maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname lid op jaardag Internationaal Strafhof

Suriname lid op jaardag Internationaal Strafhof

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NEW YORK, 18 jul – Suriname is formeel toegetreden tot het Internationaal Strafhof. Dit is gebeurd op de tiende jaardag van het hof. Suriname’s ambassadeur bij de VN, Henry MacDonald, zegt dat voortaan volop kan worden deelgenomen in het internationale systeem voor bescherming van mensenrechten.

Dat is ook de bedoeling geweest van de inspanningen die de regering zich de afgelopen jaren heeft getroost. De toetreding samen met Trinidad & Tobago wordt dan ook gezien als de kroon op het werk. “Het deed me goed als mensenrechtenjurist Suriname en Trinidad & Tobago, twee Caricom-landen te zien in de schijnwerpers van de internationale mensenrechtengemeenschap”, zegt MacDonald tegenover de Ware Tijd.

De toetreding wordt des te meer gewaardeerd, vanwege de weigering een vrijwaringsverdrag aan te gaan met de Verenigde Staten van Amerika. Met name parlementariër en lid van Global Parliamentarians for Action Ruth Wijdenbosch vindt het niet correct voorwaardelijk toe te treden. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe moet de toetreding ook nationaal grove mensenrechtenschendingen voorkomen, zoals massamoorden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. waarom waren er dus geen politie maar militairen op berg en dal.dit is puur provocatie.had men een tweede mooi wanna willen creëren.opzettelijk heeft men de plantage eigenaars met geweld buiten hun territoriaal gehouden en de plaats van bestemming niet konden bereiken.

  is dit geen mensenrechten schending.wie wordt hiervoor verantwoordelijk gesteld.
  of wacht men tot dat er doden gaan vallen.

  het dna lid ruth wijdenbosch en de vice-president hangt de huichelaars uit


  Maak melding
 2. Suriname lid van het: “Internationale Gerechtshof” voor de mensenrechten?

  Wat een grap, laten ze eerst maar eens de mensenrechten van de Indianen en Afro-Surinamers in het binnenland van Suriname gaan respecteren.


  Maak melding
 3. het strafhof tegen iedereen die zich schuldig maar aan mensen rechten schending genocide en volkerenmoord burgers de politiek en militaren dus vertellem jullie geen onzin hier .


  Maak melding
 4. du,
  de haat tegenover de militairen en in het bijzonder tegenover bouterse.komt doordat jou pleegmoeder uit het mooi wanna gebied afkomstig is.en wie weet of zij daar haar leven heeft verloren.


  Maak melding
 5. Het internationaal strafhof is één van de besturingarmen van het westen en is alleen bedoelt om niet goed gezinde leiders van de derde wereld landen, die verdacht worden van een fout/mistap, in discretie gebracht zijn omtrent omstreden mensenrechten schendingen, te berechten ofwel te elimineren.

  Geen enkele westerse politiek leider die zich schuldig heeft gemaakt aan mensenrechten schendingen of medeplichtig van dien aard, zijn aan grove misstanden/misdaden door het internationaal strafhof gedaagd. In de toekomst zal het ook niet het geval zijn.

  Waarom worden GEORGE W. BUSH en Tony Blair, de architecten van de zinloze bloederige oorlog in Irak, en andere westerse consorten niet gedaagd door het internationaal strafhof voor al het onnodige bloedvergieten van o.a. de onschuldige Irakese (vrouwen & kinderen)burgers.

  Ps. niet te vergeten Vladimir Poetin, een machtige vriend van het westen, al het bloed van de (moslims) burgers uit Tsjetsjenië kleeft aan zijn handen..

  Er is zelfs een wet aangenomen in de verenigde staten van Amerika dat als een Amerikaanse staatsburger wordt uitgeleverd aan het internationale strafhof dat gevestigd is Nederland, er gelijk een invasie op Nederlandse grondgebied goed gekeurd wordt door het senaat om zo de Amerikaanse verdachte(n)/gedaagde(n) te bevrijden. Desondanks na dit aangenomen/goedgekeurde oorlogsinterventie wet zijn Nederland en Amerika dikke maatjes. Of beter gezegd het schoothondje van Amerika.

  P.s.
  Hoe zit het met de oorlogsmisdaden van Israel tegen de arme totale Palestijnse bevolking in gijzeling c.q. in ballingschap

  Patriot!


  Maak melding
 6. @Patriot

  We weten wel dat je geheugen selectief is. Wat denk je van de vele veroordeelden van de balkan!

  Het ICC is in haar optreden beperkt tot het aanpakken van misdaden tegen de mensheid. Daaronder vallen geen oorlogsslachtoffers als zo danig. Jij probeert door slim een herdefinitie van de slachtoffers je gelijk te halen. Maar als je zo bezig bent dan zou je consequent moeten zijn en zeggen dat de jurisdictie van het ICC uitgebreid moet worden tot het vervolgen van iedereen die van moord verdacht is. Dus inclusief: de roofmoordenaar, huurmoordenaars, FARC, terroristen, alle militairen, etc.

  Mijn vraag aan jouw. Mis je het vermogen om dergelijke onderscheiden aan te brengen of doe je het bewust?


  Maak melding
 7. ik wil jou een ding vragen om niet over moeder te beginnen laten we wel dat beetje respect voor elkaar opbrengen jij ben geen surinamer dat had jij moeten weten dat moeder en vader niet hoord bij deze discussie jij ben respectloos ik vind het wel slap van de redaktie dat men zo een respectlose reaktie op posting nummer 5 op het net zetten het zijn mensen die daar vermoord zijn onze landgenoten je kan zie hoe barbaars je ben alex schandelijk jou reaktie ik heb hier vaker gezeg dat de mensen die het opnemen voor bouterse laag bij grond zijn ongeschoold kunnen niet denken ik ben tegen bouterse omdat ik niets moet hebben van welke dictator dan ook ik ben democraat in hart en nieren en ik heb respect voor het leven ,


  Maak melding
 8. waarom wordt er zo een taal gebruikt tegen de persoon du en neus? van alle reakties snap ik dat van deze mensen het best. het lijkt alsof 97% van de pers en de mensen in sur,zijn of huin hersen kwijt is/zijn. welnu du en neus jullie hebben een heel goed geheugen en jullie kunnen gord en kwaad van elkaar scheiden pppproficiat


  Maak melding
 9. ik persoonlijk sta aan de kant van niemand,onthoudt dit goed.waarom mag men niet zeggen wat men wil of ben je een broertje van god.jongetje du-tje luister ik laat jou over voor de heer vismale.hij weet wel raad met jou.

  maar bay the way is jou pleegmoeder echt niet van mooi wanna.dus met andere woorden lieg ik.alweer een judas streek van die jongetje.gedrag je net zo als de nabestaanden van de pantoffelhelden.je kent nog het geval aan de wanicastraat bij de spuitinrichting.
  wel mi jongetje dan heb jij je lessen niet goed geleerd.somo en rassam mogen van geluk spreken dat deze nog leeft.hoelang waren deze niet vast gezeten op fort zeelandia.
  u denki dati a’ingie e’sribi no.


  Maak melding
 10. @ alex voor de laatse keer ,
  deze man die zal altijd zijn mening geven over dictator bouterse geen intimidatie of dreiging of scheldwoorden of asociale gedrag zal mij weerhouden laat dat heel duidelijk ik moet niets hebben van een dictator en dat is mijn volste recht en als jij met een dictator wil mee huilen moet je zelf weten ik kan ook domme of stomme dingen over jou ouders hier zeggen maar dan verlaag ik mij tot jou niveau en nog paar anderen hier maar ik sta boven jou alex mij zullen jullie niet uit de tent lokken want ik heb verstand ik in weet wat normen en waarden zijn en dat kan ik niet van jou zeggen alex sorry jij ben een niets nut, de tijd zal het leren .


  Maak melding
 11. tssssssssss Neus ben jij zo knap dan?
  Als jij Piet Botha niet noemt dan ben jij een pure rascist.
  Piet Botha moest reeds lang berecht worden door het ICC,waarom is dat nooit gebeurd?Die kl..tzak is verantwoordelijk voor de moorden op zwarten in Zuid-Afrika,wat er daar gebeurde met de zwarten was erg heel erg,de westerse wereld stond erbij en keek er naar Amerika en Engeland voorop.Kom niet met je kul reaktie dat het ver van je bed is.
  Patriot heeft groot gelijk het ICC berecht enkel en alleen maar mensen die niet blank zijn,dus wordt er met 2maten gemeten,zo kan ik er nog talloze noemen,Pinochet ,Videla enz.enz.
  Dus Neussie kom niet de betweter hier uithangen,maar geef eerlijke meningen over bepaalde zaken.
  Jij en DOMBO-DU hebben 1 missie anderen te willen overtuigen dat jullie boevenbende de allerbeste lei-ijers zijn die Suriname ooit gekend zou hebben en Bouterse de grote boosdoener is.
  Whaaawhaaaa DOMBO-DU pretendeert een democraat in hart en nieren te zijn whawhaaaa laat me niet lachen een echte democraat gaat voor vergeving en niet iemand de dood in wensen,een democraat blijft niet in het verleden hangen die kijken meer naar het heden en hoe ze The World A better Place kunnen maken tsssss DOMBO-DU,die teringzooi wat je ooit aan de man probeerde te verkopen krijg je nooit meer terug,dus libi a torie en ga iets nuttigs maken van je miserabele leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES