Onderzoek vernieling beeld Ganga Mata in Suriname

20

PARAMARIBO, 26 mrt – Er wordt een diepgaand onderzoek ingesteld naar de vernieling van twee beelden van hindoegodin Ganga Mata. Een speciaal rechercheteam is door het ministerie van Justitie & Politie belast met het onderzoek. Intussen hebben vooral hindoe-organisaties afkeurend gereageerd op de aanslagen.

“Wij zitten samen met andere religieuze organisaties in de Interreligieuze Raad in Suriname. Wij respecteren elkaars geloof. Nooit eerder is het voorgekomen dat Surinamers op zo een wijze elkaars godsdienst hebben vertrapt. De dader moet niet ongestraft blijven”, zegt voorzitter Inderdath Tilakdharie van hindoe-organisatie Arya Dewaker tegenover de Ware Tijd.

Gevreesd wordt dat uiteindelijk Suriname de grote verliezer zal zijn. “Het is juist vanwege het respect dat wij in Suriname hebben voor elkaars geloofsovertuiging, dat ons land een waardige plaats heeft weten te bemachtigen in de wereldgemeenschap”, herinnert de Culturele Unie Suriname, CUS. Nu dreigt het werk van een enkeling of groep ook nog de sociale rust te verstoren.


20 REACTIES

 1. Ik hoop niet dat het een ander geloof er mee te maken heeft.
  Dat zou Suriname zeker treffen. We hebben altijd respect voor elkaar gehad, en dat moet zo blijven
  Ik hoop dat deze persoon snel word opgepakt.


  Maak melding

 2. Ik hoop niet dat het een ander geloof er mee te maken heeft.
  Dat zou Suriname zeker treffen. We hebben altijd respect voor elkaar gehad, en dat moet zo blijven
  Ik hoop dat deze persoon snel word opgepakt.


  Maak melding

 3. dit is zeker het werk van bezetenen.ook zijn deze met de kop van dr.mac donald vandoor gegaan.de gasten zijn bezig koper te verzamelen.en schroomt zelf niet om in de kerktoren te klimmen.om met de bel vandoor te gaan.een van de boosdoener is op het nippertje van de dood ontsnapt,toen hij bezig was een koperen hoogspanningkabel te bewerken.straks gaat men ook bij oma zaza een inbrak plegen.om met die koperen spullen vandoor te gaan.of bij de centrale bank de koperen centjes weg te dragen.en niet te vergeten die kopro kanu bij de openlucht museum te fort nieuw amsterdam.ook de dames zijn gewaarschuwd.en voorlopig geen bling-bling want dit kan jou handen kosten.


  Maak melding

 4. Suriname zal zeker de verliezer zijn, en dat samen met die Hindoes.
  Zover ik me kan herhinderen is dit nooit eerder gebeurd (in sur).
  Ik hoop maar een ding dat de dader snel word opgepakt, maar daar heb ik mijn twijfels er over. Als ze deze persoon(en) oppakken hebben we een heel grote probleem……een ieder wil weten wie deze persoon is (toch).
  Men is boos iemand, maar gaat uitbarsten wanneer de dader bekend is.
  Dan komen we in een volgende fase krijgen we wraakacties…….
  Ik ben zelf een Hindoestaan en stiletjes hoop ik dat een hindoe het gedaan heeft. Maar de tijd zal het ons vertellen, als ze de dader(s) oppakken .


  Maak melding

 5. Beste mensen,

  Laat U niet op stang jagen door een of meerdere idioten. Ik denk dat het de persoon (of personen) juist te doen is om de samenleving uit haar even wicht te krijgen.

  Het maakt niet uit wie het gedaan heeft (Christen,moslim, Hindoe, or what ever).

  Ga er maar gerust vanuit dat het pwaarschijnlijk iemand (of personen) zijn die erop kicken wanneer er juist hierdoor spanningen ontstaan en de Surinamers zo onverstandig zoudenhandelen om bijvoorbeeld Keniaanse toestanden te creeren.

  wij (Surinamers) zijn een vredelievend en zeer tolerant volk die altijd elkaars gewoontes en relegie hebben gerespecteerd.

  Onthoud één ding: Ook al heeft een Christen, Moslim, Jood or what ever het gedaan,dan wil het nog niet zeggen dat de hele gemeenschap waartoe de persoon behoort HET HEEFT GEDAAN. Laat ons wel SLIMMER wezen dan elders.

  Verder gewoon duimen dat de Hindoe God deze
  lui gewoon starft.

  God, Allah, or who else Zij met Suriname.


  Maak melding

 6. Tijdens deze regering zijn de criminaliteit en etnische verschillen uitgebroed , dus die zelfde regering mag hun rotzooi weer gaan opruimen, voor ze in de oppositie-banken belanden.


  Maak melding

 7. Suriname is absoluut geen tolerant en vreedzaam land meer waar mensen van diverse culturen, religies en rassen in harmonie met elkaar samenleven. Zoals men elders op de wereld denkt. Denk maar aan de systematische moord en verkrachtingen tijdens roofovervallen op hindoestanen. Er is ontzettend veel haat en jaloezie.

  Stel je voor dat het inderdaad een aanslag is op hindoestanen. Dan word het van kwaad tot erger als er geen maatregelen genomen worden. Ik zou aan de slachtoffer willen verzoeken om hun hoofd koel te houden en vertrouwen te hebben in de rechtsstaat.


  Maak melding

 8. Wie heeft wie betaald om mogelijk Suriname op het zwarte lijst te plaatsen???

  Dit zegt iets over HAAT en JALOERSHEID, maar ik hoop echt vanuit mijn hart dat de dader opgepakt mag worden.

  Janny


  Maak melding

 9. Waarom zou dit problemen brengen ?
  Jullie moeten niet gaan beginnen met opsteken ja. De dader wordt gepakt en klaar ,ook al is de dader van een bepaalde bevolkingsgroep of religie ,. wil niet zeggen dat die anderen ook zo denken.
  Gewoon de dader berechten voor vernieling aan andermans bezittingen . zo simpel is het


  Maak melding

 10. niet alleen de ko van Dr.MacDonald,de Arm van Kwaku, niet niemand die mond open deed
  wie hebben die Beelden vernielt,stil waren ze allemaal,

  deze mensen denken vaak dat alles van hun zo byzonder is.


  Maak melding

 11. correctie niet alleen de kop van Dr.MacDonald. de Arm van Kwaku, was ook kapot geslagen,het deed niemand wat,

  Gij zult geen gesneden Beeld maken ,Nog hem dienen, dat heb ik van mijn Geloof geleerd. het houd maar niet op. het wekt alleen maar irritaties op,,het is iets uitlokken. dit is mijn vervolgd van de bovenstande die per ongeluk weg glipte.


  Maak melding

 12. @ casi: een junkie die zich een vervoermiddel kan veroorloven met gereedschappen bij zich om in te breken in een tempel en de beelden te vernielen.. vast wel een rijke junkie zijn.


  Maak melding

 13. @Akuba
  Er is een groot verschil tussen relikwieen en heligebeelden enerzijds en herinneringsbeelden. Misschien moeilijk te bevatten voor sommige met gebrekkige emotionele ontwikkeling. niet dat ik het niet erg vind dat bv een beeld van Kwakoe beschadig is maar dat staat aan de openbare weg, heeft geen religieuze betekenis (natuurlijk wel emotionele maar is toch van een heel andere orde)

  Ter info. De diefstal een tijd terug van relikwieen uit een dorp in het binnenland is ook uitgebreid aan de orde geweest.


  Maak melding

 14. @ akuba: als je het verschil niet kan opmaken tussen een “heilig beeld” enerzijds, en een standbeeld anderzijds, dan moet ik je zeggen dat je wel een hele domme neger bent. ga eens een eindje fietsen, het zal je verhelpen van je hindu-trama.


  Maak melding

 15. heilig is de plaats waar wij negen maanden hebben doorgebracht.

  alex
  _____________________________________________

  Dat geldt niet voor jou Alex.
  Je hebt géén goede basis gehad , anders zou je niet zo idioot reageren.

  Maar je bent nog te redden..


  Maak melding

 16. Feit is dat op 6 juni 1995 in de shri Krishna mandir Kwattaweg voor het eerst in de geschiedenis van Suriname het beeld van Durga mata was kapotgeslagen en de vyaas zitstoel van de pandiet gautam Balwant Harinanadansingh (nu wonend in Rotterdam)naar buiten was gesmeten.
  Deze misdaad vondt plaats onder begeleding van de door sanatan dharam suriname nu geroyeerde pandiet Johny Ramkoebeer.
  UIt ontevredenheid en belediging heeft pandiet Gautam toen naast de krishna mandier Kwatta km 12 een Durga Tempel gebouwd.
  Waarom gaan jullie deze Ramkoebeer en Surinder Patandien niet vragen wie de tweede keeer dit heeft uitgehaald ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.