zondag, december 10, 2023
HomeNieuws uit SurinameAmerikaanse onderminister Shannon bezoekt Suriname

Amerikaanse onderminister Shannon bezoekt Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 mrt – De Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken voor het Westelijk halfrond, Thomas Shannon, brengt Suriname een beleefdheidsbezoek. Dit meldt woordvoerder Cliff Djamin van de Amerikaanse ambassade. De bedoeling is ook de bilaterale relaties tussen beide landen aan te halen.

“De delegatie verblijft maar enkele uren in Suriname”, zegt Djamin tegenover Dagblad Suriname. Behalve ontmoetingen met hoogwaardigheidsbekleders staat ook wat sociaal werk op programma. De commandant van het Zuidelijke Commando van het Amerikaanse leger, James Stavridis, zal materiaal overhandigen voor de gerenoveerde polikliniek te Zanderij.

De polikliniek in de buurt van de Johan Adolf Pengel luchthaven is recent gerenoveerd met steun van het Zuidelijke Commando. Vorig jaar heeft de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, Suriname kort bezocht. Amerikaanse militairen hebben al enkele malen projecten uitgevoerd in Suriname, waaronder het aanbieden van gratis medische hulp. De VS behoren tot de grootste donoren van het Surinaamse leger.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. het is soms goed als je je stem laat horen.anders zouden wij nooit te weten komen dat america(VS)behoren tot de grootste donoren van het Surinaamse leger.ook vanaf de tijd van de vietnam oorlog.was zanderij een tussen landing basis voor de americanen.en nu eindelijk iets voor zander hebben gedaan.


  Maak melding

 2. ik vind het heel goede zaak dat suriname weer welkom is in de rij van beschaafde landen en dat er zulke hoge ministers naar suriname komen wijst erop dat men goed in de gaten houd wat in suriname gebeurd vooral op het gebied van democratie en mensen rechten er zijn dingens die beter kunnen en moeten maar de ingeslagen weg geeft hoop ,


  Maak melding

 3. Ik kan gewoon kotsen van deze bedel cultuur die door Surinamers op de alle hoogste posities zoals ministers en assemblee leden wordt geproprageerd. Het surinaams leger heeft niet eens een Helikopter om sociale leger operaties uit te kunnen voeren. Zelfs de armste bewoners op deze planeet die honger lijden hebben nog een beetje trots in zich om niet telkens die bedelhand uit te steken. President Venetiaan en Vice president Sardjoe moeten met spoed in huize Asiana of Beteljada opgenomen worden en het bestuur van het land overdragen aan jonge Surinaamse Technocraten. Suriname wordt bestuurd door 2 bejaarden wiens ontwikkelings visie is blijven steken in hun kont.


  Maak melding

 4. ja ook de afgadankte kippen en ander voedsel voor een dom en arm en cocaine volk.
  men importeert 43 % uit een land
  echt dom en arm en cocaine….
  zonder normen en waarden is de sme…
  laat weer een onder (onder minister komen…
  ze zijn er dol op …afval


  Maak melding

 5. Amerika geeft niets gratis en doet niets gratis. Alles heeft een doel voor de amerikanen. als ze 1 geven willen zij 10 terug. Ik hoop dat Suriname straks niet in het krijt staat bij Amerika, want dan mogen de Suri´s zeker een oorlog verwachten. Zeg een keer ´NEE´tegen Bush, dan heb je de poppen al aan het dansen.


  Maak melding

 6. Ik vind het een goede zaak dat suriname zaken doet met Amerika dan met arabische staten.
  Als ik zou moeten kiezen tussen amerika of arabistan. Dan prefereer ik eerder Amerika dan een islamitisch land alwaar de tijd stil heeft gestaan en men nog steeds in het stenentijdperk leeft getuige het stenigen van vrouwen.


  Maak melding

 7. Akuba je bent een dom,achterlijk niet,
  nadenkende,misselijkmakend,
  gedrocht,
  get alife
  eggy,

  het is zo te merken uit welke kamp,jij eggy
  en die rioolrat DU komen,
  billelikkers,ik ben nadenkend voor nieuwe spullen en geen afgedankte spullen,je weet niet bij wie die spullen gebruikt zijn Afrika is een voorbeeld vul aan ju dong Beest,
  ze brengen meer ellende naar Suriname dan wat anders,pech als je mij dom,achterlijk en een gedrocht vindt,gelukkig denk ik verder dan jouw,
  je liegt niet dat jullie beiden oer stom zijn als mijn schoenzool de trapu k……en toch is mijn schoen knapper dan je,
  donder die yanky,s op met hun afgedankte spullen dat is mijn boodschap aan jouw.


  Maak melding

 8. @akuba deze schizofreniepatient houd niet op hij blijf maar doorgaan ga eerst goed lezen wat er staat kom nou een keer met een goed onderbouwde reaktie en met feiten en niet iedere keer speculeren , die amerikanen komen om die rotzooi wat jou baas in suriname heeft gemaakt weer te helpen opbouwen ,je moest zo grote smoel hebben toen bischop naar suriname die kwam niet met afgedankte spullen je weet met wat hij kwam, weet jij nog hoe jou baas ging bedelen in libie en voor hulp ging bedelen in cuba, weet het veschil tussen jou en mij is dat ik voor de vooruitgang van suriname ben, en dat ik niet de kant kies van iemand die rechtzaak aan zijn broek heefd iemand die ervan word beschuldig de grooste mensenrechten schending in de republiek suriname te hebben gepleegd,je kan zien hoe dom akuba is want jij deel mensen in kampen. ik ben voor rechtvaardigheid en democratie en persvrijheid recht op demonstratie.


  Maak melding

 9. @akuba deze schizofreniepatient houd niet op
  hij blijft maar doorgaan, ga eerst goed lezen
  wat er staat kom nou man.

  DU.

  Je hebt een woord geleerd DOMBO DU,je hebt niet gelogen,dat jij aan een pathologische
  afwijking lijdt,jij moet goed gaan lezen jullie zijn billelikkers,
  jeleeft nog steeds in het verleden,je bent een haatzaaier,wat dacht je dat ze Bouterse wat gaan doen, dan heb je het mis,blijf in je kumakioisy wroeten.don beest.land tekoop spot goedkoop,bedelaars,wie lult nu met cuba
  groost in plaatst van grootst.Suriname opbouwen met afgedankte spullen?? gif my a break!!! ik zit m,n tijd te verliezen met een gek als jouw.rot op man.


  Maak melding

 10. Het is in de praktijk bewezen dat overal waar Amerika met iets gaat bemoeien, het er niet beter is van geworden, behalve zij zelf en hun belangen natuurlijk. Waarschijnlijk hebben ze in Suriname als een “aanmeerplaats” gevonden om van hieruit elders op “avontuur” in de “buurt” te gaan.Ja een “fooitje” hier en daar hoort bij hun mentaliteit om dan vervolgens “grip” te hebben op de zaak.Ik kan niet anders stellen dan @Akuba gelijk te geven.


  Maak melding

 11. akuba je lult in de ruimte je let op andersmans spellingsfouten kijk maar naar je eigen schrijftaal?
  Jou posting is inhoudloos dat je een fervente aanhanger van bouterse is ons al eerder opgevallen maar vergeet niet dat waarheden altijd naar boven komen ondanks dat deze decennia’s onderdrukt worden.

  En schelden is een zwakte probeer nou een keer verbaal en cognitief een goed artikel neer te zetten.
  veel plezier en een goed weekend


  Maak melding

 12. de mensen die akuba gelijk geven zijn de mensen die niet weten hoe het gaat in de wereld ik heb eerder gezeg dat veel mensen in het verleden leven,als je het over china heb of over amerika of welke land dan ook heb niemand doet iets voor niets alles heeft een reden en dan licht aan de regering van suriname om het onderste uit de kan te halen zodat jij ook jou voordeel heb probeer jou financiele of andere voordelen uit te halen uit deze samenwerking dat is de wereld van vandaag en niet anders .


