Suriname alert op subversie op eigen grondgebied

5

PARAMARIBO, 18 jul – Subversieve activiteiten van welke aard dan ook hebben weinig kans van slagen op Surinaams grondgebied. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie zijn de veiligheidsdiensten voor hun taak berekend. Dat is in het recente verleden al bewezen.

Colombianen verbonden aan rebellenorganisatie Farc zijn opgepakt na goed nationaal en internationaal speurwerk. “We hebben zes aangehouden en uitgeleverd aan Colombia en de Verenigde Staten van Amerika. We gaan door met dit beleid, mensen die denken Surinaams grondgebied te kunnen gebruiken, mogen rekenen op dezelfde behandeling”, zegt Santokhi.

De wetenschap dat de Farc Suriname tot werkterrein rekent, is al lang gemeengoed. “Er zijn gevallen bekend waarbij wapendepots van veiligheidsdiensten zijn leeg geroofd en de wapens zijn doorverkocht aan de Farc”, aldus Santokhi. “Onze inlichtingendiensten werken samen met internationale organisaties. Het zijn gevoelige operaties en we doen het in alle beslotenheid om zeker te stellen dat deze personen worden aangehouden.”


5 REACTIES

  1. Suriname is een vazalstaat van iedereen die maar met de geldbuidel rammelt. Kom op nou, dat weten we toch allang? Wie betaalt, bepaalt! En of het nou de FARC is, of wat dan ook, Suriname zal in dit geval altijd een bananenrepubliek blijven. Kijk de geschiedenis er maar op na. Ik zie geen enkel verschil met welke Afrikaanse stammenstaat dan ook. Jammer, maar helaas.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.