Proces Decembermoorden in juli hervat

14

PARAMARIBO, 13 jun – Het strafproces over de Decembermoorden in Suriname wordt in de eerste week van juli voortgezet. Dat hebben advocaten van de verdachten gisteren (donderdag) in Paramaribo bevestigd. Dit betekent dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen meer dan twintig verdachten kan beginnen.

Een exacte datum voor de voortzetting van het strafproces is nog niet bepaald. De advocaten zijn voor afzonderlijke gesprekken met de president van de krijgsraad uitgenodigd. Aan hen is het verzoek gedaan binnen een week de namen door te geven van personen die zij als getuigen voor hun cliënten zien.

Er zullen door de krijgsraad tientallen getuigen worden opgeroepen.


14 REACTIES

 1. Dit soort zaken hebben wij aan Redi-Musu Opa Ruro Vniemand te danken.
  Katibo: tik you ai luku tamara you lati.

  De vraag is hoe komt Tjander Tak-takie aan zoveel Rood Wit Blauwe auto’s.
  Is de kleur van VHP = Oranje.
  Hoeveel miljoenen heeft Tjander Tak-takie verstopt = +/- 30 miljo.

  Zij zijn hard op weg Katibo te doen herleven.


  Maak melding

 2. die bekende meneer,doet zijn vastgelopen lp weer lopen.
  ik hoop dat hij zich dit keer mag kunnen beheersen.
  of anders gezegd
  spiti kon brada


  Maak melding

 3. vertel de samenleving wat er precies is gebeurd wie die mensen zijn bloed aan hun handen hebben en weer in de politieke macht centrum proberen te komen ik vind dat men nu echt vaart moet gaan maken met dit proces zodat de schuldigen achter slot en grendel gaan kunnen zij de samenleving niet meer zand in hun ogen strooien en de ontwikkeling van het land stagneren voor eigen belang ,


  Maak melding

 4. Dit proces komt nooit tot een eind. bouterse komt de volgende verkiezing als overwinnaar en dan is het afgelopen. het proces is in december 07 begonnen. 6 maanden later komt er een inhoudelijke behandeling. in juli wordt het ongetwijfeld weer voor zes maanden uitgesteld voor het horen of oproepen van getuigen.De werkelijke reden is denk ik wie bouterse gaat ophalen als hij veroordeeld is . of erger dat bouterse mensen op haalt bij een veroordeling.
  zo gaat dat nu eenmaal in swietie sranang.de no spang mentaliteit is nog spring levend. laten wij eten, drinken, dansen en slapen. na ons de zondvloed is het motto van velen.de dapperen die hun leven gegeven hebben voor een rechtvaardige zaak hebben dit niet verdiend.


  Maak melding

 5. Du, over wortel en tak gesproken no? Ik houdt mij bezig met de gevolgen van de verhoogde brandstofprijzen. Deze politieke case begint velen al de keel uit te hangen.


  Maak melding

 6. in iedere beschaafde samenleving hoord een verdachte van moord voor het gerecht te komen ook al ben jij medeplichtig en dat kan volgens mij bij sommige mensen niet in ik heb sterk het gevoel dat ik als surinamer niet mij mening mag geven hoe ik denk over bouterse en de gevolgen van zijn revolutie iedereen heeft zijn menig ik ook ik blijf het zeggen dat bouterse de suriname die ik heb gekend kapot heeft gemaakt en nu nog steeds mee bezig is maling aan de mensen die zig storen aan mijn mening het zou van karakter tonen om mijn mening met goed onderbouwde argumenten tegen te spreken maar die zijn er niet iemand die op een podium staat te vertellen hoe goed hij het meend met suriname en hoe hij suriname uit de ellende gaat helpen die hij zelf heeft veroorzaakt als ik dat hoor dan denk ik heb ik dit niet eerder gehoord over lp gesproken .


  Maak melding

 7. in iedere beschaafde samenleving hoord een verdachte van moord voor het gerecht te komen ook al ben jij medeplichtig en dat kan volgens mij bij sommige mensen niet in ik heb sterk het gevoel dat ik als surinamer niet mij mening mag geven hoe ik denk over

  du
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>…>>>>>>>>
  Wanneer begon beschaving .. Katibo noh !
  Of arme Saddam noh.

  Als jij je zaken thuis niet op orde kan brengen hoeft geen mens jouw de baas te komen spelen om jouw onder het mom van financieren de ogen blind te maken.

  Daarom no du don liki Opa Ruro.


  Maak melding

 8. Nog steeds zijn er mensen die niet in willen zien dat als de rechtzaak tegen DDB en kornuiten niet binnen 2 jaar naar tevredenheid is afgerond en/of als DB via verkiezingen weer aan de macht komt SME niet alleen internationaal een modderfiguur slaat. Nee erger nog SME zal de paria van het Amerikaanse continent zijn en de economische ontwikkeling en al het andere kunnen we op onze buikschrijven.

  Niemand zal ons nog geloofwaardi vinden of vertrouwen. Zelfs Chavez niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.