  Maak melding

 13. Ze spreken allemaal duidelijke taal… slechts enkelingen hebben andere meningen over SU..Us…men scheldt elkaar de huid vol over en weer etc.De arabieren hebben olie in de grond,maar ze laten de amerikanen/europeanen dat zwartgoed eploiteren.Waanschandelijk hebben de arabieren geen kaas van gegeten(ding sma a no abi verstang over dat soort dingen/geen tijd voor,ze moeten 5x per dag bidden)
  Suriname is ook afhankelijk van de amerikanen:bauxiet en wapens..kapmessen komen uit China/India.Pijl en boog?
  Ideologieén komt Midd.-oosten en second hands wapen(plus back +neck) uit usa….


  Maak melding

 14. Front onderleiding van Opa Ruro leert de bevolking de buk mentaliteit.

  Zaka you broekoe mik din man bering gi.
  schurken/dieven/domoren bende.


  Maak melding

 15. Analylsis en Du jullie zijn handlangers van de drugs crimminelen,cognitief of welke tief
  het is hard om over de waardheid te lezen
  jullie billelikkers.jullie verstand hangen in een kumakoisi.


  Maak melding

 16. Beste Du en Akuba,

  Ik denk dat jullie beide gelijk hebben.
  Er zijn heel wat zaken die vanuit verschillende invalshoeken bekeken kunnen worden.

  Het is inderdaad zo dat aan derde wereld landen afgedankte materiele zaken worden verstrekt in ruil voor diverse doelstellingen die de rijke landen hebben en willen realiseren om daaruit hun eigen voordelen te halen.

  De kunst is om beter te onderhandelen om het maximale te kunnen halen als blijk dat een land als Suriname gevraagd wordt om hun medewerking te verlenen zodat de rijke landen hun doelstellingen kunnen realiseren.

  Feit is dat deze rijke landen afgedankte materieel ter beschikking stellen aan de arme landen die op zijn beurt soortgelijke materiele zaken niet kunnen aanschaffen vanwege slecht beleid of begrotingstekorten waarbij deze landen veelal te kampen hebben.

  Anderszijds is het wel belangrijk om mee te werken met soortgelijke landen vanwege het feit dat deze landen enorm veel macht hebben in de wereld. Deze landen kunnen heel veel invloed uitoefenen op arme landen met zeer zwakke economieen.

  Als blijk dat deze arme landen geen medewerking willen verlenen, dan worden ze binnen no time zwart gemaakt in de wereld.

  Dus het ligt aan de Surinaamse overheid, regering, volk en de politieke partijen om ervoor te zorgen dat er een goed en stabiel beleid wordt gevoerd in het land waarbij de doelstellingen van het land en volk transparant zijn en dat er elk jaar de welvaart in het land zichtbaar is.

  Ik denk dat er momenteel sprake is van politieke onstabiliteit in Suriname waarbij partij belangen bovenaan liggen in vergelijking met s landsbelang.

  Opeen volgende regeringen zijn gefaald om centrale doelstellingen te formuleren waarbij een ieder in het land op lange termijn voordelen aan heeft.

  Samenwerking met andere landen levert nuttige voordelen op bij een goede onderhandeling waarbij het verdiepen in het achterliggende gedachte van de tegenpartij noodzakelijk wordt geacht.

  Slechts bij het verdiepen in de achterliggende gedachte van de tegenpartij kan je als land erachter komen waarom een land gekozen heeft om met Suriname in zee te gaan. Vaak wordt gekozen voor landen met onstabiele economieen en politieken.

  Veel succes aan u allen…

  Gr. Snekie-Tere


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES