijk dicht houden.Zoniet dan maak je het je zelf moeilijk.of neem je ontslag dan a sani keba.


  Maak melding
 40. Er is er maar een die een bek heeft en die die bek dicht moet houden. Dat is die lafhartige moordenaar en drugsbaron. Maar over een paar uur horen we er wel meer van. 😆


  Maak melding
 41. We komen tot de conclussie dat:
  je bent pas schuldig als de schuld bewezen is. Tegen deze minister loopt nog geen enkele rechtszaak. Tegen zijn beschuldigers wel! Wat wij tot nu toe doen is stemming maken en leunen op de partijen die ons dicht aan het hart liggen. Weet een ding van mij:
  Suriname ligt mij heel dicht bij het hart.
  Dus allen die een crimineel gedrag of verleden hebben, zo ver mogelijk verbannen uit mijn land. Ze houden de vooruitgang van ons land tegen met dit soort op-de-man-politiek.
  Na heel veel onzinpostings te hebben gelezen vraag ik me af of velen van ons voor echte vooruitgang van ons land zijn, of op jacht zijn naar sensatie. Wat blijkt; het tweede is waar.
  Santhokie moet blijven! Deze onzin is schadelijk voor de vooruitgang van ons land.

  Tegenwoordig is het zo dat waar of bij wie je ook koopt in SME, er altijd een vorm van corruptie of drugsmafia bij is. En de goeden moeten het vergelden ten opzichte van de kwaden.

  In Europa is recentelijk voor 210 kilogram uit SME afkomstig goud geroofd. Het vertegenwoordigt een straatwaarde van anderhalf miljoen Euro. Gaat u liever daar naar zoeken waar het vandaan komt en wat de overheid aan verdient heeft, in plaats van deze op-de-man-politiek rotsooi.

  Das


  Maak melding
 42. @47,

  Een andere coalitieparlementariër en partijgenoot genaamd Mahinder Rathipal, staat zo te lezen ook achter Santokhi.

  Ga jij nu aan Mahinder vragen waarom hij het opneemt voor Santokhi, met gelijk de vraag erachter of hij een verhouding heeft met hem?

  Laten we maar eerst afwachten hoe deze zaak zich verder ontwikkelt, aleer men dingen roept, die nergens op slaan.

  En mocht het onverhoopt waar zijn, dat Santokhi en Sharmila een verhouding hebben, in Suriname zijn meer politici en anderen die graag buiten de pot pissen.

  In Suriname kan alles.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES