maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse ontwikkelingsorganisatie is te log

Surinaamse ontwikkelingsorganisatie is te log

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mei – Ontwikkelingsorganisatie CDFS is te log. Dit stelt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. Ruim tweederde deel van het personeel moet worden afgevloeid om de efficiëntie te vergroten. Geld voor ontwikkeling van de meest kwetsbare groepen moet gewoon beter besteed worden.

Die garantie kan nog niet gegeven worden, ruim vijf jaar na instelling van het CDFS. Het meeste geld komt van leningen bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. “De bureaukosten, inclusief personeelslasten, staan in scheve verhouding tot middelen voor uitvoering van projecten”, zegt Felisi tegenover de Ware Tijd. Bovendien is er een achterstand in de uitvoering.

Het mes moet er in. De minst noodzakelijke diensten zullen worden uitbesteed. Een andere reden voor de sanering is dat donoren niet in de rij staan. Die zullen naar verwachting kritisch kijken naar de productiviteit. Volgens CDFS-functionaris Prakaash Rostam is het niet mogelijk de out put gelijk te houden of op te voeren met een sterk verkleind personeelsbestand.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Nee, natuurlijk niet, meneer Rostam, jullie willen toch allemaal uit diezelfde ruif vreten? Nu je op je vingers wordt getikt, ga je verongelijkt doen. Niets nieuws onder de Surinaamse zon dus.


    Maak melding
  2. Goed gezien door de minister. Hopelijk wordt ook een keer ingezien dat dit eveneens en met nadruk geldt voor het gehele Surinaamse ambtenaren-apparaat.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES