Wrevel Suriname’s telecommarkt kenmerkt startfase

3

PARAMARIBO, 15 mrt – Het geruzie tussen de nieuwe telecomproviders en voormalig monopolist Telesur maakt deel uit van een noodzakelijk groeiproces. Dit stelt Annetje Ottow, hoogleraar economisch publiekrecht aan de Universiteit van Utrecht. Het zijn kinderziekten die nu eenmaal doorstaan moeten worden.

Liberalisatie brengt nu eenmaal verzet met zich mee. Uiteindelijk lost het zich allemaal zelf wel op. “De ervaring is dat na een jaar providers gaan inzien dat ze elkaar nodig hebben, ook op commercieel vlak. Wat nu gebeurt is een economisch proces waar iedereen doorheen moet”, zegt Annetje Ottow tegenover de Ware Tijd.

In de praktijk vertaalt het zich in gebrekkige interconnectie. Over onderling sms’en wil Telesur al helemaal niet praten. “Dat is dan lastig voor nieuwkomers, maar geen vreemd gedrag. In Nederland werd de liberalisatie van de telecommunicatiesector pas in 1998 voltooid na een proces van tien jaren”, aldus Ottow. Telecommunicatieautoriteit Tas heeft een doorslaggevende rol bij normalisatie.


3 REACTIES

  1. Ook bij de direkteur moet de knop om. Zijn bedrijf is de meest benadeelde in dit gebeuren. Hij heeft teveel personeel in dienst dat hij moet laten afvloeien. Dus als je denkt door halsstarrigheid veel te bereiken zal je het onderste uit de kan krijgen. Je zal je personeel moeten gaan scholen in het begrip dat de klant koning is en niet zit te wachten op onbeschaafd gedrag.
    Dus Currie verander je gedrag en toon je klantvriendelijkheid.


    Maak melding

  2. Wrevel Suriname’s telecommarkt kenmerkt startfase…..nee hoor….dit komt door domme hebzucht….dan hoeft men niet met een lang bedriegelijk verhaal te komen…dit loopt uit naar…….om elkaar uitschakelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.