zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinamePertjajah Luhur wil presidentschap Suriname

Pertjajah Luhur wil presidentschap Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 feb – Pertjajah Luhur, PL, de politieke partij van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo ziet het presidentschap wel zitten. Somohardjo is bescheiden genoeg te zeggen dat niet hij per se de opvolger hoeft te zijn van Ronald Venetiaan. De partij is wel ambitieus genoeg voor twee.

Dus kan het nog spannen bij de komende parlementsverkiezingen. Om het hoogste ambt ten minste te kunnen claimen, zal PL het eigen aantal zetels flink moeten opstuwen. Nu zijn het er zes. Dat is in elk geval genoeg om nu al groot te dromen. “Ik zeg niet dat ik ga, maar PL gaat wel voor het presidentschap. Elke politieke partij streeft naar het hoogste, naar meer”, zegt Somohardjo.

Het optimisme zit er nu al dik in, ruim twee jaar voor de verkiezingen. Wie denkt dat de ambitie gespeend is van nobele motieven, zou het best wel eens aan het verkeerde eind kunnen hebben. “Als de almachtige ons het hoogste gunt, kunnen we meer doen voor het volk”, aldus Somohardjo. Het hoeft niet tot spanningen te leiden binnen de huidige coalitie. “Waar wij aanspraak op maken, dat willen wij.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Ja, waarom niet eigenlijk. Het wordt slechts een formaliteit. IK ben tenslotte al de baas van de president. IK doe wat IK wil en niemand doet me wat. IK sla, Ik schop, IK beleg vergaderingen wanneer IK wil. Ik maak agendas met punten welke IK wil.
  IK ga op reis hoe vaak Ik wil en wanneer IK wil.
  Dusszzz… niemand doet me wat. Jullie lijken… 😆


  Maak melding
 2. Dit is geen nieuws, en Ronnie wordt vice-President.De wonderen zijn de wereld(althans in Suriname) nog niet uit.Dang oen kang krutu weer voor vier jaren lang, dat het land achteruit gaat!
  Elizabeth


  Maak melding
 3. Sorry maar dat zal het echt niet wordenals het aan mij ligt Deze partij riekt alleen maar naar corruptie en racisme Voor mij gewoon een nationale partij aan de macht zoals de NDP of een andere nieuwkomer van jonge intellectuelen in een frisse nationale partij Geen ouwe bokken meer met hun smerige streken en praktijken


  Maak melding
 4. Somo ga weerin jouw rattenhol,het is prettig om weer te komen zitten,en te stelen het uitschrijven van vergaderingen verduister je al,lastan om het belang van het volk te behartigen.I mofo ne befy fu kar Gado neng
  grote zondaar.Ik weet niet wat het volk zal bezielen om op jouw terug te roepen of op jouw te gaan stemmen die op jouw lijken zullen het zeker doen mustjada is ook zo,n schurk hij wil ook gaan vreten,een Vene grote sombie.Volk van suriname ik roep jullie op stem niet op persoon,stem op iemand die het met Suriname meent en jullie belangen kunnen behartigen.zie wat er gebeurd mensen worden ten onrechte van hun percelen verdreven,ik denk dat een ieder naar een stukje grond verlangd.


  Maak melding
 5. Somohardjo for President????Is Suriname naar de afgrond helpen.Wat een rover, crimineel is die man, mang.
  Zijn Surinamers echt zo dom om hem te kiezen tot president?


  Maak melding
 6. tje mijn tijd, wie gaat deze man zeggen dat hij te dom is voor het presidentsschap en wie gaat hem vertellen dat hij veroordeeld is geworden. Dat hij er nog zit komt doordat deze regering uit louter partners bestaat die samenwerken omdat ze zowel de NDP als de DNP2000 wilden uitsluiten voor samenwerking, en Somo cout que cout mee moest blijven doen. Maar wat is een gek die droomt?


  Maak melding
 7. de emotie laaien nu op in suriname,uitspraken worden nu gedaan door dagdromers.en brengt anderen van streek.arme somo(pl)gaan voor de presidentschap in suriname.men gaat echt moeilijke tijden tegemoet.de komende verkiezing zal uitwijzen wie de president wordt.een ding is zeker,dat somo valse hoop koestert om zijn stemvee aan de lijn te kunnen behouden.deze zullen hem zeker geloven.
  somo moet duidelijk taal spreken en de kiezers niet proberen te bedonderen.want het presidentschap ligt niet voor het oprapen.


  Maak melding
 8. En Brunswijk wordt zeker de “vieze” president. Het moet niet gekker worden. Maar dit hangt van de Surinamers af. Als zij nu alle vertrouwen in de huidige regering hebben dan zijn ze werkelijk echt dom.


  Maak melding
 9. Als de surinamers denken als de mensen die op dit item hebben gereageerd; dan zal het slechts een natte droom van PA E zijn!!
  Zijn hersenen zijn zeker aangetast tijdens zijn werk bij Dunk en Farzand Ali en vormen dezelfde substantie als waar hij mee werkte!!


  Maak melding
 10. Zolang het land maar niet gaat veranderen in een kampong zal het mij geen ene M uit maken.

  Deze Pa-i kennende zal hij alles eraan doen om het hele land te laten veranderen in een Dessa.

  Somo for pres no way!


  Maak melding
 11. Somohardjo nee niets dr van ,hij kan nauwelijks ned goed praten en nauwelijks zich gedragen als voorbeeldgevende nee dat is de ondergang van Suriname.Somo moet maar eerst de schoolbanken of cursus Ned gaan volgen incl speciaal school voor gedragstoornis.

  Suriname heeft een jong hooggeschoolde opvolger van Venetiaan nodig.Venetiaan doet het goed jammer genoeg maken een paar ongeschoolde gasten er een potje van die het verzieken.Venetiaan noch Brunswijk mogen het schudden ,ongeschoolde gasten man topscoorders van zakkenvullen.ECHT WEL


  Maak melding
 12. Somo krijgt een positie in de regering nog erbij als voorzitter GODSAMME en een ander naast hem die banken geroofd heeft in het verleden en een gevangenisstraf wacht in NED sjoneg jonge.Venetiaan heeft een groot fout gemaakt en zeker ook het volk die voor deze skobijakken gekozen hebben als woordvoerder.Ik kots mang.Venetiaan AUB DOE IETS EN MAAK SCHOON SCHIP IN DE REGERING SURINAME.PLEASE wegweze die handel en wandel van ze.


  Maak melding
 13. Laat BRunswijk maar zorgen dat oost Suriname veilig word.Hij doet niets nada voor zijn dorpelingen.Zorg voor werkgelegenheid voor de marrons mi brada Brunsi en niet aan jezelfe denken. En Somo moet opgesloten worden in Su zoo als evolutie baviaan hahahahaha die een gedragsstoornis heeft.AWO


  Maak melding
 14. Kom zeg, wat zijn dit voor wezelachtige opmerkingen allemaal.
  Brunswijk,Somo, zijn leuke figuren voor in de kroeg.
  Altijd in voor een knockpartijtje.
  Zulke gasten voor het presidentsschap??!!… Wat een flater!

  #15, dat meen je niet. Ik weet dat je voor ‘goedheilig man’ Bouterse bent;)


  Maak melding
 15. goeie dag toch.

  intussen kent ieder Surinamer de slogan van Somo.Op het moment dat een van de front leden een opmerking maakt tegenover Somo zegt hij doodgewoon:” 29 minus 6 ” en zelfs Kruisland bibbert al bij het horen van deze aftrek som.
  Ronnie moest Amofo opofferen om deze regering in stand te houden.
  Maar Somo offert niemand op want hij is machtiger dan Baviaan.
  groetjes en succes.


  Maak melding
 16. Als eerst john Surinamers zijn niet dom jij misschien.
  Het is oud politiek en tevens ouwe rotten en zij gaan meer de ouwe mensen van het land misleiden om op hen te stemmen that’s that.
  somo is president for himself not for me and not for this sweetie kondre sranang Suriname the best.


  Maak melding
 17. beste sranang mang,

  Het zal me echt niet verbazen als Somo de president van Su wordt. Nu al vergaard hij zijn macht om ze over twee jaren om te kopen, om op hem te stemmen. In Su moet je denken van wat kan niet gebeuren? Als Brunsie gekozen is als parlementslid. Waarom kan Somo geen president worden?

  Gio


  Maak melding
 18. Kreoro tron President keba, snesi de keba, hindustani de keba, dungru kreoro ooktu, redi kreoro, san lib’moro? Ingi, Jampanesi, Libanees, Wit Srananman, Busi Nengre en go so moro fara. en if wan jampanesi ab’wan dren fu pot wa President of wan tron President dan ineens a de verkeerd. In zijn partij zitten ook verscheidene rassen. Pak Somo haal je zetels en zet een President. wan’s ope tata kemopo, wi mu seti (un) kondre bun. SOMO go for it.


  Maak melding
 19. Mane luister het heeft niets met ras te maken NEEE TOTAAL NIET.Er mag een javaan al president zitten en er mag een boslandcreool daar zitten DIE VAN WANTEN WEET.Geen Somo AUB niet ook geen BRunsi ze hebben een slecht imago en moeten hun schoolbanken maar verder afmaken.Weten niet eens goed te communiceren.


  Maak melding
 20. Mane luister het heeft niets met ras te maken NEEE TOTAAL NIET.Er mag een javaan al president zitten en er mag een boslandcreool daar zitten DIE VAN WANTEN WEET.Geen Somo AUB niet ook geen BRunsi ze hebben een slecht imago en moeten hun schoolbanken maar verder afmaken.Weten niet eens goed te communiceren.


  Maak melding
 21. Wan Capabel sma moes sidon drape wan ekte man lik Venetiaan.Hij weet van WANTEN maar zijn medespelers moeten vervangen worden zijn geen goalgetters.Zijn eigenlijk maar ballejongens langs het veld.Dus Brunsi en Somo en de rest die daar hun zakken maar vult mogen vertrekken.Laten ze maar marktmeester worden ofzo or a wojo krien hahahahhaha Moeten weer naar school JOH!


  Maak melding
 22. Met Somo aan de macht gaat leuk worden…..de ene schurk zal de andere schurk bestelen.

  Dief stal dief mi gado man in Su. din torie di. soso lafu.

  jawel,jawel Somo wil jij land en volk nog erger belachelijk maken.

  Tap na bigi don…Somo…tap ing.!!!!!!!!


  Maak melding
 23. #15, dat meen je niet. Ik weet dat je voor ‘goedheilig man’ Bouterse bent;)

  Santhoki for president

  Tjander never , never…you have to know…neverrrrrrrrrrr !!!!!!!!.

  It’s me Niceman.


  Maak melding
 24. Sinds Su zelfstandig is geworden,hebben we nooit een integere,capabele iemand gehad.Somo zal het ook niet zijn.Misschien een staatshoofd met strakke regime,hardehand regeren,.Fidel Castro-figuur misscien/Kadaffi?


  Maak melding
 25. Laat Somo maar pinda gaan planten
  Ik zou graag willen weten wat voor opleidingen hij genoten heeft. Alleen al zijn taalgebruik is ver beneden peil.
  Hoe moet hij met wereldmachten gaan praten.
  Op de Nederlandse televisie heeft hij gebokst en op de surinaame televisie heeft hij geschopt. Weg met somo en kies een jonge en capabele leider
  Min


  Maak melding
 26. Dan nog liever Venetiaan voor nog zo’n vijf perioden dan weten we tenminste zeker dat alles dat de boel naar de haaien gaat.

  Het DNA-voorzitterschap is al ettelijke honken te ver gegrepen. Laat mij niet lachen.


  Maak melding
 27. Ik wil graag dat een keertje een javaan als president wordt van Suriname maar niet Somo.Tot nu zie ik helaas alleen maar corruptie in het land.Welke president van Suriname heeft ons land groot gemaakt…ik tot nu toe niemand.Suriname is bekend met drugs dat wel..Voor mij maakt het principe niet uit wie het wordt maar voorlopig heb ik geen javaan of creool en hindostaanse broeder gezien die betrouwbaaris om president te worden van switi sranang.mi poti sranang..Sarpin


  Maak melding
 28. Somo is uitstekend geschikt als manager van een assogrie fabriek. Laat hij zich nou daarmee bezighouden en zorgen dat dit authentiek gerecht niet verdwijnt uit het eetcultuur van de javanen, maar behouden wordt voor het oosters nageslacht. Als je op vakantie bent in suriname kan je met geen mogelijkheid een papierenbuisje assogrie vinden.Eentje die aan de buitenkant is versiert met strookjes gekleurd papier.


  Maak melding
 29. De meesten in parlement hebben een verstand dat niet verder rijkt dan die van de dieren..

  Dat is het probleem N’ice’man.


  Maak melding
 30. Vorige verkiezing wist iedereen te gillen somo nooit dit , somo nooit dat..eindstand Somo tron assemblee voorzitter.Wat hebben jullie gedaan? Niets.En jullie gaan ook niets doen als Somo president wordt.
  Jullie gaan wel achteraf na Somos volgende schandaal, gillen dat hij moet opstappen, maar jullie gaan niet op straat gaan om hem daadwerkelijk naar huis te sturen.Soso tak taki.


  Maak melding
 31. Somo heeft Moslim’s achter de hand en gaat de volgelingen van Jezus een spel leren.

  Maar dit komt door pure hebzucht van Opa Ro.


  Maak melding
 32. Sriba, dus dat…
  Het zal me niet verbazen als Somo dat ook werkelijk wordt. Die man heeft tot nu toe alles bereikt wat hij wilde.
  Heeft hij niet een 16e ministerie afgedwongen? Zorgt hij er ook niet voor dat Jong Tjien Fa blijft zitten ondanks alle schandalen? Pakt hij niet hier en daar percelen weg en alles behoudt hij.

  De karavaan trekt door, al blaffen de honden! hahahahahaha


  Maak melding
 33. Somohardjo for President? Misschien!Jammer genoeg dat er nog mensen zijn die zeer denegrerend(negatief)uitlaten over Javanen.Er is veel gebeurd in al die jaren;als je weet wat ik bedoel…we gaan in elkgeval niet terug naar Indië..we gaan ervooor:stree dé fu streee


  Maak melding
 34. De enigste wie Somohardjo kan overtreffen als president is MIKE TYSON, we kunnen hem naturaliseren en hem tot president benoemen. Zulke mensen hebben meer aanzien in Suriname als intellectuelen die jarenlange opleidingen hebben gevolgd voor niks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES