Nederland zal Suriname informeren over controle

37

PARAMARIBO, 7 apr – Nederland zal Suriname informeren over de resultaten van een onderzoek naar klachten over de controle op Schiphol. Dit zegt Swami Girdhari, woordvoerder van de Surinaamse ambassade in Nederland. Het onderzoek geschiedt naar aanleiding van klachten van Surinaamse reizigers. De ambassade heeft opheldering gevraagd bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken.

Het betreft vooral de vragen die gesteld worden, zoals wie voor de reis heeft betaald. Die worden als beledigend ervaren. Ook wordt geklaagd over de voortgaande lijvisitaties. “Van Nederlandse zijde is aangegeven dat de aangehaalde punten onderzocht zullen worden”, zegt Girdhari tegenover de Ware Tijd. De ambassade krijgt het resultaat binnenkort toegestuurd.

Ambassadeur Urmila Joella-Sewnundun heeft de zaak zelf aangekaart op het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Onder meer is gevraagd naar een overzicht van de vragen die gesteld worden. Ook is “bijzondere aandacht” gevraagd voor de “oneerbare handelingen en lijfvisitaties en wordt aangedrongen op maatregelen, “opdat de integriteit van de mens niet wordt aangetast.”


37 REACTIES

 1. Ik blijf erbij dat we Schiphol moeten boycotten door afspraken te maken met Belgie of Duitsland. Nederland wordt sowiewo veel duurder dan de buurlanden, door de vliegtax van E45 euro. Plus de torenhoge parkeerkosten wanneer je familie ophaalt die meestal onterecht, mensonterend en grondig gecontroleerd worden. We zijn gewoon een domme volk en laten alles toe.


  Maak melding

 2. Een domme volk zou ik het willen noemen., maar eerder een regeering die geen kant op kan e/o wil. Alternatieven zoals je zelf zei, zat, maar ja de Nederlanse belangen worden aangetast als men op Zaventum wil aandoen ipv. Schiphol. Dat de Surinamers op Schiphol mensonterend worden behandeld zal voor de regeerders ook geen nieuws zijn, en gaat nu pas na “eeuwen” met een “verklaring e/o de resultaten van het onderzoek komen. Veel hoeft men niet te verwachten. Met anderen in zee gaan is het beste, want de SLM/KLM heeft in Suriname een kip die gouden eieren leg. Het moet nu ophouden, en gewoon daadkracht tonen. Er is nmi.geen andere optie, ondanks straks de mooie woorden en beloftes van de nederlandse zijde, worden wij niet voor vol aangekeken. Het echt goed zijn dat Suriname de durf zal hebben om eens met de vuist op tafel te slaan. Trouwens een gezonde concurentie moet men aandurven.@nr.1.


  Maak melding

 3. we hebben ons nooit echt kunnen bundelen of verenigigen met elkaar we zijn verdeeld en dat weet de blankeman als geen ander en dat is de reden waarom we over ons heen laten lopen door met name nederland maar in het byzonder ook door ons eigen leiders maken er gretig misbruik van men misleid de democratie en de rechten van mensen zie maar wat de 100% controle allemaal voor mensonterende praktijken teweeg brengt.de monopolie van de tarieven van het traject naar de voormalig rijksdeel suriname. suriname heeft nederland om hulp gevraagd na de vlieg ramp vorige week terwijl bericht wordt dat frankrijk vrijwillig hulp aanbied.deze frontregering onderwerpen zich toch steeds als honden voor nederland dus worden ze ook zo behandeld!


  Maak melding

 4. Het grote probleem is dat er wel zeer ter dege, drugstransporten zijn. Wat doen wij daar in konkreto aan?

  Ik zal die rotsooi moeten trotseren op Schiphol later dit jaar, wil ik tenminste mijn nazaten een bezoek brengen.

  Als die behandeling mijn niet bevalt keer ik binnen de kortste keren weer terug. Ik hoop het niet voor de familie. En dat voor zoveel geld en moeite?


  Maak melding

 5. Beste Paagal,
  Wie bedoel je met “We”? Als je de surinaamse autoriteiten bedoeld dan geef ik je weinig kans. Zolang die gasten maar onbeperkt en kosteloos met de slm kunnen vliegen tussen nederland en suriname zullen ze er niks aan doen. En denk je dat de nederlanders zich er wat van aantrekken. Het feit alleen al dat suriname genoegen neemt met de toezegging dat nederland “het gaat het onderzoeken” zegt mij genoeg. Als het Marokko of Amerika was had nederland deze behandeling terstond beeindigd. Nu is het afwachten hoe lang dit onderzoek duurt en met welke verklaring nederland komt. En intussen kunnen die perverse douane ambtenaren ongestoord de vrouwelijke passagiers vingeren.


  Maak melding

 6. Zo verliezen wij het Geloof in Nederland. En dit komt door Nederland, want die honden kunnen gewoon ruiken aan je kleding of drugs hebt.

  De Nederlandse “honden” op 2 poten in armenaren-tenue, gedragen zich ook als echte honden op 4 poten, wat betreft het lijfvisiteren van reizigers.

  Smerige beesten op 2 poten zijn dat. Missen véélsteveel in hun sociale leven, daarom “pakken” zij de Suri’s op Schiphol.

  De meest onterende vragen zijn “wie heeft de reis betaald” , gore beesten, ze moetn dit vrasgen aan hun eigen dame thuis.
  Ook de vraag “wat komty u doen in Nederland” is ook zo’n achterlijk achterhaalde vraag.
  Deze beesten hebben nix te doen, dus doen zij het met 1 beschaafd volkje, de suri’s.

  En aan de zuidkant, zomaar met drugs over de grenzen, achterlijke debielen zijn het. Elke dag komt er 1 zending vanuit Duitsland, een uit Belgié en nog méér uit Frankrijk en Luzemburg.

  Kijk daar maar eens,
  Vriendelijke Groeten,……


  Maak melding

 7. Ik ben het met Pagaal eens. De betrekkingen tussen Suriname en Belgie zijn veel hartelijker dan bijvoorbeeld met Nederland.
  De Surinaamse regering en de SLM zouden serieus onderzoek moeten doen naar de haalbaarheid van een rechtstreekse en een reguliere luchtvaartverbinding tussen beide landen. Surnamers zouden dan Schiphol moeten mijden. Met een betrouwbare Belgische luchtvaartmaatschappij zou de SLM een samenwerkingsverband kunnen aangaan om passagiers vanuit Nederland naar Brussel vice versa te vervoeren en van daaruit overstappen op een lijnvlucht van de SLM naar Suriname. Een soort feeder airline dus.
  Zodoende worden de hinderlijke vragen en de onterende 100% controle op Schiphol omzeild.


  Maak melding

 8. 07-04-2008
  Geachte Surinaamse diplomaten, Swami Girdhari, woordvoerder van de Surinaamse ambassade in Nederland & beste sranang brada nanga sisa in Suriname en Nederland!
  Suriname heeft vaak genoeg verzoeken ingediend omtrent de vernederingen van Surinaamse passagiers op schiphol, allemaal afgewezen ofwel genegeerd.

  Op schiphol gaat het dagelijks over Surinaamse passagiers, slachtoffers van geestelijke en fysieke vernederingen, met alle trauma’s (van dien) die men oploopt.

  Op vakantie gaan betekent je accu opladen,ontspanning, voeding voor je gemoedstoestand c.q. geestesgesteldheid.

  Maar de belasting die men op schiphol ondergaat, ondervindt is een deuk op de
  geestesgesteldheid.

  De Surinaamse passagiers moeten met zoveel bijkomstigheden rekening houden o.a. vliegangst alsmede veilige opstijging c.q. een veilige landing,overvracht,vakantie budget, terrorisme, gecriminaliseerd worden c.q. mensonterende behandelingen op schiphol, eventuele openstaande boetes. Het kan vakantie, familie of een rouw bezoek met heel veel verdriet en pijn zijn, ongerust over de achter gebleven gezinsleden zo ook bejaarde ouders en heimwee. En om niet te vergeten de (Post Traumatische Stress Syndroom) herinnering van de Surinamers die levend verbrand zijn op schiphol.

  De Surinaamse passagiers op schiphol, zijn vliegtuig slachtoffers. Stukje bij stukje sterft de Surinamer zowel fysiek als geestelijk uit (burnout).Aftakeling van de fysieke & psychische conditie.

  Burnout is een stoornis die wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting van lichaam, geest en ziel. Hij ontstaat vaak in een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen(life events) of gebeurtenissen die kort na elkaar plaats hebben gevonden zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen optreden. Degenen die aan burnout gaan lijden, hebben vaak de neiging om in perioden van stress juist door te gaan en onvoldoende aandacht aan zichzelf te besteden.

  Hierbij is het vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Het helder en systematisch kunnen denken en het goed kunnen verwerken van emoties is in meer of mindere mate verzwakt. Men is “door de spreekwoordelijke bodem gegaan,de rek is uit het elastiek en is geknapt”. Meer abstract geformuleerd kan men zeggen dat er een ernstige verstoring is ontstaan in de balans tussen belasting en belastbaarheid op fysiek, mentaal en sociaal niveau. Het een en ander leidt tot de volgende:

  Symptomen burn-out:
  (waaronder potentiële primaire trauma die Surinaamse passagiers oplopen op schiphol)

  Onrust, Paniekaanvallen, Irritatie,Weerzin tegen het werk,Veel ruzie maken

  Zich terug trekken,Veelvuldig of permanent ziek melden,Uitputting, Algeheel gevoel van

  Malaise,Slaapstoornissen, Gespannen spieren, Hoofdpijn, Hyperventilatie,Klachten aan het en bewegingsapparaat.

  Surinaamse (schiphol slachtoffers)passagiers komen de symptomen u bekend voor?

  De Schiphol/Nederlandse overheid c.q. Nederlandse justitiële autoriteiten moeten een massa (mega/kwantum) schadevergoeding uit keren aan al de Surinaamse (getraumatiseerde slachtoffers)gedupeerden.

  Zelfs bejaarden, kinderen, baby’s, zwangere vrouwen worden niet ontzien van de vernederingen en schaamteloze, mensonwaardige behandelingen door de witte (Hollandse) douane ambtenaren, security en marechaussee in opdracht van de Nederlandse overheid.

  (Er zijn zelfs gevallen van miskraam door de inwendige visitaties van de brutale ongemanierde, respectloze Nederlandse ambtenaren o.a..Douane, Security en Marechaussee).

  De omstreden zogenaamde 100% controle op schiphol,maar wel die alleen op de Surinaamse passagiers is van kracht vanaf het moment dat het vliegtuig op schiphol arriveert. De witte passagiers mogen op schiphol gewoon vrij rond lopen bij aankomst. Bij de Surinaamse passagiers staat een politie lintje dat crime scene aan geeft.
  Surinamers o.a. kinderen, vrouwen, zwangere vrouwen, bejaarden, invaliden etc. mogen na aankomst op schiphol zonder toestemming (onderbegeleiding) geen gebruik maken van de (wc)sanitaire faciliteiten.
  De Surinaamse president heeft zelfs zijn bezorgdheid geuit tegenover de Nederlandse minister president en het staatshoofd Hare Majesteit de Koningin over de mensonwaardige behandeling van Surinaamse reizigers met de Nederlandse nationaliteit c.q. Surinaamse ingezetenen.

  De Nederlandse overheid heeft niet eens gereageerd op de bezorgdheid van de Surinaamse autoriteiten met name president Ronald Venetiaan over de mensonwaardige behandelingen van Surinamers op Nederlands grondgebied.
  Geen vuiltje aan de lucht, Suriname gaat gewoon verder met Holland tot de orde van de dag.
  Het stikt o.a. van de witte Nederlandse stagiaires en Nederlandse militairen in Suriname,die met respect en fluwelen handschoenen worden behandeld,zonder belemmeringen in hun bewegingsvrijheid.

  En nu dit verzoek van Suriname voor een identificatie, Nederlandse forensisch team, zonder enige vorm van gêne. Holland is een klein landje in de wereld die geen respect heeft ofwel toont voor Suriname c.q. levende Surinamers zowel in Suriname als Nederland, (in het bijzonder primair in een precaire situatie).

  Ps. Het betreft vooral de vragen die gesteld worden, zoals wie voor de reis heeft betaald,aldus de verontwaardiging en bezorgdheid van de Surinaamse Ambassade.
  Volgens mijns inziens is het de normaalste zaak als een potentieel passagier betrapt is op contrabande ofwel drugs smokkel, dan is het primaire dat de potentiële koerier tot het bot wordt ondervraagd met tot de tanden bewapende tools, verhoor technieken en justitiële skillls binnen de perken van de wet wat een goeie diensdoende politionele ambtenaar betaamd.
  Maar laat de onschuldige burgers met rust en behandel ze met respect, primaire in het bijzonder, bejaarden,invaliden, vrouwen, zwangere vrouwen, kinderen & baby’s.
  het gros van de Surinaamse passagier heeft nota bene een Nederlands paspoort, het hebben nogmaals nota bene de Nederlandse nationaliteit ook nog nota bene een Christelijke achtergrond met nota bene Christelijke normen en waarden.
  Voor de goede orde, wij Surinamers, met onze christelijke normen en waarden en de gematigde, humane Surinaamse moslims en hindoes zijn geen terroristen en wensen niet als zodanig behandelt te worden.

  iemand (passagier(s))die zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten,contrabande (heterdaad betrapt) dan wel/in zo een geval kan je overgaan tot ondervragingen c.q. lijfelijke visitaties. Dan wel dient/ hoort het niet in het openbaar te geschieden, maar wel in de bestaande verhoor ruimtes/ kamer.
  Sranan sa wini. Neks no fout!!!!
  Malli groetjes, ik salueer u, & sa’luut “8 (maypapa)!!!
  Du beetje bij beetje maak ik mijn zelf kenbaar bij jou. OYR. dit zijn de initialen van mijn voornaam. Puzzel ze.
  Patriot!!!


  Maak melding

 9. SSurinamers zijn laf als het op dit soort zaken komt. Als het marrokanen of turken waren geweest hadden die allang heftig gereageerd. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld aan ze nemen. Ze maken tenminste een vuist. Maar ja “de surinamer” bestaat niet.


  Maak melding

 10. De familie in het buitenland ophalen, kost zeker niks?!

  Bovendien hoeft men niet uren voor de aankomst van de familie op Schiphol te zijn. Het duurt toch minstens 1,5 uur na de landing voordat men door de controles is.


  Maak melding

 11. Behandel die witte man/vrouw netzo als ze in suriname aankomen dan zal je zien hoelang het nog duurt. Maar die blankevrees zit er nog steeds goed in.


  Maak melding

 12. Deze surinaamse regering is niet in staat een rechte rug te hebben tegenover Nederland en zal zonder tegenmaatregelen te nemen z’n onderdanigheid tegenover bakrabassie handhaven.Bijna 33 jaar na 25 nov. 1975 en we zijn nogsteeds geen partners met gelijke rechten.Het is nogsteeds zo dat Nederland mag en Suriname moet!Ik stel voor dat de regering Venetiaan als tegenmaatregel elke bakra die een visum aanvraagt voor Suriname een gezondheidsverklaring moet overleggen waaruit blijkt dat die persoon niet aan besmettelijke ziekten zoals geslachtsziekten enz.lijdt of heeft geleden,geen criminele of racistische achtergrond heeft,geen drugs gebruikt en zich nooit schuldig heeft gemaakt aan sex met minderjarigen en dieren.
  Dit is mijn voorstel en dit is wat ik zou doen als ik in de plaats was van die slappe Lygia Kraag Keteldijk. Stree de’f stree wie nooit mag frede!


  Maak melding

 13. Bij de vraagwie er voor de reis heeft betaald gis maar een antwoord op zijn plaats.
  Niet je oude tering moer.
  En de rest kunnen ze zakken in de stront met zulke vragen.


  Maak melding

 14. Ik vraag mij soms af, waarom wij als natie niet Belgie kunnen aandoen met onze vluchten. Het is goedkoper en ook niet ver. Surinamers zijn is een heel moeilijke volk ! Waarom kunnen wij de KLM niet boycotten door met een andere maatschappy te vliegen, het is toch voordeliger. Dat geld is van jouw en de KLM kan je niet dwingen met hun te vliegen. Het probleem zite bij onze regering daar in Suriname. Onze regering is niet capabel genoeg om het land te leiden, omdat er teveel ondeskudige mensen in de regering zitten ( b.v. Brunswijk, Somo enz ). Vriendjes politiek allemaal. Hoe wil je dat zulke mensen voor het land moeten onderhandelen , als ze niet goed geschoold zijn. Hun woorden keus zal ook karig zijn .


  Maak melding

 15. Mensen waar praten we over ??? Voor dat Ned met deze controles begon hebben ze eerst toestemming aan Suriname gevraagd (en gehad) van de toenmalige Min van Jus. & Pol. Siegfried Gilds. De Nederlanders zijn niet dom maar hebben zich ingedekt, en waarschijnlijk Gilds ook gechanteerd vanwege z’n contacten (en spandiensten) met ANDY !!!

  We moeten dus niet zeuren want die SPA en NF lieden hebben zelf ingestemd met deze controles dus snap ik niet wat Joella-Sewnundun op dit moment aan het doen is.
  Waar was je al die tijd Urmilla ????????
  ben jij nou echt zo onwetend of anders net zo achterlijk en dom als de politici die jou
  op deze plek hebben gezet ?
  Urmilla, je kunt al vast beginnen met jou countdown (en inpakken) want je hebt nog max 2 jaar te gaan.


  Maak melding

 16. Als ik de reacties lees vraag ik mij echt af of dit niet een grappen en grollen rubriek is. of misschien toch gewoon een “oeverloos gekanker” rubriek.
  Ik weet niet goed of ik plaatsvervangende schaam te moet tonen of gewoon hopen dat een aantal misschien ooit het licht ziet.


  Maak melding

 17. ik ben 16 maart 2008 uit sur gekomen je gaat naar sur met blijschap bij terug keer heb je alleen maar stress zelf door de stuwadess wordt je zo onheus behandeld klm heb ze al geleerd hoe ze met de slaven moeten om gaan .
  bij aankomst op schiphol wordt je aan je doos gefouleerd en wordt heel hardt op de maag gebonkt en onbeschoft gezegt dat je benen moet spreiden kan toch niet in het openbaar,sur moet de ned ook de zelfde behandeling geven wij brengen drugs hun gaan met kleine kinderen naar bed heb ik met mijn oog gezien pedofielen.alida


  Maak melding

 18. het is heel jammer, maar het in eenmaal zo suriname kan niet zonder nederland.
  al deze problemen hebben we aan ons zelf te danken. wij (suris en surineds) hebben heel wat drugs naar holland gevolgen. de gene die geld gemaakt hebben zitten nu goed in spek. kijk maar wat deze mensen allemaal hebben (in sur en nl). en afgelopen jaren hebben er heel wat mensen geprobeerd hiervan een graantje mee te pikken, met. maar de kraan word nu heel strak dicht gedraaid. en ook hier is het zoals altijd, de goede lijden onder de slechten. dus we kunnen altijd de nederlanders de schuld geven van alles maar kijk ook eens naar je zelf………..
  helaas hebben we dit te danken aan ons zelf, en die hollanders doen gewoon hun werk, zoals M Fleur het zegt er is eerst toestemming gegeven door sur zelf. maar het kan zeker anders, de 100% controle.


  Maak melding

 19. beste asoade,

  ik vraag me af of je ooit naar nl bent geweest. of je klinkt dom als je in nl woont.
  kan je nog de vluchten herhinderen naar brussel vanuit paramaribo……
  dat zijn de problemen die je krijgt als je met een ander vliegt, en ook daar hebben ze 100% controle. en dan moet je geluk hebben dat ze geen frans tegen je praten.
  en schiphol ligt 20 minuten van brussel af met de vliegtuig. en echt dichtbij is brussel niet, als je 2.5 uur moet rijden vanuit amsterdam en dan weer terug . en laat staan de mensen die je moeten brengen of ophalen hoe lang zij moeten reizen.
  daar moet je zin in hebben, betaal iets meer en bespaar een hoop ellende.

  je zegt surinamers zijn een moeilijke volk….. was dat maar zo. het is jammer dat de bevolking geen eenheid heeft. alleen als er een voetbal wedstrijd is dan vormen we een eenheid. het enigste wat we doen is zeuren en klagen over de regering. die doen gewoon wat hun uit komt. uiteindelijk houden we ons mond en gaan weer verder met andere zaken.
  de grootste probleem geef je zelf aan, de regering. daar ben ik het 100 % met je eens dat is wat eerst moet veranderen.


  Maak melding

 20. sommige hier willen mij in een bepaalde hoek duwen maar zal ze niet lukken. laat een ding duidelijk zijn in ben tegen de mens onterende manier van controllen .maar ik vind ook dat wij ook naar on zelf moeten kijken naar de mensen die zich surinamers noemen en van situatie in suriname misbruik willen door hun eigen landgenote drugs te laten smokkelen naar nederland en de surinamers die denken heel snel rijk te willen worden, word tijd dat men op zanderij ook hun werk goed gaat doen, we moeten de mensen die met drugs geld dure huizen gaan bouwen in suriname keihard aanpakken want velen landgenoten van ons denken dat zo makkelijk hier gaat er moet soort plukse wet komen net als nederland als je het tegendeel niet kan bewijsen alles in beslag nemen dan zullen wij minder last hebben van deze criminele misdadigers. dit is mijn mening


  Maak melding

 21. fleur,

  kun je niet de vraag stellen waar was venetiaan al die tijd als staatshoofd?

  Kennelijk had je een bosneger verwacht als ambassadeur?


  Maak melding

 22. Meneer Pagaal als je denkt dat je bij de buren beter behandeld word dan in Nederland moet je maar afwachten. Vooral bij de Duitsers, als je niet oppast moet jij je helemaal uitkleden. dan zal jij je afvragen waar moet ik een klacht indienen.(geen) want die leven nog in bananentijd al is het een moderne ontwikkelde land.

  ramsesV


  Maak melding

 23. We moeten suriname aanvallen niet nederland.Waarom willen ze niet met belgie zaken doen de slm??? Nee hoor want ze verdienen samen met klm.En ja de klm dwingt niemand om te vliegen met ze,je bent vrij om te kiezen.Laten we dat maar eens doen ,alleen met de slm vliegen.Geen klm tickets meer boeken of voor een paar maanden helemaal niet meer naar suriname gaan ,dan zullen ze zakken met hun prijzen,maar geen ene surinamer bijna die dat zou willen doen.

  Dus niet klagen allemaal.We hebben geen eenheid als de moslims.

  Dit zal nooit ophouden.


  Maak melding

 24. Beste Asoade,
  Denk je nou dat Belgie echt zit te wachten op surinaamse vluchten. Ze weten vast en zeker dat veel surinaamse reizigers heel moeilijk zijn. Ze hebben toch ervaring met moeilijke surinamers op hun luchthaven amok maakten midden jaren 90. Ik heb het persoonlijk mogen meemaken wat gebeurde als er overboeking had plaatsgevonden. De surinaamse aso’s gingen flink tekeer tegen de belgische luchthavenmedewerkers terwijl de overboeking was veroorzaakt door de surinaamse reisbureaus in nederland.


  Maak melding

 25. Ik werk toevallig in de bagagekelder op schiphol en het zijn niet alleen de vluchten uit Suriname.Vluchten uit Curacao,Columbia,en zelf uit Turkije vallen onder wat ze noemen risico vluchten.
  Als je wat wilt aanpakken,begin dan bij de bron en dat zijn de smokkelaars zelf.Die verpesten het voor de goedwilligen.Laatst zijn nog tientallen beschermde zangvogels in beslag genomen uit Suriname.Het houdt maar niet op.Op alles waar geld aan te verdienen valt wordt misbruik van gemaakt.


  Maak melding

 26. Get a life,

  Voor de amsterdamse Surinamers is het natuurlijk leuker om snel bij Schiphol te zijn en grondig vernederd te worden, maar wat denkt je van de rest van de surinamers in Ned. Voor Rotterdam, brabant limburg enz.enz…..kan reizen naar Antwerpen veel sneller en gunstiger zijn met de auto. Naar antwerpen rijden ben ik minder vaak files tegengekomen dan naar Amsterdam. Dus het kan wel.


  Maak melding

 27. Nederland zal Suriname informeren over controle…..Laat ons niet lachen…wij leven in maand April.

  Hebben wij iets gemist op 1 April dan.


  Maak melding

 28. Met welk Europeesland wij ook zouden mogen dealen, je zal niet kunnen voorkomen dat sommigen een handeltje drugs met zich mee zullen voeren. Vooral now die a libi e kong moro tranga dei fu dei gi so wang fu unu.

  Het is in Suriname een fluitje van een cent om aan die troep te komen. Wat wij daar zelf aan? De goeden lijden onder de kwaden.


  Maak melding

 29. deze hele drugs probleem hebben te danken aan de de gene die zogenaamd adviseur van staat was in suriname dat deze mensen suriname een slechte dienst hebben bewezen in het buitenland staat vast en brunswijk die zogenaamd die dame moest helpen met haar koffer vol drugs om iedere keer nederland de schuld te geven vind ik niet eerlijk, dit heeft niets met eenheid te maken tegen woordig zijn de controlles op iedere luchthven strenger dat heeft met 11 september temaken moslim of geen moslim je zal die controlles moeten ondergaan.


  Maak melding

 30. Ik ben het ook eens met de mensonterende behandeling op schiphol. Maar ik zie niemand zeggen dat het op Zanderij zo lek is als een mandje. Want als die klojo,s daar beter hun werk deden waren hier ook minder drugvangsten geweest.

  En niet te vergeten de vele tjoekoe,s die ook plaatsvinden om de drugs door te laten.

  Wie is het hiermee eens???

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 31. kijk wie over drugs praat,het hangt net onder zijn neus,en van anderen zogenaamd
  kenbaar willen maken waarvan het reeds kenbaar is, het is geen nieuws het verwondert
  mij dat niet,80 de schuld draagt.Als je er bepaalde zaken aanhaald wat er allemaal op zanderij gebeurd,wordt zo wie zo,gecenssurreerd


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.