vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenNatuurStaatsolie Suriname: schuld oliespil bij anderen

Staatsolie Suriname: schuld oliespil bij anderen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – De schuld van de oliespil in de Saramaccarivier moet niet gezocht worden bij Staatsolie. Dit zegt Staatsolie-topman Glenn Sairras. Het incident van 14 februari komt door onvoorzichtigheid van een bemanningslid van een particuliere tanker. Er wordt dan ook niet echt uitgekeken naar schadeclaims van burgers en bedrijven.

Die zijn tot nog toe vrijwel geheel uitgebleven. Enkele landbouwers hadden in het televisieprogramma Waakhond weliswaar geklaagd over schade aan hun gewassen langs de oever. Staatsolie staat juridisch sterk, ook al is de verantwoordelijkheid overgenomen. “Als je schuld op je neemt die je niet hebt en begint met claims uit te betalen, krijg je van alles op je dak”, zegt Sairras tegenover de Ware Tijd.

Er zal dan ook niet zonder meer worden ingegaan op eventuele claims. Naar schatting zijn tussen de tien en dertig barrels aardolie in de rivier gemorst. “Omdat het onze olie is en er een goede relatie is met de contrator hebben we de verantwoordelijkheid op ons genomen en voor de opschoning gezorgd”, aldus Sairras. Nog weken later is de rivier gemonitord op vervuiling. Die zou nog nauwelijks te merken zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Alles Prima? Ben je helemaal gek?
  Als staatsolie en consorten Schade aan het Surinaams natuurlijk milieu en het bedrijfsleven teweeg brengt, dan moeten tenminste de onkosten van de schade vergoed worden. Dat is een minimale morele plicht. Met verantwoordingen gaan schuiven en de boel wazig maken zodat de getroffenen en de natuur kapot gaan, dat is niet acceptabel.


  Maak melding
 2. 16-03-2008

  Zienswijze en juridische aantekeningen

  Door Doctor BIGI SKRIFI

  Geachte topman van staats-olie,

  Denken is een soort handeling, en redeneren is een overwogen handeling, wanneer we een argument onlogisch of een propositie fout noemen.

  DE WAARHEID IS DE OPVATTING WAARMEE ALLEN, DIE ONDERZOEK DOEN, UITEINDELIJK ZULLEN MOETEN INSTEMMEN.

  HET BEGIN VAN ALLE MENSELIJK ONHEIL WAS OVERMOED, GELDINGSDRANG EN DE WIL ZICHZELF TOE TE BEHOREN.

  Meneer de top man, u had geen andere keus dan de schuld van de contractor op u te nemen, deze handeling ; JURIDISCH; U BENT DE OPDRACHTGEVER EN MEDE VERANTWOORDELIJK.(Conficten recht onrechtmatigedaad van de overheid.)

  Dus speel geen tje potie en goede boi.

  Toepasselijk recht bepaalt in bijzonder;
  a. De gronden voor en de omvang van de aansprakkelijkheid


  Maak melding
 3. Voledig eens met Mama Lobi en Doctor,
  S.o topman met die stelling bent U verkeerd bezig,
  U laad en los faciliteit dus bent u mede verantwoordelijk.
  Meest belangerijke is dat de veiligheid en aansprakelijkheid voor mens, mileu en Natuur ten alletijde Voorop gesteld dienen te worden is dat niet ook een van de pijler waarop SO draait!!
  Wij moeten niet schuld zoeken maar alles goed maken en mede met de contracter werken om de aangebrachte schade aan Natuur en of mens zo snel mogelijke op te schonen en te werken aan een verhoogde veiligheids procedure voor deze e.a activiteiten binnen uw en andere bedrijven binnen Suriname.
  Voorbelede genoeg in het buiten land Exxon Valdez, Alaska Usa, Sanfrancisco bay 2007,
  Belgie Noordzee etc.etc.
  Ik rust.Awara.


  Maak melding
 4. Beste G, Sairras,

  Door uw reaktie wordt ik toch een beetje bang voor staatsolie als er echt een grote ramp gebeurd, en ga ik straks weer verlangen naar de gouden tijden van dhr E. Djarap.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES