Gevolgen vliegtax voor KLM vluchten naar Suriname

12

De KLM onderzoekt in hoeverre de invoering van de vliegtax sinds 1 juli gevolgen heeft voor het aantal passagiers op de vluchten naar Suriname en de Nederlandse Antillen en Aruba. De vliegmaatschappij wil eventueel de winterdienstregeling aanpassen meldt Radio Nederland Wereldomroep.

De vliegtaks is een milieuheffing voor passagiers die vanaf Schiphol vertrekken. Voor vluchten buiten de EU en verder dan 2.500 kilometer kost dat 45 euro en voor kortere vluchten 11,25 per ticket.

De KLM ziet volgens De Wereldomroep vooral een teruggang in het aantal geboekte tickets van vakantiegangers, de zakelijke markt blijft redelijk in tact. Op dit moment wordt nog onderzocht wat de gevolgen zullen zijn voor vluchten naar onder meer de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname.


12 REACTIES

 1. Maak je maar geen zorgen: er zullen geen gevolgen zijn. De Surinamers hebben geen uitwijkmogelijkheid om in Duitland of Belgie op het vliegtuig naar Suriname te stappen vanwege de monopolistische positie van de KLM/SLM. Raar, jullie hebben in het verleden nooit zo,n onderzoek gedaan. Vanwaar die plotselinge interesse voor Surinamers en Antillianen. Waar wij Surinamers op wachten en hopen is dat de Air France op Suriname gaat vliegen. Ja, dan gaan wij naar Parijs.


  Maak melding

 2. Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname
  zijn verplicht een blok te vormen,tegen de willekeur van de vliegmaatschappijen.zo kan het echt niet verder.het arme volk wordt bewust door deze uitgebuit.

  er zijn mogelijkheden zat om de kosten te verlagen.en de passagiers minder te doen betalen op een reis ticket.de passagiers zijn ook debet bij.zolang men de moet kan opbrengen om dit dure ticket te kopen.zolang ook zal de vliegmaatschappijen de prijzen omhoog brengen.

  laat de klm met zijn fabels praatjes rustig staan.en minder naar deze drie landen met vakantie of familie bezoek


  Maak melding

 3. Natuurlijk heeft die vliegtax gevolgen voor de vluchten naar Suriname, omdat alleen in Nederland deze maatregel geldt. Er is geen alternatief. Of u moet via een luchthaven in Duitsland, België of Frankrijk zien dat u in Suriname komt. Duurt dagen. Wat wilt u? Vliegtax betalen of dagen reizen, met alle gevolgen van dien. Binnen Europa scheelt dat op een vlucht naar b.v. Sevilla al gauw 500 Euro als u via Duitsland vliegt. Neem een auto, ga even de grens over naar Duitsland, en de wereld ligt een stuk goedkoper voor u open. Laat Schiphol links of rechts liggen, ze gaan er wel achter komen met die achterlijke tax. En in Duitsland heb je ook geen 100% controle en het parkeren van je auto is ook een stuk goedkoper. Leve de Europese eenheid! Maar niet heus. Even surfen mensen, en je weet waar. KLM zit nu al in de problemen door die tax.


  Maak melding

 4. Een alternatief zou zijn via Antwerpen of Duitsland, vlakbij de grensgebieden, een lijn op te starten. Schiphol is veels te duur ook i.v.m. de parkeergelden, vliegtax, de 100% controle en de files. Zielig voor de amsterdammers maar dit zou ook een vorm van protest moeten zijn tegenover de ned.staat.


  Maak melding

 5. Ik vind dit toch zo’n B.S. Het zijn altijd weer Suriname, Aruba en de Antillen die hiermee te kampen heeft. Wordt ook gekeken wat de impact is richting Azie, Afrika en Australie. Maar mijn weten zijn deze afstanden tig keer dan richting Zuid Amerika. Het zijn wij vakantiegangers die hun thuisfront opzoeken en de dupe van zijn en toch blijven gaan. Laten we eens met z’n allen maar stoppen te gaan dan zullen de prijzen ook dalen. Een maand vakantie Suriname kost bv. bij KLM €1100 vergeleken met Australie voor €1500.
  AMS – SYD = 16649KM, AMS – PBM = 7495KM. nou doe je rekensom. wat heeft de AMS – PBM route extra? Het wordt eens tijd voor boycot.

  Blaka


  Maak melding

 6. Misschien moeten we naar alternatieven gaan zoeken.Vliegen vanaf Belgie of Duitsland. De SLM zou best ook via Luik kunnen vliegen.De tickets naar Suriname zijn zowat de duurste in de wereld!!!En dan komt nu nog die vliegtax erbij.Met de LTU (Dusseldorf)kan je al voor 300 euro naar de Dominicaanse Republiek vliegen. Misschien kunnen we de Duitsers ook zover krijgen om naar Suriname te vliegen????


  Maak melding

 7. Ik hoop en samen met mij vele anderen, dat alle passagiers overgaan naar goedkopere maatschappijen. Ze weten je in nederland wel goed uit te knijpen hoor. Alles wat je verdiend willen ze terug hebben.


  Maak melding

 8. Beste John,
  Ik geloof dat je zit te dagdromen.
  Is KLM niet overgenomen door air-France ?
  Dus denk ik niet dat,dat feestje van Parijs doorgaat.


  Maak melding

 9. Je mag zeggen wat je wilt, de domme luie massa zullen altijd voor KLM kiezen. Dit is uit te maken uit het recente verleden , toen verschillende uithoeken weer nieuwe charter maatschappijen waren. En meer via KLM dan SLM gingen vliegen, suri’s hebben geen vertrouwen op hun eigen SLM. Er kon toen ( misschien nu nog )ook met de Air France gevlogen worden via Frans Guyana naar Paramaribo, maar weinigen maakte toen gebruikt van. Uiteraard waren uit de kritieke hoek begrip voor mensen die met kleine kinderen reisden , wanneer ze de Air France ontwijken vanwege het geschouwd. Suri’s zeggen dan van ; de KLM is betrouwbaarder dan de anderen. Nou dan moet je voor dokken en niet zeuren, want dat weten de gasten van de KLM ook, dat je zo redeneert.


  Maak melding

 10. ik ben blij dat klm nou verlies lijdt .nual door die vliegtks.en als wij met zn alle een paar maanden niet gaan boeken ,dan gaan we zien hoeveel verlies ze gaan lijden.sranangman alleen op deze manier denkt ik dat klm der onder gaat .door dat men niet meer zovaak gaat vliegen.kunnen wij ook de druk op voeren niet te boeken ,zodat de prijzen om laag gaan.oeng boendroe kon na wan


  Maak melding

 11. Die hele vliegtax en al die andere milieubelastingen zijn helemaal niet bedoeld om het milieu te helpen maar om de nederlandse staatskas te spekken.


  Maak melding

 12. Het maakt toch niet uit met welke maatschappij je vliegt; de vliegtax is niet maatschappij gebonden maar heeft alles te maken met Schiphol als vertrekpunt.

  Voordat het zover is dat men vanuit een ander land naar Suriname kan vliegen, is de vliegtax misschien alweer verleden tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.