Surinaamse bananenindustrie niet transparant

6

PARAMARIBO, 28 mrt – De bananenindustrie kan niet bepaald transparant genoemd worden. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Voor belanghebbende buitenstaanders is er vooral financieel nauwelijks zicht op zaken. Dus kan ook niet worden uitgemaakt of het er werkelijk zo floreert als beweerd wordt.

Toezichthouder Stichting Behoud Bananensector Suriname, SBBS, geeft steevast aan dat miljoenen euro’s winst worden gemaakt. Van Ravenswaay wil weten of die winst helemaal echt is of dat schenkingen van de EU worden meegerekend. De regering en de EU hebben sinds de herstart ruim veertig miljoen euro gepompt. Zeker met het oog op de aankomende privatisering is transparantie een voorwaarde.

“Het is vanuit die optiek dat wij graag willen weten in hoeverre de investeringen van invloed zijn op het hele winst- en verliesgebeuren van de SBBS”, zegt Van Ravenswaay. Volgens SBBS wordt gezond gewerkt naar uiteindelijke privatisering. De vraag is of werkelijk winstgevend gedraaid kan worden zonder donorgeld. “We moeten voorkomen dat het bedrijf straks verlieslatend wordt.”


6 REACTIES

 1. Een investering van 40 miljoen. Dan moet je ongeveer 7 a 8 miljoen van de winst apart zetten om een goed plaatje te krijgen. Pas als de winst voor belastingen groter is dan dat bedrag is en sprake van overwinst een gezond bedrijf en goed management.


  Maak melding

 2. De brug tussen tranparantie enerzijds en niet transparantie anderzijds is de Registeraccountant.
  Gek dat er projecten in Suriname worden uitgevoerd zonder accountantscontrole, een eis die elke subsidiegever stelt.
  Registeraccountants: veel werk aan de winkel, want in Suriname is er weinig transparantie.


  Maak melding

 3. Transparant deze boy is een gezellige kleuter.

  Vraag hem hoe het zit met Front: dan kunnen wij deze boy begrijpen.

  Belazer op belazer van Front…….verhalen politiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.