donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit Suriname"Suriname alleen geholpen met integraal beleid”

“Suriname alleen geholpen met integraal beleid”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 mei – Suriname is alleen geholpen met een integraal regeerbeleid. Dit zegt parlementariër en oud-minister Yvonne Raveles-Resida. Dat nu zoveel misère heerst is vooral te wijten aan het ontbreken van zo’n beleid. Aan de aanpak van het moment zou nauwelijks te merken zijn dat er een crisis aankomt.

De internationale chaos op het gebied van prijzen van goederen en diensten speelt al geruime tijd. Dus zou verwacht mogen worden dat de regering daarop afstemde. Nu is steeds vaker te horen dat mensen zich geen raad meer weten. Het had allemaal voorkomen kunnen worden met wat langetermijnbeleid. “We moeten af van het ad hoc beleid en brandjes blussen”, zegt Raveles-Resida.

Niet alleen de problemen van het moment verdienen aandacht. Regeren betekent immers toekomstige problemen aflezen en erop vooruit lopen. Ook vanwege de millenniumdoelen van de Verenigde Naties moet er wat meer structuur in. “Zonder integraal beleid halen we de millenniumdoelen niet”, aldus Raveles-Resida. Onder andere zal meer gehaald moeten worden uit de mijnbouw.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

10 REACTIES
 1. Er is wel degelijk sprake van integraal beleid binnen de eigen etnische zuil.
  En niemand haalt het in zijn/haar hoofd om zich in te laten met elkaars heiligdommen op straffe van, u raadt het al juist ja. In Suriname heerst wel degelijk gestructureerde rassendiscriminatie.

  Wanneer gaat daat een einde aan komen. Zelf bij het gunnen van werken wordt niet nationaal gehandeld. Dit zal vroeg of laat detoneren.


  Maak melding
 2. De regering mag so wie so onkunde verweten worden. Maar dat deze vrouwe parlementarier hiermee komt, iets wat fundamenteels hoort te zijn, is slechts een open deur intrappen.

  Voor al het overige wat door deze oud parlementarier te berde wordt gebracht, is er slechts sprake van retoriek. Kritiek zou ze vooraf moeten spuien en niet achteraf. Ze heeft dus in deze eigenlijk niets gezegd.

  Een verwijt wat ik overigens ook wil maken, geldt metname voor de algemene journalistiek in Suriname die zich te vaak en veelal met onnozele vraagstellingen als deze vanaf doet in plaats van een kritische houding t.a.v betreffend vraagstuk in te nemen.

  Kennis alswel vaardigheden ontbreken in de politiek en het eigen belang wordt verkozen boven het algemeen belang, bovendien is er sprake v.e.niet functionerende assemblee. Het lijkt mij daarom dan ook beter dat deze zgn. politieke kopstukken eerst van de politieke arena verdwijnen, voor zover die arena er wel bestaat.


  Maak melding
 3. a sweri fu masra venetiaan mu broko.zonder dit kapot te maken zal suriname blijven sukkelen.
  prakseri na volku en no tan denki individu
  wan wan wiri e’pier man botu


  Maak melding
 4. het geld dat je gebruikt voor de mijnbouw, kan je liever voor de landbouw gebruiken, want door de stijgende voedselprijzen heb je het geld weer makkelijk terugverdien met nog winst erbij.

  en we hebben al te veel geld verspild in de mijnbouw en nog steeds is er geen een gezonde economie. de surinaamse economie drijft als een kurk op de mijnbouw.


  Maak melding
 5. mevrouw raveles-reseda u zit in een partij waar de voorzitter alle macht jaren lang in handen had en kon doen en laten wat hij wil u weet net zo goed al ik dat hij grote rotzooi heeft achtergelaten u weet ook dat zij maatje bosje het zelfde heeft gedaan nu gaan deze mensen weer samen werken om een nog grotere rotzooi van suriname te maken ik ben met u eensen dat regeren vooruitzien is en toekomstige problemen aflezen en erop vooruitlopen maar dat kan ik niet zeggen van de voorzitter van de ndp had hij niet door dat zij revolutie een dood lopende straat was had hij niet door dat een militair geen land kan besturen wist hij ook niet dat je niemand zonder proces het leven mag ontnemen had hij niet door dat als jij behoor tot de hoogste gezag van een land jij je niet met drug zaken mag inlaten deze mevrouw voerd het zelfde struisvogel politiek als bouterse het zo jullie van de ndp goed doen om eerst de voorzitter te vervangen dan mag u een grote mond hebben hoe het moet maar zolang deze man met bloed aan zijn handen voorzitter is van de ndp moeten jullie je mond houden want dan heb jij geen recht van spreken .


  Maak melding
 6. Je moet inderdaad de crisis situatie een stapje voor zijn om op tijd te kunnen inspelen op de behoefte van produkten. Een toekomst visie hebben en niet alleen denken in de tegenwoordige tijd. Anders loop je straks alleen maar achter de feiten aan. Er valt wel geld te verdienen maar alleen met goed beleid en zicht.


  Maak melding
 7. Du,
  Jij hebt duidelijk een trauma. Laat je desnoods helpen, maar probeer niet om met louter rancune de zaak verder te verzieken.

  Wij hebben allemaal een deel van het gelijk aan onze zijde en niemand van ons is voornemens om dit blijkbaar door God vergeten land te verlaten. Wat ons te doen staat is noodwendig de gelederen te sluiten en de ontwikkeling van dit land een keer met vereende krachten ter hand te nemen.

  Dat gedonder van wij en zij moeten we een keer achter ons laten.

  Het water dat immer stijgende is, wacht echt niet op Suriname!


  Maak melding
 8. Deze wijsheid had mw Ravales zich moeten aanmeten in de periode toen ze uitvoerende invloed als minister had in de regering Wijdenbosch en niet na 8 jaar te zijn ingesukkeld als dnp parlementarier.

  Toen had ze het drukker met de andere kant opkijken als er door haar opperhoofd Bosje weer werd gegraaid in de landelijke geldpot die werd beheerd door Goedschalk.

  Wat is er die periode in aan voorbereiding gedaan om de huidige problemen te kunnen opvangen. Kom niet op de proppen met die
  bruggen die over de last en ruggen van de surinaamse bevolking zijn gebouwd.

  Deze flauwekul retoriek herhaalt zich steeds weer onder de nono politici van ndp, dnp, palu, pnr en volkspartij huize.

  Ga toch koken of kinderen krijgen misschien ben je daartoe beter in staat.


  Maak melding
 9. Laat de mijn bou even voor wat het is ja ik bedoel na la die inveteringen zzijn we er nog niet veel mee op geschoten dus laat ze een keer in de lanbouw in vesteren zoals rajeev al op merkte, en bovendien is het met de huidige voedsel prijzen toch wel snel terug verdient en nog met winst ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES