Vernielingen aan hindoebeelden schokken Surinamers

67

PARAMARIBO, 25 mrt – De vernieling van beelden van godin Ganga Mata heeft heftige reacties teweeg gebracht. “Dit valt op geen enkele manier te rechtvaardigen. Dit is ongekend voor Suriname”, zegt oud-parlementsvoorzitter Marijke Djwalapersad. Wat vooral schokt is dat de vernielingen op verschillende plekken hebben plaatsgevonden.

Kennelijk is een bepaald patroon gevolgd. In zowel Commewijne als Saramacca is ingehakt op de beelden. Vooral de armen moesten het ontgelden. Djwalapersad, zelf pandita (priesteres, red.), kan zich niet voorstellen dat zulke heiligschennis plaatsvindt in het tolerante Suriname. “Natuurlijk moet de politie nog uitzoeken wie achter deze barbaarse actie zit, maar dit kan gewoon niet.”

Opmerkelijk is het moment waarop de vernielingen plaatsvinden. In de tempel te Commewijne zouden voor het eerst rituelen plaatsvinden rond het Phagwa-feest. Volgens de plaatselijke gemeenschap loopt de schade in de duizenden euro’s. “Maar het geld is niet eens het ergste. Alleen maar het gevoel dat zoiets kan, dat neemt iets weg, dat misschien nooit meer terug komt”, zegt een trouwe tempelbezoeker.


67 REACTIES

 1. Is de geest van Wilders ook hier al overgewaaid? Schandelijk!! Deze respectloze apen dienen terstond te worden opgespoord en zwaarder gestraft dan ooit! Ik ben geen hindoe, maar ik leef met ze mee. Dit valt in dezelfde categorie als godslastering m.b.t. Mohammed of Jezus. Om furieus van te worden!! Zijn wij in Suriname ook al zo ver gezonken? God (in welke religie dan ook) zij met ons Suriname!


  Maak melding

 2. Deze zaak moet zo snel mogelijk opgehelderd worden .Er zijn krachten bezig die uit afgunst geesten aan het oproepen zijn die moeilijk bedwongen kunnen worden .Laat men in ons land in vrede met elkaar blijven leven .Deze terroristen moeten zo snel mogelijk uit de gemeenschap verwijderd worden .


  Maak melding

 3. Hoe ziek en gestoord moet je zijn,om zulke barbaarse handelingen te plegen. denk nou aan de emotionele schade die onherstelbaar is aangericht.
  Ziek,Ziek,Ziek en nogeens Ziek. Ik hoop dat ze de dader(s)heel snel te pakken krijgen.


  Maak melding

 4. Ongelofelijk dat dit gebeurt in het rustieke en vredelievende suriname.
  Ik zou zeggen probeer de beelden zo snel mogelijk te herstellen en laten we vooral liefdevol weer verder gaan zoals wij dat gewend zijn.


  Maak melding

 5. Beste Sranangmangs,

  Heel schokkend. Suriname staat wereldwijd bekend als een tolerante natie tov religies. Deze zin doet me sterk denken aan de Nederlandse eqivalent van dit begrip. De vraag is: is het wel zo? Ik vind dat nu de Surinaamse samenleving geconfronteerd wordt met tegenstellingen, daarmee bedoel ik het volgende mee. In Suriname heeft men altijd onwillekeurigeheid als tolerantie verheven en daarmee de verschillen onverschillige gelaten. Door de huidige economische verschillen in de samenleving die zich in sommige gevallen etnisch vertalen wordt de purale Surinaamse samenleving eindelijk, zou ik zeggen op zijn merites getest. Een goede zaak, maar de handelswijze keur ik ten zeertste af. Er zijn voldoende andere methoden, zoals debatten en thema`s die op de tv gevoerd zouden kunnen worden.

  Dit is zeker niet de manier.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 6. Ik vind dit gewoon verschrikkelijk! Wat gebeurd er daar in Su. Zijn die mensen helemaal door aan het draaien ofzo?
  Dit kan echt niet! Ik hoop dat de politie de daders vindt en ze een flink pak slagg geeft!


  Maak melding

 7. ik zou aan de schattige dame marijke willen zeggen om zich niet te ergeren aan dit soort van vandalisme.er is toch geen bloed sporen gevonden of toch wel.maar gewoon haar god dankbaar zijn,dat haar armen nog heel zijn.met alle respect liever een stenen pop dan bij de levende mens.dit mag geen belemmering zijn om jou reddingswerk voorts te zetten.het geloof dient verplaats te worden en gericht te zijn op het volk van suriname.dit geldt ook voor de overige religiën in ons land.ons innerlijke wordt hierdoor ernstig verstoord door de verschillende goden en machten en weinig positief denkend suriname


  Maak melding

 8. Vreselijk!!

  DE daders moeten opgepakt en berecht worden! En als taakstraf moeten ze verplicht een week lang over het Hindoeisme les krijgen.

  Dat dit gebeurt in Suriname is ongehoord! Geen respect voor elkaars religie en cultuur.


  Maak melding

 9. Ik denk dat talibanse terroristische ideeen uit het midden oosten en pakistan heel geraffineerd het plurale suriname komt verzieken. Kijk maar naar de 2000 jaar oude boedhabeelden in afghanistan deze zijn ook opgeblazen door idiote relgieuze fanatici.


  Maak melding

 10. We moeten met z’n allen deze demon/duivel ver8en. De demonen van geert wilders en rita verdonk mogen geen voet aan land zetten in suriname. Dit kunne wij niet gebruiken daar.


  Maak melding

 11. Uiteraard sta ik voor in het gelid om met klem te aggeren tegen het gebeurde.

  Ik moet mij haasten om aan te geven dat meer dan eens hier op Waterkant.net in uiteenlopende topics, de bezorgdheid is geuit over de heersende druk op de Surinaamse ketel.

  Als er een druk heerst van 100 bar en voor het gemak een meetinstrument wordt aangebracht, die 40 bar zou moeten uitbeelden dan is dat op z’n zachts gezegd naief.

  Recentelijk nog gaf ik aan dat onze structurele opdeling in hokjes onze zo begeerde natievorming geen goed doet.

  Het is toch niet normaal dat voorbij wordt gegaan aan toestanden op s’lands-ministeries waar jij je waant op een ander werelddeel?

  Die attitude leidt in the end tot dit soort uitwassen, als u en ik dat nou leuk vinden of niet.

  Nu is de tijd fu draai anu fu pari na boto, teneinde herhaling dan wel erger te voorkomen.
  Suriname voorwaarts!


  Maak melding

 12. Palulu ik ben niet mee eens,om armen te hakken.ik denk er anders over,gewoon straffen lijkt me beter,als hij of zij opgepakt wordt.sandoksie en de deurwaarders kunnen het beter vertellen,,wie zaait,zal oogsten het zei zo alleen maar wijsvingers.


  Maak melding

 13. Gewoon een schandalige provocatie van een stel onrust stokers. Laten we verstandig zijn en het hoofdkoel houden.
  Ik hoop dat ze snel gepakt worden en publiekelijk ten toon gesteld. De beesten.


  Maak melding

 14. Ik weiger het bijna niet te geloven dat zulks in Suriname kan gebeuren. Wij zijn toch niet op weg om de afgrond in te glijden?. Wie dan ook hieraan schuldig heeft gemaakt en onder welke motieven moet(en) aan de schandpaal worden genageld. Een schande is het.


  Maak melding

 15. Dit is het begin van de elende over geloof
  wij hindoe zijn te zacht het maak niet uit wat met zijn geloof .doergama is alle vrouwen
  maak niet uit wie .zoek de dader en berecht hem met klinkende munt.anders is dit schaap over de dam.


  Maak melding

 16. schandalig vind ik dit ik keur het af, maar in mijn eerdere posting heb ik gezeg niet zo snel hoera roepen over hoe we met elkaar omgaan in suriname ik hoop dat dit bij deze keer blijft en zich niet herhaald , maar ik ben bang van niet .


  Maak melding

 17. Dit vind ik een belediging voor heel Suriname.
  Ik voel mezelve zwaar beledigd…Wie het ook gedaan zou moge hebben…..moet straf krijgen.

  Het zal zeker door een behoorlijke domoor achterlijk mens gedaan zijn.

  Laten wij hopen dat er geen politieke motieven hier achter schuilen.

  Waarom dit gedrag in Su…dit hebben wij echt niet nodig en zal niemand verder brengen.

  Wat hij of zij ook zou willen bereiken….HET ZAL FALEN…..DOMOOR DAT JIJ BENT.

  MOGE GODENDOM SU. BESCHERMEN.


  Maak melding

 18. het verwondert mij dat posting @21 een woordje weer geleerd heeft ,om niet de schuld aan
  Bouterse te gegeven.alles wat de klok slaat
  wordt een vinger naar hem gewezen.


  Maak melding

 19. @11

  Hoe zou jij het vinden als jouw huis leeg gehaald werd hersenloze Alex?!!
  Liever het STENEN/HOUTENhuis dan jij bedoel je, maar de gedachte erachter, daar hebben wij het over dombo!!

  Degenen die het gedaan hebben denken dat ze stoer zijn, maar het Rad van Karma zal het zeggen.


  Maak melding

 20. Gezien de meeste reacties hierboven is er
  volgens mij nog altijd goede hoop.Ik weiger te geloven dat het in de surinamer zit om zich schuldig te maken aan heiligschennis, want juist met het gegeven dat verschillende culturen naast elkaar leven, maken wij goede sier.

  Haat en nijd zit er eenmaal in de mens, maar daar valt weinig aan te doen. Wel moeten wij waakzaam zijn en blijven om het kwaad uit te roeien en gemeenschappelijkheid als norm verheffen.Een taak dat voor de overheid is weggelegd om vooral de jongeren hiervan bewust te maken. Het wordt ook tijd dat het begrip Surinamisering meer inhoud krijgt en dat men hiervan doordrongen wordt.

  Anders gezegd is het ook zaak om af te rekenen met het zogenaamde ‘hokjes denken’ of alleen maar op te komen voor de ‘mensen die op mij lijken’waar het om uiterlijkheden als rasverschillen gaat.

  Suriname one people one nation.


  Maak melding

 21. Gericht aan bando.

  Bando houd je bek! Ikzelf ben een blaka man, maar ik vind je een klootzak door mensen tot zoiets aan te zetten yu sakka sakka yu! Juist in dit soort zaken moet men het hoofd bij elkaar houden.
  De “tolerantie” van de surinamers en de “eenheid” van Suriname wordt met dit soort zaken op de proef gesteld…


  Maak melding

 22. Ik vind Alex respectloos als je praat over stenen pop.Je moet je eens gaan verdiepen wat het voor de hindoes betekend.Laat je eens goed informeren voordat je iets gaat uitkraaien.


  Maak melding

 23. Aan mijn mede geloofsgenoten,
  Ik roep op om de kalmte te bewaren. Er zijn bepaalde lieden die de schoonheid van de Hindu Dharma niet kunnen uitstaan en zich als een stel demonen gedragen om hun eigen gevoelens van inferioriteit te verbergen.
  Deze demonen in menselijke gedaantes zullen hun straf krijgen dat is zeker.


  Maak melding

 24. Dit is wat ik bedoel.
  Het is te verwachten dat zulke zaken zich kunnen voordoen.kijk maar naar de taal die gesproken wordt hier op de site.Bijna iedereen denkt in hokjes.Er is te veel verdeeldheid.Het is onvoorstelbaar hoe rasistisch de surinamers ten opzichte van hun eigen broeders zijn en over elkaar denken. Het is gewoon schandalijk.Kijk maar naar de reactie van Bando no. 19 is dat normaal.


  Maak melding

 25. Dit kan alleen gedaan zijn een geestelijk gestoorde persoon. Men moet respect hebben voor alle relegies. Ik hoop dat de dader spoedig de zelfde straf zal krijgen zodat hij/zij zijn handen niet meer zal kunnen gebruiken.


  Maak melding

 26. Ik ben met no 28 eens . Het mag zoiets in Suriname niet gebeuren, iemand is bezig in ons gelief suriname dood en verderf te zaaien. uitbannen die troep, laat de politie zijn werk doen. Steun van ieder surinamer is vereist om de dader te vinden. Behoed suriname voor al de ellende wat met andere landen is gebeurd tav religie’s. In suriname zijn alle sranamans broeders onderling , kleur en religie maken bij ons geen verschil.


  Maak melding

 27. Heel slecht voor imago van suriname.
  De hindoes moeten de persoon die dit gedaan heeft netjes vergeven.
  Langs die weg wordt eer aangedaan voor de daden en geen enkel straf.
  De persoon loopt nu al zijn of haar straf uit tezitten zonder dat ie opgepakt is.

  Dus gewoon respect voor een ieder.

  Papo


  Maak melding

 28. Of Al-Qaida zit erachter, of een stelletje fanatieke Christenen die vinden dat het ongehoord was dat hindoes op STILLE Zaterdag hard bezig waren te FEESTEN. Wie moest met wie rekening houden? Een 8000 jaar oude traditioneel religieus gebruik opgeven voor een ander 2.000 jaar jong religieus gebruik? Als je het zo bekijkt.. wordt er dan wel met de andere heilige Hindoedagen rekening gehouden door de Christenen? Ik dacht van niet.


  Maak melding

 29. Beste mensen,

  Het heeft geen zin allerlei beschuldigingen te uiten en complottheoriën te bedenken!

  Er is dan zoveel! Zal ik u helpen:
  1. Extremistische Moslims
  2. Orthodoxe Joden/ Christenen
  3. (Nederlandse) Hindoes die Pandora’s Box willen openen
  4. Iwan Brave die gelijk wil krijgen
  5. AIVD
  6. EBGers
  7. Brunswijk & co
  8. Bouterse & co
  9. Interne verdeeldheid binnen de Hindoe-gemeenschap
  10. Jaloerse aanhangers van Wilders en Verdonk
  11. etc etc etc etc

  Harde feiten zoals DNA-onderzoek en graven in de recente historie moet uitsluitsel brengen!

  Het zal juist allemaal verdeeldheid en polarisatie teweeg brengen!
  Immers, ethniciteit en religie zijn vaak de 2 grootste boosdoeners van oorlog!

  Nu is het moment dat iedereen 1 vuist moet maken.


  Maak melding

 30. Beste Raj,
  waarom denken jullie altijd dat het weer een moslim of een christen moet zijn? wie zeg mij dat het ook geen hindoe kan zijn die bekeerd is van zijn hindoeisme geloof? juist deze soort mensen die bekeren tot een ander geloof zijn in staat deze rotzooi uit te halen. Dus denk goed na voor dat je wat zegt idioot.


  Maak melding

 31. @Raj
  Lees je eigen reactie nog eens rustig na dan zul je toch moeten erkennen dat ook die racistisch is en slechts olie op het vuur gooit.

  Laten we vooral het hoof koel houden. In elke groep lopen idioten rond die denken dat ze voordeel behalen uit ophitsen.
  Voorbeelden hier op het forum in dit artikel
  :
  11 alex
  19 bando
  (35 raj ? )


  Maak melding

 32. Zo zie je maar hoeveel zieke mensen er op de wereld rondlopen, maar het hindoeisme zal ze genezen. Het is de oudste geloof van de wereld en zal als langste blijven bestaan. Dit komt alleen omdat het hindoeisme uit liefde is ontstaan. Deze geloof heeft in de geschiedenis (mogols,ottomaanse rijk) de islam/christendom overleefd en zal met gemak dit ook overleven. Leef en laat leven…….

  Jai Hind


  Maak melding

 33. Venetiaan…. YES
  Parmessar… NO

  Suriname anno 2008… de militaire periode was een donkere tijd wist u nog? Tenminste werd in die tijd GEEN religieuze beelden vernield… ze moesten durven!

  TIDE, TAMARA!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. #35,raj.
  Laten wij niet op die tour gaan van speculatie’s in dit geval krijg je extreme reactie’s laten we het op een HEEL erg ZIELIJK wezen(s)houden die zijn/haar straf niet zal ontlopen.
  Zoals je ziet heeft 99,9% van de posters het gedrag afgekeurd dus……laat je niet in een bepaalde richting duwen,om bepaalde reactie’s uit te lokken.


  Maak melding

 35. Raj,

  Ik denk niet dat het christenen zijn immers (RK)christenen hebben ook beelden.
  Het Hindoeïsme is het oudste geloof men heeft in al die eeuwen getracht om het geloof uit te roeien vergeet niet de vele moslims invasies die tempels en beelden opgeblazen hebben en heilige boeken verbrand hebben maar ondanks dat is het Hindoeïsme niet uit te roeien het geloof dragen wij in ons hart. En dit heiligschennis overleven we ook wel. Misschien zijn we een voorbeeld voor anderen hoe tolerant wij zijn jegens anderen.


  Maak melding

 36. Ja hoor! het zijn weer mensen met een andere religie die die beelden hebben vernield, komt het niet in hindoeland op dat het wel eens een hindoe die teleurgesteld is in krishna en co of de hindoejeugd of de hindoe ouderen


  Maak melding

 37. MENSEN,
  Laten we rustig blijven. Alle bevolkingsgroepen in Suriname staan bekend om hun tolerante en respectvolle houding jegens elkaar. Laten we dus dit niet vergooien door een stelletje malloten.

  Tang Boeng,

  Hindustani Arts


  Maak melding

 38. @ Nr 25,
  Hey luister ik weet niet wie je bent maar zou je zo vriendelijk willen zijn om niet onder de naam Rewa te reageren want die gebruik ik al een tijdje. Ik ben verantwoordelijk voor reactie nr 29 op dit artikel en een behoorlijk aantal andere op eerdere artikelen.


  Maak melding

 39. Weten we niet dat kanker niet te genezen is?
  Het maakt gebruik van onze heilige lichaam en ziel om zich verder voor te planten. Het maakt hen niet uit!Op het eind van de rit, dat het zelf niet leeft en de andere niet laat leven in vrede en rust. In naam van de heer heeft het zijn doel bereikt! En deze wordt flink beloond.


  Maak melding

 40. ook al is het een hindoe die is bekeerd tot het christendom of islam, dan nog is het geen HINDU geweest die het heeft gedaan, ook al mag hij op mij lijken. alle hindustaanse moslims van tegenwoordig, hun voorouders waren ooit hindu geweest. vandaag de dag zijn het deze zelfde gasten die op mij lijken, zo fel gekant tegen beelden. ik heb nog nooit een moslim openlijk de daden van bin laden horen afkeuren. het is toch in jullie “heilige boek” met grote letters geschreven dat mensen die beelden “vereren”, aan afgoderij doen en dood gemaakt dienen te worden indien ze niet bekeren? zie het bewijs in afghanistan wat de taliban heeft gedaan. en van de de suggestie dat het ook een christen geweest kan zijn rust op het feit dat de hindu op een “christelijke rouwdag” bezig was te feesten. misschien heeft een fanatieke christen uit woede de beeldjes stukgeslagen omdat de hindu met zijn vertier bezig was. in het verleden toen een school in coronie werd behekst door geesten was er een pandit geweest om een oplossing te brengen. hij had vlaggetjes geplant in elke hoek van het schoolerf. een bekende christelijke voorganger kwam toen later aandansen en heeft het uit de grond weggerukt.. zijn stelling was: het is afgoderij. zie daar een voorbeeld van nota bene een voorganger die eigenlijk het goede voorbeeld dient te geven van respect naar elkanders geloofsovertuiging. dus ik vind dat men best wel mag blijven suggereren wie het gedaan kan hebben en in welk hoek men de boosdoener moet gaan lopen zoeken. uiteraard zeg ik niet dat het geen hindu geweest kan zijn alhoewel de kans daarop nogal klein is.


  Maak melding

 41. aan 38 neus: hoe proef je racisme uit mijn posting? lees jij het eens goed na.
  welk voordeel probeer ik eruit te halen door mensen op te hitsen? ik hits niemand op, ik wil mensen erop attenderen dat intolerantie naar anderen ook in suriname voorkomt. men speelt mooi weer zogenaamde.


  Maak melding

 42. moslim,
  Miischien weet je het niet maar de
  Indiaanse moslims zijn met het zwaard bekeerde hindoes in de moghultijd.
  Wie is in deze bekeerd???????????


  Maak melding

 43. Ik vind het zo erg dat dit vlak voor holi phagwa moet gebeuren zo respectloos.
  En vooral dat dit in Suriname gebeurt een plaats waar zoveel bevolkingsgroepen naast en met elkaar leven.
  In hoeveel landen staan de Mandir en Moskee/Kerk naast elkaar ik dacht geen een.
  En dan sommige reacties van mensen zoals Bando en die achterlijke Alex over poppen die beelden staan ergens voor wat diep in ons Hindoes ligt wat niet met woorden te verklaren is.
  Niemand zou zoiets elkaar aan moeten doen wat voor religie dan ook laten we in vrede naast en met elkaar leven en geen haat gaan zaaien door de acties van een paar debielen.
  Lobie voor al mn sranangers hindustanen,javanen,indianen,chinezen,creolen en overige bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 44. Alle religies doen aan beelden verering dus kom niet lullen.
  In de kerk staan er jesus/maria beelden.
  Ook de moslims moeten één keer in hun leven de Shivling (zwarte steen) hebben aangeraakt.
  De Shivling zal in stukken breken als het op een verkeerde manier word gebruikt. Zie maar wat er is gebeurt..het steen in Mekka is in stukken gebroken.. Je lichaam moet rein zijn voor je het steen aanraakt, maar ze laten je eerst een stukje vlees eten voordat je erin mag. Er komt een tijd dat Mekka zal verwoesten… Halleluja!


  Maak melding

 45. @raj
  Ik weet zeker dat jij lekker feest kan vieren met mensen van wat voor ras of geloof dan ook! Omgekeerd ook!
  Ik weet zeker dat jij ook hun culturele/ geloofsvieringen kunt bijwonen! Omgekeerd ook!

  Daarom verzoek ik je: relax. Ga lekker zwemmen te White Beach.

  Je reacties druipen van haat en venijn!

  Wacht het onderzoek af van Justitie en Politie.
  Daarnaast: heb geloof in je religie!


  Maak melding

 46. Hee Raj,

  Jij spreekt tenminste de waarheid brada, keep on going.
  De Shivling is uit Bharat desh (India) gestolen en naar mekka gebracht. De hindoes zijn door de zwaard bekeerd, wat voor geloof is dat, dat je iemand onder dwang moet bekeren en daarna trouwen met je eigen zus om zo maar te vermeerderen en te vermeerderen als konijnen.
  Een gedeelte van de bekeerde moslims zijn naar pakistaan vertrokken en de overige in India gebleven, nu heeft India met buurland Pakistaan een vijand erbij. Intussen wordt Kashmir opgeeist door Pakistaan terwijl dat helemaal niet tot Pakistaan behoorde, India strekte uit tot ver in afganistan. Israel wordt gezien als de duivel omdat zij een stuk land bezetten, wat gebeurt er in Kashmir….hetzelfde en niemand die erover praat.

  Het moet maar gezegd worden en “the truth hurts”

  Jai Hind


  Maak melding

 47. @raj 50
  Ik heb hem expres tussen haakjes gezet omdat ik de indruk had dat het niet zo bedoeld was.
  Blijft even wel dat je reactie er een is waarbij met opgeheven vingertje naar één mogelijk groep wijst zonder dat daar enige feiten aan ten grondslag liggen. Verschil met reactie 36 is dat die duidelijker aangeeft dat opgeheven vingertjes niet goed zijn. 😉


  Maak melding

 48. Raj,

  Ik ben het helemaal met je eens.
  Velen weten nog geen eens de geschiedenis en pronken met een religie die bloeddorstig mensen bekeerd in naam van een woestijn idioot.


  Maak melding

 49. @ neus: – racisme haal je nogmaals niet uit mn posting dus die tussen haakjes van je mag daarop geen betrekking hebben.
  – ik suggereer dat het iemand van de 2 groepen geweest kan zijn, niet van 1 enkel groep wat jij beweert. De kans dat 1 van de twee het gedaan kan hebben is tig malen groter dan de rest van de niemendalletjes welke je bij posting 36 is opgesomd, kan lezen.

  @ zazou: ik heb gereageerd met raj en niet met Raj. thanx voor je tip, maar ik heb er niet veel aan om zoveel geld neer te gaan tellen voor een white beach. ik relax gewoon op mn achtererf. ja, gelijk hebje dat ik eventueel met anderen kan feesten, maar als je hebt veel scheinheiligen ertussen die maar doen alsof ze het met je menen maar achteraf is dat niet zo.


  Maak melding

 50. normaliter vraagt de mens om in de maling genomen te worden.
  dit is mijn zoveelste excuses.waarom en wat is eigenlijk de rede dat ik i p v godin ganga mata een stenen pop heb genoemd.is toch een beeld.in onze harten daar zit eigenlijk het geheim van de oprechtheid tegenover zijn medemens.en als je steeds met uitleg moet komen op de oude wijze.dan heeft dit bij mij geen zin meer.


  Maak melding

 51. ik als ex hindoe vind het langzamer hand niks aan die hindoe geloof. de hindoe is niks.. kijk naar die hindoes ze liegen als beesten.. de pandiets zijn de grootste leugenaars van de werld.in nederland werken alle pandiets zwart. kijk naar Sardjoe. hij barst van leugens.. als wij allen in de echte god zouden geloven dan zouden wij niet zo in de boelschit zitten waar wij nu zitten. wij geloven liever in valse goden die gemaakt zijn door mensen. zo veel apartheid dat in india is zo veel apartheid is nergens op de werld.helemaal nergens.. india is kampjoen discrimineren van eigen volk.


  Maak melding

 52. Hee stenley,

  Ga je zelf opblazen, alsof de moslims zo goed zijn. Bij jullie is er toch ook onderscheid tussen soenie en amadhia en die masale vechtpartijen onderling ga zo door dan ruimen jullie elkaar wel op. Die imam van jullie verkondigd alleen maar haat en predikt oorlog, oorlog en nog eens oorlog. Wat doet de shivling dan in mekka is toch maar een steen waar jullie 80000 keer omheen lopen of is die god van jullie een heilige steen ?

  Open your eyes overal waar er moslims zijn is er oorlog vb. bosnie, indonesie, india/pakistan, israel/palestina afganistan,turkije/griekenland, thailand

  Jai hind


  Maak melding

 53. @61 wat heeft jouw reactie dat met het geloof te maken?!

  Ik daag je uit Stenley:
  Noem mij één levend niet hindoe- persoon die nooit bullshit( zoals je het noemt)heeft meegemaakt en nooit heeft gelogen, dan laat ik mijn hindoegeloof per direct.

  Je moet nog leren wat het verschil is tussen geloof en cultuur!


  Maak melding

 54. Echt een stenly gewoon dikke fan van mohammed daarom praat je zo moslims moeten al helemaal niet komen. Blazen hun eigen mensen op vernietigen hun eigen heilige plekken met hun radicale shit hindus en sikhs wanneer er oorlog werd gevoerd.Om india te redden van die moslim bacterien dan vernietigde wij alles behalve de heilige Moskeeën omdat het gods huis is.wij kennen respect tegen over god jullie zijn het die jullie rug keren voor allah(god) ik ben het volkomen eens met artikel 62. Waarom is mekka zo zwaar beveiligd en alleen toegang voor moslims en hindoes en sikhs mogen daar niet komen want jullie weten wanneer een sikh amrit chakna(volkomen sikh is)en en druppel melk op die steen laat vallen dat shivji(god) die hele mekka weg wist. In alle heilige boeken staat dat de moslims de wereld zullen vernietigen.die hele geloof is onstaan door geweld en bekering.Jullie hebben alles gekopieerd van het oude hindugeloof. En die geloof zitten jullie beledigen ehh gekke duivels.


  Maak melding

 55. Ik had laast nog zo een discussie met zo turk.
  Zegt hij ja onze geloof is logisch,Er was zo man en hij had zo pop gemaakt van klei.En hij zei tegen iedereen van kijk dit is god.En gekke geloofde hem met anderen woorden hindus zijn die gekke.En zei hij van als ik zeg dat ik god nu heb gezien en ik teken en ik zeg jou dat is god geloof je mij dan.moslims denken logisch en daarom haat iedereen ons.zelfs als onze voor ouders het hadden getekend dan zouden we het niet geloven pas als we het zelf zagen toch dan geloof je.Ik ging helemaal stuk ik zei oke dus als jou voor ouders zeggen van er is profeet mohammed en allah maar wij dan geloof je dat je hoort het en dan geloven.dus als ik zeg mohammed heeft groen haar ga je in die koran vermelden dan dat hij groen haar heeft?.Hindu geloof is het oudste geloof te wereld de aller eeste geloof in die tijd waren de alle eerste schepsels wat hij had gemaakt.Dat hij zelfs naar beneden kwam op aarde.mensen van toen hebben dat met hun eigen ogen gezien en getekend.En zo werden er beelden gemaakt van de engelen,en gedaantes van god.En omdat er kasten kwamen en onderscheidt werd gemaakt er telkens opnieuw door god iemand gestuurd werd bijv jezus,mohammed mensen hebben de verhalen van vroegen bewerkt. god wou alleen duidelijk maken over zijn bestaan enu heeft ieder geloof zijn eigen verhaal en iedereen zegt mij geloof is de enige van wat waar is en de rest is niks.Terwijl het gewoon 1 geloof en daarom heb je nu van die mensen die helemaal niet in god geloofd ze weten niet meer waarin ze moeten geloven.Want bij een ander mag je wel varkensvlees eten en rode wijn drinken en de andere weer niet.in elke geloof zit er beetje waarheid in maar de echte heilige boeken zal je in india vinden Want daar begon het.En omdat de wereld nu zo slecht is kalyug(slechste tijdperk)die nog in kinderschoenen staat.Gaat god zelf op aarde komen en neemt de goeie zielen mee en de slechte blijven achter en vernietigd de aarde.dat is dan een ding wat elke heilig boek het mee eens is.


  Maak melding

 56. Ben het ook eens met artikel 56 ofcourse.India is een gezegend land weet je nog die aanslag vlak voor het feest diwali(lichtenfeest )rond 2005 en mensen naar de mandir(gods huis) gingen.Hebben pakistaanse moslims aanslagen gepleegt zoveel onschuldige mensen vermoord die god gingen vereeren.Wat gebeurde er toen,2 dagen later. steun giro 800800,
  2005 werd Pakistan getroffen door een verwoestende aardbeving. 80.000 dodelijke slachtoffers, 75.000 gewonden en nog veel meer daklozen.

  Ik hoop op een dag dat india zo machtig wordt,en dat het gewoon alles terug eist.
  Engeland is ook niet mis helft van die diamanten steen Kohi-noor ligt in engeland.
  dus er hoeft geen britse geerd wilders ons iets komen zeggen.We hangen gelijk die Queen Ilisabeth op en nemen onze steen mee terug.

  Al dat bloed dat is vergoten al die tranen alles komt op zijn plek terug,Dat geld voor iedereen.

  Ik ben blij dat god bestaat en alles regelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.