Noodtoestand voor Oost-Suriname is irrelevant

3

PARAMARIBO, 19 jun – De noodtoestand uitroepen in de door wateroverlast geplaagde gebieden is niet van belang. Dit zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling, RO. “De kwalificatie nood of niet is niet van belang, het gaat erom dat de mensen in nood verkeren.”

Voor de praktijk maakt het inderdaad niets uit. De nood blijft hoog. “De situatie van nu verschilt in die zin met die van 2006 dat het water langer blijft staan, met gevolgen voor de volksgezondheid en de voedselvoorziening”, zegt Felisi. Landbouwgronden staan blank en de meeste gewassen zijn onbruikbaar geworden. Ook het onderwijs heeft de nodige klappen te verwerken gehad.

Leerlingen van de hoogste klassen dreigen de aansluiting op het hoger onderwijs mis te lopen. Met de toelatingstoets voor de deur, wordt getracht te redden wat er te redden valt via noodvoorzieningen. Intussen is een crisisteam samengesteld door de ministeries van Defensie, Volksgezondheid, Financiën en Justitie & Politie. “We zijn al bezig. De eerste duizend pakketten zijn al geleverd. We maken ons op voor het uitdelen van de tweede partij”, aldus Felisi.


3 REACTIES

 1. Noodtoestand irrelevant? Hoe kom je erop. Natuurlijk, want wanneer de noodtoestand wordt afgeroepen is de regering VERPLICHT om daaraan gehoor te geven. En aan die verplichting wil men zich liever niet wagen. Kost namelijk geld. Op deze huidige manier hou je de zaak gewoon zelf in de hand. En waar is nu die schreeuwerige oppositie? Zij zouden moeten EISEN dat de noodtoestand wordt afgeroepen. Felisi is zelf een marron, hij heeft een mooi verhaal gehouden in “Suriname Vandaag”, maar veel geschreeuw en weinig wol, zoals het spreekwoord zegt. Ik leef mee met de mensen die in werkelijke nood verkeren.


  Maak melding

 2. Felisi weet heel goed dat ze de vorige keer in 2006 te hard hebben geschreeuwd.
  De Heli’s uit Nederland en de 1000-den liters olie van Chavez krijgen ze niet meer.
  Suriname heeft nu geld en mogelijkheden genoeg om het zelf op te lossen.
  De meeste van de marrons wonen nu toch in de stad. Ze zijn daar alleen voor de goudwinning

  Wat doen de meer dan 10 dorpshoofden nu nogsteeds hier in nederland ??

  Als er nood is, laat ze dan snel terug keren naar de dorpen.

  Allemaal sensatie.

  Paapi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.