Bananenproductie in Suriname op weg naar herstel

3

PARAMARIBO, 25 mrt – De bananenproductie wordt volledig hersteld. Dit meldt de Stichting Behoud Bananensector Suriname, SBBS. De plantage te Jarikaba gaat weer in productie na enkele dagen gesloten te zijn geweest. De schade van ruim een half miljoen euro moet zo snel mogelijk geneutraliseerd worden.

Alle zeilen zullen worden bijgezet de komende weken. “We gaan ervoor zorgen dat de productiviteit wordt verhoogd en de schade wordt ingelopen”, zegt bestuursvoorzitter André Brahim tegenover de Ware Tijd. Besloten is daarom het bedrijf te Jarikaba te heropenen. De protestacties van een deel van de arbeiders hebben per dag zo’n honderdduizend euro verlies opgeleverd.

Als de draad weer gauw genoeg wordt opgepakt, hoeft er niet veel aan de hand te zijn. “Deze zaak heeft ons geen goed gedaan. De totale schade is nog niet opgemaakt, maar de SBBS komt er wel doorheen”, aldus Brahim. Erkenning van de vakbond blijft een heikel punt. Die zou statutair slechts arbeiders vertegenwoordigen van het failliete Surland. De vakbond van de plant te Nickerie wordt wel erkend.


3 REACTIES

 1. Die BOEF Andere Brahim moet die arbeiders een goed LOON betalen man man….. Laat dat ding van Surland NV. Daar waren er alleen Njang Pattoe Soeppoe mannen………NPS…

  Schande met deze Andere Braille Bra him, betaal die mannen LOON NAAR WERK.
  Steek niet alles in je zak(k)en , stort niet al het geld in Staatskas, die arbeiders zijn ook deel van de Staat Surinen.

  Vriendelijke Groeten,…….


  Maak melding

 2. Snel herstellen !!
  een Bananen republiek zonder bananen is ondenkbaar!.
  Snel bananen voor die ondankbare witmang planten. Want we zijn lekker zelfstandig en daarom super slim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.