zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGroot deel Surinaamse bananenarbeiders aan de slag

Groot deel Surinaamse bananenarbeiders aan de slag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Het grootste deel van de arbeiders van de bananenplantage te Jarikaba is weer aan de slag gegaan. Dit meldt de Stichting Behoud Bananensector Suriname, SBBS. Ruim zestig procent van het arbeidersbestand zou gevolg hebben gegeven aan de oproep tot hervatting van de werkzaamheden.

Verwacht wordt dat de rest in de komende dagen begint. “We hebben geen tijd te verliezen”, zegt bestuursvoorzitter Andre Brahim. De export van bananen hangt voorlopig aan de productie uit Nickerie. Die is niet genoeg om het tempo van de afgelopen maanden bij te benen. Beide plantages zijn de laatste jaren door een rehabilitatieproces gegaan.

Het moet de aanloop zijn naar privatisering van de bananenindustrie. Die heeft ruim dertig jaar onder beheer gestaan van de overheid. Het dieptepunt van deze aanpak was in 2002, toen het oude Surland vastliep op een langdurige staking. In samenwerking met de Europese Unie en het Belgische Univeg wordt gewerkt naar een moderne aanpak. De afgelopen jaren zijn daar miljoenen euro’s aan besteed.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. Is goed dat de arbeiders de draad weer op pakken.En Brahim moet attent blijven voor herhaling,dus gastarbeiders zijn welkom voor de zware klus…….op jarikaba……….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES