Foute kerkleiders ook zaak Surinaamse overheid

18

PARAMARIBO, 19 apr – De uitglijdpartijen van kerkelijke voorgangers, vooral het misbruiken van kinderen in opvanghuizen, mag de regering niet ongemoeid laten. Dit stelt parlementariër en evangelist André Misiekaba. Het blijkt te gaan om meer dan incidenten. Een opvallende overeenkomst tussen de verscheidene gevallen is het gebrek aan overheidstoezicht.

Dit schijnt vooral te wijten aan het gebrek aan eenduidige regels over het beheer van opvanghuizen. “We moet van kinderen afblijven. We kunnen het ons niet permitteren hen emotioneel te schaden. We krijgen later de rekening gepresenteerd”, zegt Misiekaba. In het meeste recente geval wordt de pastor van gemeente Bribi Ministries verdacht van het plegen van ontucht.

Een tiener die na seksueel misbruik thuis, geplaatst was in het opvanghuis van Bribi, zegt tot twee keer toe misbruikt te zijn door de pastor. Hij is aangehouden, maar ontkent. Wel heeft hij bekend seksueel geladen conversaties te hebben gevoerd met het kind. “Hou je aan Gods Woord, dan ben ik er van verzekerd dat zaken niet mis kunnen”, aldus Misiekaba. De kerk belooft ook een strafmaat en “gelovigen in hart en nieren zouden liever een jaar in de gevangenis zitten, dan de schande van discipline ondergaan.”


18 REACTIES

 1. Allerlei judassen bestijgen de preekgestoel.
  Wanneer zij falen zoals ook nu weer het geval is, is het excuus steevast dat het menselijk is dan wel werk van de duivel.

  Een stevige afranseling/kotigo zou meer dan op zijn plaats zijn. Dat is pas mensenwerk.


  Maak melding

 2. Het trieste is het Christelijk geloof anders zo sterk zou zijn, niet alleen menselijke slachtoffers zijn misbruikt maar ook Christus Hem zelf is wederom met een dolk gestoken door deze satankerk leiders,

  Ik wens de slachtoffers van deze perverte gorigheid veel sterkte in de rest van hun leven


  Maak melding

 3. iedereen in suriname hebben begeleiding nodig dit geldt ook voor de d.n.a. leden en de regering.jullie moeten allemaal een hersensspoeling krijgen.de beïnvloeding van buitenaf werkt als een singer naaimachine op jullie onbewuste hersenen.

  hoe rijk zijn de bewuste predikant geworden en de niet onbewuste hoe armer.
  un tan naki un gospel drun te wojo jagi un sa si suma e’njang faro.
  dit brengt het land suriname geen millimeter vooruit.deze maken de maffia’s alleen maar rijker en het creoolse volk gaat ten onder.


  Maak melding

 4. ja
  de rekening zal gepresenteerd worden.
  in holland is al lang mensen misbruikt.
  en deze mensen zijn homo instellingen,lesbische instellingen,en andere instellingen terecht gekomen.
  het is al zo ver dat ze ook in het buitenland bekend staan met hun praktijken.
  en als zo;n volk de macht overneemt …
  wat zal deze met ons normale mensen doen?
  want toen zij zijn misbruikt hebben wij geen moeite gedaan.
  neem nu de hollandse militairen…
  bijna allemaal zijn verkrachters of homo..
  en niemand wil nu in die groep horen.
  elke dag wordt op de tv. verzocht ,kom naar de landmacht,kom naar luchtmacht, ect…
  laat het niet zo ver komen in sme..
  ik vind dapper dat men het opneemt voor de zwake …
  ga zo door…anders ga je lijken op hollanders…
  anders gaan deze zwakken een hekel krijgen aan de domocratie..(in holand is dat alleen op papier)
  laat sme niet zo ver zinken…en doe n jullie die dit lezen er iets aan.
  al vast bedankt


  Maak melding

 5. Beste mensen . Suriname moeten wij behoeden dat straks op de Johan Adolf Pengel een bord komt te staan met het opschrift : “WELKOM IN SODOM EN GOMORA ” zoals in Nederland, waar sex, koffie shops enz worden gelegaliseerd tbv de belastingen.


  Maak melding

 6. Ik heb niks tegen de Christelijk geloof. Alleen vind ik het heel jammer dat ze de indianen bekeren in het binnenland. Wat doet de regering? Waarom is Jezus blank en niet zwart? Het lijkt dat alle grote christenen blanken zijn. Alle slaven kregen door die christenen een ander naam. Is het nu niet de tijd om jullie blanke namen te veranderen. Je naam veranderen kan geen kwaad en het is zelf goed voor je nakomelingen. Of zijn jullie tevreden om de namen van de verkrachters te dragen. Dinki no mang.


  Maak melding

 7. @datra volgens mij heb jij zelf een datra nodig, ik vind dat iedereen met zij poten van kinderen moet afblijven waar dan ook dit heeft niets met land of ras temaken maar met de zieke geest van de mens de reden dat je in nederland meer over hoor is dat de media erover bericht vroeger was dat niet zo , en ik vind dat wij in suriname kunnen leren van de kennis die in nederland is om deze kinderen die voor hun leven zijn beschadig hoe je ze hulp kan bieden en de daders moeten aangepakt worden en zwaar straffen


  Maak melding

 8. ik weet het niet hoor maar sommige van jullie hebben echtr geen idee over de perverselingen van Suriname. Misbruik van kinderen? Toen ik in Suriname woonde in de jaren 70 en 80 waren de verhalen over politici, kerkvoorgangers van alle rassen,en anderen onbekende sikismas welbekend. Alleen vond men dat als je zoiets overkwam, het je eigen schuld was, want dan moest je niet zo als een motjo rondlopen…..nu praat men erover en nu doet men er misschien wat aan. En dat heeft niets met Creolen of Hindostanen te maken, en neen het is niet overgenomen van de Nederlanders. Surinamers die aan kinderen zitten zijn zelf verantwoordelijk voor hun perverse zieke geesten. De samenleving daarentegen is hypocriet en verschuilt zich achter roddel en achterklap en de kinderen, tje poti die betalen collectief deze grote grote paiman.


  Maak melding

 9. Ik lees niets over Kolonel.Bas.van.Tussenbroek, op Waterkant, want alhoewel de beste man is overleden, was hij en is hij toch ook een deel van de geschiedenisan de afgelopen 27 jaar.
  Hij was de vervanger van Kolonel.Valk, en beste gabber van Brunswijk, hij viel altijd op aan de Waterkant, spierwit overhemd en zichtbaar bewapend.


  Maak melding

 10. Door de modetrend dat mannen de jurk- en vrouwen o zo graag de broek nastreven is de verloedering van de maatschappij al ingezet.

  Ik heb inderdaad begrepen dat je onderhand bij de K.L. met achteruitkijk spiegels moet lopen.


  Maak melding

 11. Het christendom moet afgeschaft worden.
  De bijbel doet iets met de paters, dominee, dat ze zich vergrijpen aan kinderen, wereldwijd.

  Een geloof dat gebasseerd is op visioenen komt voort uit gefrustreerde, mentaal-, geestelijk zieke, angstige lijers.. zie het trieste resultaat.

  Brood dat uit de lucht kwam vallen, water veranderde in wijn, brood in vlees enz… Mensen, kindertijd zijn we al gepasseerd. Geloof is iets spiritueels en zeker geen circus.


  Maak melding

 12. Misschien krijgt deze voorganger asiel in nederland.Ze willen volgens zeggen een politieke partij oprichten voor pedofielen die deze mensen moet beschermen.


  Maak melding

 13. shame on you kabila dat je bij zo een topic allerlei politieke zaken naar voren schuift. waren.zijn deze heren Brunsie, Valk en Tussenbroek ook pedos dan, want daar gaat het hier over of wilde je een punt maken? Of is het onderwerp voor jouw te pijnlijk. Aan kinderen zitten is iets dat men in Suriname doet, op plantages, in de districten en in het binnenland, en neen ze hebben het niet van de Nederlanders, en ja het gaat van generatie op generatie, dus als je iets over dit onderwerp te melden hebt graag, maar wat intereseren mij deze geplooide oude relikwieen uit de vies deel van de Surinaamse geschiedenis mijn nou?


  Maak melding

 14. Aan:een zekere allround priester:

  Dat er mensen binnen t christendom zijn die negatieve dingen uithalen,wil niet zeggen dat t christendom moet worden afgeschaft.

  T is niet de mens die voor ons aan t kruis is gestorven,mr t is Jezus Christus de volmaakte. En als jij je ogen op de mens richt en niet op God dan is de kans groot dat jij verloren gaat.
  T Christendom is geen werk van mensenhanden, maar t is Gods werk.
  Ik kan je zeggen dat je met vuur speelt,cause nobody can Stop Jesus for being the Lord Of lords.
  Woorden kunnen dat niet stoppen
  Daden kunnen dat niet stoppen.
  Oorlogen kunnen dat niet stoppen

  Als de duivel Jezus 2008 jaren geleden in het graf niet kon tegenhouden op weder op te staan, dan wie ben jij om dat te doen.

  Je kan zeggen wat je wilt, mensen maken fouten en dat is eenmaal zo.De ene moordt, de ander liegt. De ene is jaloers, de andere steelt.Niemand weet de dag noch t uur, vandaag geniet je v t leven,morgen ben je er niet meer. Kijk maar wat er in Suriname is gebeurd(vliegramp). T waren mensen die gewoon als gewoonlijk opstonden om hun dagelijks werk te doen. Ze hadden misschien een planning gemaakt van “na t werk ga k eten,baden,lopen etc…”
  Ze hadden niet gepland dat ze niet meer thuis zouden komen. Ze hadden t niet zo gewild. Al deze mensen zijn ons voor gegaan. Ze zijn allemaal voor de troon van God verschenen om verantwoording af te leggen v.hun leven hier op aarde.
  Ze zijn ons voor gegaan,hebben hun oordeel reeds ontvangen, maar what about You and Me!!!!!!
  We zullen allemaal voor de troon van God staan om te verklaren wat we hier op aarde hebben gedaan. En niemand zal voor je praten, je zal dat zelf moeten doen.Daarom moeten we elke oordeel voor God laten.

  Voor die zelfde God die je wil afschaffen zal je komen te staan jongeman of jongedame.
  Hoe ga je je voelen????
  Het lijkt erop alsof het leven hier op aarde t echt leven is, maar dat is t niet. T echte leven begint nadat je gestorven bent en voor Gods troon komt te staan. Waar zal je voor eeuwig belanden?????????
  Bekeer je en haal die bitterheid en wrok uit je hart en neem Jezus aan in je leven.


  Maak melding

 15. Het is sinds jaar en dag(is niet iets nieuws) dat kinderen het slachtoffer zijn van de zgn. paters en fraters in Suriname en de hele wereld. Het is niet te geloven dat men zijn heil gaat zoeken in het geloof om heer en meester te zijn over onschuldige kinderen .Ik ken iemand die ook verkracht werd toen puntje bij paaltje kwam werd hij gestuurd naar nederland om alles in de doofpot te stoppen. Het is gewoonweg triest dat zulke dingen zich voor doen onder het mom van het geloof.
  Het beste is om het celibaat af te schaffen en dat die mannen een partner kunnen kiezen en dat ze niet meer de neiging krijgen een onschuldig kind lastig te vallen.

  Die ouders die geloofden de kinderen ook niet en de kinderen werden de dupe van het gedrag.
  Maar ja we moeten nu beter op de kinderen letten (misdinaartjes )en gesprekken met ze voeren enz. We kunnen dan veel kinderen helpen voor ze getraumatiseerd zijn.

  So so lobi MaVisie


  Maak melding

 16. hallo, suri mensen,

  laat je kinderen niet alleen bij de blanke mensen, ze zijn bijna allemaal ziek geworden.
  kijk maar wat allemaal in nl gebeurd.
  denk maar goed na.
  groente


  Maak melding

 17. #9 Kabila is de weg weer krijt. Wie kan hem ff naar het LPI brengen. 😉 😉

  Dit soort ontsporingen zijn heel ernstig en ik ben blij dat we in SME eindelijk zover zijn dat we de ogen er niet voor sluiten maar klip en klaar in jip en janneke taal in de krant lezen dat het schandalig is.
  Alleen zo steken we de kinderen een riem onder het hart. Laat het aan alle kinderen duidelijk zijn dat dit nooit kan en dat ze het met een gerust hart kunnen melden als zij lastig gevallen worden.
  En laat vooral charletans als de bisschop zich niet bemoeien met dergelijke zaken. Hij heeft er geen verstand van en denkt alleen aan zijn eigen klein(zielig)e belangen.


  Maak melding

 18. mensen die kinderen molesteren ,door zich te vergrijpen aan hen , vooral zij die het woord van God verkondigen zeggen eingelijk dat er in het Koningkrijk van de Hemel er voor dat kind geen bestemming is terwijl de here Jezus zegt laat de kinderen tot mij komen en verhindert hen niet.door pijn en haat te zaaien het kind te misbruiken wordt het heel pijnlijk en afstotelijk om dan de Here waarover liefde gepredikt wordt te volgen en in hem te geloven.wat de geestelijke leiders van deze man hadden moeten doen is het lijden van dit kind op zich nemen en zorg dragen voor haar welzijn.ik spreek geen oordeel uit ,want de Heer doet het wel en heeft ook rechters laten aanstellen die dan het strafrecht beginsel zullen toetsen en uitvoeren.
  wanneer het bepaalde mensen uitkomt zeggen ze kinderen spreken de waarheid,als het hen goed uitkomt dus.dit verhaal is niet van de laatste weken, het speelt zich al geruime tijd af er hebben zelfs gelovigen van die gemeente afstand genomen door naar een andere gemeente uit te kijken en te bezoeken.doordat kinderen niet de ervaringen van wolwasenen hebben mogen ze ook niet verweten worden dat ze het zelf gezocht hebben.dit kind is dus tot zonde verleidt geworden,maar de bijbel zegt wee hen die de kinderen tot zonde verleidt ,het zou voor zou iemand beter zijn een molensteen om zijn hals te binden en in zee te springen.
  MOGE DE HERE DIT KIND EN OOK ONS GENADIG ZIJN AMEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.