Parlementsvoorzitter Suriname krijgt visum VS

24

PARAMARIBO, 5 sep – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft zijn lang verbeide inreisvisum voor de Verenigde Staten van Amerika. Om Suriname het te laten weten, is een heuse persconferentie bijeen geroepen. Beretrots en met het elan van een keizer die de veroverde stad intreedt, liet hij zijn paspoort zien.

“Ik heb een visum voor vijf jaren”, zei Somohardjo, al zwaaiend met het document. De aanwezige journalisten hebben het geweten. Niemand zou de man zijn moment ontnemen. Het gevoel van triomf droop eraf: “Bepaalde delen van de pers zien me liever gaan dan komen.” Dus is onterecht beweerd dat het visum mogelijk niet zou komen, vanwege ’s mans vonnis wegens seksueel molest.

De enige valse toon is wellicht dat het visum niet op tijd is verstrekt. De vakantie met het gezin moest noodgedwongen worden doorgebracht in Brazilië. Moeder de vrouw, diplomaat in Nederland, en zoontje moesten weer gauw terug. Disney World komt wel een andere keer, zeker nu papa’s papierwinkel op orde is. Dat het er even op leek dat het niet meer zou gebeuren, is al weer vergeten.


24 REACTIES

 1. Morgenmiddag 12 uur: persconferentie in Het Park aan de Combéweg. Mijn verblijfsvergunning is weer voor een jaar verlengd. Hoe krijgt die joker een visum voor VIJF jaar?


  Maak melding

 2. deze figuur heeft dan ook geen greintje schaamtegevoel in z,n donder, dat is wat hij tentoon spreidt. Intergriteiet is een vreemd begrip en daar heeft hij kennelijk nog nooit van gehoord. Weer eens blijkt hoe smerig ploitiek in mekaar zit . De buza min is gaan lobbyen om dankje dankje toch nog een visum los te peuteren , en ik ben harstikke benieuwd wat ze daarvoor in stelling heeft gebracht. Shame , shame ,shame he has no shame ,what-so-ever. hij denkt een overwinning te hebben geboekt , maar niet heus ,en om t van de daken te roepen brengt hij zichzelf weer eens in de spotlight, want daar geilt hij op. Wat een zielepoot , zeg.


  Maak melding

 3. dit is diep triest wanneer het de regering uitkomt maken ze wel misbruik om met prive nieuws naar buiten te komen en wanneer het hun tingi tori betreft dreigt men met het aanspannen van een rechtzaak tegen de pers


  Maak melding

 4. Suriname is beland in een blijkbaar eeuwig durende tiraniespiraal.

  Het houdt maar niet op.

  Wie of wat er ook komt of gaat.

  Onder het bestaan van een batterij aan aller hande onrecht moeten wij jongeren nog blijven overtuigen om het onderscheid te kunnen maken tussen het goede en het kwade!


  Maak melding

 5. Lachwekkende vertoning. Een politicus die een persconferentie geeft omdat hij een visum heeft. Wat een bananenrepubliek.. Wanneer worden dit soort lieden een keer door de bevolking het land uitgeschopt en vervangen door mensen die wel serieus en integer zijn.


  Maak melding

 6. Ben benieuwd wat voor beloftes Vene heeft toegezegd aan VS,aangezien er heel wat militaire oefenrotzooi in Suriname plaats vinden,Somo heeft geluk dat ie parlementsvoorzitter is van een corrupt land.
  Kan me anders niet indenken dat Somo zich als een klein kindje gedraagt om dit alles met zoveel tamtam te verkondigen hiij vergeet wel om er bij te vertellen wat voor sterke beloftes er zijn gedaan,normaal krijgt men niet zomaar zonder meer een visum naar de VS,daar het eerder werd afgewezen.
  Tja deze prentenkabinet is bereid hun moeder aan de duivel te verkopen.


  Maak melding

 7. Somo heeft gewoon zijn slag geslagen en is nu financieel onafhankelijk dus kan hij rustig gaan waar hij wil. Deze groot grond bezitter kan met zijn gestolen vastgoederen zijn levenlang, zonder zorgen genieten van zijn oude dag.


  Maak melding

 8. Met die Yankee’s weet je het maar nooit. Het visum kan ook een middel zijn om je in die fuik te lokken. De douane kan er inderdaad anders over denken. No mather jouw diplomatieke status. Het woord sorry achteraf is er niet voor niets. Er was blijkbaar wat tijd nodig om de komst van onze “prins” aan te kondigen.


  Maak melding

 9. Waarschijnlijk moesten ze in Amerika even de voor- en nadelen op een rijtje zetten en zijn ze tot de conclusie gekomen, dat ze hem nog nodig gaan hebben om die andere clown ( Bouta ) in 2010 buiten de regering te houden!!


  Maak melding

 10. Just you watch, the minute he sets foot in Miami they will arrest him for sexueel molest.

  Die Yankees weten wat ze doen!
  I better not see him at disney world:)


  Maak melding

 11. Somo heeft zijn vrouw de baas gemaakt op het consulaat van Suriname om ook te teren op visum gelden en om de verkoop van Surinaams grondgebied aan Nederlanders te regelen ,

  ze moesten deze mevr. somo haar bankrekening in Ned. effe doorlichten.


  Maak melding

 12. Beste mensen, paraman heeft gelijk ; het kan een fuik zijn om te in de val te lokken. denk maar aan Boerenveen. Laat Somo maar gaan; dan zijn we verlost van die pajongwaajer!!
  Maar die visum had hij toch nodig voor Disneyland? Dan hoeft hij niet ver te zoeken:want hij leidt Disneyland meer bekend als DNA in Suriname.
  Maar alle grappen op een stok: Wat heeft men in Suriname eraan,dat je als een kleine jongen komt zwaaien met een visum; zo van, ik heb het toch gekregen, nenenene!!!!!
  En dat in een officiele persconferentie. Triest, triest en nogmaals triest.
  Leuvie


  Maak melding

 13. De Heer Somo heeft net zoveel recht als ieder mens in Suriname de Vs te bezoeken.dus meneer Somo ga maar lekker wandelen.en hou je niet bezig met kritiek van het volk .ze hebben zelfs kritiek op hun eigen doen en laten dus mijnheer Somo van harte met je visum

  Go my friend


  Maak melding

 14. Ik schaam mij diep voor zo’n walgelijke vertoning.En dit moet onze S’landsvertegenwoordiging voorzitten.Verbruikt de zuur verdiende staatsgelden voor zo’n strontconferentie!!!!
  How low can you go????


  Maak melding

 15. Dus amerika is gek op schurken.
  Maar wie vertrouwe een amerikaan.
  Jullie moeten weten deze Somo is een behoorlijke schurk dus hij gaat zijn vrienden opzoeken.


  Maak melding

 16. Wat een belachelijke vertoning.
  Dat de man blij is kan ik mij voorstellen maar
  ik snap niet dat de pers zich hiervoor leent of is het nu komkommertijd in Suriname?


  Maak melding

 17. Hier schuilt meer achter. Er is een Amerikaanse medische zending in Suriname afgerond, modern wapentuig hebben Amerikaanse militairen in onze rimboe getest en de volgende stap is: hoe groot is het gebied dat we in SME van de regering los kunnen krijgen? Maar eerst moeten we die joker aan een visum laten ruiken. En zodra hij hier is houden we hem vast, zetten hem onder druk en laten hem pas gaan als hij erg bang is gemaakt. Zo krijgen we wat we willen.

  En als een Surinaamse parlementsvoorzitter
  zich zo happy voelt met een visum voor toegang tot het land dat de meeste bommen op onschuldige mensen in de wereld heeft gestrooid, dan moet er iets goed mis zijn in het hoofd van deze man.
  Somo, ga niet! Ze gaan je vastzetten!
  Somo, ga wel! Dan zijn we van je af! En neem zo veel mogelijk van je politieke vrienden in SME mee.
  Paramang heeft gelijk. Hier schuilt meer achter.

  Das


  Maak melding

 18. de eerste burger van een land mag zich niet op deze kinderachtige wijze gedragen.maar gewoon doen als een staatsheer.de minderwaardigheid bij vele van mijn landgenoten moeten opgehouden te bestaan.je bent het of je bent het niet.surinamer zijn is geen schande.we maken ons zelf tot derderangs burgers.weg met deze idioten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.