Suriname krijgt toch geld voor Glis-project

5

PARAMARIBO, 19 jun – De financiering van het Glis-project is veiliggesteld. Volgens minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer is overeenstemming bereikt met Nederland. De plooien zijn vrijwel geheel gladgestreken.

Glis of het Grondregistratie & Landinformatieproject mag in gewijzigde vorm doorgaan. Suriname krijgt dan toch zijn zin. “De donor heeft zich bereid verklaard het project te financieren onder de voorwaarden die wij hebben gesteld”, zegt Jong Tjien Fa. Glis zal niet meer opereren als autoriteit, zoals aanvankelijk was gepland. De focus is nu voornamelijk het transparant maken van het bestand aan domeingrond.

Het ministerie blijft de touwtjes in handen houden. Vooral voor Jong Tjien Fa’s politieke partij, Pertjajah Luhur, was dit een principezaak. Nu alle bezwaren zijn weggenomen, zal naar alle waarschijnlijkheid de wet op Glis binnenkort behandeld worden in het parlement. “Het blijft een gevoelige zaak, omdat het gronduitgiftebeleid gaat veranderen. De dienstverlening kan altijd beter”, aldus Jong Tjien Fa.


5 REACTIES

 1. En wat zijn die voorwaarden dan wel, meneer JTF? Je hebt je weer van het kastje naar de muur laten sturen, sukkel. Jij denkt dat die bakra’s gek zijn? Het Glis wordt geleid door Nederland, en door niemand anders, want die kennis is er gewoon niet op jouw ministerie. Je hebt je weer gewoon laten beetnemen. En ga nou niet de grote jongen uithangen, want je hebt het intelligentieniveau van een zesdeklasser lagere school. En je hele ministerie erbij.


  Maak melding

 2. Als Jong Tjien Fa en PL dus hun zin ehbben gehad….wil dat zeggen dat dit per definitie SLECHT is voor Suirname!!!

  Want die dieven kijken alleen naar hun eigen (partij)belang.


  Maak melding

 3. Nederland blijkt weer “NALATIG”te zijn in haar optreden voor wat betreft de “CONTROLE” op de besteding van gelden en ‘GEEFT WEDEROM AANLEIDING AAN DE BEWINDVOERDERS (DIEVEN) HUN ZAKKEN TE VULLEN”.


  Maak melding

 4. Blakaboy, je ziet het helemaal goed, in tegenstelling tot Baldew. Denk je nu werkelijk, Baldew, dat Nederland deze zaak niet terdege monitored? Nederland is niet nalatig, Suriname is nalatig, maar dat is al decennia zo. Denk je dat Nederland niet weet wie de zakkenvullers in Suriname zijn? Come back to earth brother.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.