zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOpenbaar vervoer Suriname doet aan zelfregulatie

Openbaar vervoer Suriname doet aan zelfregulatie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 feb – Wat opeenvolgende regeringen maar niet heeft kunnen lukken, zal nu wel moeten gaan. De particuliere bushouders gaan het openbaar vervoer zelf reorganiseren en reguleren. Aan de chaos komt een eind.

Dat is tenminste het voornemen van de Federatie voor Openbaar Vervoer en de Nederlandse vervoerder Connexxion. “De consument wordt nu onvoldoende bediend, er zijn geen goede vervoersmogelijkheden”, zegt Peter Kortenhorst, bestuursvoorzitter van Connexxion. Bronnen van publieke ergernis moeten tot het verleden gaan behoren, zoals bussen die uitsluitend tjokvol vertrekken.

Een actieplan gaat definitief afrekenen met de ‘wilde bus’. Er komt eerst een proefproject op twee routes, compleet met buskaartjes, haltes en vaste vertrektijden. “Het openbaar vervoer moet vooral voorspelbaar worden”, zegt voorzitter John Mahadewsingh van bushoudersorganisatie PLO. Connexxion zal zo’n halfjaar meehelpen. “Het is niet de bedoeling dat we hier met bussen gaan rondrijden. We zijn geen concurrent, we zijn partner”, aldus Kortenhorst.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Hoe ze dat gaan aanpakken is voor mij een raadsel; daar Connexion in Nederland zelfs hun zaakjes niet helemaal op orde heeft.
  Op tijd rijden zal een bezoeking zijn vanwege de verkeerschaos die in Paramaribo heerst!!
  Ik wens ze veel sterkte toe!!!!


  Maak melding
 2. Sommige wegen zijn ook veel te smal en levensgevaarlijk voor voetgangers en fietsers. Als je van de derde rijweg naar de stad wil zit je soms een uur in de file, ook met de bus. Er is niet echt over gedacht hoe dit probleem op te lossen. Op sommige plaatsen zouden er meerbaanswegen moeten komen.


  Maak melding
 3. Het vervoeren van personen en goederen binnen de landsgrenzen van Suriname is een uitgesproken overheidsaangelegenheid. Het belang welke partikulieren dienen is een geheel andere.

  Zo simpel is dat.

  Particulieren zijn immers geen Sint-Nicolaas.

  Alleen een goed geordende staatsbusdienst zal de totale gemeenschap kunnen ontsluiten!


  Maak melding
 4. Net wat ik in een vorige reactie schreef, bewijst weer het feit dat we op papier onafhankelijk zijn. In de praktijk zijn we afhankelijk van de “witteman”.
  Kunnen de ministers van OW en v de klust niet klaren? Kunnen zijn collega,s hem niet adviseren.
  Is er niemand in de politiek die verstand van zaken heeft om de “wilde bussen te ordenen”?

  Het doet mij zo pijn alsmijn blanke colega,s mij vragen of er niemand in su is om de problemen opte lossen.

  Ik reageerde dat er degelijk mensen zijn, maar door de corruptie in het land gaat het heel moeilijk.

  Gio


  Maak melding
 5. Ik ben liever afhankelijk met van alles te eten dan “onafhankelijk” met muizen te eten.
  En dan maakt het niet uit van wie ik afhankelijk ben. Dat idee is al lang achterhaalt door de open economien in de rest van de wereld. “onafhankelijk” suriname is natuurlijk een uitzondering. Waarbij de dementerende leider nog leeft in de jaren 50.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES