Wapensmokkel geen link met aanslagen

14

Het onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van een 37-jarige Nederlander bij de illegale smokkel van vuurwapens naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo, heeft geen link opgeleverd met voorgenomen aanslagen in het land. Dat benadrukt zijn advocaat Gerald Roethof, schrijft De Telegraaf.

Zijn cliënt werd gearresteerd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de levering van acht geweren. De politie in Suriname vond die op 29 november vorig jaar. De Surinaamse minister van Justitie en Politie, Chan Santokhi, zei een dag vóór de wapenvondst dat Bouterse vanwege het proces aanslagen in Suriname had voorbereid.

In het onderzoek naar de cliënt van Roethof is hier in ieder geval niets van gebleken, benadrukt de advocaat. De 37-jarige Nederlander ontkent overigens ook maar iets van doen te hebben met de wapenleverantie waarbij hij volgens het Openbaar Ministerie is betrokken. „Op de afgeluisterde gesprekken staat niets waaruit blijkt dat mijn cliënt een wapenhandelaar is”, zegt Roethof tegen de krant.


14 REACTIES

 1. we weten allemaal dat bouta geen aanslagen had voorbereid. waarom zou hij dat doen, zijn partij is nu de grootste en ze winnen gelukkig de volgende verkiezingen makkelijk. een aanslag zou dus nadeliger uitkomen.

  Dus trapt niet in die onzin van santokhie, een aanslag zou hem en zijn bende goed uitkomen.


  Maak melding

 2. Hoe ga je een link vinden wanneer er geen aanslagen beraamd waren?
  Santokhi brulde maar wat voor de afleiding.Hij heeft Bouterse nooit aangehouden of geen eens verhoord in die zaak. Hij praat er geen eens meer over.


  Maak melding

 3. Ja, als het een succesvol voetballer was geweest zou het een “Surinamer” geweest zijn die in Nederland woont; nu is het een “Nederlander” omdat het om een crimmineel gaat.
  Objectieve berichtgeving van “Waterkantnet” hoor, bedankt!

  Linksom.


  Maak melding

 4. Omdat t niet bewezen is , wil nog niet zeggen dat t niet zo is, t kan alleen niet bewezen worden, en zonderbewijs kan iemand niet opgesloten worden.(althans in de meeste gevallen) Als men weet dat er telefoontaps toegstaan zijn , zal men toch gek zijn om via de telefoon zaken te doen en deals af te sluiten? De gebroeders pharboe doen ook zaken , maar nu onlangs naar buiten is gekomen hebben zij ook een lijn lopen in de richting van wapenhandel. . Roethof doet z,n werk z,n client te verdedigen en te voorkomen dat hij in de gevangenis belandt, dus zal hij er alles aan doen , om dat voor mekaar te krijgen.In elke leugen zit er een puntje waarheid, waarmee de leugen begint.


  Maak melding

 5. Laten wij eerlijk zijn, denken wij dat Bouta wapens nodig heeft vanuit het buitenland, denk ééns goed na. Hij en zijn vrienden beheerde in die periode alle wapens . Soso lee fu masra Santoki.


  Maak melding

 6. het zou beter dat wij iedereen gek verklaren in suriname en dat iedereen liegt behalve bouterse hij is de enige persoon in de wereld en in suriname die waarheid spreek die geen vlieg kwaad doe die eerlijk is en ook eerlijk met arbeid aan zijn rijkdom is gekomen als ik sommige mag geloven is hij zo een goede man die het meent met land en volk de idiale schoonzoon een oprechte burger met normen en waarden delano desire bouterse een ware staatsman, ik denk dat ik veel mensen nu tevreden heb gesteld . en nog wat heel belangrijk vind ik persoolijk hij heeft ook niemand op de vlucht doodgeschoten hij is ook niet de gene die het wettelijke gezag van het land omver heeft geworpen want de schuld van de staatgreep ligt aan nederland en aan arron zoals alle andere schuld aan het buiteland of de witte man licht de zwarte man doe nooit is slecht alles wat hij of zij doet is goed. ik hoop dat ik nu wel thuis mag kopen ? ik word net wakker uit mijn droom .


  Maak melding

 7. NA wang lee na wang lee ding no abie no wang dropoe sjing
  sangdoksie alias pinokio kraaide maar wat uit zijn nek
  maar wat nu dang zijn neus wordt lang
  droom maar lekker verder DU
  de ai opener DD bouterse na lekie wang bana bong o moro je trowe dotie o moro y fatoe.
  so so lobie


  Maak melding

 8. DOMBO_DU je bljft eeuwig dom,je leest dat artikel niet,anders had je gelezen dat Sankokkie een leugenaar pur sang is.Maar neen je leest alleen dat er veel pro-Bouterse reageren whawhaaaa dit drijft je echt tot wanhoop hé whawhaawhaaa dat je de domste reaktie geeft tot nu toe,aiii bajaaaa DOMBO-DU whawhaaa Bouta oh kier joe ongewild whahawhaaaaa pas op kakalaka dat ie no opo wan day jereh.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.