Nederlandse chirurg opereert Surinaamse kinderen

10

PARAMARIBO, 15 mrt – De Nederlandse kinderchirurg Robertine van Baren heeft met succes operaties gepleegd bij kinderen met een aangeboren darmafwijking. Dit meldt het Staatsziekenfonds, SZF. De operaties worden gepleegd in verscheidende ziekenhuizen.

De kinderen van tussen één en drie jaar hebben of geen anus of hun dikke darm zit deels zonder zenuwvezels. “Voor de patiënten en hun ouders een opluchting: de poep kan voor het eerst via de normale weg, de anus, naar buiten. Dit is dan bereikt voor de schoolleeftijd”, meldt het SZF. De operaties geschieden in samenwerking met de Surinaamse chirurg Nazir Mohabali van het Sint Vincentius Ziekenhuis.

Bij de patiëntjes was eerder al een kunstmatig poepgaatje aangebracht aan de buik. Van Baren, werkzaam in het AMC Amsterdam, bezoekt Suriname op initiatief van anesthesist Aagje de Wit van het Sint Vincentius Ziekenhuis en kinderarts Frederika Morpurgo. Haar diensten zijn pro Deo. Er zal ook diagnostisch onderzoek worden verricht bij een aantal kinderen. Nu al wordt gewerkt aan een volgende missie.


10 REACTIES

 1. Nu alle onafhandelijkheid strijders van het eerste uur. Waar is jullie grote bek????

  Niet eens je eigen lands kinderen kunnen jullie medisch behandelen.

  Terwijl jullie je eigen hachje hebben beschermd met mogelijk corruptie en roof.

  Jullie eigen kinderen zitten allemaal in het buitenland, genieten van mogelijke vies geld.

  SHAME!!!!


  Maak melding

 2. Dit is alleen maar goed en ik hoop dat de doktoren in Suriname ook wat van kunnen leren, zodat men in de toekomst ook zelfstandig zulke gecompliceerde handelingen kan uitvoeren.


  Maak melding

 3. ik durf een ding hier te zeggen suriname was voor 1975 op medich gebied heel ver. maar in de jaren 1980 tot 2000 is er alles wat er is opgebouwd kapot gemaakt in naam van zogenaamde revolutie dit zijn de gevolgen ervan wat suriname nu moet doen is vlink gaan investeren in scholing opleiding kennis kopen en niet vermoorden want dat is het waar de revolutie goed in was .


  Maak melding

 4. STOP!! laten wij niet vervallen in negatievisme. Sari, laten wij eerder hulde brengen aan Robertine en haar collega´s in Su die PRO DEO hun diensten aanbieden aan de mens in nood! Wat een nobele daad, zeker in deze tijd van Pasen, waar Jezus Christus wordt herdacht die voor ons zoveel liefde heeft getoond door Zijn leven voor ons te offeren.
  Robertine en collega´s : dank en ga zo door !Jullie hebben begrepen wat betekent :
  Heb je naaste lief als jezelf!!
  God bless!!


  Maak melding

 5. Een TOET-geval zal geen enkele “hollandse” hulp dulden, men ziet dat als een aantasting van de “afro”-surinaamse trots. Wat dat “trots” nu werkelijk precies is is voor menigeen en voor mij nog steeds een raadsel.

  Ode aan de chirurg! 🙂


  Maak melding

 6. Een Pae-GEVAL,die denkt dat ik een afro ben, nou nog 1x ik stam niet af van de AFRO`s,geen druppeltje Pae misbaksel,Nah nah nah,1 Surinamer die denkt dat ie via het net mensen kent.Whawhawhaaa,jij Pae bent de gene die Suriname niets gunt,ik heb nog nooit beweerd dat er geen hulp nodig is in Suriname,waar het mij om gaat is dat er steeds maar gebedeld wordt voor dingen die men zelf kan oplossen,als een minister in staat is een kast van een huis neer te zetten voor zich zelf,waarom dan niet een polititieburo renoveren?Neen daar zijn die bakra`s goed genoeg voor,maar tja in 1975 zijn er een hoop bedelaars naar hier toegestroomd,waar onder ,jij?Dus ,bedelmentaliteit zit in ze tsssssssss.

  Als het om hulp aan kinderen gaat,zal ik nooit en te nimmer dit keigoede initiatief van dr.van Baren afkeuren.Dank U wel Dr.van Baren.

  O ja Pae,niet vergeten je familie te betalen omdat ze voor je koken en wassen,omhoog gevallen zg Surined.


  Maak melding

 7. WOW TOET,

  gefeliciteerd met je STRAATNIVEAU MONOLOOG! Je bent mijn eerste albino! NOu is dat geen complimentje waard???

  Om lekker in de pamperniveau te blijven: Albino zijn toch de witte zwarte blanken? niet?

  Het gekke is TOET. Mijn familie heeft geen enkel problemen met mijn uitbetaalde EUROS. Want tja wellicht zijn aziaten toch ietjes slimmer dat ze euro verkiezen boven een SRD?
  Het grappige is dat je dood ergert aan mijn praktijken! IK STEUN MIJN FAMILIE i.t.t de jouwe STEEL JE en BEDRIEG je eigen afro-volk, zeg maar….

  * I love toet feeble mindness *


  Maak melding

 8. whawhawhaaaaaaaa weer die Pae,die niets beters te doen heeft dan mij aanvalluhhhhhhhhh.
  Ik hoef mijn familie GELUKKIG niet te steunen,ze zouden zich doodschamen.Jij beweerde toch dat je ,je familie BETAALDE als je daar zg op vakantie bent?Nu noem je het STEUNEN????Pae je bent makkelijk te analyseren,Iam Right,You Are Nothing At All.
  Weet je, wat je zegt ben je zelf ,is me geleerd,Pae je laat steeds meer blijken waar je vandaan komt,je bent dus een ordinaire crimineel?????
  Want alles wat jij mij voor uit maakt,ben ik niet,Afro,stelen en bedriegen whawhawhaaaaaaa,dus het blijkt dat JIJ dat allemaal zelf bent,wil je zo graag een compangon in het KWAAD???Whaahahaaaaa I`ll Pass.

  Ga hulp zoeken Pae,ik begin steeds meer medelijden met je te krijgen,je kan reageren op anderen hun reactie`s,maar ga mensen geen dingen aanpraten die ze totaal niet zijn,het is een teken dat je echt en dat meen ik ,erg GEFRUSTREERD bent.
  Whahahahahahhahahaa,als men geen woorden heeft ,neigt men altijd mensen proberen voor schut te zetten,whawhaaaaa wat echt niet helpt,misschien face to face??Ai bajaaaaaaa a internet eh law song sma.
  Albino????????Whawhawhaaaaaaaaaaaaaaa tjeh potie Pae eh law day nanga day,tja zo blijven mijn lachspieren in TOPVORM.

  Ik ga je missen whawhawhaaaaaaa PAE,maar no spang maandag lees ik je weer,whawhawhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

 9. groeten aan aagje de wit. ik heb met haar in 1985 in het st. vincentiusziekenhuis gewerkt op het laboratorium en bij haar in huis gelogeerd in de elisabethhof.
  lang geleden, maar niet vergeten.
  ik hoop dat het goed met je gaat!


  Maak melding

 10. Heel fijn te horen, dat Nederlandse specialisten belangenloos hieraan meewerken, Nu onze Nederlandse- Surinaamse specialisten, op welk gebied dan ook,
  waarom weer alles aan de nederlanders overlaten? Is het teveel gevraagd ook een weekje vakantie op te offeren om je landgenoten te helpen?
  Of past dat niet in jullie luxe budget,om liefdadigheid vanuit een goed hart te doen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.