donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname kan meer krijgen van Islamitische bank

Suriname kan meer krijgen van Islamitische bank

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DAKAR, 15 mrt – De Islamitische Ontwikkelingsbank, IsDB, zal Suriname mogelijk meer financiële hulp bieden. Dit meldt de Ware Tijd. Nog meer projecten kunnen worden gefinancierd en ook over de huidige schuld kan gepraat worden. Veel hangt af van de besluitvorming op de topconferentie in Dakar, Senegal. Suriname neemt intensief deel.

Minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken leidt de Surinaamse lobby. Onder meer wordt gepraat over hulp uit het nieuwe economisch ontwikkelingsfonds van tien miljard dollar. De bedoeling is armoede en sociale problemen te helpen bestrijden in de minst ontwikkelde lidlanden. Suriname komt mogelijk ook in aanmerking voor projectfinanciering.

Ook wordt serieus gesproken over verlichting van de schuld bij de bank. Suriname staat voor ruim dertig miljoen dollar in het krijt. Het grootste deel is besteed aan rehabilitatie van de haven in Nickerie. Ook zijn leningen opgenomen voor de bouw van poliklinieken en gezondheidscentra in het binnenland. De kans bestaat dat Suriname’s financiële contributie wordt overgenomen door andere lidlanden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Als je zoveel geld leent moet je het wel goed aanbesteden. Ik hoop dat men de economie hiermee een extra duwtje in de rug geeft.
  Ik vraag me ook af of de Islamitische bank ook weet hoeveel corruptie er in het land plaatsvindt door de ambtenaren en/of het geld wel besteed wordt waar het eigenlijk voor bedoel is.


  Maak melding
 2. Als het maar daar bij blijft, dan is het goed. Mits er geen religieuze standpunten op de achtergrond een rol speelt of een rol later kan spelen. Hoe wij in Sme met religie omgaan is goed zo. Ik zeg het altijd tegen andere mensen. Beleidt jij een religie, doe het op z’n Surinaams. Ben heel trots dat ik een Surinamer ben, wat religie betreft. EEN GROTE VOORBEELD OP DEZE WERELD.


  Maak melding
 3. Nu gaan we lenen van de islamietiese bank om het aan de chinezen te geven. NPS is de partij van lenen en nooit terug te betalen. Na ze 2,4 biljoen NL gulden hebben versplid kan ik niet geloven dat ze ergens nog een dubbeltje kunnen lenen.


  Maak melding
 4. Hoeveel heeft Suriname niet al geleend op deze aardbol, maar het volk heeft heel weinig van gemerkt. De zovele miljoenen geldinstroom door Surinamers die in het buitenland zijn voor families en vrienden is meer dan de gezamelijke ontwikkelings-hulp zei de minister van PLOS. En ondanks dit alles blijft men door lenen, alsof er zoveel in de ontwikkeling is gestopt dat die het zelf kan terug betalen.Als men op dezelfde tempo blijft doorlenen., dan is het Land binnen de kortste keren “verpand”.


  Maak melding
 5. Ja leuk hoor, als je voor het verkrijgen van een studiebeurs apriori het islamitische geloof dient te belijden. In een uitermate plurale samenleving als de onze moeten we deze fondsen m.i. maar laten voor wat ze waard zijn.


  Maak melding
 6. over stelen en lenen moet je bij de ndp zijn, de surinaamse bank heeft alles weer op orde van die rotzooi wat bosje en goedschalk hebben achter gelaten onze hele goud voorrraad verdwenen weten jullie dat nog of zijn jullie dat vergeten , iemand geeft de nps e schuld maar is zeker vegeten dat de grooste roof is gebeurd onder bosje en bouterse en die rotzooi moet nu opgeruimd worden deze zelfde rovers willen weer aan de macht komen god behoede suriname.


  Maak melding
 7. Nr 2 asoadé

  Deze ( gasten )banken zijn over de hele wereld bezig.
  en allemaal met bedoelingen. kijk maar wat er in Afrika is gebeurd. hoeveel landen zijn zijn niet bekeert tot de islaam. en ze doen het in landen waar men graag steekpenningen aanneemt. hoeveel van deze banken kennen wij in zuid amerika……
  Het zal me niet verbazen dat die gierige beesten van Suriname weer jeuk in hun handen krijgen. De Surinaamse vlag heeft al een ster, misschien daarom. een maan erbij dan hebben we een nieuwe vlag. Een moeilijke keus, zijn het de chinezen of word het de de islaam(bank)die geld uit deeld.


  Maak melding
 8. Dan maar niet lenen., dan hoeft je ook niet terug te betalen. En aan hen ben je dan ook niet gebonden aan die maan symbool. Toch foeroe foe a monie ow gwe na tra broekoe saka., en a ontwikkeling met de zovele donoren., die loopt al jaar en dag als een “slak”.


  Maak melding
 9. Moeten de Surinaamse parlementarieers weer gaan bedelen.Tien miljard dollar alsof het een peulenschil is. Dit keer met een moslimbank. Dat gaat geheid de verkeerde kant op want deze willen hun macht en zeggenschap uitbreiden. Het lijkt alsof Suriname een arm land is die geen mogelijkheden heeft om eigen benen te staan. Suriname heeft zoveel natuurlijke bronnen laten zij die maar gebruiken en ontplooien. Laat de Surinamers maar nog harder gaan werken en niet op luie krent zitten te wachten wanneer er weer een “Pronk” met zijn buidel weer langs komt. Die tijd is voorbij. Als je wat wil bereiken en beter wil hebben dan anderen moet je ervoor zweten.

  ramsesV


  Maak melding
 10. 10 miljard lenen voor armoedebestrijding, een bevolking van plusminus 45000. Suriname sinds haar bestaan is er armoede in het tropisch pardijs. Op wereldranglijst staat suriname 15 qua rijkste landen betreft grondstoffen.
  Hoe is dit in naam godsnaam mogelijk.
  Misschien is het genetisch bepaald dat bepaalde groepen gewend zijn om in armoede te leven het enige waar ze goed in zijn is feesten en beesten maar toekomt no way hard werken voor de kinderen no way altijd gewend om de hand op te houden. Dit is kenmerkend in suriname ook na de onafhankelijk is er geen reet veranderd in steeds dezelfde mentaliteit. Bedelen en nog eens bedelen waarom niet het land vastkoppelen aan afrika? en vergeet niet dat voor wat hoort wat de achterliggende gedachte van een islamitsch bank is bekeren vroeger met geweld en nu geraffineerd.
  prettige dag.


  Maak melding
 11. Als dat zo is wat hier geschrevenstaat
  kan de leener liever een makka snekie op zijn borst zeten zo gevaarlijk is het om die rovers van front te vertrouwen met geld
  zo is het beter verwoord akuba


  Maak melding
 12. ai boi weer lenen en zelf geen geld genereren.

  Zaken doen met moslimbanken vragen om narigheid. Geloof is bij deze mensen verweven in alles zo ook geld lenen.
  Straks wordt ook de sharia ingevoerd gaan we terug naar het stenentijdperk.
  zie moslimlanden.


  Maak melding
 13. De rest van de wereld staat versteld te kijken hoe de economisch groei in Afrika met grote stappen aan het toenemen.Afrika is in de lift en dat komt door slim beleid van de regeerders in die landen.De Afrikaanse landen gaan in zee met investeerders uit China,Rusland en India.Russen hebben o.a.grote investeringen verricht in de alimunium,bauxiet,ijzer en olie industrie van diverse landen.Ook China en India doen hetzelfde.De export van de Afrikaanse landen naar diverse landen wereldwijd gaat met grote sprongen vooruit.In Suriname kunnen de bestuurders nog steeds niet het land tot echte ontwikkeling brengen.


  Maak melding
 14. Daar heb je die platvis no 8 weer,hij is weeruit de strond van zijn kumakoisi geklauwterd,om
  weer een shit neer te typen,hij is net een
  papegaai, snap geen moer waarover het gaat
  hij blijft maarin het verleden en is blind
  hoe men steelt,en armen uitgehonderd worden,zijn boevenbende proberen op allerei,wijzen
  geld te lenen om zichzelf beter te verrijken.schurken die nog berecht moeten worden lopen nog steeds rond.heb het daarover
  sch…zak.


  Maak melding
 15. @ramsesV & Ali Falsalarm
  Het atikel is duidelijk te hoog gegrepen voor jullie. De moslimbanken hebben nu 10 miljard beschikbaar en SME heeft openstaande leningen vor 30 milj. Kraagje wil proberen of een deel van die 10 miljard gebruikt kan worden om de schulden van SME kwijt te schelden. Dus je rekensommetje slaat ook nergens op


  Maak melding
 16. lenen ,lenen,lenen voor een niuewe(tweedehandse)autootje,en terugbetalen gaat meestal erg moeizaam en brengt men mensen in de problemen…vwb.die bank:er schuilt een addertje onder het gras(misschien een BOA/wurgconstrictor)deze laatste laat je niet meer los…
  tang boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES