woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieProces Decembermoorden Suriname uit formaliteiten

Proces Decembermoorden Suriname uit formaliteiten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 apr – Het strafproces rond de Decembermoorden kan binnenkort echt goed van start. De Krijgsraad heeft de laatste formaliteiten afgerond. Onder meer zijn de laatste excepties verworpen van hoofdverdachte Desi Bouterse. Het Openbaar Ministerie is bevoegd tot vervolging.

Bouterse’s advocaat Irwin Kanhai had gevraagd om het niet ontvankelijk verklaren van het OM. Onder meer zou geen rekening zijn gehouden met het algemeen belang. De meerderheid van de samenleving zou namelijk voorstander zijn van een waarheidscommissie in plaats van strafvervolging. Ook zou de redelijke termijn voor vervolging reeds zijn verstreken.

Geen van de tien excepties heeft het gehaald. Kanhai heeft het besluit niet ter plaatse kunnen aanhoren. Hij was samen met de verdedigers van de andere verdachten weggelopen, omdat het allemaal te lang duurde voor de zaak aanving. “De krijgsraad toont geen respect, we zitten zo lang te wachten en niemand die ons wat zegt”, zei mr. Kathleen Brandon. Het is nog niet bekend wanneer de zaak wordt voortgezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. met recht zeg men advocaat van de duivel dit past bij kanhai als hij het over belang heeft wat voor belang is er gediend om die mensen op beestachtige manier te vermoorden hij klaag dat hij lang moet wachten meneer kanhai hoelang wachten de nabestaanden om te weten waarom hun vader broer geliefden zijn afgeslacht door die beul bouterse , toneel spelen is voorbij kanhai dat geld ook voor bouterse wees een man en ga in rechtzaal jou spijt betuigen voor de wandaden die jij land en volk heb aangericht dan ben je een man in mijn ogen maar nee je ben te laf, en op deze man zitten sommige te wachten om suriname vooruit te brengen een grotere onzin heb ik niet gehoord , iemand die 5 regeringen heeft versleten van 1980 tot 2000 en nu gaat hij het wel goed doen laat me niet huilen . komt erbij dat het buitenland niet op moordenaar en drugs dealer zit te wachten en zo iemand moet ons land in het buitenland vertegenwoordigen oohw nog wat, dan moet iedereen naar hem toekomen want hij mag zij poot niet in het buitenland zetten


  Maak melding
 2. Geachte sranan man, naga oema! 06-04-2008

  Efoe a sani e bos dan miki a bos!

  Ik en vele andere waarachtige Surinamers worden gek van dit poppenkast politieke Hollands proces op Surinaams soeverein grondgebied!
  *
  Suriname heeft twee verschrikkelijke vliegrampen achter de rug.
  Suriname heeft meerdere watersnoden (rampen) achter de rug.
  *
  We hebben (militairen) coups, guerrilla (burger) oorlog achter de rug.
  *
  De koloniale (bloederige)trauma’s c.q. hibbies achter de rug.
  *
  Wat Suriname nu te wachten staat ti a waswaskodo bos, is niets vergeleken bij de rampen die wij achter ons hebben. pre pre feti e kiri ston doifi.
  *
  De enige winnaars zullen ding wit man (westerlingen)in het bijzonder Holland zijn.
  *
  Suriname is overspoelt met alle pluimages (vormen) van gewapende machten, bij de overheid als particuliere organisatie alsmede de illegale gewapende (groepen)machten.
  *
  Dus overheid c.q. militaire krijgsraad/rechtbank c.q. justitiële autoriteiten, blijf maar als een Marionet van Holland aan zijn hand (leiband)dansen annex schoot hondje naar zijn pijpen dansen, als eenmaal de vonk in de pan is geslagen (de geest uit de fles), dan krijgen we de poppen aan het dansen.
  *
  In Kenia leek het heel erg, een paar burgers met kapmessen. In switi sranan wordt het nog erger daar zijn het burgers die met vuurwapens elkaar te lijf zullen gaan, en vergeet vooral niet de speciale (elite corps) eenheden die Holland speciale trainingen heeft gegeven. De wereld zal Kenia niet meer nemen als voorbeeld, maar Suriname, in een uit de hand gelopen (politiek) geschil.
  *
  De druppel doet de emmer overlopen, als eenmaal de geest uit de fles is dan zijn de rampen te samen die Suriname tot nu toe is overkomen een picknick, wat Suriname te wachten staat na de miskleun, mismanagement, politieke blunder, verkrachting van de politieke evolutie, overmoedige machtmisbruik in het politiek spectrum. si na bribi te a lati ka ba.
  *
  Suriname loop niet meer achter de feiten aan. Verzoen je met al je onderdanen, vooral in een omstreden beladen politiek geschil. Laat je niet verdelen (verdeeldheidpolitiek) door vreemde (buitenlandse mogendheden)machten. Kies voor solidariteit (bewustzijn van saamhorigheid) Een nieuwe vorm van burgeroorlog zal niet alleen in het binnenland van oost- Suriname gevoerd worden, maar door heel Suriname en Fooks natuurlijk ook in Paramaribo & Nikerie.
  *
  Kortom mongolen met jullie ziekelijke machtspelletjes, over de “koppen” van de onschuldige, onnozele, ofwel arme Surinamer heen, ik en vele andere waarachtige Surinamers zijn al langzamerhand jullie spuugzat. Om zo met onze leven en dat van onze dierbaren in nodeloze/onnodige bloederige avontuur mee te sleuren en te storten in een donker gat.

  Politiek is vies en smerig, als je in het politieke vak zit en je begint de stank van een politiek geschil te ruiken, moet je dan geen lange (gezicht)neus optrekken voor de stank en de viezigheid met handschoenen aan wil gaan opruimen. Wees een diplomaat (parlementaire) met (spier)ballen om knopen door te hakken. Je kan niet iedereen blij maken, zo zit de wereld nou eenmaal niet in elkaar maar het gaat uiteindelijk om het groot geheel in landsbelang, de openbare orde & veiligheid.
  *

  PS
  Onder meer zou geen rekening zijn gehouden met het algemeen belang, aldus de verdediging.
  Neem lering uit je recente arrogante geschiedenis dat geleid heeft tot bloedvergieten. Namelijk punt een; het ontstaan van de revolutie door naïviteit, machtmisbruik, arrogantie van het burgerlijk gezag. Punt twee Brunswijk is begonnen als enkeling zonder voorbereiding (gestart met nul manschappen, achteraf heeft hij wat manschappen weten te ronselen) heeft een bloederige guerrilla oorlog gevoerd na een geschil met zijn meerderen (baki).
  Tegen coups door arrogantie, van machtswellustige jonge militairen die gemanipuleerd werden door machtswellustige burgers. Het zelfde lot wat George W. Bush is beschoren in Irak, machtwellustige machthebbers kan makkelijk gemanipuleerd worden,vooral als je een worstje voor hun neus houdt en hem voorhoudt dat dit een peulenschilletje zal worden al-la Grenada.
  *

  Nu wordt de slapende reus in Suriname gestoord in zijn diepe slaaprust. De legende zegt dat de reus tenminste 1000 jaar moet slapen voor hij voorgoed inslaapt, maar wee je ge bee te als hij voor die tijd gestoord wordt en ontwaakt dan sranan pi kin foe teki ing. Dan verscheurt en vernietigt hij alles wat hij op zijn weg tegen komt, dood en verderf.
  *

  Hebben jullie niets geleerd uit de geschiedenis, dat een kleine djoegoe djoegoe zich als een olie vlek kan verspreiden ofwel als een lawine. O ja, ik weet precies wat du denkt a man disi e taki wan lo low low sa ni. Du lacht in zijn vuistje dat er korte metten word gemaakt met de reus en zijn aanhang. O ja du want de witte mensen komen helpen om de reus een kopje kleiner te maken. Sorry dat ik de witte mensen nog niet had ingecalculeerd in het grote bloedbad dat zal plaats vinden in Suriname. De witte mensen komen in Suriname helpen, precies zij de Irakezen en de Afghanen helpen. Du na het bloedbad zal ik niet meer kunnen reageren want ik behoor tot een deel de reus in Suriname, ik zal mij opofferen voor mijn vaderland. Nogmaals du, na de laatste burgeroorlog kan ik niet meer op je reageren bij deze moet ik je nog teleurstellen dat vele waarachtige Surinamers hier op dit forum ook niet meer op jou zullen reageren om dat zij zich ook hebben opgeofferd voor hun vaderland Stré de f’stré, wi no sa frede. Gado de wi fesiman. Eri libi te na dede wi sa feti gi Sranan
  *
  Patriot!!


  Maak melding
 3. ja du ik ben een volgeling van patriot en ik sta volledig achter zijn uitleg.ook ik sluit mij aan bij patriot.de tijd zal het leren.


  Maak melding
 4. het enige wat ik jou wil zeggen nummer 5 want jij noem mijn naam , op het internet kan je heel veel informatie halen doe dat a.u.b dan verkondig je deze onzin niet als je wil weten hoe misdadig bouterse is geweest zoek informatie op het internet en kom niet iedere keer met zelfde gelul van de blanken de schuld geven , de wereld is niet meer de wereld van 1980 we leven nu in 2008 je ben een patriot waarom hebben jullie niet koeroe bedvrijd van de guyanesen jullie hebben alleen maar grote bek meer niet en onzin hier verkondige jou eigen mensen afslachten dat kan bouterse maar de guyanesen wegjagen op surinaams gebied nee onschuldige mensen in het binneland vermoorden moi wana dat is bloed vergieten 8 december zijn eigen vrienden ombrengen horb en als je al deze beschuldiging gehoord te hebben en nog steeds die moordenaar als held zien jongen laat jou nakijken met jou velen hier iemand die zoveel vijanden heeft nou dan is er iets mis met hem of niet of ziet de hele wereld het niet goed als je na gaat met wie deze man bouterse allemaal probleem heeft gehad van chin a chen tot horp haakmat wijdenboch simons nog velen meer kom ik tot een conclussie bouterse is parnoide machts dronken moordenaar die thuis hoord in de gavangenis en als jullie suriname willen isoleren dan moeten jullie zo dom zijn om hem als president.


  Maak melding
 5. ai du het is duidelijk dat jij je geschidenis niet kent het is makelijk tebekritiseren als je wel de bel hoort maar niet weet waar de klepel hangt du ik denk niet dat jij een recht geaarde surinamer bent maar je roept een hoop troep jij bent een typische front aan hanger je stemd frond maar vind het vreemt dat suriname pinaard wat uit de koker van de ndp gekomen is (bijv de brugen over de sur en coppename rivier )
  kon en kan het frond nooid na doen
  de enige rede waar om dit proces 25 jaar na dato pas plaats vind is om dat na aldie mislukte plannen van frond men tot oordeel is gekomen dat als er weer verkiezingen komen men het volk niet meer voor de gek kan houden en dat bouta de macht over neemt met een over machtige verkiezings overwinning
  dus men denkt als hij opgesloten is dat die dieven vrij spel hebben .
  maar dat hebben ze mis ik sta immers ook net als patriot klaar voor mijn land tot de dood mij scheid
  let op!!!! laat je niet beet nemen


  Maak melding
 6. De bezetting door Guyana is gebeurd toen defensie en buitenlandse zaken nog onder Nederland valt, dus voor de onafhankelijkheid in 75. Nederland met zijn Tris heeft letterlijk geen poot gedaan om het op te lossen., toen de bezetting plaats vond, dit ondanks het feit dat Suriname nog deel uitmaakt van de koningkrijk der nederlanden. Die heeft het lekker precies zo gelaten voor ons. Om toch enigzins de Surinaamse aanwezigheid op het “corantijn-driekhoek” te tonen, heeft Suriname de zg. “DEFPOL” opgericht, die na een korte eao opleiding naar het gebied zijn gezonden olv. de Groot Majoor Lapre., niet om “combat” te voeren, maar enkel daar in de buurt op de post aanwezig te zijn. Nederland was(is) laf om de TRIS daar naar toe te dirigeren want zij hebben waarschijnlijk geen belang bij, anders kan ik het niet verwoorden.Dat wij nog met probleem met Guyana in onze maag zitten, is ook mede dankzij de lakse houding van Nederland de voormalge kolonisator. De toenmalige regeering heeft ook niet aan Nederland voorgehouden om eerst de problemen met Guyana op te lossen, alvorens wij de onafhankelijkheid in gaan., men had toen haast. De toenmalige regeering olv. Aaron had ook geen pest gedaan om het gebied te “bevrijden”.Nu is het weer de schuld van Bouterse zo je wilt 80. Jammer dat ik het weer moet zeggen, maar als men het zelf heb meegemaakt op MOIWANA, dan zou men vandaag anders kraaien., want de werkelijkheid was anders dan wordt beweerd. De laffe “democratie hersteller” brunswijk had haast iedereen daar bewapend jong en oud., en hij zelf vluchte als een “slang” voor het vuur weg. Dat het volk niet meer geloof in de mooie praatjes, blijkt uit de recente opinie peiling dat Bouterse en de NDP de grootste partij is en blijft dit ondanks alle verdachtmakingen. Opvallen is dat 80 de schuld krijg van alles. Vechtpartij in het DNA, schuld van 80, Brunswijk als een dolle op Moengo ect,. te keer, 80., wanbeleid met de gronduitgifte., 80.,Venetiaan in de greep van zijn “vrienden”, 80., Het volk verpauperd ondanks 3x Venetiaan, 80., criminaliteit toegenomen en verhard, 80., Somo gevaarlijk etnisch bezig, 80., zus dit en zus dat, 80., je moet erom lachen., Dat de NDP de grootste partij is., is ook “iets” van 80.


  Maak melding
 7. Rogers en Vene’s betogings makker “Abaisa” is tijdens een betoging vlak voor hun ogen door de politie neer geknald ,maar tot op heden hebben zij nooit geplijt voor een onderzoek al of niet verjaard.


  Maak melding
 8. Du wat is het verschil tussen bouta en busch 2xB joe e sriebie jang joe bief stuk swietie jere in tata kondre. old soldier never dies.

  afz. Rico


  Maak melding
 9. A.Kromodimedjo,duidelijke taal,ik plaatst nog iets de prijzen in de winkels die omhoog gaan komt het van ,80,Rijst niet te betalen,80
  het volk dat van percelen gehaald worden,80,fraude Financien,80,Fraude LVV,80,
  Onderwijs,80,Een ABOMA die ze in hun gewurgd greep heeft,80?????? een slappe president ,80
  Witte die in onze aangelegenheden wroeten en overal hun kop opsteken,80


  Maak melding
 10. DOMBO-DU,jij bent toch zo democratisch?????Wat zeik je nou over Kanhai?Kanhai is een advocaat,mag hij zijn client niet verdedigen????,volgens jou heeft een advocaat geen recht van spreken(verdedigen).

  No. 5 9 10 en 12 ,nou weer oeng srifi nanga DOMBO-DU,vaak genoeg heb ik hem gesmeekt zijn geschiedenis op te halen,maar tja ifoe HAAT deh ini joe,a moelijk foe poor ing.Het is letterlijk en figuurlijk dweilen met de kraan open bij DOMBO-DU,hij zeikt over Bouta,maar weigert te geloven dat zijn maat Brunswijk ook een VEROORDEELDE DRUGSDEALER IS,ook hij kan geen poot in het buitenland zetten how comes??Druggie Brunswijk holde naar de plaats van het vliegtuig ongeval zg om te helpen,wie gelooft dat?Hij is zijn drugs veilig gaan stellen,wat voor kabeza heeft ie over redding???
  ongeletterde Brunswijk en pedo Somo hebben de macht in Suriname,niet BaVene,Sardjoe of Sankokkie.

  DOMBO-DU,leef met het idee:NDP is en blijft de allergrootste partij in Suriname,eindelijk wordt het Surinaamse volk wakker ,ze hebben door dat VHP en NPS,slappelingen en BOEVEN zijn.


  Maak melding
 11. de naam bouterse is een begrip geworden.men kan zeggen wat men wil,maar de realiteit wijst anders in suriname.
  dan heb ik het niet over verkiezing of iets anders.dit geldt alleen voor de naam bouterse.


  Maak melding
 12. ik denk jij beter een duik in de geschiedenis moet nemen, maar je kan ook op het internet genoeg informatie halen een tip voor jou nummer 15 weet je nog de minister van defensie onder bouta en bosje die die indiaanse meisje van 14 jaar heeft vekracht hij moest voor de rechter en is ook veroordeeld dwarka panday zeker geheugen verlies zoals alle mensen van de ndp ik heb nog wat voor jou suriname moet kiesen tussen isolatie of globalisatie dit waren woorden van bosje toen hij uit de ndp stapte en doelde op de keuze voor bouterse zou en gaat lijden tot isolatie en die zelfde man bosje gaat weer samen werken met ndp dit is geschiedenis en feiten nummer 15 geen anasie torie van jou en nummer 14 zo kan ik een hele rijtje noemen van de tijd van bouterse .


  Maak melding
 13. Dat is jou geschiedenis DOMBO-DU,of is die veroordeling van je lei-ijer Brunswijk een broodje-aap verhaal??Ik hoef niets op het internet te zoeken,want ik houd het nieuws bij zowel binnelands als buitenlands,dus volgens mij ga jij het internet af, opzoek naar dingens die jij niet begrijpt, dan maak je,je eigen geschiedenis noh??
  Enige wat jij steeds doet is,terugvallen op de jaren 80,al het andere is voor jou onbekend,je weet geen eens dat je drugsbaron Brunswijk ook geen voet buiten Suriname kan zetten.En je weet ook niet dat Somo ook is berecht,wegens sexueleintimidatie?
  Maar goed we gaan nu naar je huidige lei-ijers,wat hebben Gilds,Punwasie enz .niet allemaal geflikt?Ze lopen nog steeds vrij rond,ook Amofo.Scholen storten haast in,scholen hebben geen goed matriaal,schoolboeken,schriften,schrijfgerei,geen behoorlijke schoolbanken,tjeh potie je ziet de arme scholieren dagelijks met stoelen naar school sjouwen,maar jouw lei-ijers zetten wel kasten van wonigen voor zichzelf neer,hoe rijm je dat??Dit is geen geschiedenis dit is het heden DOMBO-DU,dus stop eens een keer met het verleden en kijk naar het heden, HAAT ZAAIER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES